• Iväntanpåivf

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-05-08 08:09:17 följande:

    Kan knappt fatta att jag skriver detta, men jag är gravid!!!! Helt sjukt!!! Jag väntade på att testet skulle vara lika blankt som alla andra gånger och istället kom strecket direkt!! Jag bara skrek rakt ut till min man! Tror vi båda blev väldigt chockade. Jag har ju noll symptom och var helt övertygad om att det inte blev något denna gången heller, men tji där fick jag!! Och det är helt fantastiskt att bli motbevisad Tack för allt fint stöd i tråden! Kommer fortsätta följa er <3


    ÅÅÅH!!!! Grattis!!!! <3  Vad glad jag blir! :)
  • Iväntanpåivf
    Frida123123 skrev 2021-05-08 11:25:21 följande:

    Grattis Jenzia!!! Superkul! Jag delar din lycka, för idag på testdagen testade vi positivt- GRAVID 2-3 v!!!!!! Tog först en sticka som visade ett svagt streck bredvid så vi var först osäkra. Som tur är hade vi köpt ett digitalt. Så vi testade igen som då visade klart och tydligt att jag är gravid. Helt ofattbart! Chockad! Ah, vilken pina hela processen med IVF är. Till alla ruvare därute, kämpa! För er som känner att mensen är på väg. Håll ut. Jag hade inga symptom på graviditet förutom mensvärk, som visade sig vara växtvärk. Kram


    Grattis!!!! <3 Vad roligt!
  • Iväntanpåivf
    Frida123123 skrev 2021-05-09 07:28:07 följande:

    Det stämmer att man inte kan bli överstimulerad,

    så därför blev alla överraskade när jag blev det! Men det var bra, för äggen hade bra kvalitet och jag har hört att man lättare kan bli gravid då, vilket jag ju blev


    fick du göra en återföring trots att du blev överstimulerad? :o
  • Iväntanpåivf

    Hej alla fina! 

    Tack för ert stöd och fina ord. <3 
    Jag behövde lite distans från tankarna på ivf en stund och nu känns det mycket bättre igen.  :) 

    Nu blir det nya tag med återföring nr 2 denna cykeln. Sen ska jag hetsa SU att försöka tänka utanför boxen lite :p 

    Grattis igen Jenzia och Frida till era plus. Hoppas verkligen det går fint för er nu. 
    Lider tillsammans med er andra som också fick minus denna gången. <3 
    Inalina, ska du försöka i Prag igen nu?  

    Nån som har tips på att få upp kvaliteten på gulkroppen och progesteronet i kroppen?  Verkar vara där jag behöver hitta nåt sätt att förbättra. 
    Tacksam för tips. 

  • Iväntanpåivf
    Jenzia skrev 2021-05-10 07:25:44 följande:
    Tack fina du! <3

    Har du fått ta något progesterontest? Vet du att det är lågt? Har din klinik sagt nej till att du ska få testa lutinus nu vid nästa FET? Jag tycker du ska ligga på och kräva att få testa <3
    Hej, <3
    Inte tagit några test på progesteronnivåer men alla symptomen är där på obalans mellan östrogen och progesteron :) bla svajjig temp och väldigt kåt i lutealfasen och lite/kort mens, slemhinnan va vid FET bara ca 8-9mm (de mätte inte). 

    SU har sagt nej till progesteron. Men däremot så har de precis börjat en studie där de ska undersöka om det gör nån skillnad och jag får va med i den. Då ör det 50% chans att jag får progesteron denna gången. 

