• Olivia1992

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-04-19 21:59:36 följande:
    Ok låter bra att du ska köra på nu då, blir spännande med VUL i morgon, lycka till hör av dig efteråt!

    Jag har akupunktur på ons efter VUL sen en bokad till tisdag nästa vecka som jag är lite osäker på om den kommer göra så mkt då jag räknar med att ta Ovitrelle mån eller tis nästa vecka så ev skippar jag den tiden. Sen är tanken att jag ska på akupunktur BÅDE innan OCH efter återföring när nu det beger sig, ska läsa på lite om det där nu tänkte jag...
    Gomorgon! 
    Precis, var på mitt VUL igår morse, var ett väldigt tidigt VUL. tidigare stimuleringar har jag väntat ytterligare en/två dagar. 
    och är så lycklig att hon hittade 8 blåsorHjärta
    dom växte och jämt alla, tidigare har dom under första VUL hittat 3-5 blåsor i alla storlekar. 
    ska dit igen på fredag morgon för att kolla en sista gång innan äggplock på måndag nästa vecka. beräknas då ta Ovitrelle på lördag kväll. 

    aahaa, okej. förstår! kanske inte är jätte bra tajmat? precis som du säger så satsa på en behandling innan och efter återföringenSkrattande låter som en toppen idé! har läst många som gjort så. 
    Hör av dig hur ditt VUL går idag! håller alla tummar under dagenHjärta
  • Olivia1992
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-20 08:49:45 följande:
    tack ska göra det :) 
    Sååå nervös för FET nu
    jag förstår det, men äntligen är det dags! och från FET dagen är du gravid tills motsatsen bevisar något annat! Hjärta
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-21 13:06:23 följande:
    hejsan!!! låter ju toppenbra med 8 äggblåsor vid första VUL som dessutom har typ samma stlSkrattande

    precis som du har jag också haft lite seg start innan men denna gången verkade det vara mera fart på äggstockarna här med! (I alla fall den ena..) läkaren såg 8-9 på ena och 3 typ på andra så det känns lovande. vi har samma schema du o jag, ska också tillbaka på fre och bestämma om ÄP blir måndag eller ons. (tror de inte gör återföring på tisdagar så därav mån, ons.) bäst vore nog ons för min del, hoppas mina äggblåsor också tycker det haha, mannen har en viktig workshop på måndag som måste flyttas annars.. och jag är ju ändå lite orolig för omogna ägg så dag 14 låter liksom bättre i mina öron...;)

    jag börjar även med Orgalutran idag som ska göra att äggen inte mognar för fort innan ÄP, och tydligen kan det saktas ner lite då så blir spännande att se fredag morgon hur det går. sen är jag väldigt spänd inför att se hur befruktningen går denna gången också såklart, har ju hivat i mig vitaminer för kung o fosterland här i 5-6 v så hoppas att det ger ngt resultat på kvaliteten också. 

    får se om vi kör äggplock 'tillsammansä på måndag då ;)
    jaaa blev väldigt överraskad och glad Skrattande
    okej, jaa man förstår ju att första gångerna så är man lite "försökskanin" och man vill ta det väldigt försiktigt med våra kroppar! vilket jag tycker är väldigt bra! nackdelen är att det görs "förlite" åt några och att man hittar rätt spår våd en annan stimuleringGlad
    precis som dig har jag också en seg äggstock, haha.. den ena fanns det 6 st på och den andra fanns 2. hoppas den ena vaknat till liv under dagens VUL. 

    hoppas det går bra för dig på dagens VUL, sätter ni alltid in en två-dagars? 
    I uppsala verkar dom alltid sätta in en fem-dagars, jag har alltid gjort det och det har inte varit snack om två-dagars. undra varför?

    orgalutran? det är något som vi inte får i Sverige? aldrig hört talas om.. men det låter som en bra spruta i processen. 

    haha, jaa! nu har du och jag gjort allt denna gång! så hoppas turen är med oss denna omgång! 

    Hör av dig sen så får jag höra om vi har äggplock på måndag och hur det gick för dig under dagens VUL! 
    håller tummarna Hjärta
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-23 08:33:09 följande:
    Godmorgon!

