• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2022-08-22 22:07:59 följande:

    @andrasladdis och alla andra. Tyvärr gick det skit för mig även..ägget verkar inte ens ha fäst..tungt och ledsen ja. Ny plan på onsdag med embryodonator. Har ju babygarantiprogram. Har gjort nu allt i vår makt med mina egna ägg, gick helt enkelt inte. Vi vet aldrig om de funkat då vi först började försöka när jag var ca 35 år..


    Så ledsen att höra detta {#emotions_dlg.flower} som Kronärtskocka säger så brukar de nog inte ge babygaranti om de verkligen inte tror på det på kliniken. Hoppas ni får tid att sörja och sen är det redan på med ny planering!
  • Dibella
    Kronärtskocka skrev 2022-08-27 12:02:59 följande:

    Dibella: Hur går ruvandet? Så dubbelt de dagarna, å ena sidan har en chans att faktiskt lyckas å andra sidan en plåga att inte veta. Hoppas du får må lagomt bra. 


    Går sådär, känns inte av något. Tog ett testa tidigt test imorse som var blankt, då vet man att Ovitrellen är ur kroppen iallafall. Lite tidigt att testa änsålänge även om många kan se redan nu, så hoppet sjunk lite, men är inte stendött fören mensen ev, kommer nu i veckan. Idag är det RD7 på 2 dagars, så embryona är ju 10 dagar gamla idag. 4 dagar till BIM. Tufft om det inte funkar.. det är ju något där det felar och jag förstår inte vad.. men vi har ett sista försök kvar som vi nog kommer få köra på nu under hösten någon gång, så får vi se vad som händer efter det.
  • Dibella
    AndraSladdis skrev 2022-08-27 22:04:52 följande:
    Än är det för tidigt att ge upp. Jag testar också tidigt, men flera gånger har jag inte sett det supersvaga sträcket förrän RD5-6 med en blastocyst, vilket borde motsvara RD 8-9 för dig 

    Tack för hoppet Hjärta. Ja det är absolut inte helt uteslutet än, suttit och googlat progressionlines hela dagen, vilket inte var bästa sysselsättningen, gud vad tidigt folk plussar! Men försökte hitta de som plussade senare för att ge lite hopp.


    Men tror jag kommer börja släppa lite på saker, har haft lågt koffeinintag, inget mys med  gubben, ingen träning osv.. men nu orkar jag nog inte "vara duktig" längre Drömmer känns för jobbigt. Skulle de vara något där inne trots allt så hoppas jag att de överlever trots de sakerna.

  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-08-28 19:46:49 följande:
    Håller tummar och tår!
    Från Spanien nu när jag var där och även tidogare fick jag skötselråd fram till gravtest, fråga om du kan få råd där du gjorde insättningen. Kan vara skönt att ha en såkallad mall att utgå ifrån. Är så mycket tänkande ändå på allt. 

    Ja man får som en liten lapp där det står att man ska avstå nikotin, alkohol samt samlag 2 dagar efter återföring, därefter leva som vanligt. Men så olika bud från olika kliniker. Fortsatt minus på stickan och BIM om 2 dagar, så känner mig relativt klar med denna rundan och gått vidare. 


    Någon som vet vad man kan göra mer på egen hand? Man vill ju gärna veta vart det felar, vi får fin befruktning, ägg till frys osv, men aldrig fått ett plus på de 2,5 åren vi prickat ägglossning varje månad och gjort 4 IVF omgångar + FET. Man vill ju gärna veta vart det felar? Då de inte verkar implantera... Antingen så slutar de dela sig och bara dör ut eller så är det något fel på ens livmoder.


    Börjar tänka att man haft någon könssjukdom som ung som man inte upptäckt som fuckat upp ens fertilitet, eller har nån konstant infektion? 

  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-08-31 21:47:13 följande:
    Hej
    Har du provat hysteroskopi att de kollar att allt är som de ska i livmodern, inga polyper eller sammanväxtningar. Har de testat din Karotyp?  Det var steg 1 för mig i alla fall.. Sedan kolla utomlands bortom scandinavien om du har möjlighet de har helt andra möjligheter att testa allt mellan himmel och jord...är mitt tips. 

