• Sussna85

    Äggdonation 2021

    GrodanS77 skrev 2021-02-23 18:57:59 följande:

    Tack så mycket allesammans! Känns bra men vågar liksom inte ta in fullt ut!

    Sussna, skönt att blödningarna hållit sig lugna! Hoppas att det går bra på måndag! De där jäkla symtomen har en förmåga att komma å gå lite som de själva vill. Jättejobbigt men helt normalt! Vilken vecka är du i nu? Visst tog du ganska mycket progesteron? Typ 800mg? Hur mycket östrogen tar du?

    Lumila, lycka till på torsdag! Vet hur det är att längta länge efter en knodd! För oss tog det 10 år från egna försök, via ivf, lång kö till äd och 2 st äd försök, sen kom hon!

    Bollenbollen, jag gör syskonförsök. Är inne på 3 försöket.

    Zwillinge, hur går det för dig? Samma känsla fortfarande? Kör du på doktorns ordination nu eller kör du ett eget tillägg?


    Hjärta{#emotions_dlg.flower}
    Jo det är skönt, våga mig på att fara på en lugn pilatesklass imorse, var så skönt att få röra lite på sig. Jag gick in i v.9 idag,8+0. Tar 800 mg progesteron och egentligen 6mg östrogen men öka faktikt på eget behåg till 8mg när jag började blöda. Men tänker börja fasa ut det nu till 6 mg/dag igen. Sen sa kliniken att jag skulle avsluta allt när jag går in i vecka 10,men,jag tror jag kommer att fortsätta med progesteronet iallafall 400 mg/ dag till vecka 12.

    När har era kliniker sagt att ni ska avsluta progesteronet/ östrogenet?
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-24 14:22:59 följande:
    Å va skönt att få röra lite på sig. Det gör jag alldeles för lite!

    Jag kommer inte riktigt ihåg utfasningen när jag väntade dottern. Men jag har för mig att det utfasningen började i v10 och slutade v12. Nu senast när jag fick missfall v9 så hann jag inte börja nedfasning utan skulle ha börjat med den en vecka senare ungefär. Hittar tyvärr inte lappen med anteckningarna från kliniken.

    Menar din klinik att du ska sluta tvärt med medicinerna annars? Har inte hört om det förut utan jag trodde man alltid körde nedtrappning?
    Ja, jag tränar mycket annars,så att varit nästan helt inaktiv nu tär på mitt psyke lite haha, så tänkte försiktigt börja nu igen. De menar på en nedtrappning på 2-3 dagar bara,vilket jag känner att är lite väl snabbt kanske
  • Sussna85
    Zwillinge86 skrev 2021-02-25 05:54:06 följande:

    God morgon! Har planerat att testa för första gången idag, FET var den 16/2. Får jag inget plus skulle det bli ett riktigt antiklimax, inte bara för att jag typ blivit gravid vid samtliga insättningar utan för att jag i så fall är galet skengravid denna gång. Vet ju också att mängden hormoner jag tar kan skapa grav.symtom. Men är lättiriterad, törstig, kissnödig på nätterna, vaknar på nätterna, ömma bröst och metallsmak i munnen. Det jag saknar, och som gör mig nervös är att jag inte känner så mycket i livmodern. Men jag har också haft mkt på jobbet så kanske jag bara varit mindre uppmärksam än vanligt.... ååååh, vad jag är trött på den här delen av mitt liv!. Så mkt investerat på så många olika plan som så snabbt kan vara över. Hatar också hånet av mitt uppsvullna ansikte (pga kortisonet) om jag inte är gravid, en liten uppoffring om det blir en bebis såklart men med typ 10 missfall i bagaget så är det en deprimerande påminnelse under de månader jag får kämpa med viktnedgång igen.


    Onej vad tråkigtGråter Stor kram till dig!
  • Sussna85
    Lumila skrev 2021-02-26 09:42:30 följande:

    Kom nyss hem från Åbo. Resan gick utan missöden och jag hade tagit in på Sokos hotel som låg andra sidan vägen så jag kunde ta det lugnt där hela dagen.

