• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-04-23 09:32:40 följande:
    ja det känns lovande med så pass många ägg. han såg väl några små till på min tröga äggstock men dem räknar vi inte med ska vara mogna ändå. 

    ja jag hade samma grej förra gången.. hmm man får ju liksom sitt eget rum att hänga i och mannen går o fixar sitt direkt sen måste han ju lämna kliniken pga covid restriktioner (och han behöver ju även jobba haha). de ger mig någon typ av dropp innan så att man ska undvika att få någon infektion har jag för mig, typ antibiotika så det tar sin lilla tid och sådär. men tja 2 timmar håller jag med om är lite overkill..Tungan ute

     

    Ah just det. Hoppas tiden går snabbt, jag var så sjukt nervös inför mitt första plock så varje minut var pest och pina haha, hade aldrig pallat två timmar. Men skönt att de förbereder sig väl iallafall.


     


    MeAndMyself skrev 2021-04-23 09:28:58 följande:

    Hade mitt första ultraljud idag efter startdos 250 gonal f.. resultatet blev 2 SMÅ äggblåsor!!

    Jag vill bara bryta ihop, ligga i sängen och gråta nu. Kommer aldrig kunna bli gravid med såna resultat :(


    Var det första VUL för dig? Jag hade bara 3 första omgången och nu andra gången verkar det som att äggstockarna vaknat lite till liv och förhoppningsvis bli ännu fler (ska gå på andra VUL idag, så vet inte än), så det är från cykel till cykel, plus att du kan dra upp din dos en hel del till. Det kommer gå! Hjärta  Men det känns hopplöst när allt man vill är att få massa fina blåsor, så känner igen känslan.

  • Dibella

    Sista VUL idag och ÄP spikat till på måndag 10:45 (!) fy f*n vad hungrig jag kommer vara. Var 8 blåsor idag, dock med varierad storlek allt från 11 - 23 m.m. Så vet inte om det är lovande eller inte. Känns som många kommer vara omogna?


    Min sambos dotter har blivit sjuk med hög feber och snuva nu idag, så jag hoppas verkligen att vi klarar oss, kommer bli helt förkrossad annars.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-23 13:31:11 följande:
    Hej! men det är väl mkt bättre utfall än du hade förra gången har jag för mig?? för visst har du också ganska lågt AMH? de hinner ju växa till sig nu under helgen och ovitrellen gör att de mognar ännu mer lagom till äggplock så jag tror du får ett bra utfall på måndag!Hjärta

    hehe du får gå upp kl 05 o käka en macka (för det är väl bara fram till 6 timmar innan man inte får äta..?) men ja frukosten kommer bli ljuvlig sen, visst får du det på kliniken?

    ja du alltid dessa sjuka barnObestämd ni klarar er säkert bra från det där. stor kram och stort lycka till på måndag!{#emotions_dlg.flower}

    Jo verkligen, förra IVF var det bara 3 blåsor, så från 3 till 8 känns helt overkligt! Försöker att inte gå upp i för mycket förhoppningar här nu, men känns riktigt bra! Precis jag har ju kasst AMH, så jätteroligt att stockarna bestämde sig för att vara så aktiva denna gången, förra gången så sa läkarna bara att "ja men detta är ungefär det vi förväntar oss", så tror inte hon var riktigt beredd på att det kunde se bättre ut för hon var lite förvånad under VUL när hon fortsatte att hitta blåsor som såg plockbara ut.


    Ja jag får nog hålla ut till mackan och saften man får efter plocket helt enkelt, se om man kan sova lite längre på morgonen kanske.


    Tack och stort lycka till själv på måndag Hjärta 

  • Dibella
    Annna84 skrev 2021-04-23 17:09:25 följande:

    Tidigare har jag fått 15ägg alla tre gångerna. Den här gången fick jag samma dos, men den trappades inte ner lika fort. Hoppas verkligen att mängden också innebär att det blir fler befruktade. Det är tyvärr det som varit vårat problem, själva embryoutvecklingen.

    Njut an helgen och lycka till på måndag!

    Och lycka Olivia och Dibella! Läste att ni också ska ha ägguttag nästa vecka.

    Kram


    Tack och lycka till du med, hoppas det hjälper med långsammare nedtrappning och att de leder till bättre chanser.

