• Tis 31 aug 2021 21:58
  51760 visningar
  752 svar
  Inlägg från Kronärtskocka Visa alla inlägg
  752
  51760

  Äggdonation 2021

  Hej

  Efter att ha funderat kring äggdonation i över ett år och läst i både denna tråd och andra kring äggdonation och dubbeldonation får jag nu säga hej och göra mitt första inlägg. ( Blir nog långt, men känns fel att inte presentera sig efter att ha läst om er andra.)

  Jag är en ensamstående mamma på 39år som har har två barn som tillkommit genom assisterad befruktning från en tidigare samkönad relation. Längtan efter en trea har funnits i många år och tyvärr ägnade jag väl många år åt att leta kärleken och en ny partner. Våren 2020 gjorde jag en ny fertilitetsutredning och mitt AMH värde var då nere på 0,5. Läkaren rekommenderade insemination eller IVF, förordade IVF men gav mig ungefär lika litet hopp om framgång oavsett metod. ( Tyvärr pratade han inte om äggdonation då.) Gjorde fyra inseminationer förra sommaren/hösten, eftersom de var så billiga att göra då jag hade spermier frysta sedan tidigare. Alla utan framgång. Under hösten gjorde jag mitt första IVF och fick ut fem ägg. Vid ÄP blev det bestämt att alla skulle frysas, men tyvärr var inget av blastocysterna sedan fina nog för att kunna frysas. 2021 har präglats av att jag kort därefter fick veta att jag behövde vård utifrån cellförändingar och det har tvingat mig att pausa försöken. Vid IVF nr 2 nu i augusti fick jag ut 6 ägg, ett embryo tillbaka men därefter inget till frysen. Och nu ett minus.

  Det kommer bli ekonomin som får styra hur många försök jag kan göra. Och min ork. Behöver ju finnas för de fina ungar jag redan har också. Samtidigt som jag behöver försöka få ett tredje barn för att inte bli bitter över att jag inte följde min dröm.

  På grund av barnen kan jag inte vara hemifrån så många dagar så Ryssland går bort som alternativ, annars verkar OLGA-kliniken vara väldigt omtyckt och kunnig.  ( En äldre svensk gynekolog jag träffade på min svenska IVF klinik pratade faktiskt om dem som den största chansen för mig att få ett barn.) Att jag har barn som tillkommit med donation innan gör å andra sidan att jag är hänvisad till Sverige eller Danmark av donatorsskäl med. Mina barn har öppna donatorer och det känns därför viktigt att ett ev. tredje barn också få öppna donatorer.

  Så nu är jag i valet och kvalet mellan danska och svenska kliniker. Varit i kontakt med Livio i Gbg, där kostar det kring 90 000kr, de garanterar en blastocyst, inte säkert det blir något till frysen. 

  Ni som gått till Gynhälsan i Uppsala, är det möjligt att bli garanterad ett antal blastocyster där? Och betalar man då för varje FET utöver ägg-kostnaden, hur mycket kostar då varje FET?

  Synd det ska vara så himla dyrt....

 • Ons 1 sep 2021 19:14
  Lovsan skrev 2021-09-01 06:42:41 följande:

  Hej! Jag har en dotter som tillkommit med hjälp av äggdonation i Finland på Ovumia Fertinova i Helsingfors. I Finland använder man sig också av öppna donatorer, som i Sverige och Danmark. Ville bara tipsa om det ifall du inte visste om det.

  Enligt deras hemsida är att målet med behandlingen att mottagaren ska få minst två embryon. Om man bara får ett embryo sänks priset på behandlingen och får man inget betalar man ?enbart? 750 euro. Länkar nedan till deras prislista:

  www.ovumia.fi/sv/prislista-utlandska-patienter/


  Härligt att ni fick en dotter tillslut!

  Tack för tips. Mycket att ta in och fundera över så det är gott att få läsa om andras erfarenheter.
 • Sön 12 sep 2021 12:02

  Tack för välkomnandet och informationen från er. Det är hoppfullt att veta att andra fått barn tillslut.

  Spännande Eva. Även om ruvandet är jobbigt är det ju vad en vill, att iaf ha en chans. Hoppas du får må bra och att du får ett plus framöver!

  Här har min läkare rekommenderat mig att göra ännu ett IVF försök då embryot jag dock sist tydligen var så bra det kunde bli. Så i oktober-november försöker jag igen.