    Så sen igår eftermiddag ligger den en liten eskimo (5 dagars blastocyst) och gosar sig i min livmoder. Känns magiskt! De sa att den såg jättefin ut och hade klarat upptinandet jättebra. 

    Åååh! Nu hoppas, hoppas, hoppas jag bara att den fäster. Gud så fantastiskt det vore om det gjorde det! Men jag är helt inställd nu på att få ett plus. Jag måste vara det! <3 <3 

    Jag tänker nu bara ta det jättelugnt i helgen och äta massor av lever och grönkål! Ha ha!


    Grattis till en fint ET av en fin blastis!{#emotions_dlg.flower} Hejja hejja nu lilla ägget! Men ja jag håller med Grodan,lever och grönkålFoten i munnen Det är bra att vi alla har olika smaklökar,hahaSolig
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-24 14:22:59 följande:
    Å va skönt att få röra lite på sig. Det gör jag alldeles för lite!

    Jag kommer inte riktigt ihåg utfasningen när jag väntade dottern. Men jag har för mig att det utfasningen började i v10 och slutade v12. Nu senast när jag fick missfall v9 så hann jag inte börja nedfasning utan skulle ha börjat med den en vecka senare ungefär. Hittar tyvärr inte lappen med anteckningarna från kliniken.

    Menar din klinik att du ska sluta tvärt med medicinerna annars? Har inte hört om det förut utan jag trodde man alltid körde nedtrappning?
    Såg att du hade joinat BF oktober trådenSolig Ville bara säga/tipsa att det finns en sluten fb grupp med en del av samma gäng om du vill vara med i den?
  • Sussna85
    Lumila skrev 2021-02-27 14:05:40 följande:

    Ha ha! Jag vet inget som är mer näringsrikt är just lever och grönkål!
    Jag har ett supergott recept på leverfärsbiffar, och däri ingår även nötfärs och hjärta. Köper organfärs från Gröna Gårdar som är ekologiskt och gräsbetat. Mums! Ha ha!

    Nu till en märklig fråga: Min livmoder känns kall!? Lite pirrigt, men ändå kallt. Och igår kväll gjorde det lite ont också vid några tillfällen.

    Mycket märklig känsla! Ska det göra så? Har någon annan upplevt samma?

    Och är det ett gott eller dåligt tecken?

    Ska värma en vetekudde och lägga på magen tror jag...

    Hur mår ni andra nu?


    Nämen så är det,det ÄR bra mat Glad Men håll dig lite lågt med lever när du blir gravid baraFlört

    Dagen innan jag plussa hade jag som du beskriver,det kändes lixom kallt eller på nått sätt brännande i livmodern...

    Jag har ultraljud imorgon+NIPT. Med en blödning som kom nu igen till helgen är jag än en gång nervös och orolig inför det...
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-28 19:10:06 följande:

    Va jobbigt att du inte blir av med dina blödningar! Stort lycka till på ultraljudet i morgon! Hoppas att allt ser tipptopp ut!

    Tack för tips om fb grupp. Jag är dock en sån som inte har fb. Håller mig i från det så länge jag kan

    Jag har bara tack o lov ändå så länge haft lite svagt färgade flytningar och nån liten brunaktig strimma på lutinusstaven. Men de flesta dagar har det ändå varit utan. Har nytt vul på torsdag. Är skönt att få en ny koll. Det är egentligen det vul som är standard efter graviditet med ivf eller äd. Om pyret lever då så ska jag ändå försöka boka in ett till mellan detta och kub. Känns som jag behöver ha den bekräftelsen för att kunna vara lite lugnare. Vid två graviditeter när jag gjorde ivf fick jag MA och då gick det ca 4-5 veckor innan jag fick reda på att fostret dött. Så händer det så vill jag veta tidigare.