    Min sambo hämtar sin dotter imon som troligtvis e magsjuk fick vi höra av mamman nu under eftermiddan. Så jag känner förhoppningarna sjunka mer och mer tyvärr för min del o lyckas denna cykeln.
  • Dibella
    MeAndMyself skrev 2021-04-23 19:32:10 följande:
    Det är mitt första VUL och första IVF. Startade på 200 gonal f men efter nån dag ändra de till 250 och efter VUL 1 så får jag 275 och stopp på fyremadeln (tog en igår men ska avvakta med den två dagar till)

    Mina två äggblåsor är 10 mm, hade några mindre men de va ju bara 6 mm.

    Hur stora va dina på äggblåsor på VUL 1?

    Vilken dos har du på gonal f? (Om du har korta protokollet och gonal f).

    Hur gick ditt andra VUL idag? Hoppas det gick bra <3

    Min första IVF omgång då fick jag bara fick 3 blåsor. Dom var rätt stora redan på VUL, men av dem 3 så befruktades två, så var ändå värt för min del.


    Denna IVF omgång så var dom runt 10-13 mm första VULet men hade växt till sig, plus fått 3 extra som hunnit växa till sig mellan första och andra VULet, läkarna vet nog bäst hur allt som fungerar. Om dom inte tycker det är värt att plocka 2 på 10 mm så säger dom nog det. Även 2 ägg kan ju bli en bebis i slutändan. Jag hoppas verkligen allt går väl för dig. Processen är så påfrestande som den är, utan bakslag.


    Annna84 skrev 2021-04-24 08:03:53 följande:
    Tack <3

    Jag håller tummarna för att du klarar dig, håll avstånd och tvätta alla handdukar mm.

    Kram

    Tack Hjärta Vi bestämde oss för att vara lite dramatiska så jag kommer sova hos en vän fram till plocket åtminstone, för att säkerställa att jag inte blir sjuk. Från han behövs ju bara ett provrör i värsta fall Drömmer
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-26 11:17:16 följande:

    Hej på er allihopa o glad måndag!

    Har precis haft ÄP på kliniken och de fick ut 13 ägg =) läkaren kändes positiv och får hoppas på bra befruktning nu så jag får återföring på lördag! =)

    Har ganska ont nu precis efter trots rätt mkt smärtstillande (fick ju dock sova under tiden ;)) har fått dubbla doser med paracetamol och ibuprofen tror jag samt värmedyna på magen. Förra gången kände jag ingenting efteråt så jag antar det är olika varje gång. Är så lättad nu i alla fall att äggen är ute och de ska göra ICSI på allihopa.

    Kram på er alla nu jäklar ska vi bli gravida allihopa <3


    Grattis till 13 st, super ju! Hoppas jag du återhämtar dig snabbt och återföring på lördag Hjärta


     


    Annna84 skrev 2021-04-26 13:20:30 följande:
    Tack <3 16 ägg fick dom ut.

    Ja, lite tråkigt att inte få sätta in direkt. Men vi får tänka att kroppen får återhämta sig lite nu inför insättning.

    Nu hoppas jag att vi också får en blastocyst att sätta in i slutet på maj, så att vi kan följas åt :)

    Det här veckan kommer vara fruktansvärt jobbig när det gäller väntan. På lördag eller söndag ska jag få veta om vi kunde frysa något. Hoppas innerligt att så blir fallet.

    Tar du letrozol för att underlätta ägglossningen, och hur lång tid efter äggplocket kom din mens?


    Grattis till 16! Superbra det också! Hoppas vi att de kan frysa ner flera stycken Hjärta såklart segt att vänta, men förhoppningsvis blir det plus på insättningen sen.


     


    Jag fick ut hela 11 ägg på mitt plock idag, var nästan i chock över att de lyckades få ut så många, känns helt overkligt. Tror dock att flera kommer vara omogna, men har förhoppning om att få en 5 dagars denna gången och kanske chans att få till frysen också! Återstår att se Solig Gjorde lite mer ont denna gången, tror inte lokalbedövningen tog lika bra eller morfinet kanske, men definitivt fortfarande hanterbart och mycket lugnade och behagligare överlag.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-26 13:41:47 följande:
    wow 11 ägg är inte dåligt! då gjorde de verkligen något rätt i stimuleringen denna gången ;)!! jo jag räknar med en del omogna också men i morgon vet vi merFlört
    Ja visst hade det vart underbart att få till frysen också! jag är inte jättesugen på ett ÄP till på ett tag känner jag... 