  Men, har också skrivit upp mig i kön både till Livio i Göteborg och en dansk klinik. Tror det kommer bli den danska då de garanterar fler insättningar för samma kostnad. Kötid 3-6 månader på båda klinikerna. Så åter väntan och väntan. Känns dock bra med ett IVF försök under tiden. Så jag känner att jag ?gör? något och inte bara väntar.

 • Fre 22 okt 2021 15:27

  Så skönt med KUB Myntan. Hoppas du mår bra!

  Spännande att få följa er andra. Hoppas det flyter på med visum och behandlingar.

  Jag fick nyss ett samtal från min danska klinik. De hade en äggdonator att erbjuda mig. Tyvärr var den anonym och jag vill ju göra mitt sista ivfförsök först så jag tackade nej. Men skönt att veta att de jobbar på och att jag inte är bortglömd där i deras kö.

 • Ons 27 okt 2021 20:44

  Mami1230: Eftersom jag inte har börjat än vet jag inte vilka doser de olika klinikerna använder sig av. Hoppas du känner dig trygg med den medicinering du får!

  Hur många dagar odlar din klinik innan insättning? Hoppas de små utvecklats fint och att du nu både fått tillbaka och till frysen.

 • Fre 29 okt 2021 22:51

  Mami1230

  Grattis till insättning och tre till frysen! Låter ju som goda chanser. Även om det är jobbigt att ruva är det ju vad en vill. Få ha en chans att vara gravid. Hoppas du får må bra under ruvningen.

  Hur funkar det på er klinik. Köper ni ett ägguttag med en ET och sedan betalar ni för varje ev FET efteråt? Eller ingår ev FET?

  Jag är igång med nedreglering enligt långa protokollet inför mitt troligtvis sista ivf försök nu. ( Har aldrig fått till frysen tidigare så tror inte jag får det nu heller.)

  Köar till äggdonation i Danmark. Stått i kö sedan början av september. Kötiden är 3-6 månader eller mer. De hade svårt att säga exakt. Donatorerna anmäler när de själva vill donera, de behöver matcha donatorn och det ska vara en donator som är öppen enligt mina önskemål. ( I Danmark kan de vara anonyma eller öppna. Gör en dubbeldonation som jag gör måste någon av dem vara öppna enligt dansk lag.) Så jag har ställt in mig på att det nog blir först nästa år det kan bli aktuellt för mig. Men misslyckas mitt ivf och de ringer direkt därefter kör jag gärna igång då. De befruktar färska ägg men fryser sedan ned och återför bladtocyster så vi är nog ändå inne i nästa år om de skulle ha en donator i december.

 • Fre 5 nov 2021 07:04
  Mami1230 skrev 2021-11-04 20:44:23 följande:

  Hej,

  Ja, precis vi betalar sen per insättning skulle jag tro.

  Ruvdag 8 idag och har fått plus! Testade väldigt väldigt svagt på dag 6. Det känns helt otroligt, hoppas att hen vill stanna där inne. Är överlycklig just nu men är samtidigt livrädd!

  Ja, nästa år är snart! Ok, du kan välja en donator alltså? Det är ju bra, i Spanien väljer kliniken åt en och man får veta väldigt lite om donatorn.

  Håller tummarna för dig nu. Har du många ägg men att de inte blir befruktade? Eller blir de befruktade men inte utvecklas som de ska? All peppkramar till dig Kronärtskocka


  Åh! Så roliga nyheter! Grattis! Hoppfullt att höra.

  Jag får inte välja vilken donator (det gör kliniken) däremot får jag välja om jag vill ha en öppen eller stängd donator. De kommer matcha efter mitt utseende men har även frågat om intressen och sånt. Räknar inte med att få veta något om donator. Får se hur det blir.

  Jag har lågt AMH och får därför inte ut så många ägg. Bra befruktningsgrad men fick sist bara till ET och inget till frysen någon gång. Tack!
 • Lör 6 nov 2021 07:15
  Mami1230 skrev 2021-11-05 20:35:20 följande:

  Fick tillbaka mitt blodprov idag och det var neg.. det visade en 4! Fattar noll men mina clear blue visar plus så det är oklart! Förstår inte hur testerna visar positivt men blodprovet visar neg.. tog nytt idag och nu väntar jag på nytt resultat..så tråkigt!


