• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Sweetpineapple skrev 2021-03-02 08:12:17 följande:

    Nu kunde jag inte hålla mig längre. Tog ett digitalt test som visade "gravid 1-2" <3 Är på ruvardag 8 idag med en blasto.

    Känns overkligt och jag vågar inte tro på det än, är över en vecka till testdag. (Jag har ett MA v 14 i bagaget samt 2 tidiga MF, dock inte med nuvarande partner). Började må lite illa igår men kan lika gärna bero på Lutinus.

    Var inte läge att berätta för sambon nu på morgonen, det var stressigt o få iväg de stora barnen till skolan. Jag vill berätta på ett fint sätt, han har längtat efter barn i så många år och känslomässigt tagit våra svårigheter med att bli gravida väldigt hårt.


    Härligt! Stort grattis <3
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-02 08:41:13 följande:

    ja alla verkar ju ha så olika erfarenheter med äggplock, så jag tycker väl det är skönt att inte oroa sig så mkt för det där.hoppas ni hinner med innan påsk!min klinik är lite speciell då de bara genomför IVF i vissa veckor, så jag fick  Primolut Nor tabletter att ta när jag fick mens så att min cykel skulle anpassas till när kliniken genomför IVF. detta är ju någonting som tar bort stressen med att inte hinna med innan olika storhelger etc. men aldrig hört om någon svensk klinik som gör så.Pergoveris är typ som Menupur men då den är framställd på ett annat sätt så är den sjukt dyr och därför inte med i högkostnadsskyddet i Sverige. så man får bara den sprutan utomlands där man ändå betalar själv. och precis som du säger, så svarar ju alla olika på olika mediciner så eftersom jag hade fått gonal f innan ville de se om jag kunde få fler blastocyster med Pergoveris nu. De tyckte att 3/10 till blastocyststadiet var för lågt förra gången och ville få upp det till 50%, men detta återstår ju att se.. finns ju inga garantier i den här processen! 

    jag läste att ert problem legat vid befruktningen också, men hur många ägg har du fått ut på dina ÄP tidigare?


    Det låter ändå smart att kunna ta Primolut för att fördröja mensen så att det funkar med de veckor kliniken kör. Jag fick ju Provera den här gången och hoppas det har funkat men vet ju först nästa vecka. Fick jag ägglossning trots allt är det risk för att vi inte hinner.

    Förstår att de vill ha upp det till 50%. Håller tummarna för att procenten ökar denna gång. Men det finns ju inga garantier som du säger.

    Vid första ivf:en fick jag bara ut ett ägg ur 6 blåsor, andra gången 8 ägg ur 12 blåsor och sist 6 ägg ur typ 8-9 blåsor. Sist befruktades 3 ägg men inget till frysen.
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-02 09:28:34 följande:

    Igår fick jag tillbaka ett tredagars embryo, var en lättnad att det hade klarat sig! De två andra skulle odlas vidare, förhoppningsvis till dag 5, men vågar inte hoppas för mycket på att det blir något till frysen. Vågar inte hoppas så mycket på det lilla i min mage heller, för det var bara 7 celligt, borde ha varit 8 celler på dag 3 Men man måste väl lita på sjukvården att de inte sätter tillbaka något som är dömt att misslyckas redan från början.

    Fick iaf veta att bara 5 ägg av 15 var mogna och att mina äggblåsor växt för ojämnt. Alla 5 ägg hade man gjort ICSI på och ja, 3 blev befruktade.

    Usch vad tradigt med förkylning! Måste du ta covidtest då? Fick själv ont i halsen igår kväll och ska iväg och testa mig i eftermiddag :-P

    Spännande med äggplock på torsdag! Och att fler växt till sig! Hur funkar det med insättning? Är det bara femdagars som sätts tillbaka på din klinik?


