• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Lewaize skrev 2021-01-29 16:11:19 följande:
    Tack :D det var många nervösa timmar ifall de skulle ringa och säga att den inte överlevt upptiningen... men nu ligger det en blastis hos mig och nu börjar ruvningen! Eller man räknar väl ifrån imån men ändå :P Ääääääntligen!!! Kört igång med akupunktur nu också för att maxa chanserna.

    Testdag 11/2 om inte mensen tittat in innan dess.
    Åh det förstår jag, men så skönt att allt gick bra! det brukar ju göra det ändå :) spännande med akupunktur, har hört att det absolut kan hjälpa men har själv bara provat det en gång, ska höra med min klinik om de rekommenderar någon..

    då är det bara att leva på som vanligt nu då? ;) jättelätt eller hur hehe!
  • Inalina
    Maikward skrev 2021-01-29 17:57:47 följande:
    Ja verkligen! Jag kör Gonal-f 150g, och fyremadel. Vad är låg och hög dos? Nu är man bara så rädd att bli överstimulerad istället, eller att man ska göra fel och det inte ska gå alls. Tänk att man aldrig bara kan släppa allt och förlita sig på att det kommer gå bra.
    Ok, Fyremandelsprutan är för att man inte ska ägglossa för tidigt antar jag? så den tar du inte än? Jag tror gonal f 150 är ganska normal dos när man gör IVF första gången och de har kollat ditt AMHvärde för att bestämma dosen så de vet nog vad de gör :)
    ,jag vet att man är rädd för översimulering men de kan se ganska tidigt på ultraljuden om du har väldigt många blåsor så det ska du inte oroa dig för nu. När har du första ultraljudet?  
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-01-30 15:32:12 följande:
    tack! :) 

    Ja det är en evighet. och en evighet till mitten av feb. 

    Kul att du ska börja då också. 
    Glad att jag fick korta protokollet. Va inte så pigg på sprejen och klimakterie-symptom som jag läst om. Men man vet ju aldrig hur kroppen reagerar på alla olika hormoner. Har endometrios så läkaren va visst lite tveksam. 

    Just nu är det knasigt att istället undvika graviditet denna cykel (pga vaccinet) när man försökt så himla länge att bli gravid :D 
    Blir lite nojjig av det också märker jag. 
    ja jag fick mitt protokoll idag!
    ska tydligen prova något annat än gonal f denna gången, Pergoveris hette tydligen denna sprutan som möjligen kunde ge mig bättre resultat. förra gången hade jag 10 mogna ägg och 3 överlevde till dag 5, och min klinik tycker man ska kunna ha 50% överlevnad så de var inte helt nöjda med utfallet.. jaja håller tummarna att det ska funka för oss båda, och alla andra i tråden nu!!Solig
  • Inalina
    Aya2019 skrev 2021-01-31 12:14:35 följande:

    Fick plus men då vart det kört fick mensen idag :/

    Får kontakta kliniken på måndag


    men så tråkigt :( beklagar verkligen, vi är flera i tråden som vet vad du går igenom Gråter  var det första gången du plussade?
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-02-01 15:29:22 följande:

    usch, va en stressad morgon... jag skulle börja med ägglossningstesterna i lördags, på  morgon, vilket jag gjorde och sen skulle jag fortsätta ta ägglossningstest varje morgon fram till smilegubbe.
    igårkväll fick jag bara en känsla av att jag skulle kissa på stickan bara för att, och då blev det helt plötsligt en smilegubbe.. brukar inte ha ägglossning så tidigt i min cykel.. 

    återigen kissade jag imorse och fick en smilegubbe. Ringde till Uppsala glad som en gris och sa att jag fick smile imorse, och så säger hon....