    Nu fick jag tid för ÄP måndag kl 9:30! Men ska vara på kliniken redan 7:30 :) min ena äggstock har massor med ägg denna gången ca 10 st som verkar ligga bra till medan den andra har typ 1(??) jaja spelar väl ingen större roll kanske blir ju ganska många blåsor i alla fall! Skönt att ha allt bokat till på måndag nu så kan man inte göra mer sen liksom!

    Jag pratade med läkaren om återföring och de gör antingen dag 3 eller 5, så antingen Tors eller lö nästa vecka men är det tillräckligt många ägg väntar de alltid till dag 5.

    Har du börjat med Prednisolon ännu eller gör du det vid ÄP? Jag tar 5mg om dagen än så länge men tänkte öka i helgen till 10mg.

    När är ditt VUL idag? Tror vi är minst 4 här inne som har sista VUL inför ÄP idag! Så nu händer det grejer!!

    (Orgalutran är samma som er Fyremadel, så att äggen inte ska sticka i väg innan plocket ;))
    Hej!
    oooh så spännande och underbart för dig! 
    nej det spelar ju ingen roll tycker jag, huvudsaken är att du har lagom stora blåsor inför äggplocketSkrattande

    aaa okej! med mig har dom alltid väntat till dag fem trots att jag haft 2-3 ägg som befruktats! sen har man läst överallt att om sätter in på dag två när det är få ägg. 

    jag har inte börjat med Presnisolon ännu, ska göra det på torsdag (10 mg) nästa vecka om planen fortfarande är att sätta in en 5 dagars på lördag nästa vecka. kanske också ska börja med 5 mg innan nu? det kan väll inte skada? bättre att ta lite innan en att ge kroppen en chock med 10 mg. 
    Tar du fragmin också? fick det utskrivet mot ev blodproppar. 

    Jag var på mitt andra VUL idag vid 10.00 (stimuleringsdag 9) och nu såg dom 12 likastorade äggblåsor, så är super nöjd verkligen!
    inväntar nu samtal från Uppsala för att höra planen om ägguttag sker på måndag eller inte! tydligen har dom mycket nu i Uppsala pga av Covid... 

    Det är sååååååå himla kul och spännande att följa alla på samma bana! peppet här inne behövs för oss i dessa tider och jag älskart!Hjärta
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-23 14:10:24 följande:
    Ja min klinik verkar också vilja vänta till dag 5 om det går och jag vet inte exakt var deras gräns går för hur många ägg som ska befruktas innan de väljer dag 3 eller 5. förra gåmngen befruktades endast 4-5 ägg och då valde de ändå att vänta till blastocyst.

    Har förhoppningar om fler befruktade nu då vi gör endast ICSI och jag tycker det verkar som att mina ägg är i ett bättre skede denna gången...

    Jag vet bara att jag började med Prednisolonet vid min FET 2018 och då 2,5 vecka innan återföringen. vet inte om det är för att man vänjer kroppen, kan inte så mkt om det där. 

    menar du fragmin som i fragminsprutor? det gjorde jag 2018 men tänkte hoppa över denna gången, ska dock ta lite blodförtunnande aspirin vid återföringen och fram till plusset.. (som kommer denna gången ;))

    låter som att vi har lite lika utfall med äggblåsorna, jag har förstått att Uppsala har det tufft med Corona just nu men förhoppningsvis ska ni inte behöva bli påverkade av det. Hoppas kliniken ringer och berättar snart!Hjärta
    Vad skönt att du får som du vill med ICSI och att kliniken går med på den metoden! borde kännas tryggare nu denna gång för er! 

    Nej jag vet inte heller, gällande Prednisolonet, jag gör nog bara som hon säger! hon vet ju bästOskyldig

    aaa precis, sprutorna ja! asiprin? är det som Trombyl? 
    sjäääälvklart kommer plusset för dig denna gång, man ska tänka positivt! det r viktigt i den här processenHjärta