    Tack för tipsen, ska försöka stå på mig i detta, men upplever att landstinget inte gör några avsteg alls tyvärr från deras "ni har bara otur"-attityd, men ska ringa dem på måndag och be dom göra något, något alls...


    Vi får kanske kolla på alternativ utomlands sedan, problemet är att vi redan bekostat privata försök och egentligen inte har ekonomin för de enorma summorna som det kommer kosta och behöva ta banklån osv.. helt galet. Kommer bli det som eventuellt avgör om man får barn eller inte sen, hur villig man är att försätta sig i skulder på ett-två hundra tusenRynkar på näsan

  • Dibella
    AndraSladdis skrev 2022-09-02 18:53:44 följande:
    Ja, det är sant att i Sverige tycker man lite oftare att det endast beror på embryona/otur, så jag kan tänka mig att det är svårare att ändra något. Och kanske är landstinget mindre flexibla än privat, eftersom i det senare fallet betalar patienten kostnaden för eventuella tillägg. 
    Saker som de ibland testar utomlands (men jag är ingen läkare så kan inte bedöma vilka som är mer relevanta i ditt fall):

    - embryo glue vid transfer
    - hysteroskopi/hydrosonografi
    - hcg wash vid transfer
    - kontraktionsminskande (Atosiban?) vid transfer
    - blodförtunnande (Trombyl eller Fragmin)
    - immundämpade eller intralipider 
    - och såklart ÄD/ED

    Och så går det att PGT-A testa embryona utomlands, vilket hjälper att hitta de friska embryona och minska antalet insättningar, om det är embryona som är problemet. 

    Tack för tipsen! {#emotions_dlg.flower}


    Gjort lite research och kommer försöka ligga på att man gör hysteroskopi samt kolla karyotyp, för det verkar man ändå göra här i sverige. Kollat lite på "recurrent implantation failure" och har man t.ex. nån kronisk inflammation i livmodern så verkar det kunna synas vid hysteroskopin, sen om de behandlar den eller  inte är en annan fråga. Enligt rapporter utomlands verkar det vara ganska stor skillnad på graviditetschanserna om sådant behandlas ordentligt. Men återstår att se på måndag om de är villiga att göra några förändringar.


    Någon som vet om långa protokollet är mer fördelaktigt om man har låg AMH?

  • Dibella
    Kronärtskocka skrev 2022-09-04 19:57:29 följande:

    Dibell: Förstår stressen och oron. När en har ett fåtal försök vill en ju känna att en gjort vad en kunnat.

    Här har du trådar på samma tema:
    https://www.familjeliv.se/forum/thread/80009470-6-misslyckade-aterforingar-vad-nu/13


    https://www.familjeliv.se/forum/thread/73788080-snalla-ge-mig-hopp-flera-misslyckade-ivf/5

    Tror du fått de flesta alternativ i denna tråd. Å andra sidan läser en om de som lyckad utan att ha ändrat något vid 7, 8 eller 10 insättningen också. Men sånt kan också stressa mig. Om en inte har ekonomin till så många försök då? Då är det inte lugnande att höra att det nog gått med tiden? Kan på så sätt kännas bättre att ha försökt/undersökt några faktorer till innan fler försök.

    Min danska klinik rekommenderade priming av livmodern i cykeln innan nästa återföring. Men var tydliga med att studierna visar olika resultat.

    Hydrosonografi gjordes enkelt som uppföljning efter min kemiska graviditet. De fann då en polyp och remitterade mig till hysteroskopin. ( Dit var det tyvärr väldigt lång kö inom vården. Betalade privat istället. Fick polypen borttagen och skickad på analys.) 


    Angående lågt AMH och protokoll verkar de tänka olika. Jag har gjort en kort och tre långa. Min läkare har förordat det långa för att få jämnare tillväxt och hon har trott att det ger bättre kvalite för mig. Men, jag är ju gammal med många ägg av sämre kvalite än dig. Du har ju procentuellt betydligt bättre ägg än mig. Så vad som är bäst för vem vet jag inte. 


    En är så liten och utsatt i denna kamp. Och så många val? Jag hoppas du kan få ett bra samtal med din läkare, även om jag vet att de nordiska läkarna ju ofta är strikta till vad som vetenskapligt går att bevisa.


