• Lumila

    Äggdonation 2021

    Sussna85 skrev 2021-02-09 16:53:39 följande:

    Jag blir så trött, jag blöder och det gör ont i magen...for i panik till gyn som var så snälla och tog in mig,och jag fick se ett litet hjärta slå för tillfället, men för hur länge? Detta kan inte sluta bra,tror att det bara är att vänta på att den lilla väljer att lämna detta liv,det molar och blöder alltför mycket för en solskenshistoria.
    Usch...jag vill inte börja omGråter


    Åh nej! Men som de andra säger här, det kan vara bara ett blodkärl som brustit. Ingen fara. 

    Jag håller tummarna att det snart slutar blöda och att graviditeten får fortlöpa som den ska och att allt går vägen! Kram!
  • Lumila

    Hej igen!

    Fick nyss veta att det blir äggplock på fredag! Gud så spännande!!! Troligtvis 15 ägg trodde läkaren. På måndag får vi veta hur många som befruktats och sen får vi ge önskemål om hur länge de ska odlas.

    Nedfrysning sker dag 3-6. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska önska. Jag tänker att det är bättre ju fler som får odlas till blastocyststadiet eftersom alla ska frysas.

    Har ni några råd hur vi kan tänka här?

    Jag hinner alltså inte bli "klar" för färsk transfer.
    Men hur många dagars östrogenbehandling har ni andra fått innan livmoderslemhinna varit redo för tranfer? Jag fick mens måndag kväll och började med plåster tisdag kväll.

  • Lumila

    Å vilken lättnad Grodan! Och så fint med allas lyckohistorier. Det känns väldigt hoppfullt också för en själv när det går så bra för er alla! Hurra! <3

    Vi fick besked i måndags att 10 ägg befruktats över helgen. (7/11 IVF och 3/4 ICSI).

    På måndagen frös de ner 2 st 3-dagars embryon och 8 odlas vidare till blastocyster. De fryser väl in dem på torsdag så då får vi vet hur många som klarat sig så långt.

    Men ändå skönt att veta att vi redan har två i frysen. (Första gången någonsin som vi har något i frysen när man ser på tidigare IVF:er!)

    På fredag ska jag på VUL för att kolla slemhinnan. Och sen får jag väl besked när jag ska till Åbo.

    Måste då boka ett Covid-test isom bör tas nom 72 timmar före FET och sen tas ett till Covid-snabbtest i Åbo hamn. Jag får bara träffa läkaren och en sköterska där och jag måste så klart komma ensam.

    Håller verkligen tummar och tår för oss alla nu!

  • Lumila

    Åh nej Grodan! Åh jag hoppas verkligen att det lilla livet håller sig kvar! Ibland kan ju de mest märkliga graviditeter lyckas hur bra som helst.

    Fick själv nyss meddelande att vi fick bara 1 (av 8) blastocyster i frysen idag. Så nu har i alltså 2 st 3-dagars och 1 st 5-dagars.

    Känns lite snopet på ett sätt, så vi ju hade 15 ägg varav 10 befruktades. Men å andra sidan är det ju ofta ett eller två embryon som garanteras på många kliniker, så tre får man väl vara nöjd med. 

    Imorgon VUL, så får vi se när vi ska sätta in vad sen. 

    Jag håller verkligen tummar och tår att det går bra för er Grodan!!! 

  • Lumila

    Åååh Grodan, det är ju helt fantastiskt!!! Vilken lycka! Jag blir alldeles tårögd.

    Håller tummarna nu att allas graviditeter får fortskrida såsom önskat! <3

    Mitt VUL i fredags gick bra. Nästan 9 mm, 3-skiktad endometrium och vilande ovarier. Läkaren sa att den behöver vara minst 7 mm, så det känns ju bra iallafall.

    På lördagen började jag med Cyclogest (bioidentisk progesteronvagitorer 2x400 mg/dygn). Jag fortsätter som vanligt med Estradot (östrogenplåster bioidentiska, 2st som byts två gånger i veckan).

