• Myntan

    Äggdonation 2021

    Hej alla kämpar! <3

    Jag har precis fått veta att jag fått 14 ägg varav 13 var mogna som de gjort ICSI på. Så spännande! :)

    Gick snabbare än jag trodde. Jag har bara stått i kö i knappt 3 månader på Storkklinik i Danmark.

    Jag har endometrios så först pratade de om en tids hormonbehandling inför insättning av FET men nu sist så pratade de istället om insättning i naturlig cykel.

    Ni andra här som också har endometrios, vad är era erfarenheter?

  • Myntan
    GrodanS77 skrev 2021-03-18 09:57:49 följande:

    Grattis till bra skörd! Hoppas att många blir befruktade också och en bunt till frysen!

    Jag är inte så insatt i endometrios med jag har fått för mig att man helst tillsätter så lite hormoner som möjligt. Så utifrån det så låter det vettigt att köra i naturlig cykel. Men som sagt, kan för lite för att våga säga något mer om det. Nån annan kanske vet mer?


    Tack för ditt svar. :)

    Ja, nu håller jag tummarna att många blir befruktade!

    Det låter ju himla smidigt om jag slipper så mycket hormoner inför insättning, jag blev bara förvånad. Är dock inte så insatt. Har bara gjort ett IVF-försök en gång och då fick jag inte ut några egna ägg alls.
  • Myntan

    Var på ultraljud precis, på dag 9 i cykeln. Nu hoppas jag på besked om att börja med cyclogest. Tyvärr så upptäcktes dock en follikel och det har jag förstått är något problematiskt. Men varför får man inte ha några folliklar inför insättning? Kan någon förklara? :)

    Jag är inte sexuellt aktiv så det kan inte råka bli en (mirakel)befruktning....

    Positiva besked angående slemhinnan iaf så det är jag glad för. :)

  • Myntan
    Myntan skrev 2021-04-23 12:57:46 följande:

    Var på ultraljud precis, på dag 9 i cykeln. Nu hoppas jag på besked om att börja med cyclogest. Tyvärr så upptäcktes dock en follikel och det har jag förstått är något problematiskt. Men varför får man inte ha några folliklar inför insättning? Kan någon förklara? :)

    Jag är inte sexuellt aktiv så det kan inte råka bli en (mirakel)befruktning....

    Positiva besked angående slemhinnan iaf så det är jag glad för. :)


    Uppdatering: jag kommer iväg för insättning på fredag trots follikel, som tydligen var okej i storlek. När jag kommer dit ska jag fråga dem om detta ordentligt. Intressant att förstå hur det fungerar ju, men nu försöker jag bara lita på att de vet vad de gör. :)
  • Myntan
    Sofia95 skrev 2021-04-24 09:46:58 följande:

    Jag hade testdag från kliniken igår och lyckan att få meddela dem att jag är gravid. Känns helt otroligt, jag är liksom mållös. Jag började testa på rd7 och sedan har jag testat varje dag för att jag varit livrädd att strecket skulle försvinna. Men det är kvar och har blivit starkare för varje dag. Nu ber jag för att det stannar och går hela vägen <3 <3 kram till er!


    Åh grattis!!! Håller tummar och tår för det lilla livet <3

    Efter hur många dagar efter insättning säger kliniken att man ska testa? Jag kommer vara så nervös!

    Enligt Storkklinik ska jag ta ett blodprov efter 11 dagar. Visade testet positivt för dig redan efter 7 dagar? På vanligt graviditetstest?
  • Myntan
    Sussna85 skrev 2021-04-24 19:34:31 följande:

    Jag hade oxå t.om flera folliklar inför min insättning, blev orolig och ringde kliniken som lugna och sa att folliklar brukar det finnas men de är i viloläge och utgör inte någe hinder.


    Okej tack! Det klarnar mer och mer :)
  • Myntan
    Sofia95 skrev 2021-04-27 11:23:59 följande:

    Jättemycket tack allihop <3 <3 det betyder massor!

