• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    På väg hem efter äggplock! 21 ägg ut. Förvånad då jag vill minnas att de räknade till 14 äggblåsor vid senaste VUL. Förra försöket var 0 av 18 ägg mogna. Så nu håller jag tummarna för att i alla fall något ägg är något att ha så vi kan få något embryo till frysen. Det blir totalfrys pga risk för överstimulering. Syntes redan lite vätska i livmodern.

    Någon mer som haft problem med omogna ägg som sedan fått mogna och något embryo?

  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-06-07 15:25:32 följande:

    Heeej tjejer! Precis hemkommen ifrån mitt andra ultraljud men har så mkt funderingar för jag förstår inte riktigt detta så risk för långt inlägg!

    Proverna jag tog innan jag började med ivf visade tydligen på äggreserv? 1,4. så Gonal-f dosen utgicks från detta. i fredags på första uldraljudet fanns det 14 st äggblåsor och min läkare va jätte positiv och glad till detta. Idag på andra ultraljudet va hon ännu mer positiv då det fanns 18 st stora äggblåsor och mindre som vi inte räknade då vilket är super positivt. 

    Jag har endometerios och min läkare säger att jag ska ligga runt 3 i äggreserv på provet och inte 1,4 då jag får så många äggblåsor jag själv fattar ingenting, det kanske blev fel pga endometerios. Vet inte ens om det är äggreserv det kallas haha. 

    Iallafall idag verkade läkaren tycka att total frys står högst upp på listan.. men vad är det? ja antar att alla ägg fryses ner? väntar det några dagar tills det blir blastrocyster eller är det någon som har koll på detta?

    Sedan om det finns risk för att det är för mycket vätska i min kropp så ska vi avvakta tills nästa ägglossning och då sätta in en FET.

    men tjejer hjälp mig förstå snälla haha.

    Jag är såndär typisk människa som får frågor när jag redan gått därifrån.

    Vi ska iallafall göra plock på onsdag och det ska bli så spännande verkligen har sett fram emot det hela tiden och det känns så skönt att det äntligen är så nära!

    KRAAAAM


    Hej!

    I samma sits som du. Precis plockat ut 21 ägg. Har väldigt bra äggreserv (vilket är bra men ökar risken för överstimulering) och tydligen endometrios som de hittade mitt under pågående behandling. Förra försöket blev jag överstimulerad och nu fanns det hög risk för det igen så här är planen också totalfrys. De kommer alltså att försöka odla embryon tills de är blastocyster och sen frysa dessa. Jag tog en spruta som heter Suprefact istället för ovitrelle för att minska risken för överstimulering men då kan man heller inte göra någon insättning även om det ser ut som att inga embryon kommer klara sig till dag 5.

    Det är ju en total evighet till eventuell insättning då det måste bli en bortfallsblödning av denna behandling och sen en vanlig mens innan den ägglossning de kan sätta in på kommer. Jag räknar med månadsskiftet juli/augusti om det blir något.

    Lycka till på onsdag!!
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-06-07 18:29:09 följande:

    Åh visst blir man lite snopen när man tänkt att insättningen ska ske inom snar framtid och sen behöva vänta.. Men är glad att det är sommar så man kan se något ljus i det hela iallafall trots att väntan är olidlig. Men man får försöka slappna av och känna att det är okej att ha en trevlig kväll med ett glas vin under sommaren då om man behöver vänta till juli/ augusti. Min läkare sa även att jag var på gränsen för överstimulering nu..  är detta då ditt andra ägguttag?

    Tack tjejer för svar era förklaringar har gjort det mycket tydligare just nu. Kommer lägga ut hur planen blir för mig när jag får mer svar så får ni höra om jag får göra insättningen nu eller om jag behöver vänta.. hoppas inte men jag tänker hela tiden att läkarna vet bäst osv.. 


    Detta är mitt andra äggplock. Första blev 18 ägg ur 18 blåsor men 0 befruktning. Är just nu i total chock. Äggplock igår. Påbörjades med min vetskap om 24 äggblåsor. Avslutades med 21 plockade ägg och fick precis meddelande om att 16 är befruktade!

    Nu ytterligare en evig väntan för om något blir till frysen. Vore så härligt att dricka vin och bada hela sommaren och veta att där finns några små blastocyster som väntar i frysen.
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-06-08 13:09:45 följande:

    Men wow vilket fint resultat med befruktningen! Vad gjordes annorlunda denna gången mot förra ÄP? Det känns ju som att allt ändå inte kan vara 'chansen' utan att något gjorde att dina ägg var mer mogna denna gången? 

    Håller med om att vindrickande o bad i sommar låter underbart, så bakar vi på en bebis i höst


    Är så nöjd (och nervös inför hur det ska gå de kommande dagarna)! De bytte från Menopur till Gonal-F och sänkte dosen till 87,5 som sen höjdes till 100. Mitt problem verkar vara att jag får alldeles för högt estradiolvärde snabbt och så måste de avbryta pga risk för överstimulering. Så denna gången lyckades stimuleringen pågå 2 dagar till (10 dagar med sprutor) och därav få fler mogna ägg gissar jag. Börjar nog en dag tidigare i cykeln och väntade en dag längre innan jag började med Fyremadel också. Lite oklart, men något blev mer rätt! De lät inte ens själva särskilt hoppfulla innan plocket.

