• Livskamraten

    Äggdonation 2021

    Hej! Hoppar in i äggdonationstråden 2021, med förhoppningar om graviditet detta år.

    Mkt nytt för mig, så det är skönt att läsa och följa det som skrivits. Kämparanda o kunskaper från er lockade in mig i tråden.

    Läste precis om illamående och seaband. Vet jag blev åksjuk under en bussresa på kringelikrokvägar utan åksjuketabletter. Däremot hade jag sporttejp i väskan och plockade några små rundade stenar. Satte dem på på punkten för åksjuka, insida handled. Hjälpte mkt bra ???? så GrodanS77 det var ett bra tips ????

  • Livskamraten

    Försökte lägga till emojos men det blev frågetecken i förra inlägget. Det var glad gubbe :) och tummen upp ;)

  • Livskamraten
    GrodanS77 skrev 2021-02-02 21:53:26 följande:

    Emojisar ska man passa sig för här De blir bara en massa konstiga tecken. Glad eller blinkande gubbe är ungefär så långt man vågar sträcka sig.

    Välkommen hit!

    Har du lust att berätta lite bakgrund, hur det kommer sig att det blir äd?


    Tack för välkomnandet :)

    Jag träffade en ny man för några år sedan som inte har barn. Jag har barn sedan tidigare men pga bland annat min ålder (44år) så sa läkaren att mina ägg gått i pension. Sambon är fullt frisk så vi beslöt att göra äd. Vi trodde inte det skulle gå att göra i Sverige, och med Corona så misste vi hoppet om barn tillsammans. Av en händelse (barnlängtan tog över så googlade) fann vi att Gynhälsan tog emot oss. Där är vi nu. Äggen har anlänt och jag väntar på min mens så jag kan börja äta progynon. Så håller tummarna att det går vägen :)
  • Livskamraten
    GrodanS77 skrev 2021-02-03 09:45:07 följande:

    Va kul att du också går på Gynhälsan! Jag och Sofia går där också. Jag är också 44 och försöker nu med ett syskon. Gjorde i Umeå förut, där dottern blev till. Just nu är jag på rd6, så snart tänker jag nog tjuvtesta lite.

    Då är det inte så många veckor bort för dig innan du också är ruvare! Spännande!


    Åh vad roligt! Skönt höra det är fler i min ålder och på samma ställe. Självklart är jag glad för allas skull här inne.

    Jag är född fredagen den 13:onde februari, så brukar påpeka lite för min mamma att det hade ju varit trevligt vara född den 14:e på alla hjärtans dag ;) men kan bli som så att jag får mensen då, vilket känns lite speciellt.

    Vad betyder rd6? Ruvdag? Kommer lära mig mkt av er här märker jag :) Ja snart förstår jag att jag blir ruvare, spännande!
  • Livskamraten
    GrodanS77 skrev 2021-02-03 11:02:13 följande:

    Vi får hoppas att den 13-14 betyder tur nu då!!

    Rd 6 är ruvardag 6, vilket betyder 6 dagar efter återföring. Insättningsdagen räknas som 0. Med en 5-dagars odlad blastocyst så motsvarar dag 6 dag 11 i en vanlig cykel. Dvs ungefär 3 dagar från beräknad mens.

    Kommer du köra med progynon och crinone vaggisar? Verkar vara standard där. Får du något annat? Trombyl eller kortison? Första försöket görs oftast med färre mediciner för att öka på om det inte skulle funka.

    Är det fler uttryck du inte förstår så är det bara att hojta till! Det är inte lätt i denna djungel!


    Tack för info :)

    Jag har bara fått progynon utskrivet, så antar det är det jag ska äta. Har benägenhet till högt blodtryck, men inte konstaterat/ utrett. Kanske ska nämna det för läkaren om det behövs kollas upp. Tänkte på det när du skrev trombyl.
  • Livskamraten
    GrodanS77 skrev 2021-02-03 15:06:15 följande:

    Precis, progynon (östrogen)har du fått utskrivet för att du börjar med det när mensen kommer. Sen från ?befruktningsdagen? så får du börja med progesteronvagitatorer vilket antagligen blir crinone då Gynhälsan verkar ha det som standard. Har du Helena? Hon brukar skriva ut medicinerna vart efter under behandlingen, så man får inte tillgång till allt från första början. Kortison och trombyl är nog inte standard. Eftersom jag hade det när jag väntade dottern så har jag bett om det.

    Ja, det kan vara bra att nämna högt blodtryck oavsett.


    Stämmer gott, progynon första mensdagen och ringa Helena / kliniken när mensen kommer. Bra få namn och behandling det kan komma att bli, skönt vara förberedd.
  • Livskamraten
    Juni10 skrev 2021-02-03 15:35:11 följande:

    Jag säger också hej och välkommen, livskamrat. Just när det kommer till äggdonation ska ju mottagarkvinnans ålder inte spela så stor roll, enligt allt man läser. Vi är flera i tråden som är en bit över 40. Jag är 43 och har sannolikt också pensionerade ägg och uttröttade äggstockar av tidigare ivf:er. Nu , nytt hopp med äggdonation. 


    Tack Juni för välkomnandet :)

    Helena på Gynhälsan pratade om det du skriver att åldern vid äggdonation inte ska spela så stor roll. Låter bra! Håller med nytt hopp med äggdonation ~ känns så bra.
  • Livskamraten
    GrodanS77 skrev 2021-02-05 11:57:49 följande:

    Tack allesammans!

    Det där plusset är med skräckblandad förtjusning. Glad givetvis, fattas bara annat. Men denna väntan på att se hur det går denna gång. Ja den är lite jobbig...


    Grattis till plusset, håller tummarna hårt :)
  • Livskamraten

    Väntat på att mensen ska komma igång, vilket den gjorde igår på min födelsedag :) Påbörjade progynon idag, så nu börjar våran resa.

    Tänker på er alla som kämpar och plussar. Önskar er en fin dag :)

  • Livskamraten
    GrodanS77 skrev 2021-02-15 18:10:30 följande:

    Lyckan verkar inte vara så långvarig denna gången heller. Började blöda idag, helt utan förvarning, ingen smärta. Har inte haft den minsta tillstymmelse till rosa ens. Men idag störtflod och klumpar. Har fått ut så mycket så det känns verkligen inte som det finns en chans att det är något kvar av en lycka graviditet. Ska till kliniken i morgon eftermiddag och få det bekräftat. Fortsätter dock med medicin till dess jag har varit hos kliniken.

    Nu har vi bara en liten rackare kvar i frysen...


    Vilken jobbig situation, finner inga ord. Rackaren i frysen hoppas vi på om det är så nu.. Ta hand om dig. Varm kram
Svar på tråden Äggdonation 2021