• Iväntanpåivf

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Va på första VUL idag. 
    kört Gonal-f 175 sen i måndags förra veckan. 
    Gick fort som bara den och hann väl inte riktigt med men tror han sa 12 blåsor över 11mm varav några va 15mm och sen ett gäng på 10mm och mindre. 
    Läkaren tyckte det ''såg jättefint ut''. Jag känner att jag inte har nån aning. 
    Han använde nån fräck 3d mjukvara som automatmätte alla blåsor och sorterade dem i storleksordning. Så tog ingen tid alls. Han alltså inte tänka på några frågor eller liknande. 

    Ny VUL på onsdag och sen om det ser bra ut kanske ÄP på fredag. :) 

    Är väl bara att hoppas att de mognar lite mer och fler denna veckan. 

  • Iväntanpåivf
    MoonK skrev 2021-02-26 13:40:55 följande:

    Hur öppet pratar ni om ivf med folk i er omgivning? Familj/vänner?


    Hej, 
    Där är det lite komplicerat.
    Jag är gärna öppen med familj och vänner.
    Sambon vill gärna att det är en privat angelägenhet bara mellan oss två. 

    Det har slutat med att min familj och en del av mina vänner vet på olika nivåer. Några vet att vi väntar på ivf och står i kö (köade i åtta månader), de allra närmsta vet att vi är igång, dvs inne i systemet, och min mamma och en av mina bästa vänner har inblick i hela processen. 
    Jag känner dels att det inte är nåt att skämmas över då vi är 'gamla' (jag är 39) och dels att jag behöver ventilera min oro/nervositet/frustration med nån mer än min sambo som, även om han är bäst och jätteförstående, inte riktigt oroar sig på samma sätt och dessutom har ett barn sen tidigare. :) 
     
    Sen under dessa långa månader då vi väntat på tid för ivf och jag har varit relativt öppen om att vi stått i kö så har jag insett att det är såååå många andra som är eller har varit i samma sits. Många berättar inte förrän du själv öppnat upp och du har liksom ingen aning om att de kämpat och kämpat för sin bebis förrän du själv nämner ivf och de kläcker 'det gjorde vi med' :) 

    Mao, jag tror det kan vara bra at prata mer öppet om det så att det blir lite mindre tabu. Så känner man sig inte lika ensam eller så får man nån annan att inte känna sig lika ensam. 

    Med det sagt. :)
    Jag berättar inte för alla och INGEN på jobbet vet ens att vi försöker skaffa barn. 
    Det får de reda på tids nog och då kommer jag säkert vara öppen med att vi gjorde ivf. 
  • Iväntanpåivf
    MoonK skrev 2021-03-01 19:06:32 följande:

    Hej!

    Jag tycker du har helt rätt att man bör prata om det mer öppet så att det inte är tabu och att man inser hur vanligt det är. I mitt fall är det mer att jag tycker det är jobbigt med frågor mer än att jag skäms för att prata om det.

    Och man vill ju helst komma med positiva resultat snarare än nej det sket sig även denna gång. Mina vänner vet att vi försöker men de vet inte att vi börjat med ivf och ingen av dem frågar heller. Antar att de är införstådda med att det är jobbigt som det är.

    Mina syskon och 1 nära vän vet att vi har börjat med ivf, men mina föräldrar vet inget och det är mest för att de skulle vara alldeles för oroliga.

    Min man tycker det är ok att vi pratar om det med nära vänner och familj mest för att som du säger att det är inget fel med att göra ivf och att det inte ska vara tabu.

    Med tanke på min ålder (37 år) vet jag att en del kollegor går och väntar på att jag ska meddela att jag är gravid och en del har diskret försökt klura ut hur det går för oss. Men jag har mest ignorerat det.

    Jag får hoppas att jag plussar på fredag och att vi får en bebis till vintern.

    Är det din första ivf? Hur känns det?


    Jag förstår precis vad du menar.

    Är jobbigt med frågor.

    Jag är 39 så nu har de slutat fråga :p

    Det viktigaste är att man gör det som känns bra för en själv och ens partner.

    Är min första ivf. Känns lite läskigt och är stressad och lugn på en gång. Börjar känna av hormonerna något nu och hoppas verkligen det blir ÄP på fredag.

    Spännande med testdag. Hoppas också att du plussar på fredag.

    Är det din första ivf också? Några tips?
  • Iväntanpåivf
    Dhalia skrev 2021-03-01 19:11:15 följande:

    Låter ju jättebra de kommer bli då några till tills nästa ultraljud :) hoppas du inte blir överstimulerad bara.


