• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Estelle011 skrev 2021-10-13 13:14:20 följande:

    Nu är jag tillbaka från ultraljudet och allt såg bra ut. Hjärtat tickar  Nu vågar man tro att det blir en bebis i maj! Känns overkligt att ens skriva det. Ta hand om er och stort lycka till. Ni är verkligen fantastisk support i denna processen! 


    Men så fantastiskt, mys på och bara må så gott du kan
  • Always choklad
    Fogeln skrev 2021-10-07 18:24:50 följande:

    Hej på er

    Första återföringen med FET känns nu verkligen körd. Måndag och tisdag (rd 5-6) var det rejält med blodblandade flytningar och igår och idag har det varit mer klart blod. Ringde kliniken idag som sa att det förmodligen var ett dåligt tecken men att det inte behöver vara det så testdagen ligger kvar på 17/10.

    Tog ett graviditetstest i tisdags kväll och fick ett supersvagt

    och knappt synbart positivtt. Efter det har testerna varit blanka förutom ett test som blev fel igår med ett tunt och ogiltigt streck. Idag igen är det blankt.

    Blir så oerhört ledsen av det här. Att fortsätta äta medicinerna som gör mig så illamående att jag har svårt att komma igenom dagarna ibland och ändå fortsätta för att kliniken inte alls ser det som kört.

    Maken lyssnar såklart på kliniken och vill vara hoppfull och jag avundas honom. Själv känner jag mig sådär bottenlöst ledsen och uppgiven som man bara kan bli av IVFer.

    Vad tror ni? Någon som fått ett svagt positivt test, sedan blödit och fått blanka tester och som sen ändå gått ur det med en graviditet? Låter ju som rena omöjligheten.

    Försöker tänka framåt och hoppas på att det kanske går bättre nästa gång om vår sista blastis klarar upptining. Just nu känns det bara hopplöst.


    Hej @fogeln hur går för dig? Gick det vägen till ultraljudet kram!
  • Always choklad
    Clemmentina skrev 2021-10-14 13:56:39 följande:

    Håller tummarna för att allt ska gå bra denna fond. Låter hoppfullt att de satt in såpass mycket medicin. Känns som de gör allt för att ni ska lyckas. Läste någonstans att ni är inne på Olga-kliniken med? Vi undersöker också den möjligheten nu.


    Hej ja det är i samma som vi kört den senaste FET då gick det ej men man vet aldrig kan gå vägen. Givetvis det jag hoppas och utgår ifrån. Skall ta nytt sköldkörtelprov och tänkte själv bekosta ett AMH prov på 1000kr nu innan behandlingen startar om jag hinner..Mäter ju äggstockreserven..vill se om det ändrats nått från när jag startade. Säger ju inget om kvalitén men antalet i alla fall. MSN får ju räkna 15-20% ungf av de man har som ok kvalité.

    Olga

    Jo vi har varit på ett webinarium och jag fick en kontaktperson som jag mailat med en del. Jag har fått en lista på allt de behöver veta innan man bokar upp ett första kostnadsfritt läkarbesök online via länk. Blir väl som ett telefonmöte med läkare här som de varit i corona tid. Enda som verkar lite prob är att få till en gynekolog lokalt som kan assistera med UL här i Svergie, nästan enklare flyga ner till Sthlm för mig. Tar kortare tid, närmaste de har kontakt med är 40mil bort..Så skiter sig detta nu skall jag försöka övertala hon jag gått hos här, är privat. Borde väl inte skilja så mycket egentligen om de skickar resultat till en svensk klinik eller en utländsk men man vet ju inte vad de har för policy och så.

    Jag är inte pessimist men realist ????
  • Always choklad
    Clemmentina skrev 2021-10-14 21:48:53 följande:

    Det behövs bara ett bra embryo! Nu hoppas vi att detta är det! :) Och att allt annat bidrar till att det går vägen. Jag tog precis ett nytt amh och hade ett högre värde nu än för 2,5 år sedan. Men som sagt det säger ju inget om kvaliteten. Bra att ta om dock!

    Förstår att det känns jobbigt med att hitta en gynekolog där du bor. Hoppas din privata kan hjälpa till! Jag har hittat en här där jag bor. Vi kommer ha första läkarmötet om några veckor.


    Hej men vad bra att ni hittat en lokal lösning. Blir ju att resa en del redan som det är.

    Du får gärna uppdatera hur möter gick

    Hur har ni tänkt göra, eller funderar ni ftf på olika lösningar/paket?
  • Always choklad
    smulis85 skrev 2021-10-14 22:31:54 följande:

    Okej jag är så nervös nu. Såg ett supersvagt streck på babyplan testa tidigt som inte går att ta kort på så tog ett nytt några timmar senare RFSU testa tidigt som jag aldrig fått nått spökstreck på och då har jag gjort många gravtest under åren. Ser väldigt tydligt ett svagt rosa streck i verkligheten inte riktigt lika tydligt på bild haha. Vad tror ni kan jag vara gravid? Rd5 med ett 5 dagars embryo.