    jöööööössses, hade panik där ett tag! dom skulle ringa innan 14.00, för dom stänger sen, och det är helg....
    Väntade och väntade och sen slog klockan om till 14.00 och ingen har ringt mig.
    jag fick panik för jag kom inte fram till kliniken heller, det var stängt och att jag skulle återkomma på måndag..
    min puls stegrade iväg kan jag säga...haha.
    som tur var så hade jag ringt dom vid 13.30 och bokat en telefontid 14.06 utefall dom inte skulle ringa, men dom ringde inte då heller. haha! höll på att börja gråta när min sambo kom ner och såg hur stressad jag var!
    sen 14.20 ringde dom!
    fick order om att fortsätta med sprutor fram till söndagkväll! sedan ta ovitrellesprutan på måndag, ingenting på tisdag och sen ska jag vara i Uppsala 08.00 för ägguttag! 
    fyfan vilken jobbig eftermiddag det blev...
    Men äntligen är det dags!
    hamnar lite efter er andra nu ;) 
  • Olivia1992
    Annna84 skrev 2021-04-23 17:09:25 följande:
    Tidigare har jag fått 15ägg alla tre gångerna. Den här gången fick jag samma dos, men den trappades inte ner lika fort. Hoppas verkligen att mängden också innebär att det blir fler befruktade. Det är tyvärr det som varit vårat problem, själva embryoutvecklingen.

    Njut an helgen och lycka till på måndag!

    Och lycka Olivia och Dibella! Läste att ni också ska ha ägguttag nästa vecka.

    Kram
    Lycka till du med AnnaHjärta och alla ni andra som ska iväg för ägguttag nästa vecka! Hjärta kommer tänka på er på måndag och hålla tummarna! 

    Dibella- hoppas ni inte blir sjuka! ni får verkligen se till att tvätta och sprita händer och hålla er  lite på avstånd! håller tummarna att det löser sig endå för dig! 

    Trevlig helg alla!!!
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-23 22:21:35 följande:
    Ja ICSI känns bättre för mig, så jag vill inte ?testa? mer med vanlig IVF som något experiment trots att det inte är något fel på mannens simmare..

    Ja Trombyl är nog som aspirin, vet bara att det ska typ öka blodflödet i livmodern och förhindra blodproppar på något sätt.

    Herregud vilken pärs med din klinik och kontakt!! Hade ju vart tjänstefel visserligen om de inte ringt dig och sagt vad som ska hända härnäst men klart man blir sjukt NERVÖS!!! Speciellt när man inte kommer fram :/ jag har fått privata mobilnummer til läkarna på min klinik haha ;) du kanske ska tipsa dem om att lämna ut det HAHA!

    ÄP på ons blir bra, min läkare var väldigt bestämd på ÄP på måndag så han tvekade inte ens idag, så han verkar tycka det är rätt tajming i alla fall så det får vi hoppas !!

    Hörs på måndag då! =)
    nej jag förstår, tycker ni gör helt rätt! det är viktigt att det känns för för dig och din sambo Glad

    Aaa, okej! då är trombyl och fragmin samma sak som aspirin låter det somSkrattande

    haha, jaaa nej men fy vad dåligt jag mådde dom där 20 min! tänkte också att det är ju fredag och alla vill väll hem så har dom glömt mina papper där på kontoret.. haha! vaknade upp med munsår och det får jag alltid när jag stressat, så det kom på köpet. HAHA! 
    aaa satt och tänkte på det, att jag borde ha deras privata nummer.. haha! gillar inte klinikens telefontider.. 07.00-08.00.. tänk om jag behöver ha hjälp under dagen med något? vad gör jag då? får inte tag på dom då... 

    Jaa det känns bra med onsdag!
    då är det ju helt rätt flr dig på måndag låter det som! skönt för dig att din läkare är så bestämd för måndag, det lugnar mycket att läkarna är så säkra på sin sak! så fort dom visar teksamhet blir man ju bara nervös och tankarna börjar snurra.. 

    jaaa hör av dig på måndag!! håller alla tummarna för digHjärta
    LYCKA TILL!

    och trevlig helg :)
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-28 18:37:03 följande:
    Hej!! hur har det gått idag med äggplocket? Hjärta

    jag ska ha insättning av en tredagars i morgon (som du kan läsa på flera ställen i tråden hehe) man tjatar väl ihjäl folk härTungan ute!) jag hoppas det gick bra för dig och att du mår braGlad
    HejHjärta
    joo äggplocket gick riktigt bra! sovit kasst sen natten till måndag för att man är så orolig och stressad av hela den här processen.. och speciellt nervös över resultat. 
    Fick ut 8 ägg ur mina blåsor, inväntar svar idag hur befruktingen gått. så är fortfarande lite nervös för detFörvånad
    Ska till min akupunktör idag kl 16.00 så förhopnningsvis får hon till ett lugn i mig igen. haha. hoppas jag får sova hela nätter sen. men är pigg på dagarna så verkar som jag fåt tillräckligt med sömn endå ;) 

    hade riktigt ont i magen igår efter äggplocket, bättre idag!

