• Sun 27 Dec 2020 18:50
    12886 visningar
    563 svar
    563
    12886

    BF September 2021

    Hejsan!

    Jag/vi plussade på julafton (äl+10) och beräknad leverans är runt 5 september om allt går bra. Men storasyster kom någon knapp vecka tidigt så det skulle kunna bli augusti med.

    Vi väntar alltså andra barnet och har sedan innan en dotter på 15 månader (född september -19 så det blir nästan exakt två år mellan barnen vilket känns toppen).

    Jag mår bra men har haft ett väldans humör, en del trötthet och molvärk, och har redan fått tillbaka min gamla craving för citron och passionsfrukt :)

  • Sun 27 Dec 2020 22:17
    #6
    Anonym3323 skrev 2020-12-27 21:47:57 följande:

    Grattis till er! Magiskt att få göra denna resan en gång till :) jag fick ett väldigt svagt streck på julafton, men på juldagen visade det sig tydligare så det kändes skönt och nu är det bekräftat iaf :D jo men humör har jag också haft, hehe. Bra cravings. Hade också citron sist, drack citronkoncentrat.. haha! Kunde inte äta annat än mackor första tiden då jag mådde så dåligt. Hoppas som sagt att man kanske kan få må liiite bättre denna gång ;D


    Tack detsamma! Ja, magiskt, läskigt och underbart. Haha jag stod och drack limekoncentrat (i brist på citron) kvällen innan jag plussade den här gången, så jag hade väl mina aningar XD. Jag åt oändliga fruktfat förra gången. Fruktfat och pizzasallad. Jag mådde inte extremdåligt. Var mer som en sex veckors rödvinsbakfylla (började i vecka 7, avtog efter vecka 13). Mådde illa men kräktes inte. Kan inte påstå att jag ser fram emot det. Tar hellre tredje trimestern en gång extra än första, haha, men kom ju ändå lindrigt undan så jag hoppas väl på något liknande.

    Hur gick det andra för dig då? :)
  • Mon 28 Dec 2020 19:29
    #15
    Anonym3323 skrev 2020-12-28 11:10:13 följande:

    Ja, såklart är det läskigt med två så små men vi tror att det kommer bli väldigt bra ändå trots att det blir tufft i perioder. :) men pga pandemin blir det härligt med ett syskon (även om det dröjer tills de kan leka osv) då det blir mer hemmatid på obestämd tid tills allt blir bättre med Corona.

    Jag mår inte så dåligt och inget speciellt sug ännu! Blir intressant att se om det blir samma eller nya cravings, får återkomma :P


    Ja och man får väl hoppas att de underhåller varandra ibland XD. En av anledningarna till att vi har blivit sugna på relativt täta barn är att vi har sett hur fin syskonrelation kompisars täta barn har. För mig känns nog graviditet och förlossning läskigast nu. Inte för att det var något särskilt med förra gången egentligen, det var ganska skolboksenligt, men ändå lite som att ha mount Everest framför sig.

    Skönt så länge man inte mår så dåligt! :)
  • Mon 28 Dec 2020 19:35
    #16
    Blomman1909 skrev 2020-12-28 18:38:51 följande:

    Vilket roligt sammanträffande, vi plussade också på julafton vilken även för oss var äl+10. Har också en dotter sedan innan född september -19 <3

    Grattis till graviditeten!


    Nämen vad roligt! Var du med i den BF-gruppen här också?
  • Tue 29 Dec 2020 13:01
    #22
    Anonym3323 skrev 2020-12-28 19:40:17 följande:

    Precis så tänkte vi med, hade själv velat ha ett syskon i nära ålder :)

    Känner samma med graviditeten och förlossningen. Dels för att jag hade extrem förlossningsrädsla (gick på samtal på bb innan) och sen fick jag högt blodtryck på slutet, så det skapade mycket oro osv för havandeskapsförgiftning. Det fick jag dock inte som tur var :) utan var endast ojämnt blodtryck.

    FL är jag lite rädd för denna gång också, det jag är mest nojig över är att man verkligen har läkt där nere. Jag fick sy en grad 2. Har ju varit på kontroll och allt har sett bra ut, men ändå. Också nojig över att få Corona nu, men kommer ju mest hålla mig hemma nu precis som i slutet av förra graviditeten. Orkar inte oroa mig för allt hela tiden heller, men ibland sköljer allt över en när man börjar analysera., haha


    Åh, jag hade noll förlossningsrädsla senast. Var bara pepp och tyckte att det skulle bli spännande. Nu har jag lite. Inte för att det gick dåligt sist, utan mer för att det fasen inte är någon picknick även om det går bra XD. Fruktar mest för den där första riktigt jobbiga värken. Då när man lär tänka "åh nej, det var ju så här det kändes, vad har jag GJORT?". Sedan lär det väl rulla på. Och jag längtar ändå så mycket till precis där i slutet och när det är klart. Det är magi!

    Jobbigt med en grad två. Jag hade två grad ett och har känt mig läkt. Känner du någon ömhet eller något spänt kring ärren?

    Jo, jag är också lite nojig för C, men jag kan inte oroa mig för mycket. Det finns i min vardag och det är väl bara att fortsätta vara försiktig.
  • Tue 29 Dec 2020 13:05
    #23
    Ffaa95 skrev 2020-12-29 12:08:37 följande:

    Hej! Hoppar gärna in här. Efter 5 månaders försök plussade vi 22/12. Är mycket blandade känslor just nu, vågar inte riktigt vara glad för är så rädd att det inte ska gå vägen. Eftersom jag aldrig varit gravid förut så vet jag ingenting hur det ska vara eller kännas. Har extrema humörsvängningar och ont i magen, känns som mensvärk till och från.