    Tack för fint inlägg och  tips på trådar! {#emotions_dlg.flower} Spännande med priming av livmodern, vad innebär det? Konstigt att det ska finnas så mycket studier som inte kan ge några riktigt klara resultat. Där det bromsas i Sverige, måste finnas så mycket studier bakom exakt allt de gör.


    Väntar på att höra från RMC om läkartid nu, de hade tid att boka in oss för sista IVFen redan nästa mens om några veckor, men vi ville ha läkartid innan och det var lite tight enligt dem att få läkartid, så kanske blir att vi får skjuta på IVFen en månad extra bara för att få läkartid. Kanske blir bäst i slutändan, men otåligheten och vettigheten slåss i huvudet litegrand.


     

  • Dibella

    Vi var hos RMC idag för planering av sista omgången, det enda de kunde komma på att göra var att ta kromosontest för translokation, så togs blodprov på oss båda, de gjorde nytt VUL, test för att kolla sköldkörteln ännu en gång. Erbjöd spolning av livmodern, men gjort det två gånger innan och allt har sett bra ut. De gör inte koll med kamera, ger inte kortison, eller blodförtunnande osv..


    De är ju väldigt medvetna om vad klinikerna gör utomlands så de gick igenom allt sånt och hänvisade som vi misstänkt, till att det inte finns vetenskaplig evidens och därför inte kan göras hos dem. De ställde sig inte helt tvära mot embryoglue, så det kanske vi får, men det är ju inte någon evidens på det heller?


    Känns ju helt hopplöst, tror inte kromosontestet kommer visa något. De rekommenderar inte ägg eller spermiedonation heller, då befruktningen och embryona är av hög kvalitet. Så nu känns det bara som att man ska slösa två månader för att sen få sista försöket överstökat bara. Rynkar på näsan


    Funderat på att kanske göra akupunktur, men kostar för mycket om man ska göra det varje vecka. De pengarna behöver vi spara till privata försök istället. Konstigt att man inte kan få detta på recept på nått sätt, akupunktur är ändå ett accepterat redskap som används inom vården i massa olika sammanhang..

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2022-09-21 21:10:33 följande:
    åh vad jag känner igen mig väldigt mycket i det du berättar. Vi fick ju exakt samma besked för ett drygt år sedan. Bra med blodprov för translokation iaf. Det är säkert inte det som är problemet men man vet ju inte. Jag testade akupunktur ett par gånger. Det var avkopplande men tyvärr hjälpte det ju inte mig. Jag hade nog sparat pengarna och försökt med avkopplande yoga hemma (finns till och med för oss som gör Ivf på Youtube). När blir nästa omgång? Håller tummarna! 

    Ja iallafall något annat kollat som man kan checka av sen, de hänvisade till att privata kliniker kan vara lite mer djupgående eftersom de ändå tjänar pengar på behandlingen på ett annat sätt än regionen, som ändå måste hålla budget samt följa regler. Men låter vettigt som du säger att spara pengarna och istället köra yoga eller annan avslappning. Vi är inbokade i mitten av november i dagsläget, för då borde resultaten kommit på blodproven. Segt att vänta, men o andra sidan så ger det oss lite tid att börja spara och se över vad för möjligheter vi har om detta inte lyckas. 


    Hur går det för er? {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    AndraSladdis skrev 2022-09-22 22:06:23 följande:
    Ja, alltid något som man kan bocka av är ju bra, då behöver man ju inte fundera på just den grejen. Vi gjorde en hel del tester som visade inget. Man kan i alla fall ha lite sinnesro. Men visst kan jag tycka att de borde göra något mer också.
    Jag körde akupunktur och avslappning vissa gånger, andra inte. Svårt att veta om det hjälpte. Vi fick en bra befruktning den gången jag gjorde akupunktur (det är dem embryona vi fortfarande har kvar i Ryssland), men det kan ju bero på vadsomhelst, framförallt tror jag att kliniken eller deras labb var duktiga. 

    Sinnesro är viktigt det med. Ja man vet ju inte exakt vad det är som gör att det fungerar, slumpen, akupunktur, bra klinik osv.. men tror också på att kliniken och labbet gör skillnad i detta.


