• Lumila

    Äggdonation 2021

    Hej på er alla! 

    Ja, nu drar också vi igång! Äntligen!

    Jag är nu 40 och har över ett decenniums banlängtan bakom mig, så det känns hoppfullt nu att gå vidare med ÄD. Glad

    Från början hade vi tänkt Ovumia, men de tar inte emot i Helsingfors eftersom vi inte bor i Finland, så vi skulle behöva ta oss ända till Tammerfors...
    Vi tog också kontakt med Aurakliniken och Felicitas i Åbo och har nu valt den sistnämnda.

    Vi har haft telefonkontakt och epostkontakt med läkaren under december och besökte Felicitas förra veckan. Vi blev väldigt glada över bemötandet där. Läkaren har dessutom 20 års erfarenhet, vilket känns tryggt. 

    Som det ser ut nu blir det äggplock i början av februari!
    Jag borde få mens vilken dag som helst och ska då börja med östrogenplåster på mensdag 2.

    Jag blev väldigt glad över att läkaren kunde skriva ut bioidentiska hormoner istället för syntetiska! Det har inte varit en självklarhet på de andra ställena.

    Kul att också ett par andra här valt Felicitas!

  • Lumila
    Sussna85 skrev 2021-01-11 20:21:41 följande:

    Och vi fick samtalet idag att det blir ÄP på onsdag och ET för min del på fredag denna vecka! Donatorn hade fått riktigt fina ägg redan,ca 10 st på ultraljudet idag :) Så nu blir det att boka färjan tills imorgon natt,hem och vända bara typ och iväg igen natten till fredag. Det blåser igen hårt på denna holme,så jag hoppas verkligen att det lugnar sig tills imorgon natt :/

    Nu vid vårt sista ivf kom vi inte iväg för insättning för att färjan inte kunde ta i hamn,med det färskt i minnet så hoppas jag på att inte den oturen blir igen...


    Men gud så spännande! ????10 ägg är ju fantastiskt! 

    Jo det är A-K som är vår läkare.

    Vi fick lämna spermier för infrysning redan när vi besökte dem i förra veckan, så vi kommer bara att åka dit för att göra ET sen i februari.

    Håller tummar och tår för att resan går smidigt och enligt planen! ????
  • Lumila
    Sussna85 skrev 2021-01-15 12:02:50 följande:

    Tack GrodanS77 :)

    Jag är nu ruvare till ett 2 dagars embryo :)

    3 st embryon frös de ner idag och ytterligare 6 st kommer att odlas vidare till förhoppningsvis blastocyster. Kliniken använder som standard Embryoglue vid sina insättningar och så fick jag en spruta som heter Gonapeptyl att ta nu några dagar efter ET som ska gynna att ägget fäster. Hoppas på att det kommer att gynna en till graviditet nu då.


    Wow! Vilket fantastiskt fint resultat! Grattis!!! Det är ju rena drömmen.

    Nu håller vi tummar och tår för er! :D

    Själv fick jag mens i onsdags, men läkaren bad mig avvakta med östrogenplåstren till nästa cykel, eftersom donatorn inte fått sin mens ännu.
    De skulle återkomma när hennes process startat igång.

    Jag hade trott att jag bara fått hålla på längre med plåstren om hennes cykel startar senare, men så var tydligen inte fallet...

    Eftersom vi fick frysa sambons spermier när vi var där så behöver vi inte "passa" in hennes ÄP, utan de tinar bara upp spermierna till donatorns ÄP.

    Jag kan sen ta emot antingen färskt eller fryst embryo.

    Spännande tider!
  • Lumila

    Usch så tråkigt med fragmenteringen! ????

    Men jag säger som de andra här: Ge inte upp hoppet ännu! Det behöver inte vara lost case. ????

  • Lumila

    (Jaha. Smileys blir tydligen frågetecken här...)

    Uppdatering för vår del:

    Vår donator har nu fått instruktioner gällande sin horonbehandling och kommer troligen att göra äggplock vecka 7. Jag borde få min mens vecka 6, så då blir det FET för hela slanten, räknar jag.

    Jag frågade också läkaren om kortison och blodförtunnande men hon sa att de skriver inte ut sånt om det inte finns underliggande behov för det.

