• Bula2021

  Vi som startar ivf behandling 2021

  IVF2021 skrev 2021-01-18 10:27:57 följande:

  Skönt att du kan jobba mycket hemifrån. Känns nog lättare att köra på utan vaccin då tänker jag. Jag träffar mycket folk varje dag, iofs iförd både munskydd och visir men ändå.

  Man vaccinerar inte gravida alls som läget är nu. Man han nog inte kunnat forska på det alls. Lite klurigt att få något att ställa upp i en sådan studie kan jag tänka. Alla är nog väldigt rädda om bebisen i magen liksom.

  Vi har inte fått något information från RMC. Hade nog hjälp om de gått ut med hur de tänker.


  Googlade lite och hittade någon spansk rekommendation kring vaccin och planerad ivf. Där stod det att det ska gå minst två månader efter vaccinering innan ivf genomförs (samma för mannen). Det är väl så med vaccin generellt förstod jag som. Man vill inte göra ivf direkt efter en vaccination.

  Jag avvaktar tills vi fått kallelse till uppstart i februari/mars här i Värmland. Vi lär ju inte vara de första som ställer frågan om vaccin och ivf känns det som :)
 • Bula2021
  IVF2021 skrev 2021-01-18 21:23:10 följande:

  Det var inte så lätt att hitta information. Men som du säger när vi väl kommer ställa frågan sen har väl vården fått frågan massor av gånger redan och kommit fram till vad de rekommenderar. Här är min man redan vaccinerad med första sprutan. Så då kanske vi får vänta... Kändes som RMC Malmö la ut informationen efter att vi varit där och berättat att han precis vaccinerar sig. Meddelandet kom liksom strax därefter ;).


  Det här var det jag hittade om att vänta två månader efter covid-vaccin: www.institutobernabeu.com/foro/en/covid-vaccination-pregnancy-and-fertility-treatment/

  Obs att jag inte gjort någon grundlig källkontroll på sidan mer än att det verkar vara en fertilitetsklinik i Spanien :)
 • Bula2021
  Steeph skrev 2021-01-24 20:47:21 följande:

  Någon som vet hur länge man måste ha försökt själv för att ha rätt till IVF via regionen?

  Vi fick ett ma i februari 2020, och försökt i 10 månader nu.

  Vi kör privat utredning och kommer köra privat ivf om regionen tycker att vi ska försöka på egen hand 1 år till...


  Det är olika från region till region som jag förstått. Allt såg bra ut vid vår utredning som gjordes här i Värmland efter drygt ett år, så de ville att vi skulle försöka i två år totalt på egen hand.
 • Bula2021
  Cheneyney skrev 2021-02-04 17:00:49 följande:

  Gjorde precis misstaget att gå in på min journal och läsa. Gjorde cellprov i samband med utredningsbesöket vi hade i december och i journalen står det nu:

  Cellprov kontrollerat i samband med infertilitetsutredning visar HSIL och högrisk HPV. Patient ska kallas för kolposkopi inom 3 månader, informeras via standardbrev 2.

  Kan man ramla längre ner i det där svarta hålet eller? Orkar fasen snart inte mer :( någon annan som fått samma och vet vad detta innebär?


  Hej!

  Förstår din oro. Jag fick så på ett cellprov för ganska precis två år sedan. Det innebär att det ordinarie cellprovet visade cellförändring och positivt på HPV-virus (det som flickor i dag vaccineras för). Jag fick strax efter det göra just en koloskopi.

  På mig tog de tre mindre vävnadsprov från livmoderhalstappen (kändes inte alls). De penslar också livmoderhalstappen med ättika och jodopax för att se cellförändringarna bättre (gjorde inte heller ont). Cellförändringar ändrar färg när de penslas med ovan, så därför görs det så de vet var de ska ta cellförändringarna.

  Nu i mars ska jag tillbaka, alltså två år senare, för en ny sådan provtagning. Antingen är läget oförändrat, eller så har det gått tillbaka av sig själv eller så har det blivit mer. De testar inte tidigare än två år senare för att cellförändringarna växer så långsamt.

  Hopps det här förklarade lite mer. Försök att inte oroa dig innan du blir kallad som det står i din journal - men jag förstår din känsla. Jag kände lika då för två år sedan.
 • Bula2021

  Hallå alla! Vi ska på uppstartmöte för ivf och information om stickteknik i slutet av månaden efter två år av egna försök. Känns helt overkligt att vi ska börja med ivf, lite ?jaha, blev det så för oss i livet?. :)

  Vi går via regionen och här där jag bor får man tre försök. Vad innebär det egentligen? Har försökt läsa mig till på 1177 men blir inte klok!

  Innebär det att de kan göra ett äggplock med bra utfall och vi får göra tre insättningsförsök från det äggplocket om de får ut tillräckligt många ägg som befruktas?

  Eller innebär ?tre försök? att vi kommer få göra tre äggutplock och så många insättningar som alla ägg på de tre äggplocken räcker till? Det verkar ju helt sjukt i så fall. Säg att de får ut tio ägg per äggplock och samtliga befruktas och kan frysas, då innebär det ju i praktiken 30 insättningsförsök.

