• Annna84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-06-22 15:43:55 följande:

    Ja nu är jag ruvare igen. Fick tillbaka en hundraprocentig blastocyst. Nu är det bara att vänta och hoppas! :)


    Härligt!! 100%-ig låter ju galet bra! Har dom sagt det tidigare?

    Det är nu det händer :)
  • Annna84
    Estelle011 skrev 2021-06-23 13:43:23 följande:

    Ingen mensvärk alls denna gången. Blev bara överraskad att blod kom en dag tidigare, brukar få det på RD10. Jag ska testa imorgon bara för att vara säker. 

    Försöker att tänka positivt - kommer inte ha mensvärk på midsommar som jag har planerat och kan dricka vin på min semester  självklart skulle jag helst vilja bara höra det efterlängtade hjärtljudet men det är som det är. Tack för supporten  inte ens min sambo förstår mig som ni


    Tänker på dig! Du är stark som tänker positivt! Och med 5st blastocyster är det bara en tidsfråga <3
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-06-28 15:55:05 följande:

    Hej! Gör mitt bästa att inte tänka för mycket på det men går sådär. Pendlar mellan hopp och en känsla av att det har misslyckats...men så är det väl för många. I början hade jag molvärk men den är typ borta nu. Känner istället att brösten ömmar lätt. Sist när jag blev gravid men fick missfall kände jag inget i brösten. Om jag minns rätt hade jag nog inga eller få symptom innan testdag då...de kom i samband med plusset. Är på ruvardag 6 idag och tänker testa på torsdag tror jag. På rd9 är väl resultat rätt tillförlitligt hoppas jag. Det låter som en bra plan att eventuellt kunna föreslå det. Funkar det i Schweiz borde det ju även funka på den andra kliniken. Håller tummarna för det!


    Tänker på dig och hoppas så att du får ett fint resultat på torsdag <3 Symtom eller inte, det är så olika. Jag känner fortfarande i princip ingenting. Kramar
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-06-29 10:01:47 följande:

    hejsan! när har du VUL? 


    Hej vännen! Har läst om dina planer, dilemman med medicinering osv. Förstår steessmomentet. Har du kommit fram till hur du ska göra med den där nedregleringssprutan? Eller går det att köra synarela-spray istället?

    Jag var på tidigt VUL igår, började gråta bara av att komma in på rummet. Jag var så rädd att det inte skulle leva något där inne. Men mirakulöst så såg vi ett litet hjärta slå <3

    Tänkte att det aldrig skulle hända mig, men det gjorde det. Jag ska fortsätta ta synarelaspray varannan dag och lutinus i ytterligare 2 veckor, dvs fram till v11.

    Nu håller jag alla mina tummar för er, jag har en bra känsla för dig nu i augusti <3 kramar
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-07-01 06:10:32 följande:

    Testade idag på ruvardag 9 (med femdagars). Om jag anstränger mig kanske jag anar ett streck. Gissar kemisk graviditet eftersom strecket väl borde varit starkare vid det här laget annars!? :( Testar lägga upp en bild...


    Hej vännen! Ville bara säga att så där såg det ut för mig också på RD9 (efter att ha testat starkare på RD7), jag var helt knäckt, men sen testade jag igen på kvällen och då hade det blivit starkare. Jag håller tummarna för dig <3
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-06-29 14:18:39 följande:

    men ååååh wow så häftigt!!! så glad jag blir för er skull! som ni har kämpat och äntligen det lilla hjärtat! det är så fantastiskt och mirakulöst alltihopa och man kan ju inte fatta att det händer en själv! stort grattis till första stora milstolpen!

    och du ska skatta dig lycklig som inte verkar må särskilt dåligt heller.. jag vet att det är långt i från alla som mår dåligt men ja härligt om man kan fungera någorlunda normalt i början av graviditeten!

    jag ringde en VC i Sveirge idag och hade egentligen inga förhoppningar men hon bokade in mig att en sköterska kunde ta sprutan som om ingenting! så ja nu har jag fixat för att allt ska vara preppat inför IVF med start i augusti och ÄP i sep, så nu får vi hoppas att kliniken tycker det är ok att jag kör igång då. känns lite läskigt att göra något helt nytt med nedregleringen men kanske är det vad som behövs för att mina ägg ska bli av bättre kvalitet, vem vet


    Jez20 skrev 2021-06-29 14:53:28 följande:

    Vad kul!! Grattis ????????