    Skönt att du fick tillbaka ett igår. Har läst ett antal exempel där det gått vägen trots att det varit någon cell för lite. Vi hoppas på det lilla embryot! Bra att få veta vad det berodde på...omogna ägg är inte kul men om ni måste göra en till ivf någon gång kan de säkert göra en del justeringar för att få dem att mogna jämnare. Vilken spruta tog du?
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-02 10:16:09 följande:

    ah jag ser att provera verkar funka typ likadant som primolut, jag förstår inte riktigt hur ni vet nästa vecka om det har funkat, menar du vid ett ultraljud då på nåt sätt? 

    ok, verkar ju vettigt att du får en högre dos medicin denna gången då du inte direkt haft risk för överstimulering de andra gångerna. Vet du vad du har för AMH? Jag har tydligen 2,4 eller nåt sånt på AMH-värdet men jag får ju typ maxdos på både gonal f (förra gången) och pergoveris utan något tillstymmelse till överstimulering, så bra de höjer dosen för dig


    Nej kommer inte göra vul utan det beror helt enkelt på när mensen dyker upp. Om jag hade ägglossning kanske den kommer såpass sent som nästa helg och då får vi kanske inte starta denna månad. Ångrar nu att jag inte testade med ägglossningstest.

    Precis, jag förstod det dessutom som om man ofta ger lite högre dos av menopur. Minns ärligt talat inte exakt vad jag har för amh (togs för två år sedan) men tror runt 3-4 om jag inte minns helt fel.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-03 08:48:27 följande:

    En liten fråga ang. äggplocket.. jag har ÄP i morgon (kommer sövas då jag gör detta i Schweiz) men på kvällen har jag en middag hemma med några vänner, tror ni att det skulle kunna vara ett problem ni som genomgått detta nyligen?

    Jag gjorde detta för 2 år sen men minns inte om jag låg o sov hela dagen sen eller om man var hyfsat normal så man står ut ett par timmar på en middag samma kväll...


    För mig har det varit olika. Efter ett äggplock mådde jag dåligt/var trött ett par dagar. En annan gång kunde jag faktiskt jobba direkt efter.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-04 12:31:57 följande:

    Hejsan! Det gick bra! Det kändes inte nervöst alls (har ju gjort detta 3 ggr nu..) och jag sov gott i en halvtimme :) kom precis hem nu och la mig i soffan för att ev vila upp mig någon timme ändå. De fick ut 13 ägg!! Så det känns lovande! De skulle köra ICSI på 9 st och vanlig IVF på 4, håller tummarna att man får något till frysen ifall första insättningen inte går vägen. Förmodligen återföring på tisdag, de ringer mig i morgon och berättar om befruktningen :)

    Hade en stark mensvärk när jag vaknat upp så får gå på Ipren nu några timmar men det ska ju gå bra :D tack för tumhållningen, det kanske hjälpte :)


    Så härligt att läsa! 13 låter väldigt bra, nu hoppas vi på hög befruktningsgrad och återföring av en fin blastocyst. Känner igen det där med stark mensvärk efter äggplock. Hur mår du nu? Blev det någon middag? :)
  • Clemmentina
    Bula2021 skrev 2021-03-04 17:54:48 följande:

    Hallå alla! Vi ska på uppstartmöte för ivf och information om stickteknik i slutet av månaden efter två år av egna försök. Känns helt overkligt att vi ska börja med ivf, lite ?jaha, blev det så för oss i livet?. :)

    Vi går via regionen och här där jag bor får man tre försök. Vad innebär det egentligen? Har försökt läsa mig till på 1177 men blir inte klok!

    Innebär det att de kan göra ett äggplock med bra utfall och vi får göra tre insättningsförsök från det äggplocket om de får ut tillräckligt många ägg som befruktas?

    Eller innebär ?tre försök? att vi kommer få göra tre äggutplock och så många insättningar som alla ägg på de tre äggplocken räcker till? Det verkar ju helt sjukt i så fall. Säg att de får ut tio ägg per äggplock och samtliga befruktas och kan frysas, då innebär det ju i praktiken 30 insättningsförsök.

    Någon som vet? :)


    Spännande att ni snart har uppstartsmöte! :) Vad jag vet (så är det i min region i alla fall) innebär ett försök ett äggplock och återföring av alla dugliga embryon från det plocket. Det är dock väldigt ovanligt att få såpass många femdagars till frysen men får man 10 så får man sätta tillbaka dem inom samma försök. :)
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-05 10:28:07 följande:

    Hej alla! Nu ringde de från labbet och berättade att de trodde att 4 av mina ägg hade befruktats.. blev ju ändå lite besviken att det var så himla få trots att jag såklart är glad att det blev någon befruktning överhuvudtaget, men med 13 ägg är det ju väldigt lågt med 1/3 befruktning..