  Åh, så tungt när du fått ett plus och att provet visar lågt värde. Kan blodprovet tagits för tidigt och värdet höjts senare? Eller ett felaktigt test. Väldigt tungt och tråkigt. ( Sedan hade en del av mig inte kunnat ge upp helt förrän svaret på blodprovet eller mensen kom.) Men när en känner sig uppgiven vill en bara få tydliga svar! Ovissheten är hemsk?
 • Sön 7 nov 2021 08:10
  Mami1230 skrev 2021-11-06 10:59:01 följande:

  Jag hoppas att det är så. Inväntar mitt blodprov. Jag tog ett test i går kväll och det var plus. Beställt hem tester idag, om det är plus fortsätter jag med medicinering tills mitt blodprov kommer. Så jobbigt att inte veta!


  Hoppas du snart får svar och att det är ett positivt svar!
 • Tis 23 nov 2021 20:32

  Mami1230: Låter som många lutinus att ta. Förstår att dosen behöver vara hög, men finns det inget likvärdigt med mer hormon i? Jag tycker en lutinus är kladdigt som f-n.

  Lycka till! Hoppas det blir en bebis nu!

 • Tor 25 nov 2021 05:34

  Mami1230: Lycka till idag!

  Åskssand: Jag har bara börjat hänga här men hade varit nyfiken på medicinering, om de använder färska eller frysta ägg, väntetid, vilken typ av donatorer de har. Finns säkert massa fler frågor att tänka på också. Resultat brukar stå på hemsidorna. Sedan vet jag inte hur tillförlitliga de är iof. Spännande att ni är igång med nästa steg!

 • Sön 28 nov 2021 09:50

  Mami1230: Hoppas dagarna går så fort de kan gå. Måste vara skönt med en bladtocyst på så sätt, inte lika många dagar att ruva.

 • Ons 8 dec 2021 22:24

  Snuffen5: Kul att få höra av er som lyckats. Hoppfullt att höra! Hoppas det gått bra för dig och att ditt efterlängtade barn är hos dig nu!


  Z2020 skrev 2021-12-08 19:57:30 följande:

  Hej jag bara kastar mig in i tråden och känner att jag måste skriva av mig någonstans. Efter flera år i ivf-snurren och 6,5 år med försök att få barn så ska vi äntligen få göra äggdonation. Vi har ett embryo. Från någon random fantastisk kvinna i Sverige och min underbara man. På Lucia ska vi få insättning. Jag är jätteglad, pirrig och så tacksam... Men fruktansvärt rädd. Vad händer om det embryot inte tar sig. Då får vi inte mer från landsting... Vart börjar man när det går åt skogen? Samtidigt som sagt - Så tacksam. Så här nära en graviditet har jag ju aldrig varit.


  Välkommen! Så ni har kämpat. Spännande att pröva en ny metod och att få räkna med till transfer! Hoppas återföring och ruvande går vägen! Förstår samtidigt din oro, vad gör vi om det inte lyckas? Ja, då funderar en vad en orkar med fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Kan du ta ett steg i taget eller vill du ha en idé om plan B nu? Även om landstingsförsöken är slut finns ju möjligheten att köpa försök, i Sverige eller något annat land. Håller tummarna för er!
 • Ons 15 dec 2021 06:54
  Jiana skrev 2021-12-11 14:25:06 följande:

  Hoppar in här. Har varit i ÄD-trådar förut men då Covid stoppat våra planer flera gånger är vi nu framme vid vårt första ÄD-försök. Jag har 1 tonårsbarn, sambon har inga barn. Vi har gjort 4 ivf:er, vilket gett 1 återföring med negativt resultat. I juni blev vi helt osannolikt naturligt gravida men slutade i missfall v 7.

  Ska börja Progynon imorgon, donator har UL på måndag, äggplock i slutet på veckan. Återföring julveckan om slemhinnan är ok.

  Jag är så sjukt stressad och mår inte bra. Dels är jag rädd att Covid ska hindra oss att resa. Går på Ovumia Helsingfors. Dels är jag orolig att inget blir befruktat. (Manlig faktor). Dels har det här året varit så jobbigt. Missfallet i sig var kanske inte det som tog mest energi utan att kastas tillbaka till möjligheten att få ett genetiskt barn och sedan tvingas släppa det igen och på nytt välja ÄD. Det är stressigt på jobbet. Så jag känner mig helt under isen och överväger även sjukskrivning. Vilket också skulle öka stressen på jobbet ytterligare.