    Tack fina, fina ni <3

    Jag vet inte om jag lyckades med att svara all nu, men det är iallafall tanken :)

    Jag har inte bestämt mig för om jag ska göra nipt än, jag kommer att göra det som går snabbast och får mig att känna mig lugnare. Än tar jag inget för givet och tar en dag i taget.

    Jag kommer att fortsätta att följa er fram till plusset, för det kommer att gå för er alla också tillslut <3

    Kramar
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-07-05 05:47:30 följande:

    Nu har jag testat igen! Och strecken är starkare än i fredags och ett lätt illamående har infunnit sig! Det verkar som om jag är gravid. Fortfarande väldigt orolig men hoppas så att det är vår tur nu. :)


    Sååå glad för din skull <3 Nu är det absolut eran tur!! Kramar
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-07-11 17:04:22 följande:

    Lyckan blev kortvarig. Missfall...blöder massor. Kom som en blixt från klarblå himmel, ingen som helst förvarning denna gång. Så ledsen och förtvivlad nu. :(


    Vännen <3 <3 Det skär i hjärtat att läsa detta. Det är så fruktansvärt orättvist och jag vet att ingenting hjälper förutom om någon skulle kunna lova att det kommer att gå tillslut. Du är en kämpe utan dess like och du kommer att klara det här. Massa styrkekramar
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-07-18 21:51:00 följande:

    Tack fina ni, guld värt att ni finns här. Missfallet är bekräftat nu. :( Hcg var 485 i tisdags och bara 82 i fredags. Verkar i alla fall som kroppen hanterar det själv. Bara att bryta ihop och hoppas på det bästa! Lär återkomma i tråden efter sommaren. Kram!


    <3 <3
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-08-20 08:47:44 följande:

    hejsan! ja då var vi tillbaka i tråden igen, hoppas det är sista försöket för oss alla och att vi får njuta av vår- och sommarbebisar nästa år  låter ju (precis som någon annan också skrev), väldigt lovande med 6 embryon i frysen! (hehe känner såklart igen det där med att 'det kanske tog sig denna månaden ändå;)) det hoppas vi såklart!

    jag tog mitt vaccin i maj när jag var precis igång med IVF då, vi skulle ju resa till sverige (bor ju i schweiz) i sommar och jag ville vara säker på att vara fullvaccinerad. 'Problemet' som jag ser det är ju också hur man ställer sig till när man faktiskt ÄR gravid att ta vaccinet? om du blir gravid ska du inte ta det då heller på 9 månader? Folk får ju göra precis som de vill men jag tänkte att jag var mer orolig för att få covid som gravid/eller precis när man ska föda och vara mer orolig för de långsiktiga biverkningar många har fått av sjukdomen än för vaccinet. kram hoppas du kommer fram till rätt beslut för dig Jag fick ju inte plus då så kan tyvärr inte skryta med det, men jag känner mig stensäker på att det inte hade med vaccinet att göra då mina ägg ändå var av så dålig kvalitet.


    Har tänkt på dig och er andra mycket under sommaren och är inne och läser. Hejar så mycket på er och känner så mycket för oss som kämpat och kämpat, även om det mirakulöst gick vägen för mig till slut på 7e försöket. Hoppas att det ger hopp <3

    Jag valde att vaccinera mig när jag blev gravid, efter v12. Tänker och har hört att det är värre att få covid när man är gravid och över 35år så är man riskgrupp.

