• Sussna85

    Äggdonation 2021

    Cina35 skrev 2021-01-29 06:23:33 följande:

    Jag går hos gynhälsan i Uppsala. Vi köpte 10 ägg i somras där inget klarade sig till blasto så det blev ingen överföring. Fick 5 nya ägg på garanti och det blev 2 st blasto då som frystes.

    Fredag för 2 veckor sen så blev det överföring, det första embryot överlevde inte upptiningen så dom fick tina upp det andra också och det klarade sig och överfördes.

    Idag har jag testdag och det visade gravid, så jag är såå glad.


    Så härligt!! Grattis till er!! <3
  • Sussna85
    pixie78 skrev 2021-01-30 21:02:15 följande:

    Hur noga är ni med att hålla samma antal timmar mellan doserna av Lutinus? Jag tar tre gånger om dagen men det blir ju länge mellan sista på kvällen och första på natten. 

    En annan fråga, ni som har nån slags känningar (under ruvning eller efter plus) var känner ni av det? Jag hade sååå ont i går, långt ner till höger, nästan i ljumssken. Känns mer som i äggledaren liksom. Känner mig pinsamt dåligt insatt i min egen anatomi men alltså var sitter egentligen livmodern? :) Bör den inte vara mer i mitten av magen :)


    Blir galen av denna väntan och oro. Igår kändes det så bra för att det gjorde ont och jag började drömma lite om framtiden, idag har jag inte känt ett dugg så tänker genast att det är över och förbered min sambo på det. Förra gången stannade det av i vecka fem.. typ där jag är nu alltså. Känner heller inga andra symptom. Kommer inte ihåg när jag började må illa den gången där det varade lite längre... Hur känner ni andra? Blir det annorlunda med symptom nu när man är fullproppad med progynon och Lutinus? 


    Kan man ens märke ett missfall så länge man tar progynon? Man börjar väl inte blöda förrän man slutar ta dom? Frågade kliniken men de sa bara att jag inte ska oroa mig.. haha ja eller hur!!


    Nu tar jag inte just Lutinus men jag har nog låtit progesteronet diffa på nån timme+ och -.
    Här går oxå mina symptom upp och ner,i början precis före plus, och efter kände jag mycket mycket mer faktiskt, det ila ner mot ljumskarna och stack i brösten.
    Nu är jag i v.5(4+3) enligt mina egna beräkningar,och nu så är det inte så mycket,jätte hungrig hela tiden nog, och så svider/spänner det i magen ibland,en aning illamående lite nån dag då och då.
    Men mina symptom går verkligen upp och ner dag för dag.
    Jag nojjar nått enormt och det är så jobbigt, jag skulle så gärna bara njuta.Men det går inte!
    Jag tar gravtest med jämna mellanrum,och de ökar stadigt uppåt vilket ger mig en liten tidfrist i min oro. Tänker fara och ta ett HCG blodprov imorgon,när jag har fått svaret på det har jag lovat mig själv(försöka duger) att släppa oron och detta testade.

    Har oxå funderat på om Zumenon som jag tar ist för Progynon,och progesteronet just att "gömma bort ett missfall". Usch hemsk tanke...

    De är fan inte lätt att inte oroa sig när man äntligen har fått detta plus ppå stickan som man så innerligt har önskat. En stor kram till dig och jag hoppas att vi får uppleva en liten höstbäbis Hjärta
  • Sussna85
    pixie78 skrev 2021-01-31 18:43:37 följande:
    Åh, men då är vi på exakt samma dag. Jag satte ju in ett femdagars på måndagen efter dig. Så 4+3! :) Va kul att vi kan följas åt här. Jag ska ta HCG på tisdag så hoppas också det hjälper att stilla oron lite. Och imorgon ska jag ta ett nytt digitalt test. Tänker att det kanske visar Gravid 2-3 imorgon.. Och om det inte gör det blir det ju panik men då har jag HCG-testet på tisdagen! :)

    Vad "skönt" ändå att få känna lite illamående.. det känns som det säkraste tecknet tycker jag..

    Hur snabbt får man svar på HCG tros? Du får skriva sen när du får ditt resultat! Stor kram till dig också - heja oss!!
    Jamen det är vi ju! Nice! Och vad roligt,hejja oss{#emotions_dlg.flower}
    Sköterskan kolla upp och sa att jag borde få svaret tisdag på em. De skickar dom flesta provsvar till Helsingfors för analys så därav tar det en stund. Jag håller tummarna att det digitala visar det de ska imorgon,men om det alltförmodan inte gör det har jag förstått att de digitala testerna inte alltid är att lita på fullt ut,så då är det ju betryggande att ha ett blodprov sen som är tillförlitligtGlad Men jag skriver sen vad det visa jo,nervigt är det ändå..

    Ja det är ju faktiskt skönt att känna det där lilla illamåndet,haha.


