• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-03-18 11:41:17 följande:

    ja verkligen en energiboost att träffa någon man känner förtroende för. Kanske blir extra positivt för mig som inte pratar med någon annan än min man om detta heller (och er här inne såklart) 

    ja jag kikade på den där boken och ville läsa den men den fanns ej på storytel så jag valde en liknande bok där istället ;) om jag kan bli nå klokare där, har även 'is your body baby friendly' hemma, men den är lite småtung emellanåt tycker jag, men har läst en del kapitel i den med, men mer fokuserat på immunförsvar.

    Ja precis fick embryo glue båda gångerna i Prag när det fäste, så jag hoppas det är något de kan beställa till min klinik här med. Läkaren tyckte väl inte det var en dålig idé och det har ju funnits på marknaden ungefär 10 år och inte haft några negativa effekter vad han visste. så hoppas de kan beställa en liten dos till mig. 

    så spännande om du skulle få tillbaka 2 denna gången, jag hoppas dina vitaminkurer ger effekt, det vore ju häftigt! Just ja du får Menopur, har du redan lagt till den andra sprutan för att mognaden inte ska ske för snabbt? Orgalutran fick jag här, minns aldrig vad ni får i Sverige..  


    Förstår precis! Jätteskönt!

    Har också hört om boken Is your body baby friendly men har inte läst den. Borde kanske göra det! Det som är bra med den jag tipsade om att dhea finns beskrivet. Lite information finns kanske på hemsidan: itstartswiththeegg.com/

    Spännande med embryoglue och att det tog sig för dig båda gångerna när det användes! Håller tummarna för du de tar hem det nu och att det ger god effekt. :)

    Hoppas också på att både vitaminer och Menopur ger effekt denna gång. Det vore så häftigt! :) Har hört om andra som fått det men vet även att för en del ger Menopur färre ägg. Det blir spännande att se imorgon! Jag började med Fyremadel i tisdags!
  • Clemmentina
    Smilla93 skrev 2021-03-18 17:11:19 följande:

    Okej, men då kan jag väl vänta mig en vanlig mens ungefär ;)

    Japp jag har pcos men en ganska mild variant.. Kan det påverka något? Kommer inte ihåg om dom så något det nämligen..

    Åh vad spännande att du är mitt i processen nu!! Hoppas att det ser bra ut på fredag, håller mina tummar och tår! Åh jag beklagar dina missfall, har också haft ett och det va det värsta jag varit med om...


    Det påverkar säkert vilken variant/hur mycket pcos man har. Tror även jag har en mild variant då min mens var regelbunden i många år. Då kanske man inte blir överstimulerad lika lätt om jag får gissa. Men det är mycket som är oklart. En del säger att personer som har pcos har bra äggkvalitet och andra säger tvärtom att äggkvaliteten ofta är dålig. I mitt fall verkar det senare snarare stämma.

    Tack snälla, vad gulligt! :) Missfall är verkligen något av det värsta man kan vara med om. Nu hoppas vi att vi båda slipper fler!
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-18 19:05:44 följande:

    Lycka till imorgon! Hoppas man kan se många fina äggblåsor på G! Hur många dagar har du tagit sprutorna nu? Har du känt mycket aktivitet i äggstockarna?


    Tack snälla! Det blir sjunde sprutdagen idag. Har haft mellan 6 och 12 blåsor de andra gångerna så hoppas på något liknande denna gång. Känner av en hel del nu! :)
  • Clemmentina

    Nu har jag gjort vul! Det såg ut som om det fanns ungefär 13 äggblåsor på gång i storleken 11-14 mm. Det blir nytt vul på måndag och sen äggplock någon gång i mitten/slutet av nästa vecka. Jag vill ju verkligen göra en färskåterföring...finns nog en liten risk för överstimulering. Håll tummarna för att det inte blir så!

  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-19 09:55:57 följande:

    men wow!! vad härligt med så pass många ägg! tror inte risken för överstimulering är så stor om de inte såg en massa småägg också? åh håller tummarna!!! fortsätter du med samma dos?


    Hoppas verkligen du har rätt! Det fanns några småblåsor men vet inte hur många. Ska minska dosen något!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-19 09:53:29 följande:

    ah tack för länken, gillar hur enkel sidan var att navigera och hur de förklarar de olika vitaminerna, superintressant! nu ser jag vart du fått din lista ifrån hehe (och min lista numera då ;))!

    enda problemet min klinik kan ha med embryo glue är om de måste beställa hem en för stor batch med tanke på att det är så himla dyrt, vet inte om de kan göra en order med typ en droppe till mig liksom ;) så får se vad de säger...

    hör av dig efter ditt vul!


    Haha, precis! Det är uppbyggt som i boken ungefär. :) Fast mycket mer info i boken så klart.

    Då håller vi tummarna för att det löser sig med embryoglue och att de kan beställa den dos som du behöver.

    Ha en fin dag!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-18 21:02:19 följande:

    Vad härligt att höra! Vet du, att jag fick också samma känsla efter att ha pratat med den nya kliniken idag :)

    De sa att du har goda chanser att lyckas och att binär berättigade till ett 3-pack, men art vi ska vänta in hystoskopin. Hoppas att den inte visar något så att vi kan starta innan sommaren.

    Det han såg på mig var att slemhinnan var något tunn (kan vara anledningen till att jag knappt har någon mens) Men det går tydligen inte att göra något åt.

    Annars rekommenderade dom att köra på menopur med lite högre dos och ovitrelle tillsammans med någon spray för bättre äggmognad.

    Spännande med DHEA! haha, man börjar ju samla på sig ett mindre apotek :)

    Så nu är planen för dig; vitaminer, start i april, ev akupunktur, lite högre stimulering och embryo glue?

    Kromosomtestet var typ det sista som gick att testa, och som du säger finns det ingen anledning att ta det om ni redan har fått ett friskt barn.


    Kan vara värt att kolla på om e-vitamin kan vara bra att ta. Det ska tydligen kunna hjälpa till med just slemhinnan. Blir nyfiken på vad det är för spray de använder för äggmognad!?
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-19 10:56:54 följande:

    Det låter ju jättebra!! Helt perfekt antal! Vad skönt! Inte så länge kvar till äggplock då! Om blåsorna är 11-14 mm idag låter det som äggplock blir i mitten av nästa vecka ju


    Ja jag hoppas på det! Känns som om det kan bli all time high vad det gäller ägg för min del. Hoppas bara att merparten blåsor innehåller ägg också. Det som är bra är att blåsorna verkar vara ungefär i samma storlek.
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-19 11:01:32 följande:

    Jag tar extra tillskott av e-vitamin just för slemhinnans skull, gjort det länge och vet inte riktigt om det gett så mycket effekt. Har iaf lika lite mens som vanligt

    Jag är också intresserad av bättre äggmognad i o m att jag hade 10 omogna ägg nu. Tror det heter dubbel trigger, att man både tar Ovitrelle och en antagonist (spray eller spruta) att det finns en del som får bättre resultat av det


    Också läst/hört om det! Låter ju som något jag hade behövt. Får kolla upp om det behövs fler försök!
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-03-19 11:20:38 följande:

    Det låter ju riktigt bra! Hoppas verkligen på ingen överstimulering så du får tillbara ett ET.


    Hoppas verkligen det! Vore så himla trist med överstimulering. Men bra med fler blåsor än tidigare.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021