• Anonym­3323
    Sun 27 Dec 2020 16:47
    13010 visningar
    563 svar
    563
    13010

    BF September 2021

    Den här tråden är för oss som väntar barn i september 2021. Berätta gärna om er själva och när ni plussade :)

    Själv väntar vi vårt andra barn nu och har en son som är 9 månader. Vi har planerat för att få täta syskon om allt gått bra med första, vilket det verkligen har gjort hittills. Vi är otroligt lyckliga och glada nu över att blivit gravida igen. Fick positivt grav test på juldagen som var BIM och ser ut att bli BF runt den 5/9. <3

  • Svar på tråden BF September 2021
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Sun 27 Dec 2020 21:43
    #4
    prickblomma81 skrev 2020-12-27 18:21:00 följande:

    Hej! Jag plussade på bim-3 förra veckan! Hade bim 24/12 så beräknad dagen före dig :) Men hade ett missfall i våras så vågar inte hoppas för mkt. Fick 2-3 veckor på hb trots eftermiddagsurin så ett tydligt positivt test iaf. Har du några symtom?


    Grattis! Underbart <3

    Vi har oxå ett MF i bagaget innan sonen kom och det traumat sitter tyvärr fortfarande kvar. Men vi får försöka fokusera på att vara här och nu och ta en dag i taget! <3

    Jag har konstigt nog inga symptom alls förutom de jag fått nu sen jag såg testet. Haha, så det är kanske lite psykiskt att man vet nu. Trodde faktiskt inte att det skulle ta sig denna gång så blev lite överraskad. Det jag känt sen jag såg testat är molvärk och kanske aningen illamående och trött men kan må lite så här i vanliga fall också. När jag väntade sonen var det kämpigt fram till v 15, spydde varje dag och somnade innan kl 19 varje kväll. Vill minnas att det drog igång runt vecka 7 då. Jag hoppas verkligen att illamåendet inte kommer med samma kraft denna gång. Spydde hela graviditeten i olika perioder, fram till v 36.

    Är det första barnet för dig/er?
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Sun 27 Dec 2020 21:47
    #5
    Snickesnack skrev 2020-12-27 18:50:13 följande:

    Hejsan!

    Jag/vi plussade på julafton (äl+10) och beräknad leverans är runt 5 september om allt går bra. Men storasyster kom någon knapp vecka tidigt så det skulle kunna bli augusti med.

    Vi väntar alltså andra barnet och har sedan innan en dotter på 15 månader (född september -19 så det blir nästan exakt två år mellan barnen vilket känns toppen).

    Jag mår bra men har haft ett väldans humör, en del trötthet och molvärk, och har redan fått tillbaka min gamla craving för citron och passionsfrukt :)


    Grattis till er! Magiskt att få göra denna resan en gång till :) jag fick ett väldigt svagt streck på julafton, men på juldagen visade det sig tydligare så det kändes skönt och nu är det bekräftat iaf :D jo men humör har jag också haft, hehe. Bra cravings. Hade också citron sist, drack citronkoncentrat.. haha! Kunde inte äta annat än mackor första tiden då jag mådde så dåligt. Hoppas som sagt att man kanske kan få må liiite bättre denna gång ;D
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Mon 28 Dec 2020 11:10
    #11
    Snickesnack skrev 2020-12-27 22:17:13 följande:

    Tack detsamma! Ja, magiskt, läskigt och underbart. Haha jag stod och drack limekoncentrat (i brist på citron) kvällen innan jag plussade den här gången, så jag hade väl mina aningar XD. Jag åt oändliga fruktfat förra gången. Fruktfat och pizzasallad. Jag mådde inte extremdåligt. Var mer som en sex veckors rödvinsbakfylla (började i vecka 7, avtog efter vecka 13). Mådde illa men kräktes inte. Kan inte påstå att jag ser fram emot det. Tar hellre tredje trimestern en gång extra än första, haha, men kom ju ändå lindrigt undan så jag hoppas väl på något liknande.

    Hur gick det andra för dig då? :)


    Ja, såklart är det läskigt med två så små men vi tror att det kommer bli väldigt bra ändå trots att det blir tufft i perioder. :) men pga pandemin blir det härligt med ett syskon (även om det dröjer tills de kan leka osv) då det blir mer hemmatid på obestämd tid tills allt blir bättre med Corona.