  • Sussna85
    pixie78 skrev 2021-02-01 08:09:36 följande:
    Onej...En stor stor kram till dig! Vad ledsamt GråterHjärta När ni känner er starka nog för att försöka igen så hoppas jag så att det blir en bättre utgång,två ägg har ni kvar läste jag.Hoppas så att där ligger ert lilla lyckoägg!
  • Sussna85
    pixie78 skrev 2021-02-01 10:49:18 följande:

    Tack för fina ord! 

    Känner mig helt tom men samtidigt är jag och min sambo väldigt lösningsfokuserade så nu undrar vi vad vi kan be om från kliniken nästa gång. Vi går ju på Ovumia i Finland. Ni som går i Ryssland verkar ju få en hel del annat utöver progynon x3 om dan och Lutinus x3 om dan. Vad tycker ni vi ska be om? 

    De har själva nämnt ERA men jag känner mig lite skeptisk till det. Bara tanken på att ta alla mediciner en hel månad utan att sen ens göra en insättning. Dyrt är det också och meckigt att åka till GBG för att göra det. Vad jag vet finns inget ställe i Sthlm där man kan göra det.  De är själva skeptiska till tillförlitligheten också. 

    Det känns som det är fel på min livmoder. Vad kan man göra då för att förbättra? Hysto, vitaminer, inget koffein?

    Vi har två embryon kvar, sen är det slut. Kommer inte orka börja om efter det. Känner mig redan för gammal egentligen. 


    Kramar ännu en gång! Vet inte om det hjälper er så mycket men ERA gör oxå Mehiläinen Felicitas i Åbo.
    Det är en väldigt styrka att vara kunna fokusera i en sorg, jag hoppas att ni finner nått som hjälper erHjärta

    Jag gjorde just ett "Pipelle" prov av livmodern innan vi nu fick tillbaka detta embryo.
    Kanske nått som du skulle kunna få till? Om du inte redan har gjort det förstås.
    Är inget stort ingrepp och iallafall nått att kanske börja med,de tar ett cellprov ifrån livmodern. Det visar sen på infektioner och ev förändringar. Om de nu skulle råka få med en polyp eller liknande med i borsten de använder för att svepa runt därinne visas oxå det.
  • Sussna85
    Juni10 skrev 2021-02-01 16:51:44 följande:

    Man bara stänger av sätter pannan mot väggen och går in i lösning. För det är det man måste. Känner igen det och känner med dig.

    Utöver basen tar jag prednisilon 5 mg (kortison för att dämpa immunförsvaret något) trombyl/aspirin 75 mg (för att öka blodtillförseln, "tunna ut blodet" lite) och så då Duphaston 10 mg för att minska missfallsrisk. Duphaston finns inte i Sverige, men finns kanske något liknande? Vet ännu inte om detta kommer att göra någon skillnad för mig ännu, men det känns rätt utifrån mitt läge. Jag gjorde också en hyseroskopi i Sverige, innan vi åkte till Tjeckien, i hopp om att ha gjort allt som var möjligt för bästa resultat. Blev dock ytterst osäker på vad kliniken i Prag ville att läkaren skulle göra under hyseroskopin (utöver att ta bort polyper, myom och se så att allt var ok.) Så för mig kollade de bara att allt såg bra ut, de tog bort en polyp vid livmodertappen (men vid ivf:er ska den eg inte hindra då den ju satt vid tappen, men jag slapp ett obehag som jag inte visste kom från polypen. De upptäckte ett myom (men den satt på utsidan på äggstocken, så de lät den sitta kvar för den skulle inte störde en ev graviditet). De skrapade - inte -bort slemhinnan, som då var tjock (11 mm) för ingreppet gjordes på dag 21. Jag visste inte om kliniken i Prag ville att de skulle ta bort den eller inte. Fick inte riktig klarhet i detta trots annars bra mailkommunikation. 

    Kliniken i Prag ville att jag skulle göra hysteroskopin på dag 21 vilket gjorde den svenska sjukvården något förbryllad då de vanligtvis gör det ingreppet strax efter mens och inte så sent i cykeln. Hysteroskopin gjordes i cykeln precis dagen innan jag började med nedregleringen, dvs tätt inpå behandlingsstart, vilket Prag ville. Den slemhinna jag hade då, var ju den som jag några dagar senare "blödde av". Tänker därför nu i efterhand att de ev skulle ha skrapat bort den för att se så att allt under såg ok ut. Men har läst att det är en avvägning hur mycket man ska göra därinne för att undvika ärrvävnad bla, så jag tror ändå att det var bra så som de gjorde. 

    Har senare läst att andra gjort "en skrapning och ett inplantationssnitt". Jag är osäker på vad detta innebär (i synnerhet implantationssnittet), men läste en artikel RMC i Malmö som genomfört en studie om att det i vissa fall kan vara gynnsamt att ha "retat" slemhinnan innan insättning. Så om du inte gjort en hysteroskopi kan det ev vara något? 