    Massa styrka och kramar!
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-08-24 10:06:23 följande:

    Heeeeej, åh du får berätta vilken vecka du är i nu och hur har du mått??? Har ni gjort NIPT eller liknande och vet ni om det är en pojke eller flicka??? Såååå spännande och är väldigt glad för er skull att det lyckades till slut!!

    jag är igång igen nu så hoppet om bebis börjar komma tillbaka här, har träffat en del bebisar i sommar nu i sverige också och de är ju himla mysiga så vore fantastiskt om det kunde bli ett syskon nästa år men en sak i taget som du vet i den här processen....


    Skönt att du är igång! Fick du till det så att det fungerade med din mans jobbresa? Började du med sprutor nu efter nedregleringen? Det känns hoppfullt med Prag tycker jag :)

    Idag gick jag in i v17 och nu har jag berättat för familj och de flesta vännerna, har legat lågt och varit osocial hela sommaren för att slippa grejen med alkohol, Haha! Jag har mått bra hela tiden, har egentligen inte känt någonting alls. Vi gjorde nipt för att säkra upp och fick svar att det var normalt. Däremot ska vi hålla oss ifrån att ta reda på kön (lite frestande med tanke på att vi har svaret en knapptryckning bort) Det får bli en överraskning dagen den kommer efter allt kliniskt planerande de senaste åren ;) Nu hejar jag på er och alla andra som kämpar <3
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-09-08 10:51:27 följande:

    Hej tjejer!!! (ni måste vara trötta på mig vid det här laget med alla uppdateringar !!) 

    MEN NU ÅR JAG RUVARE!!!!  tjohoooo är så himla himla glad  (ja den här processen är ju en bergochdalbana...) 

    Mitt ena embryo som klarade befruktningen bra hade delat sig SUPERFINT och hade 4 celler i morse, men hann dela sig till 6 celler innan återföringen!

    Detta känns så otroligt då mina ägg brukar vara så himla långsamma o tröga och läkaren sa att detta var ett toppembryo! (vilket jag aldrig fått höra innan vid mina återföringar). är så glad o lättad att jag kan börja gråta ! 

    Nu har alltså hoppet tänts igen, och jag har 2 embryon i labbet som vaknade till och de odlar vidare som jag får uppdateringar på de närmaste dagarna.

    Oj vad jag hoppas att detta är guldägget och syskonet som är så otroligt efterlängtat, nu kan jag inte påverka mer utan ska bara njuta av att vara gravid tills motsatsen bevisats. 


    Nu håller jag alla tummar jag har för dig och guldägget :) Underbart att få höra det <3 Kramar till dig!
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-09-20 09:28:30 följande:

    Hejsan, ja det känns tråkigt men på något sätt har jag hållit mig över ytan hittills får se hur det blir framöver, hjärnan och kroppen kanske tar det där sedan helt enkelt.

    Jag kände själv att mitt meddelande kändes lite självupptaget att jag hade drömt om att gå och vara gravid med min bästa vän här när vi fått vara gravida tillsammans innan, och så finns det ju så himla många här i tråden som aldrig fått vara gravida eller fått barn så jag kände mig lite dum efter att ha skrivit det. Folk verkar dock vara så förstående här i tråden att man verkligen vill ha ett syskon också när man kämpar så mkt, så det är nog lugnt ändå.

    Hur känner du dig? RD 6 idag, spännande!!!!


    Följer er och hejar på från sidan här, även om jag inte skriver så ofta. Ville bara säga att du har rätt att vara ledsen <3 Förstår precis hur du menar, och ibland fick jag också dåligt samvete för att jag tyckte det var så tufft när jag ju hade så mycket annat att vara tacksam för, familj, vänner, hälsan, jobb osv osv.

    Det tuffa gör också att vi uppskattar det vi har.