    Hej ingen expert, ser lite ut som ett streck på bild 2 det håller jag med om men dag 5, det tror jag är lite tidigt ännu har hört att ovitrellen man har i kroppen kan spöka till det så tidigt..Vänta kanske till dag 8 eller så och testa på nytt..Är säkert andra här i tråden som kan komma med vägledning

    När har du testdag?
  • Always choklad
    smulis85 skrev 2021-10-15 08:59:38 följande:

    Testdag nästa vecka på fredag börjar tro att de är ovitrellen som spökar fastän de gått 12 dagar efter den. testade i morse igen men med ett inte så känsligt test och de var negativt :(


    Om du står ut vänta till testdag. Försök hålla dig lugn mentalt och inte stressa upp dig även om det är j-vligt svårt. När de väl satt in det är det inte så mycket mer man kan göra under ruvning än att vänta. Lycka till
  • Always choklad
    Fogeln skrev 2021-10-18 18:17:03 följande:

    Hej på er

    Kul att se plus och väldigt spännande med er som ruvar. Håller tummarna för fler plus inom kort.

    Har nu passerat testdag och meddelade kliniken idag att det blev negativt för oss. Vi fick välja om vi ville starta direkt eller vänta en cykel men vill köra direkt. Planen har varit att försöka i naturlig cykel så nu blir det dags att börja med ägglossningstester om ett par dagar fel för att inte riskera att missa ägglossningen den här cykeln.

    Har haft blödningar nästintill oavbrutet sen rd5 och frågade kliniken om det. De skulle försöka låta en läkare ringa mig imorgon och ge sina tankar. Om det kanske påverkar chanserna med naturlig cykel och vi snarare borde göra ytterligare en stimulerad. Kändes som att hoppet försvann direkt med blödningarna som varit så jag vill väldigt gärna att våra sista frysta blastis får så bra förutsättningar som möjligt vid återföringen.

    Är det någon av er som gjort stimulerad fet med progynon och lutinus och haft rejäla blödningar? Som kanske har fått någon förklaring eller ändring i protokoll för det?

    Håller tummarna för oss alla nu. Den här resan är inte rolig.


    Hej, vad tråkigt det inte gick vägen.

    Jag har kört lutinus och progynon samt trombyl och kortison. Har du trombyl? Trombyl gör ju att blodet rinner lättare. Lutinus är lite djävligt. Gör slemhinnorna jättekänsliga och applikatorn kan även riva upp typ om det blir känsligt. Ett tag råddes jag att skippa applikation och bara använda fingret och trycka upp kan vara bra om det är irriterat..Blev bättre faktiskt mindre blödningar. Berätta alla symptom när du har snacket med läkaren så har de säkert nån typ av förklaring. Vid min senaste kemiska grav började blödningarna rd5 även..

    Hoppas de kan komma med nån förklaring.

    Körde du på embryblut? Är som ett klister för embryot, hängslen och livrem.

    Känner du dig redo mentalt för nästa FET?
  • Always choklad
    Islandinthesun skrev 2021-10-18 19:32:52 följande:

    Hej!

    Har följt tråden en tid då vi varit under utredning och påbörjad behandling men idag vågar jag skriva! Vi har ett barn sedan tidigare, naturlig väg 2017. Tyvärr har min sambo lite för trötta simmare så syskon är något vi väntat och längtat efter länge.

    Har idag återfört ett 3-dagars och vågar knappt röra mig. Är så rädd att det lilla livet ska ramla ut, även fast jag vet att det inte fungerar så :)

    Har behandlats med Bemfola, Fyremadel och Ovitrelle

    Fick äggplocket tidigarelagt då jag hade många ägg och det fanns risk för överstimulering.

    I fredags plockades 16 äggblåsor med 14 mogna ägg. 11 av dessa befruktades och utvecklades bra. Ett till mig och om något hamnar i frysen återstår att se.

    Nu håller vi tummarna! Kram till er alla barnlängtare!


    Heja heja! Välkommen till forumet ????
  • Always choklad
    Islandinthesun skrev 2021-10-18 20:35:23 följande:

    Tack!! Vad är embryblut? Klister, hängsel och livrem låter inte fel alls!


    Hej embryoblut är en typ av naturligt klister som embryot kan läggas i inför återföringen. Kan fästa bättre på väggen då.
  • Always choklad
    Inalina skrev 2021-10-19 08:54:04 följande:

    Hej! ja kanske synkar båda vi och Dibella nästa gång!

    långa protokollet verkar man kunna göra på lite olika sätt, med nässpray eller sprutor/spruta. Min klinik verkar föredra att ge EN stark spruta på dag 21 i cykeln, denna nedreglerar äggstockarna så att man ligger på 'noll' när man börjar med sprutorna. ca 2 veckor efter sprutan gör man ett VUL o kollar att det inte växer cystor etc och då börjar man även med stimuleringen precis som i korta protokollet. skillnaden då är att man inte behöver ta Fyremadel eller liknande då den starka sprutan på dag 21 ska hålla i sig så äggen inte släpper... Verkar som att jag får köra detta protokollet med sprutan den 29 okt. 

    ja det brukar ju kunna bli några påsar.. hur stor dos trombyl och prednisolon får du?


    Hej

    Trombyl 75

    Predinisilon 5

    Har startat med Predinisolon och Progynon idag. UL blir 1 november.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021