    Igår tog jag PCR(corona)-test inför resan och får svar på det ikväll och imorgon tar jag färjan till Åbo. Jag mpste ta ett till snabbtest i Coronabussen i Åbo när jag kommer i land nästa morgon

    På torsdag blir det alltså överföring av blastocysten, den lilla eskimon!!!

    Nu börjar jag faktiskt känna lite nervositet. Efter 14 års barnlängtan, IVF (två olika partners) och allt - och aldrig ett enda plus... Inte ett alltså!! Är det ens möjligt?

    Fast jag ÄR hoppfull och positiv, men det känns så... surrealistiskt!

  • Lumila
    Zwillinge86 skrev 2021-02-25 07:11:47 följande:
    Helblankt.....
    Nej så tråkigt!

    Men min läkare sa att det kan ibland bli falsk negativt, så om det visar neg så ska man ta blodprov innan man slutar med hormonerna.
  • Lumila

    Kom nyss hem från Åbo. Resan gick utan missöden och jag hade tagit in på Sokos hotel som låg andra sidan vägen så jag kunde ta det lugnt där hela dagen.

    Så sen igår eftermiddag ligger den en liten eskimo (5 dagars blastocyst) och gosar sig i min livmoder. Känns magiskt! De sa att den såg jättefin ut och hade klarat upptinandet jättebra. 

    Åååh! Nu hoppas, hoppas, hoppas jag bara att den fäster. Gud så fantastiskt det vore om det gjorde det! Men jag är helt inställd nu på att få ett plus. Jag måste vara det! <3 <3 

    Jag tänker nu bara ta det jättelugnt i helgen och äta massor av lever och grönkål! Ha ha!

  • Lumila

    Ha ha! Jag vet inget som är mer näringsrikt är just lever och grönkål!
    Jag har ett supergott recept på leverfärsbiffar, och däri ingår även nötfärs och hjärta. Köper organfärs från Gröna Gårdar som är ekologiskt och gräsbetat. Mums! Ha ha!

    Nu till en märklig fråga: Min livmoder känns kall!? Lite pirrigt, men ändå kallt. Och igår kväll gjorde det lite ont också vid några tillfällen.

    Mycket märklig känsla! Ska det göra så? Har någon annan upplevt samma?

    Och är det ett gott eller dåligt tecken?

    Ska värma en vetekudde och lägga på magen tror jag...

    Hur mår ni andra nu?

  • Lumila

    Hej på er alla!

    Så fint för er som fått se hjärtslag och allt nu på ultraljud. Underbart!

    Så tråkigt att slemhinnan inte vill samarbete för dig Sofia. Jag fick använda bioidentiska östrogenplåster. Kanske kan det fungera bättre om du fick bioidentiska hormoner istället för syntetiska? Jag vet inte, men bara en tanke? 
    Progesteronet (vagitorierna) är ju också bioidentiskt.

    Vad gäller egen del ser det dåligt ut...


    Jag har idag tagit graviditetstest (enligt den dag läkaren ville jag skulle ta test) och det visar negativt. Idag är embryot 16 dagar gammalt såp det borde verkligen synas nu.
    Jag köpte ett test som visar graviditet 5-7 dagar före beräknad mens, så jag testade också lördag och söndag med samma resultat.
    Så tyvärr ser det inte ut att ha lyckats. Lördag och söndag har jag mest gått runt och deppat, gråtit och legat på soffan. Idag hoppas jag kunna ta nya tag.
  • Lumila

    Tack hörni! <3

    Ja, det var första försöket med ÄD.

    Vi gjorde 3 st IVF 2020, men bara ett av de tre äggplocken resulterade i en enda insättning... Därför rekommenderade läkaren ÄD.

    Innan dess har jag genomgått flera IUI:s och IVF:s i ett tidigare förhållande, utan resultat där också.

    Under dessa 14 år med barnlängtan har jag ännu inte lyckats plussa en enda gång... Just nu känns det som att det aldrig kommer att ske. Men jag vet att det går över snart och så början man kämpa och hoppas igen.

    Vi har 2 st tredagars embryon i frysen, så det känns bra iallafall. Månne inte det ska lyckas till slut!

Svar på tråden Äggdonation 2021