    Fantastiskt också att få tillbaka papper på 24 ägg plockade när jag bara trodde jag hade 14 blåsor. Var så nöjd med att de fått fram färre blåsor och därför kunnat stimulera någon dag länge. Hehe.

    I höst kör vi bebis! Heja oss. Du passar också på att njuta av sommaren och dricka lite vin mellan alla vitamintillskott hoppas jag?
    Truuly skrev 2021-06-08 13:19:38 följande:

    Oh wow vilket fint resultat! Nu håller vi tummarna att det blir flera blastisar till frysen!! :D


    Tack! Är så otroligt lättad. Har inte alls vågat glädjas åt de 21 äggen från äggplock till besked eftersom det inte blev någon befruktning alls förra gången. Jag hoppas sååå på något eller några till frysen.
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-06-08 22:02:08 följande:

    Woow vilket resultat att det gick från noll till 16 befrukade! gud va skönt nu hoppas vi att så många som möjligt klarar sig till dag 5!' Uppdatera gärna det är spännande att följa.

    Nu är de inte långt kvar tills mitt plock cirka 12h e så spänd och förväntansfull nu. Räknas det första som en IVF behandling då om inget blev befruktat?


    Jag är fortfarande helt paff över resultatet. Om vi får några blastocyster av det är det värt smärtan och svullnaden som blir av att ha haft lite för många äggblåsor. Förra gången var jag risig i 2 veckor. Så inte värt när jag samtidigt visste att det inte gett något resultat. Nu en veckas väntan. Återkommer!

    Så snart det är ett äggplock är det ett försök, har kah förstått det som. Kanske någon annan som har bättre koll?

    Hur ser det ut inför ditt plock imorgon? Nervöst? Stort lycka till! Jag tyckte det var mycket mer ok än vad jag läst om. Inte skönt men verkligen inte outhärdligt. Har förstått det som att det kan vara mer smärtsamt både vid och efter plock om man har endometrios. Jag tror jag har någon lindrig variant för jag hade ingen aning om att jag hade det förrän jag drog igång med IVF. Håller tummarna för dig imorgon!
  • IVF2021
    Estelle011 skrev 2021-06-09 10:28:37 följande:

    Det stämmer. Ett äggplock - ett försök. Oavsett resultat. 

    Kom precis tillbaka från äggplocket, 11 st ägg! Låter bra  det gick jättebra, som förra gången. Kände ingenting. Nu hoppas jag på minst tre befruktade 


    Härligt med okej äggplock och 11 ägg!! Känns som att vi är många nu som har haft ok äggplock. Innan mitt första plock tyckte jag mest jag läste om helt fruktansvärda äggplock. Nu bara för dig att vänta och hålla tummarna för befruktningen.

    Jag väntar och väntar på hur mina befruktade fortsätter dela sig eller inte.
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-06-09 17:43:29 följande:

    Ja verkligen håller tummarna!

    Hade så svårt att sova inatt för jag var så nervös men när jag vaknade idag kände jag mig hellugn och åkte in för plocket. Känns väldigt lyckat fick ut 18 ägg. Men smärtorna nu efteråt är inte roliga. min mage känns så spänd och öm hela tiden det är verkligen hemskt. 

    Så du fick ett meddelande dagen efter? Dom sa ingenting om att jag skulle få det på kliniken men vill ju såklart få veta imorgon om det blivit befruktning, ja kanske kan ringa å kolla imorgon eller är man lite jobbig då haha


    Skönt med 18 plockade ägg! Och smärtan efter är lite tradig, ja. Bara att vänta ut. Visst var du också på RMC Malmö? Där får man meddelande i 1177 dagen efter som berättar om befruktningsgraden och tid för insättning, om man inte ska göra totalfrys då.
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-06-09 17:38:17 följande:

    Jag fick ju mitt första plus i helgen. Testade sedan 3 dagar irad och det visade ingen stegring. Men då det var min testdag i måndags så rapporterade jag positivt test på 1177 till RMC (vet någon när man får återkoppling?)

    Har haft en dålig magkänsla så ville ej testa igen igår. Men idag köpte jag nytt test och det var blankt. Är på jobbet och försöker att inte bryta ihop, men tårarna rinner. Hur ska man orka? Mitt första plus, och nu väntar jag alltså inte barn, utan missfall.

    Hur gör jag nu? När sköter kroppen detta?

    Tänker på alla som har fått gå igenom detta. Många flera gånger till o med. Detta är första gången för mig o det känns så.. jag finns inga ord.


    OMTANKE!
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-06-09 20:33:56 följande:

    Ja superskönt att det blev så många!

    Nej jag går i Stockholm IVF, har fått en inbokad tid för återföring på måndag men under detta tiden ska de göra ultraljud för att se att de kan göra återföring och inte totalfrys. Så de e lite jobbigt att vänta tills måndag och inte veta om det ska ske en återföring eller inte.


    Aha. Oj, ja jag hade aldrig kunnat vänta tills på måndag för att veta hur befruktningen gått. Nog för att många slutar utvecklas längs vägen men man vill ju ändå veta hur själva första steget gått.

    Bra de kollar läget innan de sätter in! Jag ska på återbesök för kontroll på fredag. Det är ju planerad totalfrys men de ville kolla upp mig ändå. Antar att det var för att jag samlade rätt mycket vätska efter förra plocket.

    Hoppas du får besked om befruktningen denna vecka!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021