    Sådär en som våga vägra fb,bra det :D jag höll mig borta länge därifrån oxå,men nu är jag fast.

    Ja det är mentalt helt utmattade,som du säkert erfara själv med dessa blödningar. Vad skönt att ditt inte har kommit tillbaka i samma mängd. Och gammalt blod ska väl vara bättre än att blöda färskt <3

    Ja,man behöver nog de där extra ultraljuden när man blöder och oxå tidigare varit med om de hemska med MA. Då håller jag tummarna för dig till torsdagen!

    Jag sitter nu och väntar på att få komma in på mitt ul,nervöst...
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-03-01 09:17:14 följande:
    Tack!

    Ja, jag håller mig borta från fb så länge jag kan.

    Hoppas att allt går bra idag!

    Får du ta med dig din partner? Kanske via länk? Face timme eller liknande?
    Det gick bra! Fick se en dryga 2 cm liten bäbis som hjärtat slog på och hen sprattla omkring där inneHjärta
    Var en barnmorska som gjorde vul så hon kunde tyvärr inte säga så mycket om hematomet. Blödde när jag kom hem igen med färskt blod,men kanske det var för hon hade varit där med ul staven...Sambon får inte komma med på nått besök eller ul till allmänna vården.
    Så har filmat och tagit bilder,men det är så tråkigt...hans första barn och så får han lixom inte fullt ut följa med på denna resa.

    Men har bokat ett privat ultraljud i april där han får komma med,om vi inte tar ytterligare ett privat här om nån vecka,vi får seSolig
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-03-01 21:55:55 följande:
    Grattis, va härligt att allt såg bra ut!

    Trist att du började blöda igen! Men då är det nog för att du har känsliga slemhinnor eller livmodertapp.

    Va bra att du fick filma ändå. Verkar inte vara alla som får det. Tydligen något med integriteten för den som utför undersökningen, på vissa ställen. Förstår att det är tråkigt när det är första barnet för honom! Jag är jäkligt glad för att det är andra för oss så maken har fått vara med om några ul ändå. Men jag funderar lite kring kub o rul om man kommer så långt. Så jobbigt om man skulle få ett negativt besked av något slag. Att tackla det själv o sen behöva berätta för maken. Usch, vill inte tänka på det! Hoppas verkligen att ackis tillåter partnern att vara med på länk, FaceTime eller liknande.
    Ja dessa blödningar... får på fingret vid varje insättning av progesteronet just nu,men inget när jag t.ex går på toaletten. Får heltenkelt försöka lära mig leva med det för stunden.

    Jamen,ja ok,det förvånar mig inte ...uräkta men det har gått för långt med denna integritet...Obestämd

    Ja fy att måsta ta ett negativt besked ensam, har oxå tänkt på detta efter alla vändor nu till sjukhuset. Jag hoppas för er skull att du får filma och använda facetimeHjärta
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-28 19:10:06 följande:

    Va jobbigt att du inte blir av med dina blödningar! Stort lycka till på ultraljudet i morgon! Hoppas att allt ser tipptopp ut!

    Tack för tips om fb grupp. Jag är dock en sån som inte har fb. Håller mig i från det så länge jag kan

    Jag har bara tack o lov ändå så länge haft lite svagt färgade flytningar och nån liten brunaktig strimma på lutinusstaven. Men de flesta dagar har det ändå varit utan. Har nytt vul på torsdag. Är skönt att få en ny koll. Det är egentligen det vul som är standard efter graviditet med ivf eller äd. Om pyret lever då så ska jag ändå försöka boka in ett till mellan detta och kub. Känns som jag behöver ha den bekräftelsen för att kunna vara lite lugnare. Vid två graviditeter när jag gjorde ivf fick jag MA och då gick det ca 4-5 veckor innan jag fick reda på att fostret dött. Så händer det så vill jag veta tidigare.


    Lycka till idag Grodan! :)
Svar på tråden Äggdonation 2021