    Det kommer att gå tillslut för dig och du är stark <3

    Kramar
  • Annna84
    Anonym1Ha skrev 2021-09-20 15:35:24 följande:

    Hej Annna84, läste din historia. Så underbart peppande att de tog sig vid ivf 4. Grattis <3 jag tänkte på synarelan du tog då, hur länge tog du den? Inte hört någon som gjort det men det verkade ju fungera för dig, bland annat.. man vet ju inte vad som är vad så klart men ibland tänds ju hoppet av att få pröva något nytt iaf!


    Hej! Tack! Glad att det peppar dig och andra, jag trodde inte att det skulle gå för mig, men tillslut på 6e återföringen gick det. Vet så väl hur det känns att vara i det, och vi alla är så galet starka som går igenom det. Jag känner mig stolt över att ha gjort det.

    Jag fick börja med synarelan (varannan dag) i kombination med lutinus, 3 dagar innan återföring av en blastocyst. Jag fortsatte sedan med både synarela och lutinus i sammanlagt 8 veckor och slutade då tvärt. Två dagar innan och fram till återföringen så tog jag även bisolvon på inrådan av kliniken.

    Jag vet inte vad som gav vad, men det kändes bra att få testa något nytt. Och det kanske var det som fungerade för mig.

    Hur ser din historia ut?
  • Annna84
    Anonym1Ha skrev 2021-09-20 19:56:58 följande:

    Min historia ser ut så här, Började försöka skaffa barn 2019, hände ingenting

    Började utredning feb -20 som visade att jag hade PCOS. Började med letrozol enkel dos, metformin för bättre och lättare ägglossning samt levaxin för lätt förhöjt TSH. Mannens sperimieprov var perfekt.. Höll på med detta i 8månader med ägglossning varje månad (gick på VUL och tog ovitrelle) tog bort en polyp i livmodern augusti -20. Inget efter det heller. Remiss för IVF i dec -20 och vårt första IVF blev i maj -21. Efter En lång jobbig stimulering med gonal-f blev det äggplock dag 23, resulterade i 6 mogna ägg men bara 1 befruktat. Det slutade dela sig och blev ingen återföring. Fick vänta och göra hyseroskopi i juni för att utesluta ny polyp då de sätt vätska i livmodern vid äggplock. Blev nekad start i juli och fick göra IVF 2

    Nu i augusti då med menopur, högre dos och äggplock blev istället dag 16. 9 mogna ägg av 17ägg vid plock. Med hjälp av ICSI denna gången så blev 5 av 9 befruktade. Vi fick tillbaka en blastocyst dag 5 och fick 2st till frysen. Som sagt vilka kämpar vi är! Så mycket minnen det framkallade att sammanfatta allt. Som vi kämpar allihop!! I med och motgångar!!

    Nu är jag på ruvardag 7. Massa mensvärk och inga andra känningar eller symtom. Efter förra IVF:en fick jag mens som idag, en vanlig cykel skulle jag säga BIM på torsdag och testdagens är satt till lördag.

    Det blir en lång vecka denna veckan känner jag. Men fortsätter hålla tummarna att det gått vägen <3 annars får vi kämpa lite till, och denna gången fick vi ju faktiskt nått till frysen vilket känns nästan overkligt efter resultatet av ivf 1. Men oj vad det tär på en det här <3 hela processen..


    Det låter som att du också haft en lång kämpig resa, heja dig!

    Usch, för mig blev det samma sak vid första IVFen, inget gick att sätta tillbaka. Körde vidare med gonal f vid Ivf 2 och det gav egentligen samma resultat, insättning av en 2dagars och inget till frysen. Sedan tog vi beslut att byta till menopur, trots klinikens avrådan, vilket gav till frysen. Även vid ivf 4.

    Intresssnt att menopur resulterade i mycket bättre resultat även för dig. Så underbart och helt overkligt att få det beskedet!!