    jaa! Jag såg att du skulle få sätta in idag, håller verkligen alla tummarna för ditt guldägg! precis som alla andra säger så behövs det bara ett ENDA ägg för en graviditet, så varje utvecklat ägg är ett bra och positivt besked, tänk att du snart idag är i gravidtider, vilken lycka tills motsatsen är bevisad!Hjärta
  • Olivia1992

    Det här är så sjukt och overkligt för mig... tror inte på stickorna heller! Jag skrev här för ett tag sedan och hade en färskåterföring på ett fint embryo! Följdes åt i tråden tillsammans med alla er! Men sedan på RD 7 eller 8 tog jag ett test som visade negativt! Blev jätte ledsen och sket i allt verkligen, även FL för att få tankarna på den vanliga vardagen och släppa stressen! Började blöda dagen efter också så då tänkte jag att det är ju totalt kört nu. Tog Inge mer test sen efter ?mensen?

    Sedan efter ?mensen? (2 veckor efter) har jag haft lite små rosa i flytningarna då och då. Tänkte Inge mer på det mer än att det är från alla jäklans hormoner man sprutar i sig!

    Jag och min sambo kom överens om att byta klinik, dricka vin och ha en skön sommar ihop, spaninen om en vecka osv.

    Och sen igår????? Tog jag ett gravtest bara för att, rent spontant! Och det var två jätte tydliga streck på 6 sekunder! Jag tror knappt på resultatet fortfarande! Imorse kom var det samma resultat! Och jag vet inte om det är ifrån IVFn eller oss själva. Har beräknad mens imorgon!

    Ska köpa ett digitalt idag för att se veckor.

    Jag är i chock......

    Test från igår



    Test från idag

  • Olivia1992
    Clemmentina skrev 2021-06-05 08:50:45 följande:

    Jösses, vilken grej! Så starkt ju. Stort grattis! Du får berätta vad det digitala säger. Var mensen du fick som den brukar eller var det mindre?


    Jaaa men så sjukt! Jag återkommer under dagen! Nu när jag tänker efter så hade jag nog lite mindre och mer tunn/rinnande mens! Och den var väldigt långdragen, blödde liksom lite i 7 dagar, Men hade mensvärken från aldrig förr!
  • Olivia1992
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-05 08:58:17 följande:

    Grattis! Vad roligt! Ska bli spännande att höra ifall det va ivfen trots allt eller spontant :)

    Är ju ett superstarkt streck


    Jaaa det ska bli väldigt spännande, ska iväg och köpa strax! Så jag återkommer under dagen! Just nu känns det som att det är fel på stickorna... haha! Man blir helt knäpp i den här processen!
  • Olivia1992
    AndraSladdis skrev 2021-06-05 12:15:18 följande:

     

    Vad roligt! Grattis till er!! Väldigt tydliga resultat. Om det har gått en hel menscykel emellan så kan ni ha lyckats naturligt, tänker jag. Men det borde gå enkelt att se i ett blodprov, för det skiljer väldigt mycket i hcg mellan typ vecka 5 och vecka 9. Om det är nytt så lär du ha ett värde på 2000+ med det där starka sträcket, men om du är i typ vecka 9 så har du i stället 50000+. Ett ultraljud visar också tydligt hur det ligger till.


    Tack, är i chock!<3 haha, min sambo också!

    Precis! Tänker som dig! Ska ringa barnmorskan på måndag för att få komma in och göra ett blodprov! Jag har verkligen ingen aning för på digitala står det gravid 2-3 och då måste vi ha lyckats själva tänker jag?? Efter IVFn!
  • Olivia1992


    Då var det klart! Vi borde ha lyckats på egen hand efter IVFn, tänker jag! Ska ringa barnmorskan på måndag för att få komma och ta ett blodprov!

    Jösses, är fortfarande i chocktillstånd! den här månaden var den sista jag trodde det skulle ta sig! Eftersom man förra cykeln höll på med alla sprutor, äggplock osv.

    Tog nyligen trombyl och kortison tabletterna också för att ev minska missfallsrisken då vi fått det 3 gånger tidigare genom IVF omgångarna!

    Tack alla ni för era fina gratulationer, och grattis till alla er som också plussat! Kom in en plusvåg här i tråden!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021