    "ajajaja, det var en dålig dag. enl. ditt ägg skall den sättas in på söndag och då har vi stängt. du får vänta till nästa cykel!"
    och jag tappade all glädje på sekunden.. 

    sedan berättade jag att jag även fick smile igår kväll, om det kunde hjälpa mig endå. 

    så ringde dom nyss och sa att jag var välkommen på lördag eftersom jag redan igår hade fått smilegubbe. 
    så på lördag om upptiningen går fint och likaså återföringen så är även jag en ruvare, äntligen! Hjärta


    Men så bra att du stod på dig och kom ihåg att säga som det var istället för att bryta ihop! Låter ju toppen om det blir återföring på lördag, heja heja!!!Solig
  • Inalina
    Bella87 skrev 2021-02-01 18:53:55 följande:

    Hej!

    Hoppar också in här. Är oförklarkligt barnlös tillsammans med min man, jag är 33. Har gjort en vanlig ivf-behandling som gick över förväntan - 8 blastocyster i frysen. Var i risk för överstimulering så blev ingen ET, väntar på FET i slutet på mars.

    Känner ändå oro trots att blastocystodlingen gick bra. Tänker att någonstans måste väl felet ligga då vi inte fått ett enda plus på 18 månader....kanske embryona aldrig fäster?


    Hejsan,
    låter som sagt som att ni har fått jättebra resultat som lyckats frysa 8 blastocyster! Glad Bra de avvaktade med FET, överstimulering är inget att leka med har jag förstått, 

    förstår att du känner dig orolig ändå, jag har aldrig fått ett plus naturligt och då försökte jag och min man i 5 (!!) år ändå vid varje ägglossning etc. allt annat ser bra ut förutom en trög äggledare men den andra verkar tydligen ok.

    Jag pratade med min klinik om det där med att försöka hitta felet och man har alla möjliga teorier, men läkaren så då att 20% av all barnlöshet går helt enkelt inte att förklara. jag tyckte faktiskt det var lite skönt att höra för då måste jag inte vända ut o in på mig själv för att hitta 'felet' utan vi kör på med IVF och hoppas att allt löser sig.
    Vi fick en dotter 2019 med ICSI så vi vet ju att det SKA kunna gå, även om det aldrig finns några garantier.. Nu är vi inne på syskonförsök och kommer också göra återföring i mars om allt går som det ska Glad hoppas vi får följas åt!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-01 09:57:47 följande:

    Hej,


    Jag hoppar in här som färsk medlem och färsk inom IVF världen.


    Jag (31) och min sambo (36) har försökt bli gravida senaste året och jag pushade på att utredas när det inte fungerade. Han har ett barn sedan tidigare (också IVF).


    Vi fick komma väldigt snabbt till privat klinik och blev konstaterat med låg AMH på 0,9 samt en trög äggledare. Min sambo hade mindre mängd och trögsimmade spermier och de tyckte att chanserna på egen hand inte var överdrivet goda och skickade remiss till landstinget.


    Verkar vara rätt lång kö till landstinget i min kommun så vi har valt att påbörja med IVF privat först i väntan på landstinget, om första försöken inte tar sig privat.


    Så har ägglossning imon troligtvis och men så om ca 14 dagar och därefter ska vi förhoppningsvis påbörja med Gonal-F sprutorna och korta protokollet.


    Trots att vi inte hållt på lika länge som bekanta och säker majoriteten här inne så har det varit ett påfrestande år och det känns som man är en spänd fjäder som dras åt för varje dag som går. Man är lättad över att få hjälp samtidigt som jag är jätte orolig över hur sprutor, hormoner, plock, insättning, väntan och besked kommer bli. Just nu känns allt övermäktigt, men man får ta det en dag i taget.


    Läkarna är positiva till att det kommer lösa sig med ett barn, men mindre positiva till syskon framöver, så jag och dem hoppas att i bästa fall så lyckas man få några till frysen också, men vi får se.


    Håller tummarna för er här inne och att det blir ett bra år för oss.


     


    Hej! Ja det är överväldigande att ge sig in i IVFvärlden, men spännande också förhoppningsvis, nu gör ni ju liksom allt i er makt för att det ska lyckas och ni har tagit beslutet att ta hjälp så då kan man få en liten kick tycker jag. Också att någon annan (kliniken) 'hjälper till' och har samma mål som er kan ju göra att det känns mindre ensamt tycker jag. 

    sen är såna här trådar fantastiska där man känner en gemenskap och man kan ställa precis vilka frågor som helst, det är alltid någon annan som går igenom samma sak eller har gjort tidigare Hjärta  Vi kommer nog att hamna precis samtidigt i IVF-cykeln då jag planerar att börja med sprutorna den 18 feb!