    Nu håller jag tummarna för dig! Än så länge håller sig mensen borta? Kramar
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-09-22 14:51:53 följande:

    (sorry hijackar ditt inlägg!)

    Ja men just det - du är ju också ett levande bevis för att Menopur funkade bättre trots avrådan från kliniken! Då kan jag ta med mig dig som exempel till min mötet med min klinik!

    Vet du av vilka grunder din klinik avrådde dig? Min klinik i Prag sa något om mina LH värden tror jag - att pga av dem så borde Gonal F funka bättre än Menopur, men jag kan också vara lite förvirrad av alla förkortningar som används hela tiden...


    Hej :) Tänker på dig!! Jag tycker absolut att du ska testa att prova menopur, det är gjort av mer naturliga ämnen (som jag har förstått det).

    Min klinik tyckte att jag hade fått så bra resultat på mina två första ivf:er, dvs fått ut många mogna ägg och fått embryon (själv tyckte jag inte det eftersom vi inte fick några blastocyster på sammanlagt 28st mogna ägg) De tyckte att det var riskabelt att byta pga att menopur är lite svårare att reglera och att det kunde bli antingen färre ägg eller att jag skulle bli överstimulerad och inte få sätta tillbaka något alls. De tog till och med upp vår fråga i läkargruppen och avrådde oss, men vi kände att vi inte hade något att förlora på att testa. Särskilt eftersom det var vårat sista landstingsförsök. Så glad att vi testa det med tanke på att det var vid ivf 3 och 4 som vi fick fram blastocyster och dessutom till frysen.

    Stort lycka till med mötet med kliniken <3
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-11-23 11:51:43 följande:

    Hej tjejer, kom precis från Gyn för ultraljud för att förhoppningsvis kunna starta stimulering. Sjukaste grejen händer där, gyn ser något och frågar om jag är gravid - nopp det är jag verkligen inte säger jag självsäkert. Ok, men ta ett test ändå! Så det gjorde jag? efter att ha försökt naturligt sedan 2014, fått en dotter med IVF 2019 och genomgått 3 misslyckade IVF i år så ser jag för första gången i mitt liv två streck på stickan efter 5 sekunder. Jag är i chock!!!


    GRATTIS!!!!! Jag blir såååå glad för din skull! Vilket mirakel

    <3 <3
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-11-24 09:12:41 följande:

    taaaack vad fint av dig!!! ja jag tyckte ju att dottern var ett mirakel men detta tar ju ändå priset! 

    dig har jag inte sett på ett tag! :) hur mår du och hur långt har du kommit nu?ja jag vet!!!  jag hade känt likadant som du om det hänt någon annan här i gruppen, man blir ju så insatt i allas tuffa resor, förhoppningar och svåra besked etc. så fint vi kan dela detta med varann och både stötta och glädjas ihop.

    eftersom det inte syntes något för 2 veckor sedan så borde jag vara i v 5+ nu tror jag. så nästa vecka hoppas jag på att få se mer, men allt är ju väldigt osäkert såhär i början som du vet. jag vill ändå tillåta mig själv att vara glad över detta nu (och kanske framförallt väldigt lättad då jag trodde att jag inte skulle kunna dra igång nästa försök förrän om 3 månader..).

    Går det åt pipsvängen så faller jag givetvis, men jag faller nog lika hårt vare sig jag väljer att vara glad eller orolig nu 

    har du kommit en bit i din behandling nu? kram!


    Som du skriver så känns det helt otroligt att en sådan här sak händer, det händer ju bara andra -haha! Lika tänkte jag med ivf:en, det kommer aldrig hända mig att jag blir gravid på 7e försöket och så blev det så.

    Önskar dig all lycka till!!!

    Jag är inne i v29 nu, det går helt galet fort. Från att ha räknat timmar och dagar under 2års tid, till att det bara rasslar på med veckor och månader.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021