  Vill nog bara skriva av mig lite bland människor som förstår vad jag skriver om.


  Välkommen! Roligt att ni äntligen är igång nu även om jag känner med dig inför stressen och all oro det innebär med att vara igång. Det är så dubbelt att försöka. När en inte försöker vill en inget annat, och när en äntligen gör det är det ju samtidigt så slitigt att leva med hopp och förtvivlan. ( Coronan har verkligen ställt till det, så slitigt att vänta och osäkerheten om ni kommer iväg.)

  Förstår det dubbla inför att bli naturligt gravid, att det åter ger hopp och sedan behöver man ändå bedöma vad som ger störst sannolikhet till ett barn därefter och så försöka känna hopp inför den ökade chans det innebär. ( Jag försöker nu sörja och bearbeta att mina ägg inte leder till graviditet och köar för äggdonation.)

  Hoppas äggplock och befruktning går bra. Gör de ICSI vid försöken? 

  Hoppas du kan ta hand om dig på det sätt som är möjligt just nu. 
 • Tor 23 dec 2021 13:21
  Jiana skrev 2021-12-15 23:09:19 följande:

  Tack Åskssand & Kronärtskocka!

  Det är tråkigt att ni delar min erfarenhet men skönt när andra förstår.

  På fredag blir det äggplock. Ja, isci används och ev blir det pisci där de ytterligare väljer spermier. Så nervös över antal ägg och om de blir befruktade.

  UL för mig på måndag.

  Börjar känna att det också är spännande, inte bara nervöst och oroligt.


  Hur har det gått för dig?
 • Tor 23 dec 2021 13:22
  Mami1230 skrev 2021-12-22 22:40:06 följande:

  Gjorde mitt första ultraljud förra v, allt såg bra ut men läkaren kunde inte bekräfta hjärtaktivitet. Idag gjorde vi om och vi kunde se ett litet hjärta som pumpade så fint! Känns helt overkligt. Är i v 6+1 enligt dagens undersökning. En dag i taget! Skickar pepp till alla som kämpar här inne! Och ni som har plussat, stort grattis!


  Åh, så ljuvligt att det utvecklats så mycket att ni nu kunde se ett hjärta. Härligt med en jul med ett litet liv som växer. Grattis!
 • Lör 25 dec 2021 23:37
  Jiana skrev 2021-12-25 17:45:26 följande:

  Det har gått såhär:

  Äggplocket gav 8 ägg.

  3 befruktades.

  Jag var på UL och hade ägglossat så transfer blir i nästa cykel. 3 embryon frystes på dag 3.

  Så känns inte riktigt bra,men gick heller inte åt skogen????


  Åh, så snopet att du redan ägglossat och det därför inte blev någon ET.

  Jag är för ny för att veta vad som är bra i äggdonationsvärlden. Verkar ju, likt IVF, vara ett stort lotteri där en inte vet innan vad en kan förvänta sig. Brukar de frysa 3 dagars eller gör de det eftersom det inte var så många befruktade? Förstått att vissa kliniker bara sätter in blastocyster medan andra sätter in tidigare. Helt åt skogen kan det ju inte vara med tre frysta embryon, även om det låter tungt att inte fått något tillbaka nu efter all uppladdning både fysiskt och känslomässigt.

  Hoppas du fått en fin jul och kan ha bra stunder under helgerna. Må januari vara din månad!
 • Fre 31 dec 2021 10:27
  Jiana skrev 2021-12-28 22:27:00 följande:

  Tack!

  Det är ett jädra lotteri minst sagt. Jag skulle så säga att 3 till frysen är ok men inte mer. Att de frystes som 3 dagars berodde på att det var Jul. Att de inte hann bli 5 dagars innan Jul berodde på att donatorn glömde ta ägglossningssprutan och äggplocket blev senarelagt 3 dagar (helg emellan). Alltihop känns helt okontrollerbart, känner mig i händerna på en massa tillfälligheter hela tiden. Så jobbigt! Har inbokat telefonsamtal med läkaren imorgon. Får se vad hon säger men jag kommer i alla fall föreslå att försöka med ostimulerad cykel.


  Fy tusan så jobbigt att vara i händerna på andras beslut och misstag. ( Tar kliniken på sig något ansvar när donatorn gör fel? Ni som patienter satsar ju mycket.) Hoppas du fick ett bra samtal med läkaren.
Svar på tråden Äggdonation 2021
Logga in
Bli medlem