    Myntan, klinikens testdag brukar vara 2v efter insättning. Ja, jag fick ett väldigt svagt (men ändå tydligt) positivt på rd7, men det beror också på hur många dagar embryot är vid insättning. Vi hade FET av en 5 dagars blastocyst. Jag använde stickor från testlagret (20-pack för 139kr).

    Stort lycka till vid er insättning! (Fredag var det va?)

    Och Lumila, härliga nyheter! Följer dig med spänning!


    Grattis! Vilken lycka!!! <3

    Japp, nu ruvar jag sen i fredags. FET av en femdagars blastocyst. Helt overkligt spännande!

    Det är första gången och försöker att inte hoppas för mycket, men efter insättningen på väg hem till Sverige igen kände jag mig helt euforisk. :) Är så tacksam över denna möjlighet!

    Tänkte testa på söndag hemma om inte mensen kommit och sen vill kliniken att jag tar ett blodprov på tisdag för att få säkert besked. De förklarade att det ibland kan visa negativt på hemtest även om det är positivt men att det inte brukar visa fel åt andra hållet iaf. :)
  • Myntan
    densomväntar skrev 2021-05-07 13:30:47 följande:

    Jag fick ett plus på stickan idag. Jag är.. gravid? Herregud. 5 år sedan sist, andra graviditeten på 8 år. Det känns så otroligt sjukt. Delmål ett avklarat, nu väntar bara hundra delmål till innan det f ö r h o p p n i n g s v i s kommer en januaribebis... shit...


    Åh grattis!!!! Håller alla tummar och tår att allt går bra hela vägen! <3
  • Myntan

    Ruvar just nu och tog ett hemmatest på r11 som visade negativt. Kliniken är bestämda med att jag måste kolla med blodprov innan jag slutar med hormonerna, eftersom hemmatesterna kan visa fel, och det skulle jag gjort på r11 egentligen, men kom inte iväg eftersom min dotter är sjuk.

    Är på r13 nu och denna väntan är frustrerande. PMS delux vad gäller humöret, är lite illamående från och till och är sjukt trött. Vill bara veta! Antagligen biverkningar från hormonerna allt, men jag undrar hur ofta hemmatesten visar fel eg? Har inga fler hemmatester här hemma så bara att vänta tills jag kommer iväg och vill ju ändå inte sluta med hormonerna förrän jag är 100% säker på att jag inte är gravid.

    www.ivf-embryo.gr/sv/ivf/graviditetstest-efter-embryoaterforing

    Vet ni mer om detta? Hur ofta visar det fel? På sidan ovan står det ofta? Men verkar konstigt ändå tycker jag?

  • Myntan
    Lumila skrev 2021-05-15 20:00:21 följande:

    Hej på er alla! 

    Ja-a hörni. Här går det ju inte som önskat. Testade idag och det var klart negativt. (Egentligen är officiella testdagen imorgon, men då hade man ju ändå kunnat se lite av ett streck idag om man varit gravid.) Jag fortsätter med mina mediciner ändå och testar igen imorgon, men jag har gett upp hoppet.

    Detta var alltså vårt tredje och sista embryo av de donerade äggen!

    Det känns för jävligt. Jag är så fruktansvärt besviken, sorgsen, tom, ledsen och förbannad just nu. Allt på samma gång. Det har varit många hjälplösa tårar idag... 

    Jag skickade faktiskt meddelande till Olgakliniken i morse, direkt efter vårt minus. De ringde mig ett par timmar senare och vi har tid för Zoommöte på torsdag. Snabba tag där iallafall. Det bådar ju ändå gott i allt elände.

    St Petersburg känns lite främmande och långt borta, men det är den där "levande barn garantin" som lockar. Jag känner att min tid börjar rinna ut.

    15 års ofrivillig barnlöshet och kamp om ett pluss börjar kännas ganska ordentligt sunkigt just nu!


    <3 vad ledsen jag blir av att läsa detta. Att pendla mellan hopp och besvikelse tar verkligen på krafterna.

    Önskar så att din tur kommer snart!

    Hur många insättningar har ni gjort med äggdonation?

    Fint att du är så lösningsfokuserad i allt, stark du är! <3
Svar på tråden Äggdonation 2021