    Jag känner ju inget under själva plocket då de söver en då, men jag vaknade upp precis när läkaren var klar inne i 'operationssalen' så kan ju nästan säga att jag vart vaken vid ett ÄP nu haha!hade som en väldigt stark mensvärk efteråt trots en hel del smärtstillande men förhoppningsvis var det tillfälligt :) 

    Nej jag är minst sagt nöjd! Så hoppas jag att dom kommer ringa imon och skjuta på insättningen Drömmer 


    Håller med, det hade vart gott att slippa plock på ett tag nu, så får hålla tummarna på några till frys för oss. Haha, ja det måste ju nästan räknas som att du varit vaken vid ÄP nu. Lite coolt att se när dom "dammsugar" ut äggen ändå, förra gången vågade jag inte kolla, denna gången var jag helt hypnotiserad! 

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-27 09:27:50 följande:
    de ringde från min klinik nu, av de 13 äggen så injicerade de 7 (resten omogna??) och 3 blev befruktade.. känns ju som rätt dåligt utfall på mina ägg nuförtidenGråter de skulle ringa mig igen i morgon men trolig återföring på torsdag då.. tänk vilken bergochdalbana detta är egentligenRynkar på näsan igår kändes allt toppen för så många ägg och nu känns ju 3 superfjuttigt även om jag vet att det mkt väl kan bli en bebis av dem!! hoppas du får ett positivt samtal från din klinikHjärta

    Det är så himla olika från gång till gång, nästan helt slumpartat känns det. Förstår det känns som tråkiga nyheterHjärta men det är förhoppningsvis 3 riktiga guldisar du har där! Du får en 3-dagars då tekniskt sätt? förhoppningsvis så ser man verkligen vilken som är vinnaren, alternativt att du kanske vill/får två insatta? 


    Vi har ju några stycken det senaste som fått sina guldägg från 2 dagars, så det kan fortfarande bli ett litet syskon från den kullen {#emotions_dlg.flower}


     


    Vi fick samtal från kliniken att 5 blev befruktade, resterande var omogna/blev inte befruktade. Så blir insättning på lördag. Så får vi se om de överlever tills dess.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-27 14:06:30 följande:

    ja jag håller med om slumpen, i alla fall om man inte har superägg där de kan frysa 17 st per gång  ja jag får ju definitivt se dessa 3 som mina guldägg. de skulle ringa i morgon igen men har svårt att tro att de kommer rekommendera mig att vänta till dag 5 med endast 3 ägg, så ja torsdag verkar sannolikt!

    men så skönt med 5 befruktade av 11! det är ju i princip 50% och ett normalt utfall!! det är så himla intressant att man diskuterar äggblåsor så mkt när det egentligen är befruktade ägg som är det enda relevanta i sammanhanget!!

    Ja precis jag får välja på 1-2 insatta men jag o mannen är nog inställda på att om alla 3 överlever tills i morgon så odlar de vidare på 2 och 1 får jag tillbaka. Hade det vart första barnet hade vi tänkt annorlunda (då har man heller ingen aning om hur ens kropp hanterar en graviditet), och det är inte att få tvillingar som skrämmer mig utan att det automatiskt blir en riskgraviditet om båda skulle utvecklas normalt. och min förra graviditet var ingen dans på rosor, utan jag hade tidiga sammandragningar från v 22 och åkte lite in och ut från sjukhuset med blödningar etc. hon kom dock i v 39. 


    Nej då förstår jag verkligen att det inte är ett beslut ni hoppar på alldeles för snabbt, får verkligen hålla tummarna för att alla tre håller sig fit for fight och att ni kan få en och frysa 2 <3

    Jag hade hoppats på en eller två befruktade till, men är definitivt inte besviken. Denna omgång var mer än jag trodde min kropp ens var kapabel till, så nu får man bara sitta lugnt och vänta in resultat steg för steg. Ta mig hem till mannen som hållt sig frisk så hoppas jag lyckades undkomma smittan.
  • Dibella

    Fick samtal från kliniken som flyttade tillbaka insättning från lördag till idag, så där droppade hoppet och den goda magkänslan ganska omgående, så nu har jag i princip redan kasserar denna IVF omgång. Tror det måste vara något mindre bra med mina ägg då dom verkar dö som flugor. Undra om de kollar sånt och hade sagt något isåfall.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021