• Truuly

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jag blev nekad start för andra gången förra veckan. Hoppas på nästa månad! Då kommer jag få starta med gonal-f 125. Låter ganska lågt. Men antar att första gången blir ett test typ. Men jag undrar hur det var för er vid första ivf. Vilken dos på gonal-f fick ni börja med?

    :)

  • Truuly
    MeAndMyself skrev 2021-04-16 23:27:48 följande:

    Hej!

    Vi gör vår första ivf nu, börjar med sprutorna imorn eller sön som de ser ut nu. Jag skulle starta med gonal f 200. Men tänker att dosen beror på dina förutsättningar som bmi och amh värde?


    Så kan det nog vara. Tänkte först om kanske de flesta få börja med låg dos första gången för att testa sig sakta fram typ. Men när jag läser runt så verkar det som alla får väldigt olika första omgången. Är lite orolig att det inte kommer hända så mycket i äggstockarna med så låg dos. Men hoppas!
  • Truuly
    Smilla93 skrev 2021-04-17 12:16:39 följande:

    Fy vad tråkigt med ytterligare ett nekande!!! Håller tummarna att du får börja nästa! Visst är du också på rmc i Malmö? Jag ska också börja på låg dos fast menopur så antagligen är det som du säger en test runda för att se hur man reagerar på hormoner.. Men vi får hålla tummarna att det blir många ägg trots låg dos!


    Ja det stämmer :)

    Precis. Kommer vara så nervös vid ultraljuden när man får besked om hur många äggblåsor man fått. Oufff.

    Undrar varför en del får menopur o en del gonal ? Vad är skillnaden?
  • Truuly
    IVF2021 skrev 2021-04-17 21:48:31 följande:

    Som jag förstått det har dosen med äggreserven att göra. Jag kör också på RMC Malmö och precis avslutat försök 1 med ett totalt misslyckande. Jag har tagit Menopur 112,5 E men riskerade trots låg dos överstimulering och fick ta Suprefact istället för Ovitrelle. Plockade ut 18 ägg men visade sig att nästan alla var omogna och att inget blev befruktat :(. Verkar som de har klurigt med oss som är lättstimulerade.

    Heja er och lycka till med försöken! Jag fick också två nekande för att sen få ok för start.

    Stimulering, undersökningar och plock har gått totalt över förväntan. Mått bra och fungerar bra. Bara resultatet som inte blev bra :(


    Åh nej vad tråkigt! Vilken besvikelse det måste ha varit :(

    Har du fått en ny plan hur ni ska göra vid nästa försök, och när du får börja igen?

    Hoppas de hittar en bra stimulering för dig nästa omgång!

    Jag hoppas verkligen att jag får starta nästa månad men det känns inte så hoppfullt när det är dessa tider. Sen vill jag hoppas att den dosen de har bestämt ut till mig blir rätt på en gång! Men vet inte hur vanligt det är att man lyckas med det första omgången.

    Tycker att de borde ha förklarat lite hur de tänkte när de bestämmer medicineringen osv.
  • Truuly
    Jill92 skrev 2021-05-11 17:59:54 följande:

    Det låter som att vi är lite liknande sits! :) Vi har försökt 1,8 år, de hittar ingen förklaring. Nu startar vi vårt första IVF (kort protokoll) nästa vecka; också gonalF 125 och sedan fyremadel. Kul att följas åt lite :) Antar att du också har rätt bra äggreserv om du fick så? låg ? dos gonal.

    Klurar också på vad man ska säga på jobbet! Jag vill inte att varken min chef eller kollegor ska veta. Kommer nog säga att jag ska gå igenom en ?medicinsk behandling? och att jag kommer behöva gå på ett par läkarbesök under juni. Sedan ta en sjukdag under äggplock. För man har ju rätt att sjukskriva sig då det räknas som operation om fattat det rätt.


    Samma här. Efter att ha försökt i 2år utan resultat så fick vi äntligen starta behandling förra veckan! Kort protokoll, gonal 125. Tyckte det lät lite lågt och har nojat lite om några äggblåsor har växt. Har typ inte känt nånting ännu, men det kanske inte alla gör? Första VUL imorgon iallafall. Sjukt nervös men hoppas på bra eller hyfsat bra resultat!