    Min mamma kämpade på naturlig väg i något år men blev inte gravid, gjorde en skrapning och blev då gravid direkt. Därefter fick hon totalt fyra graviditeter (ett som kom för tätt inpå som hon med vånda tog bort) men tre födda barn totalt. För henne var skrapningen ett litet ingrepp som gjorde stor skillnad, därför kändes det viktigt för mig att göra detta efter 5 insättningar där inget tagit. Men det är ju ofta svårare för många av oss än för min mamma. Flera av oss har ju fler aspekter än så att ta hänsyn till för att komma i närheten av en graviditet. För min del har vi både manlig faktor (Vi kan aldrig bli gravida på naturlig väg då mannen har extremt få spermier) och kvinnlig- mina ägg verkar sannolikt blivit för gamla är precis 43 nu... (och min kropp har flera gånger varit hyperstimulerad av alla behandlingar genom åren). Men har regelbunden mens och bygger slemhinna bra. 

    Övrigt om spermier: Trots att mannen har få spermier och hög fragmentering, stora huvuden och dubbla svansar och allt vad det heter har klinikerna ändå alltid använt hans spermier och de har haft en hög befruktningsgrad (högre än den gång vi använde frysta donatorspermier). I Finland fick han först  få ut en sats som inte användes och därefter lämna in en ny, på så vis fick de fram pigga spermier som inte fastnat i en troligtvis blockerad ledare. I Prag gjorde de en MACS, magnetic activated cellsorting och fick fram starka spermier som befruktade 6 av åtta ägg varav 3 resulterade i blastocyster på dag 5. 


    Intressant att du tar upp just detta att "reta" slemhinnan i livmodern innan insättning. Jag gjorde ju ett Pipelle cellprov den 5.1 och satt in ett embryo ganska kort därefter. Och det tog sig ju! Kom över denna artikel precis efter jag hade gjort detta lilla ingreppet sen...Vet inte om det var därför vi lyckades på vårt första ÄD,det går ju såklart inte att säga. Men ja det var en jäkla fin slump annars :D

    www.vetenskaphalsa.se/lagom-irriterad-livmoder-kan-hjalpa-ovilligt-agg/
  • Sussna85
    Juni10 skrev 2021-02-01 21:26:24 följande:

    Ja, svårt att veta. Men de forskar iallafall på området och Gennet förespråkade starkt att jag skulle göra en hysteroskopi innan deras behandling.

    Och jag har plussat idag. V2-3 på stickan. Vågar inte ta ut något. Men lite....glädje, eller tillfälligt lugn - Iallafall över dagen. :) Ska försöka få till ett blodtest för hcg imorgon.

    Det är samma artikel jag läst. :)


    Jamen grattis!! Vad roligt,och få v.2-3 direkt bara :) nä jag vet känslan att inte våga känna glädje fullt ut. Men förhoppningsvis vill de lilla livet stanna! Här väntar jag med spänning på mitt HCG...borde få svar idag
  • Sussna85
    pixie78 skrev 2021-02-02 08:46:02 följande:

    Tack! Jag läste din artikel, det låter ju rimligt. Skriver upp det på listan också! Ska försöka hitta en bra gynekolog här hemma och diskutera med också. 

    Vi bor i Stockholm så om man hade kunnat göra det här kanske det hade känts mer lockande. Men vi får se. Antar att vår läkare kommer föreslå det om det fortfarande är relevant. 

    När får du svar på HCG? Har du fått några mer känningar nu?


    Ja gör det :)

    Ska försöka ringa om ett tag om HCG svaret. De sa att förhoppningsvis ska det finnas mot eftermiddagen. Igår mådde jag riktigt illa på kvällen. Sambon kom med kaka och jag förmådde mig inte ens smaka en bit,och det är verkligen inte min stil,haha.

    Annars drar,molar och spänner det i magen fortfarande ibland,fick imorse en sån ilning i ena ljumsken så jag nästan inte kunde ställa mig upp. Undrar vad de berodde på dock.
  • Sussna85

    Fick tillbaka mitt HCG nu! 2349 mIU/ml var det,och jag är i v.5 (4+5) vad jag har räknat..egentligen gör inte detta mig lugnare,haha men försöker googla och tror det är normalt.

  • Sussna85
    pixie78 skrev 2021-02-02 11:55:58 följande:

    Men det låter väl jättebra. Då ligger du ju rätt utifrån veckan. Så här stod det i mitt provsvar igår angående nivåerna:

    V5: 100 - 5 000.

    V6: 1 500 - 53 000.

    V7: 24 000 - 120 000.

    Det bästa nu är ju att du kan följa upp vecka för vecka och se att det stiger!

    Vad glad jag blir för din skull att du har en massa symptom och att värdet ser bra ut! Heja!!


    Åh tack för att du orkar del med dig,trots de motgångar du just har varit med om. Blir varm i hjärtat att det finns så många fina personer ute i världen :)

    Men alltså 4! Jag säger faktiskt detsamma. Hur kunde ens testet snappat upp det. Konstigt. Kramar!
    pixie78 skrev 2021-02-02 11:57:05 följande:

    Mitt värde var 4 (!) så man undrar ju vad som pågick där inne för att jag ens skulle få utslag på det digitala testet för 5 dagar sen.


Svar på tråden Äggdonation 2021