    Tack. :)

    Ja usch det hoppas jag slipper. Verkar jobbigt.
  • Iväntanpåivf
    Inalina skrev 2021-03-02 08:05:45 följande:
    låter som ett jättebra resultat! häftigt att de kunde automatmäta blåsorna, jag tycker alltid det är så segt när de ska sitta och manuellt försöka mäta och hitta alla blåsor, ser ju inte helt lätt ut ;) om läkaren säger att det ser jättefint ut kan du nog lita på det :) hoppas på äp på fredag då, jag har mitt på torsdag! =)
    ja läkaren sa att hans kollegor inte gärna använde det utan hellre räknade för hand. :) 

    ååh. spännande. håller tummarna att det går fint på torsdag. 
    några symptom? jag har sjukt ont i brösten nu och känner mig svullen och dan. sen har jag svårt att kissa ordentligt, antar att det är för att äggstockarna tar för mycket plats eller nåt. :p 
  • Iväntanpåivf
    jgren skrev 2021-03-02 13:23:23 följande:
    Känns skönt att i alla fall vara sjukskriven i en vecka nu och ge kroppen en chans att lugna ner sig i påverkan och smärta. Har ett fysiskt tungt jobb så var inte optimalt att gå tillbaka dagen efter. 

    Har pratat med kliniken nu och av de 30 äggen så var 5 st omogna, 25 befruktade och 17 st normalt befruktade (?). Så på måndag skulle dom återkomma om hur många som klarat sig till frysen. Så jag hoppas att detta var första och sista stimuleringen och äggplocket! =) 
    Oj vad många befruktade. Låter ju väldigt lovande. 
    Håller tummarna. 
    Hoppas du mår bättre snart också. 
  • Iväntanpåivf
    Sweetpineapple skrev 2021-03-02 08:12:17 följande:

    Nu kunde jag inte hålla mig längre. Tog ett digitalt test som visade "gravid 1-2" <3 Är på ruvardag 8 idag med en blasto.

    Känns overkligt och jag vågar inte tro på det än, är över en vecka till testdag. (Jag har ett MA v 14 i bagaget samt 2 tidiga MF, dock inte med nuvarande partner). Började må lite illa igår men kan lika gärna bero på Lutinus.

    Var inte läge att berätta för sambon nu på morgonen, det var stressigt o få iväg de stora barnen till skolan. Jag vill berätta på ett fint sätt, han har längtat efter barn i så många år och känslomässigt tagit våra svårigheter med att bli gravida väldigt hårt.


    Åh grattis. 
    Håller alla tummar att det stannar kvar. 
  • Iväntanpåivf

    Va på andra VUL idag. 
    Är tydligen överstimulerad. :o 
    Gick från 12 äggblåsor i måndags (och en mängd mindre) till 25st idag och början till vätskeansamling. 
    Fick med mig en anna spruta än Ovitrellen hem att ta ikväll och så ÅP på fredag. 
    Blir ingen återföring nu utan i naturlig cykel längre fram. :( 

    Är både glad och ledsen. Glad för att jag kanske har så många ägg och ledsen för att jag får vänta med insättning och man vet ju inte om några alls överlever till femdagars för att frysas in. 
    Vet inte riktigt hur jag ska känna. Sambon tycker det låter som ett bra utfall och likaså min kompis och jag håller med om att det är positivt att jag svarar bra på hormonerna men är ändå lite besviken... 

  • Iväntanpåivf
    Inalina skrev 2021-03-04 08:12:46 följande:

    Oj din stackare :/ bra att de såg det så pass tidigt så de hinner stoppa det i tid i alla fall, och ja många blåsor är ju bra för framtida insättning :)!! Förstår att du känner dig besviken ändå men det finns ju inget man kan göra åt det, alla har olika känsliga äggstockar helt enkelt..

    bra att du har positiva personer runtomkring dig!! Ta hand om dig och hoppas ÄP går bra på fre! Jag är på kliniken nu och gör mig redo :)


    Tack.

    Spännande. Gick det bra idag?
  • Iväntanpåivf
    Dibella skrev 2021-03-04 08:24:28 följande:

    Förstår det blir en besvikelse att inte få något insatt direkt, men förhoppningsvis får ni massa fina ägg som kommer kunna frysas och lyckoträff på första FET sen.

    Är sprutan till för att bromsa upp överstimuleringen? Hoppas att det håller sig lugnt och att allt går bra på plocket.


    Tack.

    Ja sprutan är för att bromsa. Ovitrelle gör det tydligen värre.

    Mår helt ok idag. Lite illamående och ont i buken ibland.

    Laddar för ÄP imorgon.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021