    Jag mår inte så dåligt och inget speciellt sug ännu! Blir intressant att se om det blir samma eller nya cravings, får återkomma :P
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Mon 28 Dec 2020 11:16
    #12
    prickblomma81 skrev 2020-12-27 23:03:36 följande:

    Å fy stackare!! Det låter som en mardröm att må _så_ dåligt. Lite illamående vill jag dock ha som nån bekräftelse på att det finns nåt där inne... tyckte jag mådde lite illa idag och jag har varit lite irriterad senaste dagarna men kan vara mitt vanliga jag haha

    Nej, vi har en tjej på två år också <3 med henne mådde jag illa men kräktes inte. Minns inte vilka veckor men var nog inte alldeles i början.. kanske drog igång v6-7. När vi fick missfall i våras mådde jag precis som vanligt, vet dock inte om det hade att göra med att det sen blev missfall. Det hade avstannat i v7+4 ungefär så fram tills dess borde jag ju kunnat ha symtom. Minns du hur du mådde under första graviditeten? Hur långt gick du då?


    Sant! Man vill känna lite för att inte bli orolig heller. Jag hade vanligas symptom när vi fick MF, men kräktes aldrig. Fick små blödningar redan vid v 5 då, så fick göra en VUL v 7 där hjärtat slog. Två veckor senare rasade allt samman och var då i v 9, 8+5. Blev dock gravid med sonen redan 5 v senare så allt gick otroligt fort då. Så tacksam för det och att det var just han kom till oss <3
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Mon 28 Dec 2020 19:40
    #17
    Snickesnack skrev 2020-12-28 19:29:13 följande:

    Ja och man får väl hoppas att de underhåller varandra ibland XD. En av anledningarna till att vi har blivit sugna på relativt täta barn är att vi har sett hur fin syskonrelation kompisars täta barn har. För mig känns nog graviditet och förlossning läskigast nu. Inte för att det var något särskilt med förra gången egentligen, det var ganska skolboksenligt, men ändå lite som att ha mount Everest framför sig.

    Skönt så länge man inte mår så dåligt! :)


    Precis så tänkte vi med, hade själv velat ha ett syskon i nära ålder :)

    Känner samma med graviditeten och förlossningen. Dels för att jag hade extrem förlossningsrädsla (gick på samtal på bb innan) och sen fick jag högt blodtryck på slutet, så det skapade mycket oro osv för havandeskapsförgiftning. Det fick jag dock inte som tur var :) utan var endast ojämnt blodtryck.

    FL är jag lite rädd för denna gång också, det jag är mest nojig över är att man verkligen har läkt där nere. Jag fick sy en grad 2. Har ju varit på kontroll och allt har sett bra ut, men ändå. Också nojig över att få Corona nu, men kommer ju mest hålla mig hemma nu precis som i slutet av förra graviditeten. Orkar inte oroa mig för allt hela tiden heller, men ibland sköljer allt över en när man börjar analysera., haha
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Tue 29 Dec 2020 21:19
    #26
    Snickesnack skrev 2020-12-29 13:01:13 följande:

    Åh, jag hade noll förlossningsrädsla senast. Var bara pepp och tyckte att det skulle bli spännande. Nu har jag lite. Inte för att det gick dåligt sist, utan mer för att det fasen inte är någon picknick även om det går bra XD. Fruktar mest för den där första riktigt jobbiga värken. Då när man lär tänka "åh nej, det var ju så här det kändes, vad har jag GJORT?". Sedan lär det väl rulla på. Och jag längtar ändå så mycket till precis där i slutet och när det är klart. Det är magi!

    Jobbigt med en grad två. Jag hade två grad ett och har känt mig läkt. Känner du någon ömhet eller något spänt kring ärren?

    Jo, jag är också lite nojig för C, men jag kan inte oroa mig för mycket. Det finns i min vardag och det är väl bara att fortsätta vara försiktig.


    Jaa, jag är nog mest nervös för själva krystvärkarna för min FL tog tid pga jag försökte ignorera krystvärkarna. Helt fel men jag kände mig typ inte redo, sen släppte jag kontrollen och då bara hände allt! Sjukaste upplevelsen men är ändå taggad. Precis, jag är öm där nere fortfarande de om jag trycker där den större bristningen blev. Men försöker tänka att det förmodligen blir 8,5 mån som det hinner återhämta sig ännu mer. Jag försöker ha en positiv inställning och inte tänka så mycket, fokuserar på att vi ska bli fyra nästa år och det gör mig så lycklig! <3
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Sun 3 Jan 2021 08:44
    #36
    Nube skrev 2021-01-02 20:51:01 följande:

    Hej alla och grattis till era plus! Själv plussade jag idag på BIM +2 efter några dagars misstankar att jag är gravid. Detta är min femte graviditet och om allt går bra så får vi ett tredje barn i september. Lite blandade känslor just nu då mitt yngsta är 10 månader och äldsta är 2,5 år så det blir tre barn tätt vilket känns både kul och lite läskigt haha. Men vi ville ha en tredje och eftersom vi hade svårt att bli gravida första gången och haft två missfall så ville vi börja tidigt med att försöka bli gravida igen. Men det är ju supertidigt än så vi får hoppas att allt går bra. Ska bli kul att följas åt :) jag är beräknad till den 8 september.


    Grattis! <3 vad kul med en till som har så rätt, vår första blev precis 9 månader. Vi hade planerat och hoppas på att få ett syskon tätt. Jag hade inte alls mina aningar att jag var gravid denna gång, kände inte någonting knappt förutom lite mensvärk. Nu har jag blivit mycket tröttare och somnade vid 8-9 varje kväll. Men inget illamående att tala om som förra gången, trodde jag hade skrivit upp mer än vad jag hade gjort, men verkade som jag började må riktigt illa och spydde runt vecka 6-7 förra gången. Nästa vecka är det v 6 så peppar peppar än så länge :D
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Wed 6 Jan 2021 20:39
    #66
    Nube skrev 2021-01-04 19:30:26 följande:

    Tack! Och grattis till dig med :) Har ni en dotter eller son nu? Hur tänker du kring förskola för ert barn? Min son på 10 månader är tänkt att börja i augusti men det blir väldigt nära till bf.. jag skulle också börja jobba igen i september :D men det är ju tidigt än och jag har haft två missfall innan så vill inte planera alldeles för mkt än.


    Vi har en son som föddes i mars <3 förskola är inte enkelt, vi har bara sökt privata förskolor som ligger närmast där vi bor och kommer inte få plats under 2021 som det det ut just nu. Vi hade tänkt skola in också i augusti, men nu när man blir hemma ett tag till så kanske vi löser det så eftersom det ändå är pandemi fortfarande och fortsätter säkert så hela året. Vi får se, vill helst inte söka kommunalt bara för att byta sen heller. Svårt! Jag du l nytt jobb under mammaledigheten nu faktiskt, så jag började jobba 25 % i december nu. Jobbar hemifrån så det funkar väldigt bra! :D känner igen med MF och inte ta något för givet. Jag försöker hålla mig lugn nu bara. Den här graviditet är hittills inte så lik som när jag väntade sonen. Mår bra hittills och glömmer att jag är gravid nästan, hehe. Visst har jag varit lite illamående till och från men går inte ens att jämföra med förra gången vid den här tiden. Kissnödig och lite mer kräsen med maten nu som förra gången, annars inget speciellt.. har du några symptom ännu?
  • Anonym­3323 Trådstartaren
    Thu 7 Jan 2021 16:01
    #79
    Nube skrev 2021-01-07 14:11:39 följande:

    Ja det är inte helt enkelt med planeringen. Vi kommer att få plats i augusti i samma förskola som dottern går men de har precis flyttar och ligger lite långt borta så vi kanske byter sedan för att få vardagen att fungera.

    Jag har inte jättemkt symptom, lite molvärk, trötthet och liiiite illamående när jag inte ätit på morgonen. Men jag har haft ganska lätta graviditeter så jag försöker inte nojja mig för mkt bara för att jag inte inte känner så mycket. Funderar att boka ett tidigt ultraljud i början av februari.


    Jag förstår! Blir ju enklare med andra barnet nu då vi förmodligen får in dom på samma eller förtur om sonen hinner börja före :D

    Samma här då! Men känns så märkligt när det skiljer sig så mycket hittills. Även om det inte är något fel. Allt känns ju "bra", och jag är mer chill nu skulle jag påstå än förra gången. Jag är också inne på att be om tidigt ultraljud om någon vecka. Detta för att min bm (har samma som förra gången), vet att jag är lite på tårna sen vårt MF vi fick innan första barnet. Skulle kännas bra iaf så det borde ju gå att lösa. Fick något ryck för några dagar sen och tog en sticka, bara för att se. Har aldrig sett ett streck komma snabbare förut. Haha! Så behöver nog inte tvivla på att det är något där inne iaf :P
Svar på tråden BF September 2021