    Har du redan fått klartecken att få börja nästa vecka? :) eller du kanske går privat? Annars får man inte besked förrän mensen har kommit?

    Spännande att vi verkar vara några här som ligger nära tidsmässigt med behandlingsstart!
  • Truuly
    IVF2021 skrev 2021-05-12 12:56:02 följande:

    Hur har det gått med VUL idag? Hoppas där var några fina ägg som växt till sig!


    Tack för att du frågar!

    Det gick sådär... lite besviken. Som min magkänsla sa att jag kanske fick starta med för låg dos. På högra sidan hittade hon 3st på ca 10mm. Och på vänstra fanns gott om äggblåsor men inga över 10mm :(

    Så ska höja gonal från 125 till 150, och ska tillbaka för andra vul om 2 dagar.. Undrar om det hinner hända något på 2 dagar?

    Jag har en tvillingcysta på högra sidan som kan ställa till att de inte ser eller får ut alla äggblåsor på äggplocket. Men min vänstra äggstock ser fin ut och har gott om äggblåsor har läkarna sagt vid alla undersökningar. Men det hjälper ju inte om de inte vill växa.

    Usch det känns lite jobbigt just nu.

    Men jag ska tydligen fortsätta med fyremadel. Men de flesta verkar få pausa med fyremadel vid justering till högre dos gonal fram till nästa vul??

    Lite nojig nu haha.. Någon som vet eller varit med om samma?
  • Truuly
    Lillaälta skrev 2021-05-12 13:40:12 följande:

    Jag började på 225 i tre dagar och gick sen ner på 175. På mitt VUL dag 6 hade inte mycket kommit igång. Fick då gå upp på 300 från dag 6 till äggplock. Så var totalt på VUL dag 6, 11 och 13, sen äggplock dag 15.


    Fick du fortsätta med fyremadeln hela vägen?

    Känns lite märkligt att fortsätta med fyremadel nu när det har visat på så få mogna äggblåsor. Finns väl ingen chans att jag ägglossar fram till på fredag.

    Du fick en ganska hög justering iallafall, och många dagar mellan första och andra vul.

    Jag fick bara en liten höjning från 125 till 150, och andra vul redan om 2 dagar.
  • Truuly
    IVF2021 skrev 2021-05-12 14:24:20 följande:

    Åh, Inge kul när man blir beskriven. Kah blev också beskriven på första VUL men det kan hända mycket på 2 dagar! Mitt första VUL såg man 6 äggblåsor på 10-11mm. Andra VUL 3 dagar senare såg man 18 på 12-19mm. Så från att vara för lite till att blir nästan för mycket på tre dagar. Håller tummarna att de andra pyttesmå hos dig börjar växa snabbt nu!


    Hur mycket fick du höja dosen från första till andra vul?

    Tack! Ska bli spännande på fre.
  • Truuly
    MeAndMyself skrev 2021-05-12 19:08:20 följande:

    Hej!

    Jag hade också två äggblåsor på 10mm på första ultraljudet det betyder att de ?vaknat? och de kommer växa ca 2 mm per dag nu. De under 10 kommer nog vakna till med! Jag fick dock avbryta fyremadeln till mitt andra ultraljud, de tyckte de va dumt att bromsa när de behövde öka på så de växte. Innan äggplock hade jag 4 men väl på äggplock fick de ut 7 och 6 blev fina blastocyster. Så tappa inte hoppet!!


    Tack för ditt inlägg! Ja, det är inte helt kört än, även om det känns lite deppigt just nu.

    Ja det låter ju rimligt att pausa fyremadel! Förstår inte varför de ville att jag skulle fortsätta med den. Lite orolig över att den kanske bromsar utvecklingen av äggblåsorna? Vet inte vad exakt den har för effekt förutom att hindra tidig äl..
  • Truuly
    MeAndMyself skrev 2021-05-14 09:49:14 följande:

    Går det lita på detta testet? Jag tog min ovitrelle för 16 dagar sen. Ruvar på en 5 dagars blastocyst som vi alltså satte in för 9 dagar sen. Har testdag på tisdagÄr de för tidigt att testa?


    Jag skulle litat på det! Stort grattis!! Det som inte började så ljust för dig med få äggblåsor i början :)))
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021