• pixie78

    Äggdonation 2021

    Ni som gjort FET med progynon + lutinus eller motsvarande, hur länge skulle ni fortsätta med medicineringen och fick ni ta samma doser efter insättning och fortsatt sen om ni fick plus?


    Vi går på Ovumia i Helsingfors men har inte hört ännu vad som kommer gälla för detta. Ska göra insättning på måndag. 
  • pixie78
    Tjuvtest - vilken ruvardag?

    Blir så sugen på att testa nu när jag ser positiva stickor i flödet! Grattis Sussna85! 

    Satte in femdagars i måndags (18 jan), så sjunde ruvardagen idag då. Om man inte räknar med insättningsdagen. Testdag 1 feb. 

    Vilken ruvardag har ni testat och vad var resultatet? Funderar på ett Testa tidigt-test på onsdag, ruvardag 9. 
  • pixie78

    Vad ska jag tro om det här? Supersvagt streck ruvardag 9. Brukar använda digitala test så blir ju jätteosäker nu.

  • pixie78
    Sofia95 skrev 2021-01-27 08:22:39 följande:
    Helt klart ett positivt test!! mitt såg också ut så, (visserligen släppte det och var negativt två dagar senare), men testet du har tagit nu är positivt, oavsett styrka på strecket! Skulle du ta ett digitalt så skulle det garanterat säga "gravid 1-2".

    Grattis!! Och hoppas innerligt att det stannar!! <3

    Tack!! Ja jag tog ett digitalt nu också.. och det stod Gravid 1-2 veckor. Så sjukt att se.. Har ju dock fått se det tidigare utan att det gått vägen men idag är vi iaf glada.. så får vi oroa oss från och med imorgon! :) Kommer ju testa flera gånger nu de kommande veckorna för att se att det är kvar och att veckorna stiger. 


     


     

  • pixie78
    Sofia95 skrev 2021-01-27 08:19:56 följande:

    Kul att det händer grejer i tråden och att vi är så många som är igång!

    Jag startade stimulering förra veckan, har VUL på måndag för att se om det kan leda till insättning (förra gången blev slemhinnan bara knappt 6mm så vi fick avbryta). Ingen ändring i medicinering, så jag vet inte vad jag kan förvänta mig, men hoppas såklart.. vid första försöket var slemhinnan 7,8mm på dag 9, VUL på måndag blir dag 12. Kanske var förra gången bara otur? (Eller första gången tur..) återstår att se!


    Jag fick också avbryta första gången, pga ej treskiktig slemhinna. Fick samma medicinering denna gång och då såg slemhinnan fin ut. Så det verkar ju lite random och inte alltid ha med dosen att göra. Jag håller tummarna för att det ser fint ut på måndag!
  • pixie78

    Hur noga är ni med att hålla samma antal timmar mellan doserna av Lutinus? Jag tar tre gånger om dagen men det blir ju länge mellan sista på kvällen och första på natten. 

    En annan fråga, ni som har nån slags känningar (under ruvning eller efter plus) var känner ni av det? Jag hade sååå ont i går, långt ner till höger, nästan i ljumssken. Känns mer som i äggledaren liksom. Känner mig pinsamt dåligt insatt i min egen anatomi men alltså var sitter egentligen livmodern? :) Bör den inte vara mer i mitten av magen :)


    Blir galen av denna väntan och oro. Igår kändes det så bra för att det gjorde ont och jag började drömma lite om framtiden, idag har jag inte känt ett dugg så tänker genast att det är över och förbered min sambo på det. Förra gången stannade det av i vecka fem.. typ där jag är nu alltså. Känner heller inga andra symptom. Kommer inte ihåg när jag började må illa den gången där det varade lite längre... Hur känner ni andra? Blir det annorlunda med symptom nu när man är fullproppad med progynon och Lutinus? 


    Kan man ens märke ett missfall så länge man tar progynon? Man börjar väl inte blöda förrän man slutar ta dom? Frågade kliniken men de sa bara att jag inte ska oroa mig.. haha ja eller hur!!

  • pixie78
    Sussna85 skrev 2021-01-31 09:17:23 följande:
    Nu tar jag inte just Lutinus men jag har nog låtit progesteronet diffa på nån timme+ och -.
    Här går oxå mina symptom upp och ner,i början precis före plus, och efter kände jag mycket mycket mer faktiskt, det ila ner mot ljumskarna och stack i brösten.
    Nu är jag i v.5(4+3) enligt mina egna beräkningar,och nu så är det inte så mycket,jätte hungrig hela tiden nog, och så svider/spänner det i magen ibland,en aning illamående lite nån dag då och då.
    Men mina symptom går verkligen upp och ner dag för dag.
    Jag nojjar nått enormt och det är så jobbigt, jag skulle så gärna bara njuta.Men det går inte!
    Jag tar gravtest med jämna mellanrum,och de ökar stadigt uppåt vilket ger mig en liten tidfrist i min oro. Tänker fara och ta ett HCG blodprov imorgon,när jag har fått svaret på det har jag lovat mig själv(försöka duger) att släppa oron och detta testade.

    Har oxå funderat på om Zumenon som jag tar ist för Progynon,och progesteronet just att "gömma bort ett missfall". Usch hemsk tanke...

    De är fan inte lätt att inte oroa sig när man äntligen har fått detta plus ppå stickan som man så innerligt har önskat. En stor kram till dig och jag hoppas att vi får uppleva en liten höstbäbis Hjärta
    Åh, men då är vi på exakt samma dag. Jag satte ju in ett femdagars på måndagen efter dig. Så 4+3! :) Va kul att vi kan följas åt här. Jag ska ta HCG på tisdag så hoppas också det hjälper att stilla oron lite. Och imorgon ska jag ta ett nytt digitalt test. Tänker att det kanske visar Gravid 2-3 imorgon.. Och om det inte gör det blir det ju panik men då har jag HCG-testet på tisdagen! :)

    Vad "skönt" ändå att få känna lite illamående.. det känns som det säkraste tecknet tycker jag..

    Hur snabbt får man svar på HCG tros? Du får skriva sen när du får ditt resultat! Stor kram till dig också - heja oss!!
  • pixie78
    GrodanS77 skrev 2021-01-30 23:04:01 följande:
    Livmodern sitter centrerat upp från ?snippan?. Äggledarna och äggstockarna går ut på vardera sidan. Känner man smärta under navelhöjd ut mot ena sidan, så ska man vara vaksam på utomkveds. Då brukar det vara en stickande eller huggande smärta. Men känner du mer mot ljumsken så är det muskler och ligament som töjs.
    Men visst kan väl vi som gör IVF inte få utomkveds eller? De stoppar ju in embryot i livmodern! Så det tänker jag att man iaf slipper oroa sig för! :)

    Lycka till med ruvningen nu! 
Svar på tråden Äggdonation 2021