• Tor 30 sep 2021 01:52
  51312 visningar
  752 svar
  Inlägg från Always choklad Visa alla inlägg
  752
  51312

  Äggdonation 2021

  Lumila skrev 2021-09-17 14:50:32 följande:

  Hej alla!

  Jag var tvungen att ta paus ett tag från allt. Men nu är jag iallafall tillbaka och vi är nu på gång med Olgakliniken!

  De kommer att försöka med mina egna ägg först och om det inte lyckas går vi  direkt vidare med äggdonation.

  Jag ser att du, Ssuunn­nnyy88­8, också har Olga på gång. Vi har if som försäkringsbolag, men deras reseförsäkring täcker inte resor till Rysslans eftersom UD inte rekommenderar resor dit just nu pga pandemin... Vilket försäkringbolag har ni?

  Vi ska åka i slutet av oktober. Väldigt spännande!


  Hej

  Vi har kontaktat Olga som plan B om vår sista FET via landstinget inte lyckas. De har inte lyckats här i Svergie så behöver se över andra alternativ och metoder.

  Vi har varit med på ett webinarium och fått en handläggare. Har även diskuterat som dig en kombinerad lösning med egna ägg och donerade ägg, spermiekvaliteten har varit bra. Imorgon har jag en hysteroskopi och senare är en FET inplanerad.

  Jag har trygghansa som bolag, Har ni nån aning om det funkar med dem?

  Vill gärna höra mer om er resa.
 • Fre 15 okt 2021 00:21
  Lumila skrev 2021-10-14 14:24:17 följande:

  Spännande!

  Tack vare att UD nu släppt sina restriktioner så godkänner (i vårt fall) if resor till Ryssland. Troligtvis gör alla försäkringsbolag samma.

  Vi fick inbjudan från Ryssland igår och ska nu skicka in allt för visumansökan.

  Jag går nu på p-piller sen drygt två veckor tillbaka och imorgon ska jag på ultraljud och börjar med Gonapeptyl på lördag.

  Flyget bokat, hotellet bokat. Det drar ihop sig!


  Hej ja verkligen spännande.

  Skönt att saker börjar så smått gå tillbaka till det normala

  Är p-pillren en del av behandlingsplanen?

  När ska ni på ert första besök i St:Petersburg, blir det innan jul?
 • Mån 18 okt 2021 20:17
  Lumila skrev 2021-10-18 08:41:29 följande:

  P-pillren var bara för att styra min mens enligt tidsplanen. Började med Gonapeptyl (som synarela men sprutform) i lördag och tog sista p-pillret på söndag. Borde alltså få en liten mins inom några dagar.

  På fredag börjar jag med Pergoveris och i slutet av oktober åker vi till St Petersburg för äggplock + ger spermier.

  Hur ser det ut för dig?


  Hej!

  Jag skall göra min sista FET nu i början/mitten av november. Väntar också på mensen nu..Rätt inställd att det inte går men hoppas. Har hunnit en bit i förberedelser mot Olga i alla fall. Verkar vara som att vi behöver lite extra hjälp som vi inte kan få i Svergie då det är lite olika metoder.

  Dina olika preparat är nya för mig men antar det är för att starta mens, få igång fin ägglossning och hinna + stopp och väx så att säga så att det inte blir för mycket och man sabbar äggplocket.

  Har du varit och träffat dem innan äggplocket på plats?
 • Mån 8 nov 2021 19:31
  +5
  Kaninbunny skrev 2021-11-08 00:51:18 följande:

  Och vidare helt skamlöst sitta och prata om att beställa ett visst utseende - betalning hit och dit osv - utan att ta ansvar sitt beteende. Få det att låta som en produkt man ska beställa hem. Vidrigt. Det är människor vi pratar om. Utsatta kvinnor och att skapa deras bebisar.


  Hej Kaninbunny. Du är anmäld, du har inget här att göra. Skäms på dig att anklaga människor att vi skulle se det som en marknad med bäbisar. Innan man överhuvudtaget börjar ens att tänka tanken har det gått en lång tid. Det är en väldigt påfrestande process fysiskt och psykiskt. För många är detta det enda fönster de har att kunna ventilera med likasinnade.

  Som sagt skäms på dig. Tänk efter vad du säger och vilken effekt det har nästa gång.
 • Mån 6 dec 2021 21:30
  Javelina skrev 2021-12-06 01:19:37 följande:

  Hej Sussna85! Jag såg ditt nick och mindes hur vi kämpade i ivf-tråden förra hösten, speciellt din kamp till Åbo med inställda båtar mm. Nu ser jag att du också fått en son och ville bara gratulera!!! Vi gav tillslut upp ivf och allt men i februari blev jag mirakulöst nog gravid utan vetskap om det, fick också en son för en månad sedan.

  Ursäkta trådkap, blev bara så glad att det gått vägen för er!


  Hej er båda känner jag igen. Men var kul, ger hopp!
 • Ons 8 dec 2021 22:43
  Sussna85 skrev 2021-12-08 20:42:37 följande:

  Jamen hej på dig! Hur går det för dig just nu? <3


  Hej!