     


    Kronärtskocka skrev 2022-09-24 07:27:18 följande:

    Dibella: Förstår känslan av att en vill få prova nytt och undersöka mer. Även om jag vet de som lyckats på vanligt vis efter många försök är ju den egna känslan snarare: varför skulle det fungera nu när det inte gjort det innan?

    Jag har precis haft samma diskussion med min danska klinik. De tror inte på blodförtunnande men kan ge kortison till kvinnor som har autoimmuna sjukdomar och de som fått flera fina embryon tillbaka. Oklart hur det räknas. Jag har ju bara gjort fyra insättningar och fått två kemiska graviditeter så jag vet inte om det räknas som många. De föreslår samtidigt priming och ev assisted hatching. Men svårt att veta om jag bör lägga pengarna på det, svårt att som patient veta vad som har bra evidens.

    Känner också igen känslan av att få försöken gjorda. Jag längtar så mycket efter att få vända blad i livet. Självklart hoppas jag med en graviditet framför mig. Men efter all kamp och allt lidande kan sorgen och ett annat liv också locka. Så less på att leva i en paus och längtan.


    Ja det är oerhört svårt att se att något skulle fungera när det inte gjort det innan, men det gör ju det uppenbarligen. Kollar din danska klinik t.ex. om man har autoimmuna sjukdomar, eller utgår dom från tidigare kännedom?
    Ja man vill verkligen bara få lägga det bakom sig ibland, samtidigt som man vill fortsätta kämpa sålänge det finns en bråkdels chans att det kan bli något..


     

  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-10-02 17:07:05 följande:

    Hej @alla 
    Åker ned till Mallorca nu snart för insättnng med donatorägg. Så spännande


    Åh va kul! Håller tummarna för att allt går smidigt.
  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-10-25 06:15:15 följande:
    Ja är väl förmodligen jag som nojjar men den är ju innesluten i en vätska som skjuts in så att säga. Är nog mest hjärnspöken, dålig ruvare..
    Man hittar alltid något som känns jobbigt under ruvarprocessen, men den ska ligga gott inbäddad Hjärta håller tummarna för goda besked framöver
  • Dibella

    Tråkigt att se att det inte gick vägen för dig Always Choklad, hoppas att du kommer kunna slappna av inför jul och nytt år med nytt hopp {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella

    Vi fick tillbaka vår karyotyp test igår efter 2 månaders väntan och såklart är vi båda utan anmärkning, de tog även nytt sköldkörtelprov som även det var utan anmärkning, dock fick jag inte till mig värdena men får lita på kliniken. Så vi sätter igång med IVF omgång 5 här om ca 2 veckor, inte alls pepp inför vad som kan bli vår allra sista omgång.


    Så oerhört stressad över att vi kanske inte kommer ha råd att fortsätta och inte har tid att spara i två år.. Gråter

  • Dibella
    Kronärtskocka skrev 2022-11-08 14:02:44 följande:

    Skönt att inget var fel, även om en då blir kvar med mindre hopp också, varför har det då inte funkat?

    Förstår stressen. Pressen att nu gäller det?Gråter Det är så mycket pengar, och all längtan.

    Jag kämpar vidare med min otur. Ett steg tillbaka igen. Blev inga ägg alls vid donatorns ägguttag, så åter väntan. ( Tufft för henne att genomgå behandling och så blir det inget.) Så less på att leva i ovisshet.

    Min egen kropp kämpar dock på, med fin slemhinna och regelbunden ägglossning. Dock ingen glädje med det då jag varken har spermier eller ägg av bra kvalite att nyttja. Men fått chansen att pröva kortison och blodförtunnande vid nästa insättning. Får se om det kan göra skillnad. När det nu väl blir, det är ännu osäkert. 


    Åh nej, att det inte blev något från donatorns stimulering, man tänker ändå att det ska gå bättre än vid ens egna stimulering Gråter
    Skönt att kunna få lov att testa kortison och blodförtunnande nästa gång iallafall, få göra något annorlunda. Hoppas att det kommer kunna bli snart, man blir alltid lite stressad när det närmar sig jul eller sommarstängningarna 

  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-11-09 17:07:25 följande:

    Tack alla för omtanken
    Går allt enligt plan hinner jag en ny återföring innan jul.
    Ny typ av behandling, får vi se. 


    Det håller vi verkligen tummarna för att du hinner {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021