    Hon skrev bara ut östrogenplåster och progesteronvagitorier åt mig när vi var dit.
    Men jag är väldigt tacksam att jag fick välja bioidentiska hormoner istället för de syntetiska.

  • Lumila

    Åh Sussna så roligt!!! Hjärta Nu håller vi tummar och tår att det blir ännu starkare plus på måndag!

    Och lycka till Grodan! Ladda med D-vitamin både för immunsystemet och resultatet! Flört

  • Lumila
    Sussna85 skrev 2021-01-25 07:35:44 följande:

    Jag är gravid,testet har ökat så fint,så det kan inte vara sprutan som spökar! :) Kan inte förstå det ännu ,vi lyckades trots allt.


    Ååh GRATTIS! Så himla kul! HjärtaDrömmer
  • Lumila

    Hej alla!

    Först vill jag gratulera alla plussare! Så himla roligt! Det ger hopp varje gång. Solig

    Jo, Sussna, vår donator fick sin mens förra veckan och var på första UL igår. Hon har >15 äggblådor i detta skede! Så det bådar ju gott så här långt iallafall.

    Jag fick min mens igår kväll och ska börja med Estradot, alltså östrogenplåster, ikväll.

    Jag försöker nu få tid till en gynekolog här i Stockholm till 18-22.2, men hittills har jag inte lyckats boka någon.

    Har någon tips på gynekolog i Stockholm som kan kolla slemhinnan inför transfer?

  • Lumila
    Lumila skrev 2021-02-09 13:58:28 följande:

    Jo, Sussna, vår donator fick sin mens förra veckan och var på första UL igår. Hon har >15 äggblådor i detta skede! Så det bådar ju gott så här långt iallafall.


    Ha ha! När jag läser vad jag skrivit igen ser det ut som att Sussna är namnet på vår donator... Donatorn är naturligtvis anonym.

    Jag riktade mig bara mot Sussna för att svara på hennes fråga här tidigare om hur det går för oss. 

    Oj, oj, så det kan bli... Ha ha!
  • Lumila
    pixie78 skrev 2021-02-09 16:59:43 följande:

    Jag gick under min stimulering/inför äggplock till en gynekolog i Stockholm. Jag kan messa dig namnet privat. Vill inte hänga ut dom för jag var nöjd under själva behandlingen när jag gjorde ultraljuden och rapporterade in hur det såg ut med ägg. Men senast jag var där var för att mäta slemhinnan inför insättning. Då var min vanliga gynekolog inte där så jag fick träffa en äldre man som jag  så här i efterhand inte känner förtroende för. Han sa att allt såg perfekt ut inför insättning men hade sen skrivit i protokollet att slemhinnan ej var treskikt så kliniken i Finland avbröt försöket. Oklart om han skrivit fel eller om han tolkat fel.

    Vi bestämde oss då för att under nästa försök vara på plats i Finland så att de kunde göra ultraljudet. Det kändes tryggare. Så kommer vi göra nästa gång också. Vi var i Finland i 2 veckor och det var riktigt mysigt faktiskt. :)


    Du kanske kan kolla med Krokuskliniken för ultraljud? Mitt enda oro kring dom är hur enkelt det är att få tid. På webben finns det aldrig tider och under behandlingen behöver man ju kunna boka tid med kort varsel och på exakta dagar. 


    Tack Pixie78! Men usch att få en läkare man betvivlar kompetensen på i efterhand. Så bra att ni kunde gör allt i Finland sen och samtidigt fick extra mysigt där. 

    Och det löste sig för mig också! 

    Jag vände mig till Sophiahemmet där vi gjorde ivf under 2020 och fick direkt tid till vår läkare som vi hade då. Och hon borde ju verkligen kunna läsa av hur slemhinnan ska se ut inför insättning. Ha ha. Så det känns skönt.

    Jag måste säga att mottagandet varit fantastiskt på Sophiahemmet och de är så snabba med att svara när man hör av sig via 1177 och alltid vänliga. 

    Så 19.2. ska jag dit på vul och kolla läget. 

    Jag tar nu dubbla Estradotplåster som byts 2 ggr i veckan. De är på 100 mcg/24h vardera. Så då blir väl dosen 200 mcg i dygnet.

    Jo det stämmer att jag tar bara bioidentiska hormoner.
Svar på tråden Äggdonation 2021