• apan95

    Vi som startar ivf behandling 2021

    IVF2021 skrev 2021-07-29 15:31:14 följande:

    Konstigt det där hur man kan längta efter mens ;). På söndag ska jag börja med ägglossningsstickor. Kroppen ska klara detta helt själv för min del. Slipper tack och lov till och med Lutinus!


    Ojj men va! Hur kommer de sig att du slipper det? trodde det gavs till alla oavsett stimulerad FET eller inte! Ges ju till och med till folk som inte gjort ivf.

    Hann bara ta lutinus typ 4-5 dagar innan vi avbröt återförandet men hann absolut känna hur det kändes hahaha! känns dock lättare att behöva ta lutinus nu i höst än på sommaren som de va senast haha!
  • apan95
    IVF2021 skrev 2021-07-31 16:27:54 följande:

    Verkar som att man i naturlig cykel kör helt naturellt på de flesta kliniker. Malmö har tidigare använt Lutinus vid alla insättningar men precis bestämt sig för att sluta. De ska också ingå i en stor studie med flera klinker inblandade där de ska testa lutinus en kort tid, lång tid kontra inte alls för att kartlägga dess effekt bättre.

    Jag har bara hunnit ta en lutinus någonsin. Hehe. För dåligt resultat för att ens behöva lutinus första gången och planerad totalfrys denna gång.

    Vad ska du ta för sprutor och piller? Förstår att sommaren inte kan vara bästa tiden på året för lutinus!


    Gud va spännande! Känns ändra bra att de testar lite olika då inte allt funkar för alla heller!

    Kommer ta letrozol för att stimulera fram ägglossning så de kommer på hyffsat bestämd dag då jag är lite oregelbunden annars, sen kommer ja ta ovitrelle sprutan och efter återföring lutinus då! :)
  • apan95
    IVF2021 skrev 2021-07-31 21:09:57 följande:

    Låter som en bra plan! Tänk vad coola läkemedel det finns ändå.


    Ja verkligen! Ska bli spännande att få följa dig :)
  • apan95

    Ni som har gjort stimulerad FET med letrozol, hur har tidslinjen sett ut på ett ungefär?

    vilken CD fick ni positivt LH och vilken CD blev FET?

    förstår såklart att det kan vara individuellt men lite nyfiken på ungefär hur det kommer se ut! :)

  • apan95

    Kom precis hem från min första återföring, FET. testdag 17/9!

    Jag frågade läkaren om jag kunde ta vaccinet nu då jag avvaktat tills detta. Men hon sa till mig att INTE ta det nu då man klassas som gravid och gravida ska ta först efter v. 12.

    Börjar bli lite diskussion på mitt jobb angående detta och nästan lite krav så jag vet inte om jag ska säga att jag tar första nu i nästa vecka eller om jag ska stå på mig.. men känns svårt. hur har ni gjort?

  • apan95
    Inalina skrev 2021-09-03 14:38:00 följande:

    Hej! välkommen till tråden och spännande att du ruvar! Jag tog mitt vaccin med första dosen under ruvning i maj, jag tror man får välja själv hur man gör där.

    Fick tillbaka ett skruttägg då så chansen att lyckas var inte så stor ändå, men hade nog gjort det även med ett guldägg (då var det svårt att få vaccintider).

    Du kan ju vänta och se om det blir plus på stickan och sen enklare (?) kanske ta ett beslut? 


    Tack!

    Ja okej, tänkte att jag kanske skulle få ett sånt svar av läkaren att det var upp till mig men när hon avrådde mig från att göra det så känner jag att jag får väll vänta då.

    Skulle de inte fästa nu denna gång kommer jag självklart ta dos 1 med en gång så det är gjort!

    Stort tack för din input! :)
  • apan95
    Amelia84 skrev 2021-09-03 23:27:23 följande:

    Välkommen :) så spännande med första återföringen! Det måste ju vara en sån fin känsla att veta om att det finns ett embryo där inne som kan vara ert barn! Jag gör förhoppningsvis min första återföring på söndag!

    Fattar att det ställer till det med vaccinet. Du får försöka förhala så länge du bara kan. Så får du ta det efter vecka 12 ;) för nu hejar vi på att blastisen stannar kvar!


    Tack! Ja vi är superglada att äntligen vara i gång igen efter att få vänta från maj! gud va spännande för er <3 håller tummarna!

    Ja, jag får försöka ljuga ihop något och sen ta det så fort som möjligt beroende på om de fäster sig eller ej!
  • apan95
    Frida123123 skrev 2021-09-06 06:30:21 följande:

    Hej alla i tråden och alla pågående och kommande ruvare att bli :). Idag går jag in på ruvardag 7. Detta blir min fjärde ruvning totalt. Så jobbigt. Att ruva är ju en väldigt speciell och jobbig tid. Tycker alltid att ?vecka 2? är jobbigast, dvs den veckan då mensen är beräknad och den veckan då graviditetstest är beräknat. Igår började jag få ont i ländryggen, idag ännu ömmare bröst. Tänker alltid att det är tecken på att mensen är på g, vet att det inte behöver vara så men det är svårt att hålla tankarna i positiv riktning.


    Åh va spännande!

    Så Avis att du snart har testdag. Är själv bara på på RD 3 och känner mig redan så besviken att jag inte känner något trotts att jag förstår att det är tidigt.. så många som skriver att de känner stickningar och hugg men ja har inte känt någonting.

    när fick du symtom och kände du något redan första dagarna?

    När jag var gravid(spontan graviditet) för ett år sedan hade jag molvärk och ont i ländryggen som enda symtom så jag tror absolut att det kan vara positivt!

    STORT lycka till! <3
  • apan95
    Frida123123 skrev 2021-09-06 20:46:52 följande:

    Tack, detsamma till dig! Ja, tiden står nästan stilla. Visst gjorde du med FET och 5 dagars? Stickningarna kom dagen efter återföring och hållet i sig, men det behöver inte betyda något. Förra gången kände jag inget, förutom mensvärk. Åh, håller tummarna för er med!! Men på ruvardag 3 så är du ju igång på riktigt! Jag är bara 4 dagar framför dig! Ha ha, egentligen ingenting om man sätter det i perspektiv.


    Ja precis det stämmer!

    Hade också velat känna stickningar så hade man isf känt något haha! Det enda är att min temp är ganska hög men tror snarare det beror på lutinus men jag vet inte..

    jaaa men ändå hehe, jag vill börja testa runt dag 8-10 :)
  • apan95
    Frida123123 skrev 2021-09-08 06:30:55 följande:

    Ruvardag 9 och dagen då mensen är beräknad.. iof så är min mens oregelbunden nu efter missfallet. Testdagen är på ruvardag 13 så jag närmar mig. Alla mens tecken finns här nu och känslan av vaginaltabletterna gör ju inte saken bättre. Samtidigt tänker jag på er alla andra, just nu på dig Inalina. Hoppas på positiva nyheter idag!


    Gud jag bävar verkligen inför söndag som är min BIM.. har du tjuvtestat något? Funderar på att göra det på typ söndag haha..

    Håller tummarna för dig! <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021