    Nu hoppas vi på en massa bebisar 2021!
  • Inalina
    Bella87 skrev 2021-02-02 13:00:07 följande:
    Tack så mycket för dina ord! Försöker tänka positivt. Visst är det konstigt hur vissa saker inte går att förklara trots att det göra så mycket framsteg i forskningen. Ivf är verkligen ett under tycker jag, hela processen är så spännande och mäktig.

    Vad roligt att ni lyckades 2019. Kommer ni använda ett fryst embryo från den omgången eller har du gjort nytt äggplock?

    Blir jättekul att följas åt, även om mars just nu känns långt borta. Tiden kryper fram!
    Ja det är märkligt, man skulle vilja sätta en liten kamera på ägget och se vad som egentligen händer när det aldrig blir befruktat naturligt... men som sagt, att de ändå kommit så längt att de flesta ändå lyckas med hjälp av ivf är verkligen fantastiskt. 

    Ja vi lyckades få vår underbara dotter på andra försöket med en FET när de satte tillbaka våra 2 frysta sista embryo av 'ok' kvalitet. Då hade jag fått ett plus gången innan med färskförsöket men som blev minus efter bara några dagar. Men det var helt otroligt att faktiskt se ett plus på stickan efter 5 år och uppleva den där glädjen som alla andra verkar ta så för givet! 

    Så inget kvar i frysen här utan kör helt nytt protokoll, även med ny medicin denna gången, jag får rätt hög dos, 300 ie av Pergoveris som ska vara liknande Menopur tydligen. Bor i Schweiz så betalar en halv förmögenhet för detta ;) men det är ju värt varenda krona för hoppet att få en bebis till. 
    vart går ni nånstans?
  • Inalina
    Tivoli skrev 2021-02-02 23:03:11 följande:

    Hej!

    Jag och min man är oförklarligt barnlösa och har precis (äntligen!!!) fått börja vår IVF resa nu igår.

    Jag tar 125ie gonal f och det har väl gått helt okej hittills. Jag funderar över fyremadel sprutan, visst skulle den hållas lite i vinkel? Försökte komma i kontakt med kliniken idag för att fråga men det fanns såklart inga telefontider och blir inte riktigt klok av att söka runt på internet..

    Jag är iallafall såå tacksam över att kunna få göra detta nu i tider som dessa och håller tummarna för oss alla!

    Jag ska på mitt första ultraljud på måndag 8/2 och hoppas hoppas på goda besked och förhoppningsvis äggplock inom kort.

    Lycka till allihopa :)


    hejsan!! vad spännande att vara igång! =) Gällande sprutorna skulle jag tipsa om att kolla youtube där de ofta har väldigt bra instruktionsvideor, själv blir jag knäpp på att LÄSA instruktioner om gradantal etc Förvånad så kolla videorna där!! =) Lycka till!
  • Inalina
    Funderar81 skrev 2021-02-02 21:42:30 följande:

    Hejsan alla.
    Började på medicinen en vecka sen. Elonva. Har någon provat det? Det är långtidsverkande, så tog bara 1 spruta tills igår då jag började med Pergoveris. Idag tog jag första sprutan Fyramedal och imorgon ska jag scannas.
    Mått helt ok än så länge. Sjukt nervös på att få reda på om min kropp svarat på hormonerna.
    Det är min första ivf-runda.


    hejsan! inte provat elonva men jag fick också Pergoveris i mitt protokoll som jag kör igång med om 2 veckor!  Gör du IVF utomlands? Jag har hört att det är väldigt ovanligt att de skriver ut Pergoveris i Sverige då det inte går på högkostnadsskyddet nämligen =)'

    Berätta hur det gick på scanningen sen!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021