• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Empan89 skrev 2021-05-01 22:21:43 följande:

    Hej! Jag gjorde mitt första äggplock i fredags, och är så lättad över hur lite det kändes. Så om någon här är orolig inför sitt första äggplock så kan jag i alla fall lugna att det gjorde inte alls ont för mig.

    Jag hade 20 ägg på vänster sida och 18 på högra när de skulle börja stimulera mig. De var rädda för överstimulans och jag sa att jag vill verkligen inte bli överstimulerad. Resulterade i endast 6 mogna ägg och fick endast ut 3 ägg nu denna gång. Lite besviken samtidigt som detta var första gången och får ju så klart justera dosen om vi behöver göra om detta igen. Någon som varit med om liknande resultat?

    På måndag är det insättning, hoppas verkligen inte att de ringer i morgon och avbokar min tid. Väntan är hemskt!


    Förstår besvikelsen, men hoppas verkligen det är guldägget som sätts in på måndag {#emotions_dlg.flower} Behövs bara ett.
  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-05-02 16:51:25 följande:
    Jag tror det är tidigt vare sig om man fått en tvådagars eller blastis Mjooo! Planen är att hålla ut till lördag, RD10. Har ju egentligen testdag först på måndagen efter. Själv då? Kliar det i fingrarna?
    Jo kliar alltid i fingrarna, men alldeles för tidigt för mig tror jag. Kommer testa till helgen så jag kan ta beskedet i lugn och ro. Får se vi till helgen nu då {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-05-03 09:21:46 följande:

    hejsan! hur var det fick du besked om dina andra ägg som de skulle odla vidare på? vet inte om jag missat det nånstans i tråden.. 

    jag väntar på att de ska ringa från kliniken o säga om min segis på labbet fortsatt utveckla sig, börjar redan göra planer i huvudet för nästa försök som får bli efter sommaren ja, då vi får dra till Prag och se vad de kan åstadkomma för mirakel där.. 

    Kram


    Hej! Dom ringde här precis, det blev en till frysen! Jag är besviken och överlycklig på samma gång. Ville ha fler men glad att det ens blev ett. Vette fan om man ska använda det i väntan på landstinget i höst/vinter eller om man ska tänka att det är ett framtida syskon ifall mitt AMH fortsätter sjunka haha, konstanta dilemman.

    Hoppas de ringer snart så du slipper gå runt och vänta, såg att du hade läst studier om segisar/blastos som blev friska barn, det är ju definitivt lite tryggande. Håller tummarna för er. Kram <3
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-05-03 11:21:18 följande:

    Men åh det är ju ett jättebra resultat på 5 ägg!!! wow! det tycker jag du ska vara nöjd med, som sagt de fryser inte dem som inte är tillräckligt bra!! 

    ja haha jag får hoppas på min segis i magen så länge, kliniken brukar ringa runt 11:30 så får se om de gör det idag me... tack för tumhållningen


    Ja, det får man nog vara nöjd med ändå. De andra hade inte blivit blastocyster men hade även fragmentering? Vet inte riktigt vad det innebär, får läsa på.

    Fortfarande inget samtal?
    Krizty88 skrev 2021-05-03 11:44:59 följande:

    Heeej!

    Vad skönt med något till frysen Dibella.

    Bävar för att behöva göra långa protokollet varje gång nu bara för att det gick bättre än korta för mig. Tiden bara går.

    Är på RD 12 idag med min tvådagars. Har lite lätt mensvärk som kommer och går. Haft så egentligen sedan i onsdags. Blir deppig och säker på att mensen ska braka loss. Sen försvinner det och inget händer och hoppet stiger lite igen. Så håller det på så, upp och ner. Har inte officiell testdag förrän om en vecka!! Ruvardag 19! Känns väldigt sent.

    Hoppas på en bra vecka för alla!


    Tack! Verkligen skönt att de blev något, inger också lite hopp om att den 2 dagars vi fick kanske också fortfarande lever.

    Mensvärk kan ju vara ett positivt tecken! När har du tänkt testa? Eller inväntar du officiell dag? Du kan nog testa när som såhär långt in i ruvardagarna. Håller tummarna att värken är livmodern som växer :)
  • Dibella
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-03 15:48:44 följande:

    En av fem är väl bra. Vad skönt att det gick vägen :) 

    Jag fick tre av 17 så nästan samma andel. 

    Hur lång väntetid är det till landstinget? 


    Jag har ingen aning vad som är bra haha. Men kanske är bra andel av äggen som "blev bra". Plus den som sattes in då hoppas vi. Vad fint att ni fick 3 till frysen! Känns hoppfullt.

    Här i gbg verkar det vara 8 mån + att de får neka 2 eller 3 cykelstarter verkar det som? Osäker hur många de får neka innan man får prio. Så med lite tur får vi i september, med lite otur i november.
  • Dibella
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-03 16:57:35 följande:
    aah. Är också i gbg. :) 

    Fick remiss skickad i juni förra året och fick tid i januari/februari i år :( 
    Har du skrivit upp er på 'sista minuten tider' ? Det va en sån vi fick.... för att nån annan fått återbud/förhinder. Då ringer de dagen innan och man måste säga ja eller nej till tiden direkt. Fick en sån förfrågan i oktober också men då kunde vi inte. 

    oj, så även sista minuten tiden tog sin tid den med?


    Har ni fått info om att det ligger runt 8 månader också? Ni fick inte jättelångt innan isåfall på sista minuten, kanske någon månad tidigare. Varje dag räknas ju såklart dock.


    Jo vi står på sådan återbudslista också. 

  • Dibella
    petle83 skrev 2021-05-03 21:22:08 följande:

    Hej på er. 17 maj ska vi påbörja vår ivf resa efter lite mer än 10 år som barnlösa. Bor i Småland så tror d blir Linköping. Nån som går där o haf koll på om d e ngn lång väntetid osv.. speciellt nu i coronatid. Så spänd ????


    Hej! Välkommen hit :) 10 år låter tufft, blir det första IVF erfarenheten för er?


     


    Iväntanpåivf skrev 2021-05-03 21:12:50 följande:

    Är det nån som är inne på att testa snart eller kommer alla hålla sig till helgen?  :) 
    Funderar på att testa på onsdag men är rädd för att bli besviken samtidigt som det skulle va skönt att slippa leta symptom =D


    Kommer hålla mig till lördag eller söndag. Kommer inte palla jobba om det blir negativt kommer gå in i ett stort svart bottenlöst hål. Knappt ens jag vill testa på lördag för jag vill förstöra så lite av helgen som möjligt. Återstår att se när alla testsvar rullar in här nu denna och nästa vecka {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella

    Fick för mig att jag känt mig lite udda, så testade för skojs skull med ett "early detection" test imorse, CD9/RD 7, men var lika blankt som alla andra test man gjort. Så där droppade hoppet, men får testa en gång till till helgen igen innan jag drar igång domedagsklockorna ordentligt.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-05-05 08:33:16 följande:
    Hej, jag tror inte vi ska dra för stora växlar på ditt 2 dagars på RD 7.. på fredag tror jag att det skulle kunna visa men eventuellt så fäste det ju inte förrän RD 4 och då är det vääääldigt tidigt med RD7.. Kram, lämna klockarna så längeHjärta
    Nej jag vet Hjärta jag går in i crazymode. Men när jag kollade testet nu för att kasta det, så är det fan en linje? Oerhört svag och efter 5 minuter ska man ju inte kolla. Men det har aldrig hänt innan.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021