  Jag har faktiskt ett positivt gravtest och är inne på V7, nästa vecka har jag UL har tagit 2 kontrolltest ett förra veckan och ett idag, visar ftf positivt. Då hoppas vi på ultraljudet att hen har det bra därinne...nervöst
 • Tor 9 dec 2021 22:07
  Sussna85 skrev 2021-12-09 09:42:09 följande:

  Åh så roligt att höra! Grattis! <3 Hur många försök blev det nu innan detta plus? Hoppas och tror att allt ser bra ut på ultraljudet :)


  Hej tack! Inte för att Jinxa något men det är det 7 försöket sista i frysen, sista landstinget. , hoppas hoppas så men försöker hålla igen mentalt på nån yra. Håller huvudet kallt. Nästa tis gäller det.
 • Tor 9 dec 2021 22:14
  Javelina skrev 2021-12-09 10:16:19 följande:

  Nämen grattis!!! Har sett din kamp härinne nu och fy fasen som du kämpat! Nu är det er tur!!!

  Allt handlar om milstolpar från äggplock, insättningar, gravtest, ultraljud osv. Det är så sjukt påfrestande att oroa sig och vänta på besked hela tiden. Själv började jag våga tro att det skulle gå vägen efter rul och veckorna dit kändes långa. Mitt bästa tips är att ta all hjälp man erbjuds av vården för att kunna njuta av den magiska tiden så mycket som möjligt.

  Som min bm sa: Du genomgår inte en vanlig graviditet efter allt du gått igenom och går igenom. Sedan fick jag extra ultraljud, samtal, all tänkbar stöttning hela vägen, de verkligen gjorde allt jag bad om och förlossningen var fantastisk. Och jag önskar dig och alla som kämpar härinne samma sak!

  Så klart största lycka till på ul, filma hjärtslagen om du får, det är värdefullt och lugnande att titta på när/om negativa tankar dyker upp!


  Hej tackar, jag inte har det varit lätt är lätt. Anledningen varför jag hänger här även är för att jag kontaktat Olga som Plan B och gått på webinar en lista på vad jag behöver för prover inför, fixat 2 lokala gynekologer som kan hjälpa till m.m. jag är beredd på att det är kanske hopas inte falskt besked därinne nästa tis på nått sätt ändå.

  Tack för tipset med att filma, skall jag göra.

  Ja vården har varit fantastiska, har varit hos barnmorskan och gråtit ut även när det inte gick 2ggr. Behövde ej avboka tid..Står nu i valet och kvalet om jag skall boka en tid där innan tis eller ej..cross your fingers.
 • Fre 10 dec 2021 23:01
  Sussna85 skrev 2021-12-10 21:56:05 följande:

  Mmm man gör ju det,att inte våga hoppas och tro så mycket innan man vet hur det står till därinne,man går lite i ett vaccum och väntar på de där första ultraljudet

  Men jag håller tummarna för dig då <3


  Hej tackar, har varit på julfest ikväll och en tung jobbvecka på det + förstoppad hela dan... Hade jag inte haft resår på byxorna i midjan hade jag typ spräckt dem! Skjut mig vad trött jag är! Har spänt i magen hela kvällen, man är ju svullen som det är, blev en liten ölmage idag, tur jag hade en tjock tröja som är bylsig annars hade jag nojat. Fick plocka bort en del saker som jag ej ville/vågade äta, gravat kött + chevreost. Sa de inte var min cup of tea men var en som gladeligen tog emot det istället. Men det var kul. Nu upp med sista lutinusen för ikväll sen sussa. Snark
 • Tis 14 dec 2021 22:34
  Sussna85 skrev 2021-12-14 21:45:12 följande:

  Hur gick ultraljudet idag? <3


  Hej! Det var en liten därinne v8 7+2, inte riktigt trillat ned i huvudet ännu svårt att fatta. Hjärtat slog allt var normalt. 9mm stor. Ser ut som en liten ödla. Har filmat och tittar på det ibland. Nu vill jag snabbspola till V12!
 • Tor 13 jan 23:43
  Sussna85 skrev 2021-12-16 10:16:05 följande:

  Så härligt att höra! Jag filma oxå det lilla hjärtat jag fick se,lite betryggande ändå att kolla på när oron kryper på


  Hej tyvärr gick det inte, fick konstaterat nu i tiddags missfall i v12 missed abortion från v8. Kom först en stor Blodklump i toan åkte in på ul 1 dag tidigare än planerat och där var det svart på vitt. Genomgått missfallsbehandling med alla tab som hör till. Nu ska jag börja leta olika ivf kliniker, var redan på G innan detta sista försöket och ägget med landstinget. Men visst är jag besviken och ledsen. Man har blivit lite avtrubbad dock, gråtit så mycket över detta i så många år. Man har blivit bättre och bättre på ladda om. Kemisk grav som sist var värre psykiskt, då man gick runt och trodde det var nått där som inte existerande tog lång tid för kropp och psyke att återhämta sig, och blödningar länge. Kroppen har nu redan börjat återhämta sig. Brösten reduceras och magen sjunker in igen. Den har vetat om flera v att det var kört..
 • Fre 14 jan 16:13
  Staffan75 skrev 2022-01-14 14:34:54 följande:

  När drar man gränsen och inser att det inte funkar att man är för gammal osv


  Hej är nog helt induviduellt. Kanske går lite längre tidsmässigt för karlar men sen handlar det nog om motivation och budget.
 • Tor 27 jan 19:35

  Hej 
  Jag håller på preppa mina ägg. Jag undrar i mitt stilla sinne om det kan vara en bra ide med de vitaminer gravida äter är omega 3, B12 m.m? Jag fotade de som jag har i skåpet..
  Nån som vet? 

Svar på tråden Äggdonation 2021
Logga in
Bli medlem