    Åh, minns hur det känns att allt är nytt!

    Jag har en hel del molvärk nu, och även förra gången. Känns typ som mensvärk som du säger. Ibland (förra gången) var det nästan så man fick ta en Alvedon. Det är ofta livmodern som anpassar sig och växer. Molvärken kommer ofta i samband med typiska "vöxt-spurtar". Nu i början, runt vecka 8-10 och i vecka 15-18 typ har jag för mig att jag hade extra molvärk sist. Typiska tillväxtperioder.
  • Tue 29 Dec 2020 13:12
    #24
    Hallondröm1111 skrev 2020-12-29 12:55:21 följande:

    Hej på er!

    Jag vill gärna vara med här! Plussade svagt svagt 22/12 (så det känns som att jag redan varit gravid i en evighet haha) efter att ha försökt få ett syskon i 8 månader, har sedan innan en son född 4/9-19 (ser att det är några fler med barn födda då- kul!). Den här bebisen är beräknad till 2/9 så det blir exakt två år mellan barnen.

    Jag mår rätt bra hittills (och mådde ganska bra förra graviditeten också, känner exakt igen mig på beskrivningen av ?rödvinsbakfylla? i typ v7-12) och hoppas att det inte blir värre än sist men man vet väl aldrig antar jag.

    Gissar att det inte hunnit bli någon fb-grupp än? Är gärna med i en hemlig sådan om någon (mer teknisk än jag) startar. Tyckte att det var så roligt förra graviditeten och fb är lite mer lättillgängligt än fl.

    Ha en fin dag allihopa!


    Hej! Men åh så kul med ännu fler september19/september21 :D.

    Ja jag är också pepp på hemlig fb-grupp (kan ev styra en om ingen annan vill?). Lär hoppas att lilla tussen vill stanna kvar i magen då. Har bara hittat privat än så länge men det litar jag inte på pga paranoid. Har haft så mycket glädje av den förra fb-gruppen.

    Kan tänka mig att hänga kvar här också. Så fint att få lite sällskap av medpreggos!
  • Wed 30 Dec 2020 21:52
    #28
    +1

    Nu finns det en facebookgrupp för BF september 2021 som är privat och dold. Man kan alltså inte söka fram den, endast medlemmar kan se vilka som är medlemmar och man måste få inbjudan för att kunna gå med. Som en hemlig grupp var innan alltså.

    Vill ni vara med kan ni skicka pm :)

  • Sat 2 Jan 2021 12:58
    #32
    Hwden skrev 2021-01-02 12:29:00 följande:

    Hej!

    Vi plussade på juldagen, BIM också 5 september - hoppas innerligt att jag kan hänga kvar i denna tråd <3 Vi har ett tufft år bakom oss med två MF, första i juli & andra direkt efter utan mens mellan vilket satt sina spår med oro. Har historiken av låg & enbart dålig ökning av hCG-värden. Vi båda är precis över 30 & det här är mitt första.

    Ligger dock orolig idag med smärta i magen, jag hoppas inte det är ett nytt MF på gång.

    När jag är uppe så gör det ont, liggandes blir det bättre efter en stund.


    Hej! Grattis till plusset!

    Åh jag hoppas verkligen för din skull att det går vägen <3

    Och smärta i magen är väldigt vanligt även i friska graviditeter!
  • Sat 9 Jan 2021 15:43
    lonelygirl92 skrev 2021-01-09 11:06:31 följande:

    Hej på er!

    Plus på stickan imorse så jag hoppar in här :) andra barnet och beräknad BF 19 september. Har en son sen innan som precis fyllt 1 år :)

    Finns det någon fb grupp för oss med BF september?


    Grattis!

    Det finns en dold facebookgrupp och det är bara att skicka PM till mig om man vill vara med! :)
  • Wed 13 Jan 2021 19:03

    Hejsan!

    Vad kul att tråden växer och att det kommer in många nya!

    Precis som nämnts tidigare i tråden så finns det en dold facebookgrupp som jag har startat. Alla är välkomna! Vill man vara med så kan man skicka PM till mig. OBS! Det är inte alls säkert att jag läser alla inlägg i den här tråden, så det fungerar inte att göra inlägg här och be mig skicka PM till er. Däremot läser jag alla PM jag får, och slussar in er så fort jag får möjlighet (dock har jag ett liv vid sidan om familjeliv med jobb, inskolning av äldre barn och ett pestigt illamående på det, så det kan dröja en liten stund eller två för mig att svara :) ).

    Ha det fint!

  • Fri 5 Feb 2021 19:14
    Tokan123 skrev 2021-02-04 18:10:30 följande:

    Ja det finns en, skriv till snicksnack, jag skrev tidigare i veckan och väntat på att bli insläppt. Kanske någon i fb gruppen som läser denna tråd och kan påminna?


    Hej alla fb-sugna!

    Mycket riktigt finns en grupp, och ni är alla hjärtligt välkomna! Jag har legat efter lite med insläppen eftersom det har varit en körig vecka både på jobb- och måendefronten, men jag ser er och jag kommer köra ett rejs nu under helgen och hoppas på en bättre nästa vecka :)
Svar på tråden BF September 2021