    Befruktningen har inte vart nåt större problem innan, utan mina embryon har ju dukat under innan dag 5 ändå av olika anledningar - får hoppas att dessa 4 är riktigt starka nu!

    Hon skulle ringa tillbaka till mig i morgon igen och berätta hur det gick med utvecklingen, vi bokade in en tid på tisdag kl 11 för transfer i alla fall. 

    Det som gjorde mig mest förvånad var ändå att det var 2 ICSI OCH 2 naturliga som hade befruktats, vilket även var ett glädjande besked givetvis, var ju helt säker på att mina ägg inte skulle kunna befruktas utan ICSI !! 

    åh om bara tisdag kunde komma snabbare nu så jag får tillbaka en liten en! Ha en fin fredag allihopa!!


    Åh förstår hur du känner! Klart du hade hoppats på fler men nu hoppas vi mycket på dessa 4. De väljer alltså ändå återföring på dag 5 och inte tidigare? Intressant att det blev lika många befruktade oavsett befruktningsmetod. Nu blir det intressant att se om de utvecklas lika bra!

    Härligt att ni fick till middagen igår. Det är ju skönt att ha lite annat att tänka på i dessa tider. Ha en fin fredag du med! Kram
  • Clemmentina
    Onemore2018 skrev 2021-03-05 11:12:41 följande:

    Då blev denna sköna fredag en helvetes fredag. Jag vill bara skrika och vara arg, gråta. Fick världens värk i magen och gick på toaletten. BLÖDER BIG TIME! kul på ruvdag 10. Tack för den.. med klumpar. Inga ägg kvar i frysen och två plock kvar. Kommer det ens att bli något???? om det inte funkar med färskåterinföring och fryst vad gör man då? Det är så hopplöst och jag blir så besviken på mig själv. Det är mitt fel :( sambon har ju jädrans rackare som simmar men jag jag som har barn sedan tidigare kan inte ens bli gravid med honom varke på naturligt eller ivf sätt. Dumma p spruta. Dumma förhoppningar. Dumma lutinus som lurat mig...

    Sist blev det 8 ägg, 4 befruktade 1 till frysen och 1 färsk återinföring.

    Förlåt för jobbigt inlägg men jag går under ???? jag hsde bara velat ha ett plus på stickan och skrivit på magen hej pappa vi ses om 9 månader.

    Det gör ont i hela mig att vi kan inte få barn tillsammans och hans längtan är så stor och det är fel på mig????


    Neeej vad tråkigt! :( Lider med dig. Förstår att det känns hopplöst nu. Men det finns stora chanser att det kommer gå framöver och ni har försök kvar. Bryt ihop, gråt tills tårarna tar slut och sen tar ni nya tag!
  • Clemmentina
    Prit skrev 2021-03-04 22:43:49 följande:

    Hej tjejer! Idag är ruvardag 12 och officiella testdag med min 6 dagarsblasto. Det blev ett plus!!! Symtomen just nu är trötthet, huvudvärk och molvärk. Det kändes precis som att mensen skulle komma då molvärken gick i olika stadier. Ibland gjorde det ont inland drog det ut mot ljumsken. Brösten gick från svullna till mjuka till ömma. Ja allt. Jag trodde absolut inte jag var gravid. Sist fick jag missfall i v 8 +5 dagen innan VUL.

    Det är väldigt tidigt att känna andra symtom så som illamående. Det är väl det man letar men ville iaf dela med mig av mina symtom. Trodde verkligen inte jag skulle plussa då jag inte kände skillnad från hur det brukar vara innan mens. Huvudvärk och molvärk. Är kallad på VUL om 4 veckor. Spännande. Lycka till alla kämpar där ute !!! Att gå igenom detta är bedrövligt men vi alla ska nå målet att förhoppningsvis bli föräldrar !


    Härligt! Stort grattis! :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021