• Myran1979

    Äggdonation 2021

    Sussna85 skrev 2021-01-02 11:24:50 följande:

    Hej hej och god fortsättning på det nya året :) Hänger gärna på här oxå! Här är vi i processen redan och kommer att göra ÄD nu i början på januari,förhoppningsvis iallafall om allt går som det ska. Vi valde kliniken Mehiläinen Felicitas i Åbo. Har gjort 4 st ivf i Finland och det sista ivf försöket gjordes på denna klinik och sen valde vi att försöka med ÄD där oxå.

    Vilka kliniker har ni varit i kontakt med?


    Hej,

    Varför gör ni det i Finland och inte hemmavid från början? Förstår om det är enkelt att fortsätta där man gått tidigare. Önskar er riktigt stort lycka till! Vi ska börja leta privata aktörer för äggdonation i Sverige då vi inte lyckades bli gravida via regionvård. Har du tips på bra svenska kliniker?
  • Myran1979
    Sussna85 skrev 2021-01-03 11:26:14 följande:

    Vi bor i Finland :) Hade tänkt ta oss till Sverige och CLV när det visa sig att vi måste ta till ivf för att bli gravida (vad vi trodde skulle räcka då...) men sen kom coronan och allt blev mycket svårare för oss att ta oss dit.

    Därav blev det inom fasta Finland alla ivf försök ist. Och eftersom Coronan härjar för fullt ännu så hade vi inte så mycket val än att just nu stanna i landet. Jag är 35 år redan och känner att tiden rinner iväg, vill inte vänta på att denna sjukdom lägger sig innan man kan resa utan problem och göra ÄD utomlands. Tack och detsamma till er! Har ni någrakliniker ni har tittat på redan?


    Ja det förklarar saken Vi letar runt, verkar som om CvL och Falun fått bra renomé. Stort lycka till!
  • Myran1979
    Sussna85 skrev 2021-01-03 11:37:38 följande:

    Jag förstår er,fundera oxå på öppen donator,visst heter det så? Men sen som jag skrev nedan så är det denna corona och det känns som tiden rinner iväg och jag vågar inte vänta på att kunna resa till länder med öppen donator. Detta gick otroligt snabbt för oss, vi ställde oss i kö i december för ÄD och typ två veckor senare ringde kliniken och sa att det fanns en donator som passa in på mig.

    Har inte Riga i Lettland oxå donatorer som man får välja själv? Men hoppas ni hittar en donator som känns rät för er inim en snar framtid


    Vad kul!!! Vart går du någonstans?
  • Myran1979
    densomväntar skrev 2021-04-14 20:20:00 följande:

    Hej! Hoppas det är ok att jag hoppar in i tråden ???? Började behandla i söndags inför vårt andra ÄD-försök och pratar inte om detta med någon, men märkte att jag får lite pepp av att läsa era inlägg och följa utvecklingen för er. Grattis till alla er som blivit gravida! Vi har försökt få barn i mer än 10 år nu. Första 1,5 åren kantades av 5 missfall mellan v.7-13, därefter två på varandra följande utomkveds där båda mina äggledare fick tas bort. IVF blev vår utväg och efter 6 äggplock med endast en graviditet (MF i v.9) bestämde vi 2019 för att satsa på äggdonation. Första försöket gick inte, men vi har tre fina femdagars blastocyster i frysen (har aldrig hänt oss under hela IVF-resan) som vi nu tänkte "använda upp" innan vi avslutar Projekt: Familj. Så, nu fick ni o-ombett veta hela min livshistoria???? Men jag hoppas såklart att det är NU det händer..


    Önskar er all lycka nu! Hoppas det tar sig! Har liknande historia, orkar inte dra allt elände. Undrar om ni gör det vi landstinget eller privat. Om privat, med vilka och är ni nöjda? Än en gång stort lycka till!
  • Myran1979
    Lumila skrev 2021-04-16 08:38:12 följande:

    Hej och välkommen med i gänget! 

    Ja det är flera av oss som har lång resa och tid av barnlängtan bakom oss. Själv började jag för 15 år sen. (Då i en annan relation.) Nu är vi på gång med ÄD, efter 3 misslyckade IVF i fjol.

    Eftersom jag nu är 40 så var jag också intresserad att köra 2 på en gång, men vår läkare var bestämt emot att sätta in två embryon.

    Risken för pre-eklampsi (havandeskapsförgiftning) stiger vid äggdonation. Och om risken är kring 10% vid graviditet med ett barn, så stiger den till 40% vid graviditet med tvillingar från äggdonation!

    Så det kan vara värt att sätta bakom örat, tänker jag.

    Håller tummar och tår för er! 


    Hej!

    Vart gör ni era försök och är ni nöjda? Stort lycka till!
Svar på tråden Äggdonation 2021