  Någon som vet? :)

 • Bula2021
  Clemmentina skrev 2021-03-04 21:33:45 följande:

  Spännande att ni snart har uppstartsmöte! :) Vad jag vet (så är det i min region i alla fall) innebär ett försök ett äggplock och återföring av alla dugliga embryon från det plocket. Det är dock väldigt ovanligt att få såpass många femdagars till frysen men får man 10 så får man sätta tillbaka dem inom samma försök. :)


  Spännande men också skrämmande. Det blir så definitivt närmste blir ivf, inte som ett rutinkontroll som kanske blir en graviditet :) Herregud vad man tydligen inte hade behövt vara orolig för eventuell graviditet i de unde åren! :)

  Så klart att det inte alls behöver innebära många fina femdagars till frysen efter varje äggplock, men man kan ju drömma ;) Jag undrade mest hur de räknade och då verkar det ändå vara så många försök som möjligt per äggplock, inte bara tre insättningar :) Tack snälla för svar!
 • Bula2021
  Bula2021 skrev 2021-03-04 23:47:51 följande:

  Spännande men också skrämmande. Det blir så definitivt närmste blir ivf, inte som ett rutinkontroll som kanske blir en graviditet :) Herregud vad man tydligen inte hade behövt vara orolig för eventuell graviditet i de unde åren! :)

  Så klart att det inte alls behöver innebära många fina femdagars till frysen efter varje äggplock, men man kan ju drömma ;) Jag undrade mest hur de räknade och då verkar det ändå vara så många försök som möjligt per äggplock, inte bara tre insättningar :) Tack snälla för svar!


  Men gud vilken kratt-stavning av mig! Menade att det blir så definitivt när man kommit fram till anhalten ivf efter alla egna försök, att det inte bara är ett rutinligg (inte rutinkontroll, haha!)
 • Bula2021
  Li89 skrev 2021-03-09 18:54:14 följande:

  Hej. Jag hoppar in i tråden här då vi väntar på IVF kallelsen inom kort. Remiss har skickats från vår läkare. Vi har försökt i snart 1 år.

  Min mens har alltid varit regelbunden med en cykel på 31-32 dagar. Men dom 3 senaste månaderna är den på 39-40 dagar? Just ni dag 41 och ingen mens i sikte. Har tid imorgon hos gynekologen. Är det någon mer som har fått oregelbunden mens när ni försöker bli gravida? Är 32 år och har aldrig tidigare varit gravid.


  Jag/vi är i ungefär samma sits som ni men jag är 36 och har aldrig varit gravid förut. Vi har försökt i två år och ska på uppstart i för ivf nu i mars. Vi gjorde utredning redan tidigt i höstas då allt visade bra värden. Håller tummarna att vi få komma i gång relativt snabbt :)
 • Bula2021

  Hej alla! Så himla kul och spännande att läsa om allas resor. Även jag ruvar nu. Det gick så s-j-u-k-t fort att det lite känts som att jag stått utanför min egen kropp, eller att det är någon annan det handlar om. Man blir ju helt dagvill.

  Min gynekolog skickade remiss till Livio Falun i månadsskiftet mars/april en vecka senare fick vi svar att vi var välkomna, två dagar senare fick jag mens och började med sprutor. Mådde bra hela tiden och kände inte av det hela så jättemycket. Vid äggplocket i Falun fick läkaren ut 13 ägg. Dagen efter ringer de och berättar att 10 befruktats. Jag hade hoppats på en så 10 var nästan som en chock. Kändes för bra för att vara sant.

  Eftersom så många befruktades så bestämde de att odla vidare allihop till dag fem. Var alltså där för exakt en vecka sedan och satte in en enligt dem superfin blastocyst. En hade de också redan fryst och sa att ?eventuellt blir det kanske en eller två till till frysen, vi får se i kväll/i natt?. I förrgår kom brev hem med antal bastocyster och jag tänkte att det blev nog bara den där enda. Det blev FEM till frysen. Helt otroligt! Fem?! Var kom de där extra ifrån?

  Nu har jag alltså ruvat i en vecka och känner ... ingenting? Brösten är typ dubbelt så stora som vanligt och superömma, så har det varit i ungefär en vecka så det känns som att det är pga. Lutinus-tabletterna som jag tagit sedan dagen efter äggplock. Kaaaanske har nämnt lite kram/drag i nån ljumske men det är ju för jädra lätt att leta symptom alltså... Men i övrigt inget annorlunda jämfört med en vanlig cykel mellan ägglossning och mens.

  Jag har fått testdag tisdag 11/5 och är livrädd att testa innan med risken att få negativt.

  Det här blev långt men skrev av mig lite. Det känns som att vi haft sån orimlig tur hela vägen hittills att vår tur är slut nu. Å andra sidan har vi ju haft en jäkla otur under två år när vi inte lyckats bli gravida så kanske vänder det nu :)

 • Bula2021
  Clemmentina skrev 2021-05-05 21:45:27 följande:

  Åh men det är ju verkligen bra! Så kul när det går bättre än vad man trott/hoppats på. Jag håller tummarna!


  Tack snälla!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021