• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    @dibella Stort lycka till med sprutstarten! Uppdatera gärna hur det går. Och kul att se dig här igen även om jag såklart gärna hade sluppit. ;) 

  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2022-08-15 21:17:09 följande:

    Kapar tråden lite :). Jag har varit aktiv i tråden tidigare och gjorde ett inlägg för en tid sedan där jag delade med mig att jag var gravid efter 2,5 års försök med ivf. Är över 40 år och  då kan det bli lite knepigare. Efter misslyckade försök och 2 missfall så ledde denna sista insättning till ett barn. I torsdags föddes vår son, 3,7 kg, 50 cm lång. Helt bedårande söt! Efter misslyckad igångsättning blev det sedan ett halvt akut kejsarsnitt som gick bra ändå. 


    Nu hemma efter en vecka på sjukhus. Helt overkligt. Nu börjar nya utmaningar med amning, sömnlöshet :). Men självklart värt det! En dock övergångsfas, från att vara gravid till nu mamma:). Jag känner till ett flertal av er i tråden och önskar er ALL LYCKA med denna process. Ge INTE upp! Jag hejar på i bakgrunden! 


    Åh vad roligt! Grattis :) Skönt att allt gått bra och kul att få lite återkoppling?ger hopp till oss andra. 
  • Clemmentina

    @andrasladdis och @alwayschoklad Spännande tider! Håller tummarna för er båda. :) Det går ju inte att tyda ev känningar så tidigt. Hoppas på pluss i tråden snart! 

    @Dibella Åh redan äggplock. Hoppas på att det är tre guldägg och att du får tillbaka två på lördag. Vilken otur när saker händer samtidigt! Hoppas ni får ihop båda. 

  • Clemmentina
    Dibella skrev 2022-08-15 22:52:17 följande:

    Spännande sätt att gå tillväga, då vet dom innan er då. Kommer du klara av att hålla dig från att testa?


     


    Clemmentina skrev 2022-08-15 21:42:47 följande:

    @Dibella Åh redan äggplock. Hoppas på att det är tre guldägg och att du får tillbaka två på lördag. Vilken otur när saker händer samtidigt! Hoppas ni får ihop båda. 


    Tack {#emotions_dlg.flower} ja väldigt typiskt. Min sambo ska vara bestman och det är halvvägs genom sverige med övernattning. Men vad för man inte för ett eventuellt barn Drömmer verkar landa i att sambon får åka själv, jag missar vigseln pga insättning och får sen kasta mig på ett tåg för att vara med på festen iallafall.

    Det gör det ju så klart ännu mer komplicerat men låter som om ni hittat en bra lösning. Då kan du sitta på tåget och ta det lite lugnt efter återföringen! :)
  • Clemmentina

    @andrasladdis åh nej vad tråkigt! Beklagar! :( Det låter onekligen som om det måste finnas någon annan faktor. Hur är det nu igen har du testat något immunförsvarsnedsättande? Skickar styrkekramar! 

  • Clemmentina

    @alwayschoklad Så ledsamt, svårt att finna ord. Många kloka ord från de andra i tråden. Tror också på att bryta ihop och låta alla känslor komma upp. Skönt att veta att ni har en plan framåt och garanti. Kram 

  • Clemmentina

    @dibella kan inte citera men jag tycker du ska ligga på om detta. Jag hade endometrit i livmodern (alltså en kronisk inflammation som behandlas med antibiotika) men det upptäcktes först utomlands. Om inte regionen vill göra något kan man gå prIvat (skicka gärna pm om du vill). Men hysto i Sverige är mest diagnosti, de tar inte bort det de hittar. 

  • Clemmentina
    Always choklad skrev 2022-09-13 21:11:21 följande:
    Hej
    Inväntar mens sen kan vi sätta upp en tidplan. En donator har de lyckats finna. Har inhandlat all medecin och inväntar min probiotika som skippas från Spanien. Börjat kolla resor men allt beror på mensen, när den behagar dyka upp..Man får kolla på allt ombokningsbart och avbokningsbart. 
    Åh skönt att de hittat en donator och att du är på gång nu! Håller tummarna för att allt ska gå smidigt. :)
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2022-09-21 15:46:01 följande:

    Vi var hos RMC idag för planering av sista omgången, det enda de kunde komma på att göra var att ta kromosontest för translokation, så togs blodprov på oss båda, de gjorde nytt VUL, test för att kolla sköldkörteln ännu en gång. Erbjöd spolning av livmodern, men gjort det två gånger innan och allt har sett bra ut. De gör inte koll med kamera, ger inte kortison, eller blodförtunnande osv..


    De är ju väldigt medvetna om vad klinikerna gör utomlands så de gick igenom allt sånt och hänvisade som vi misstänkt, till att det inte finns vetenskaplig evidens och därför inte kan göras hos dem. De ställde sig inte helt tvära mot embryoglue, så det kanske vi får, men det är ju inte någon evidens på det heller?


    Känns ju helt hopplöst, tror inte kromosontestet kommer visa något. De rekommenderar inte ägg eller spermiedonation heller, då befruktningen och embryona är av hög kvalitet. Så nu känns det bara som att man ska slösa två månader för att sen få sista försöket överstökat bara. Rynkar på näsan


    Funderat på att kanske göra akupunktur, men kostar för mycket om man ska göra det varje vecka. De pengarna behöver vi spara till privata försök istället. Konstigt att man inte kan få detta på recept på nått sätt, akupunktur är ändå ett accepterat redskap som används inom vården i massa olika sammanhang..


    åh vad jag känner igen mig väldigt mycket i det du berättar. Vi fick ju exakt samma besked för ett drygt år sedan. Bra med blodprov för translokation iaf. Det är säkert inte det som är problemet men man vet ju inte. Jag testade akupunktur ett par gånger. Det var avkopplande men tyvärr hjälpte det ju inte mig. Jag hade nog sparat pengarna och försökt med avkopplande yoga hemma (finns till och med för oss som gör Ivf på Youtube). När blir nästa omgång? Håller tummarna! 
  • Clemmentina
    Jill92 skrev 2024-03-18 12:04:47 följande:

    Hej jag var aktiv för två pr sen. Här kommer en liten solskenshistoria som kanske kan va hoppfull för nån som trillar in i tråden.


    Vi gjorde tre försök som inte lyckades, efter sista försöket hade vi ett mycket dystert samtal med läkaren som i princip gav brsked om att våra embryon var av för dålig kvalite för att det ska va värt att fortsätta med ivf. Så himlq ledsen var jag. 


    MEN! Efter bara två veckor fick jag mitt första pluss i livet! Och ett och ett halvt år senare blev vi gravida med vår andra dotter. känns helt otroligt med tanke på hur säker läkaren var på att avråda oss vidare. 


    kramar till er alla


    Underbart med solskenshistorier! Så du blev gravid naturligt med båda? 
  • Clemmentina

    Hej alla! Jag var också aktiv i tråden när det begav sig. Vi valde att fortsätta med ivf utomlands och blev äntligen gravida och fick behålla graviditeten på vår 9:e återföring. Bebis är beräknad att komma nu i april! 

  • Clemmentina
    Jill92 skrev 2024-03-18 18:01:17 följande:
    ja precis! Så chockande :) grattis till din egen graviditet, vilken lycka och så kort till kvar ju!
    Underbart! Tack, ja nu närmar det sig med stormsteg. 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021