    SU verkar väldigt ovilliga att göra nåt extra och/eller annorlunda. 
  • Iväntanpåivf
    Inalina skrev 2021-05-10 08:32:13 följande:
    Hejsan! Ja skönt att ta en liten timeout ibland (även om de inte blir så långa hehe) men skönt att det känns bra för dig. håller alla tummar att det ska gå bra för dig som det faktiskt gjort för många andra nu!!Hjärta

    Jag har funderat lite i helgen och kommer boosta med olika vitaminer och tillskott för att göra vad som går för att förbättra äggkvaliteten. Kommer försöka naturligt (HAHA men vem vet) nu under sommaren, och även äta kortisontabletter i fall det är där mitt problem ligger för att befruktningen ska funka. funderar på att spola äggledarna en gång till (gjorde detta för 3-4 år sen och det var fruktansvärt (!!) men kanske skulle det kunna vara värt det så att man ser att de inte är blockerade..) Kanske är jag lite naiv att tänka att det skulle kunna gå naturligt men jag kände att jag behöver prova några månader i alla fall och sen förmodligen ge mig av till Prag i höst om jag inte får något resultat.Tungan ute
    Jag kommer helt enkelt göra som i mina IVF-cykler, men utan IVF ;) så kommer tillsätta progesteron efter ÄL, ta blodförtunnande och kortison i mina egna cykler istället. (och ha MASSOR med sex vilket jag känner helt har hamnat på efterkälken här hemma!!!Förvånad Stor kram! 
    <3 
    Det låter som en bra plan. Kommer kanske funka i sommar :) 
    Imponerad av ditt driv och goda humör hela tiden. Bara därför kommer det säkert funka när som helst <3

    Hur får man tag på kortison och blodförtunnande?  

    Ja sexet hamnar helt klart efter när man är mitt uppe i ivf-andet. :(
  • Iväntanpåivf
    Bejby2021 skrev 2021-05-10 14:14:14 följande:

    Åh...

    Jag är sååå besviken just nu...

    Äggplock på onsdag, mitt första..

    Och tydligen så ska de göra totalfrys?

    Inte fått info om det tidigare, var sååå inställd på återföring..

    Jätte jätte besviken just nu.... :(


    jag förstår att du är jättebesviken. Detsamma hände mig. 
    Jag tröstade mig med att många påstår att det tillochmed kan vara bättre att få tillbaka en fryst blasto och större chans att det funkar. 
    Tyvärr funkade det inte för mig på första FET men nu är jag snart på väg till min andra då vi fick tre blastisar till frysen. 
    Mensen kom tillbaka ganska fort efter ÄP. 
    Hoppas du får många ägg och flera fina till frysen. <3
  • Iväntanpåivf
    jgren skrev 2021-05-12 11:23:19 följande:

    Har inte varit inne och läst i tråden på ett bra tag nu, men har just läst igenom alla inlägg jag missat. 

    Stort Grattis till alla er som plussat! Skrattande

    Vi är nu inne på ruvardag 5 med en 5-dagars blastocyst. Och tiden går ju bara såå sakta! Samtidigt är det skönt att kunna leva på hoppet än så länge. Ni som plussat, hur tidigt började ni känna/märka symtom? 

    Blev lite förvånad när jag inte skulle börja med vagiatorerna efter återföringen. Vet någon vad det är som avgör om man får lutinus eller inte? 


    Lutinus eller inte lutinus verkar bero på kliniken. 
    SU gör tydligen alltid utan vid fryst återföring (om i naturlig cykel) då de menar att det inte finns forskning som visar att det skulle vara bättre med eller utan. Tydligen påbörjas en studie just nu om just detta där flera kliniker är med. 

    Hoppas ruvningne går bra. 
  • Iväntanpåivf
    dasj skrev 2021-05-17 14:36:05 följande:
    Så kul!! Grattis :)

    Är det någon som vet hur landstinget räknar "antalet försök?"

    Vi är inne på andra försöket nu och ruvar på 3 dagars embryo. Men, om vi lyckas få något befruktad ägg, utöver den insatta till frysen - räknas FET som ett helt försök då? även om man inte har gått igenom samma process utan hoppar till insättning direkt?
    Försök är med stimulering och äggplock och efterföljande ET och FET's. Så eventuella FET räknas till samma försök som tillhörande äggplock. :) 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021