• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-03-04 12:36:06 följande:
    Hehe 18 dagar hade vart länge för mig att vänta, jag tycker att 14 dagar efter äggplock är att ta i men skulle väl kunna tänka mig att vänta så länge, kanske...;)

    Tack för stödet! Det gick fint idag, kunde inte önskat mig ett bättre utfall än så länge (13 ägg!!!) men allt hänger ju på befruktningen i morgon så får se när de ringer o berättar!!:)
    Vad skönt att det gick så bra! Får verkligen hoppas på massa fina befruktade ägg imon. Hoppas du orkade med umgänget ikväll =)
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-06 13:16:42 följande:
    Åh idag ringde de och sa att nu hade 5 stycken börjat dela sig som de skulle!!Glad

    Så någon var väl lite långsam i starten men det var ju så positivt det kunde vara ändå! Hoppas hoppas de fortsätter fint nu till på tisdag. Drömmen vore att få ha 2 blastocyster efter den här behandlingen, men får jag en tillbaka på tisdag är jag också tacksam givetvisSolig!
    Vad skönt att det är 5 som ser ut att kanske kunna bli något, låter som bra resultat! Har ni tänkt få 2 insatta på tisdag eller en? 
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-06 13:38:25 följande:
    ja jag blev väldigt lättad att det gick åt rätt håll! 

    nej vi får bara en insatt, min första graviditet var väl lite 'riskgraviditet' med tidiga sammandragningar och lite sånt så vill inte riskera att det skulle bli tvillingar nu.

    Tror det är sällan de sätter tillbaka 2 blastocyster, då skulle det vara 2 eller 3dagars i så fall då risken för tvillingar är för stor annars.. sen kan de ju utveckla sig till enäggstvillingar ändå såklart men den risken får man ju alltid ta, men givetvis är det fantastiskt om man kan lyckas få ett litet pyre i alla fall Solig hoppas ni alla härinne får uppleva det snart!
    Låter rimligt, får hoppas att du får en riktigt fin åter på tisdag och resterande till frysen Solig
  • Dibella
    Katizi80 skrev 2021-03-06 23:32:19 följande:

    Hej alla! Ny här. Jag satte in en 5-dagars blastocyst idag och känner att det kommer bli en lång väntan. Testdag 17/3.. detta ör min tredje ivf, bytte till menopur + bemfola. Fick bättre resultat än när jag bara körde med gonal f..


    Hoppas att detta blir sista gången och att det är lyckoägget :)
  • Dibella
    Lalaeha skrev 2021-03-07 12:15:43 följande:

    En fråga... Ni som plockat ut ägg. Hur mår man efteråt? Jag ska plocka på onsdag eller torsdag. Är lärare och kommer vara borta den dagen, men hur mår man dag två. Klarar man av att jobba då?

    Och hur har ni mått av Fyremadel? Bara jag som upplever att den sprutan gör mer ont än Gonal?


    Mådde bättre än förväntat efter plocket, men tog ändå dagen ledigt, inga problem dagen efter mer än molvärk.

    Fyremadelen har en fetare nål och gör ondare, i övrigt inga biverkningar från den men har fortfarande kvar blåmärken från den såhär 1,5 vecka sen senaste sprutan. Lycka till på ditt plock och hoppas allt går väl :)
  • Dibella
    Dhalia skrev 2021-03-08 10:56:45 följande:
    Precis haha. Jag ska strax plocka ligger och väntar. Nu blir man lite nervös för hur detta ska gå :)
    Lycka till, hoppas det går bra för dig!
  • Dibella

    Väntan, hur orkar man med?


    Det är den jobbigaste delen i hela processen, jag hade egentligen inte så stora problem med biverkningar av sprutor/hormonerna eller svårigheter vid plock osv, hade jag kunnat göra på löpande band.


    Men att konstant gå och vänta. Nu är det ruvning och man bara går och väntar och väntar... och väntar. Sedan om det inte tar sig, vilket jag redan ställt mig in på, så måste man vänta.. två månader? på att få börja nästa IVF omgång. Känns som om det rent fysiskt inte kommer gå, kommer gå under. Ungefär sån är känslan, även om man rent rimligtvis vet att dagarna går och nån gång så kommer man fram till målet, men tills dess då?

  • Dibella
    Dhalia skrev 2021-03-08 13:37:18 följande:
    Hoppas det tar sig nu! Men känner också samma att sprutor osv hade ja kunnat göra om hur många gånger som helst om man bara visste det kommer gå till slut. Ruvning och all dötid tills man börjar är de värsta.
    Precis, kanske är det där att man inte har någon kontroll som gör det än svårare på något sätt. Men väntan är olidlig.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-08 13:48:41 följande:
    jag vet vad du menar men jag kan inte låta bli att tycka det ÄR värre innan ET/FET.
    oron man känner för att det inte ska funka på ett eller annat sätt är ju hemsk tycker jag, äggplock, befruktning, ICSI, om man blir sjuk under processen, väntan på hur många som ska klara sig i labbet och ET/FET är ju alla olika steg som någon människa eller yttre omständighet skulle kunna förstöra :/

    medan när man ruvar så är det ju helt omöjligt att någon person kan påverka utfallet. jag föredrar när det är mer upp till 'naturen' eller vad man ska kalla det i vårt fall här inne haha ;)

    Ja det är en stor oro i sig det med, hur många ägg, blir de befruktade osv, covid m.m. Men på något sätt så var det ett kortsiktigt delmål som var lätt att förhålla sig till. Nu känns det som man stirrar in i oändligheten hahaDrömmer


    Men alla delar är nog olika jobbiga på sina sätt och för olika individer.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-08 14:36:13 följande:
    hehe ja jag hoppas inte vi behöver stirra i oändlighet utan att det funkar nu!! när ska du testa? =)

    om jag får tillbaka ett imorgon så tänker jag nog testa på tisdag nästa vecka, eller när det känns som att det kan passa ;)

    har ingen aning om hur det funkar med min mens nu då jag sköt på mensen när jag började med sprutorna, så dagen för äggplock var egentligen (enligt min app) dagen då min mens skulle startat...så jäkligt oklart om den bara är 2 veckor förskjuten dåFörvånad aja jag hoppas jag inte får se skymten av den på länge!

    Kommer nog bli att jag testar nu på söndag 14/3 på dag 13 (RD 11?). Ska egentligen inte testa fören den 18e, men dels så lär mensen dyka upp den 15e och jag vill helst vara lite förberedd, sen vill jag gärna ta det på en helg så jag hinner smälta och sörja/fira ev. resultat.


    Det måste ju bli så att du helt enkelt skjutit på hela cykeln då, så mensen bör dyka upp helt enkelt 14-15 dagar efter ÄP kanske? Men förhoppningsvis inte fören nästa år Solig

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021