• AliceLa

    Äggdonation 2021

    Hej, jag och min sambo planerar äggdonation 2021. Har redan varit i kontakt med olika kliniker i hela världen, och vill gärna dela erfarenheter med andra.

  • Svar på tråden Äggdonation 2021
  • AliceLa

    Hej, och god fortsättning! Vi har varit i kontakt med kliniker i Ryssland, USA, Ukraina, Georgien, och Sydafrika. Listan kan göras lång. Det går att hitta bra kliniker på många håll i världen, men det svåra är att hitta "rätt" donator. Vi vill välja vår donator själv, och inte låta kliniken välja.

  • AliceLa
    Sussna85 skrev 2021-01-03 11:37:38 följande:
    Jag förstår er,fundera oxå på öppen donator,visst heter det så? Men sen som jag skrev nedan så är det denna corona och det känns som tiden rinner iväg och jag vågar inte vänta på att kunna resa till länder med öppen donator. Detta gick otroligt snabbt för oss, vi ställde oss i kö i december för ÄD och typ två veckor senare ringde kliniken och sa att det fanns en donator som passa in på mig.

    Har inte Riga i Lettland oxå donatorer som man får välja själv? Men hoppas ni hittar en donator som känns rät för er inim en snar framtidHjärta

    Hej, jag tror definitionen av "öppen donator" är att barnet har rätt att få veta vem donatorn är, och kan söka upp donatorn när det fyller 18. Så ser lagen ut i Sverige till exempel.


    Men i många länder kan du får se bilder på donatorn, utan att donatorn för den sakens skull går med på att barnet tar kontakt när det är vuxet.


    Vi vill däremot veta vem donatorn är, och vi vill att donatorn är öppen för att barnet tar kontakt när det fyllt 18. Det är till exempel vanligt i USA.


    I Lettland får man inte se bilder på donatorn, tyvärr.


    Enda begränsningen på grund av covid som vi märkt är att det behövs visum för medicinsk behandling för att ta sig in i vissa länder, men det fixar kliniken.


    Hoppas innerligt att det går bra med er äggdonation!

  • AliceLa
    Sussna85 skrev 2021-01-03 13:46:48 följande:
    Jamen såklart så är det ju,vi har ju gått igenom alla papper om "lagen om assisterad befruktning",och det heter öppen donator då jo,så är det i Finland oxå.

    Men ok,det funkar så. Då är den största kruxet just nu för oss att vi måste sitta i karantän här i 10 dagar ifrån jobbet, utan lön(jobbar inom vården) och oxå om vi far till vissa "rödlistade" länder,suck...men tack<3

    Det är spännande tider och ett nytt litet hopp har ju tänds i samband med denna ÄD,att vi kanske kommer att få det gemensamma barn som vi drömmer om.

    Har ni försökt länge innan ÄD blev bestämt?

    Aha, ja, då förstår jag att covid gör det svårt för er.


    Vi har gjort sex IVF behandlingar, och ännu fler insättningar, och till slut sa läkarna att våra resultat blivit så dåliga att det var dags att gå vidare med äggdonation.

  • AliceLa
    Myran1979 skrev 2021-01-03 23:59:20 följande:
    Ja det förklarar saken Vi letar runt, verkar som om CvL och Falun fått bra renomé. Stort lycka till!
    Carl von Linné är superproffsiga, vi gick där för vår IVF. Har bara bra saker att säga om dem.
  • AliceLa
    Eva7272 skrev 2021-01-09 22:34:06 följande:

    Hej,

    Jag skrev i 2020 tråden och frågade om erfarenheter av AVA Riga och Olga och fick en del bra svar. Jag tycker dock fortfarande det är svårt att välja. Vi har just nu kontakt med båda klinikerna. Det känns som Olga har bättre resultat (fler lyckade försök) men är också dyrare. En annan aspekt är även att på Olga blir man tvungen att stanna en vecka. Är det någon som vet varför. På AVA stannar man 2 dagar för själva insättningen. Innan Covid gick det på en dag. På AVA har det redan hittat en donator

    till oss men efter ha följt trådar här och läst på lite mer är jag inte helt säker på AVA längre. Vi har inte skrivit på något avtal än. Hur långt in i processen kan man ångra sig egentligen?


    Jag har varit i jättemycket kontakt med Olga. Vi har inte heller tid att vara en längre tid i St Petersburg, men de sa att min sambo kan åka dit och frysa sina spermier. Sedan kommer donatorn dit och donerar ägg, som befruktas av hans spermier. Sedan odlas blastocysten och fryses ner, och så kan jag komma dit när det passar och sätta in dem. Så har flera andra kliniker i utlandet sagt också. För oss känns det inte alls konstigt att sätta in ett blastocyst från frysen, vi hade flera i frysen när vi gjorde IVF också. Och om de är friska ska de klara upptiningen.
  • AliceLa
    surtanten skrev 2021-01-09 17:48:22 följande:

    Vet inte hur jag citerar men svarar Jiana

    Jo, vi har kollat på det också, är bara rädd att äggen e kassa och det bara är bortkastad tid. Dessutom är det inte tillåtet i Sverige så då måste vi åka utomlands. Vet att Ryssland gör det med det verkar svårare (och dyrare) i t ex Danmark


    För oss känns det inte värt kostnaden och tiden att göra PGS med tanke på att risken för missfall minskar såpass mycket med donerade ägg ändå. Tydligen är det bara relevant om är något konstigt med sambons spermier, eller om det finns vissa sjukdomar i hans släkt som man vill kolla efter.

    En risk med PGS är också att blastocyst som faktiskt skulle kunna leda till graviditet väljs bort i onödan. Det är i alla fall vad jag läst hos ASMR, American Society for Reproductive Medicine. Nu verkar det vara något knas med deras webbplats, så jag kan inte länka tyvärr.
  • AliceLa

    Nu som använder kliniker utomlands där man får se bilder på donatorerna (till exempel Olga), har ni valt att få se bilder på den som vuxna?

    En del vill tydligen se bilder på donatorn som vuxen, andra vill se bilder på donatorn som barn, och en del vill inte se bilder alls.

    Vi kollar på bilder på dem som vuxna, för jag vill ha någon som liknar folk i antingen min eller sambos släkt. Kanske inte alls är rationellt, men det känns bäst så.

    (Vi skippade faktiskt Olga för att inga av deras donatorer såg ut som om de kunde komma från våra släkter. Plus att vi vill att barnet ska kunna få veta donatorns identitet när det fyller 18.)

Svar på tråden Äggdonation 2021