• Sussna85

    Äggdonation 2021

    GrodanS77 skrev 2021-02-09 19:59:02 följande:

    Är inte bekant med medicinerna du nämner. Men om du tar extra doser så ska du se till att ta det åtminstone ett par dagar och sen trappa ned. Man ska inte ta en extra dos här och där, utan hålla så jämn nivå som möjligt.


    Jo,tack <3 tänkte samma,jag tänket nu 8 mg ist för 6 mg zumenon,det samma som Progynon som är vanligare att ta i Sverige vad det verkar :) har inte tagit extra progesteron ännu dock,jag tar ju redan 800 mg/dag av Cyclogest. Känns som tillräckligt egentligen, men om jag tar 200mg till utöver det då blir det ju 1 g progesteron/dag låter mycket. Men jag har förstått att man inte kan överdosera det?
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-10 09:07:00 följande:
    Låter som en redan väldigt hög dos progesteron. Det vanliga i Sverige är 3 lutinus per dag vilket blir 300mg (eller 2 crinone men har inte dosen i huvudet). Vet inte vad de som har ?plan b? använder för mängd.

    Har aldrig hört någon maxgräns på progesteron men inte heller hört att man inte kan överdosera. Som mest har jag varit uppe i 600mg.
    Jo så är det,är redan en hög dos. Detta att man inte kan överdosera progesteron är bara nått jag har läst lösryckt från olika sidor utan säker källa. Så jag har inget belägg från läkare eller dyl. Därav så håller jag mig till 800 mg ännu,det är som du skriver redan en väldigt hög dos. Men kommer att ta 8 mg Zumenon nu i några dagar,på eget behåg och trappa ner sen om nu det finns ett levande foster där imorgon.
    Lumila skrev 2021-02-10 09:31:55 följande:
    Åh nej! Men som de andra säger här, det kan vara bara ett blodkärl som brustit. Ingen fara. 

    Jag håller tummarna att det snart slutar blöda och att graviditeten får fortlöpa som den ska och att allt går vägen! Kram!
    Tack snällaHjärta Vill bara att det ska bli imorgon nu så jag får veta hur det är därinne igen.
    Lumila skrev 2021-02-10 13:43:43 följande:

    Hej igen!

    Fick nyss veta att det blir äggplock på fredag! Gud så spännande!!! Troligtvis 15 ägg trodde läkaren. På måndag får vi veta hur många som befruktats och sen får vi ge önskemål om hur länge de ska odlas.

    Nedfrysning sker dag 3-6. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska önska. Jag tänker att det är bättre ju fler som får odlas till blastocyststadiet eftersom alla ska frysas.

    Har ni några råd hur vi kan tänka här?

    Jag hinner alltså inte bli "klar" för färsk transfer.
    Men hur många dagars östrogenbehandling har ni andra fått innan livmoderslemhinna varit redo för tranfer? Jag fick mens måndag kväll och började med plåster tisdag kväll.



    Och yeey! Vad spännande! Och ett fint antal ägg oxå :)

    Inte för att på nått sätt, hur ska jag utrycka det, sänka er förhoppning om att få välja hur länge äggen ska odlas,men.
    Det sa de åt oss oxå på kliniken, att sen får vi välja hur länge de ska odlas.
    Men nejdå. Vi fick varken välja ET dag eller hur länge resterande skulle odlas, vilket gjorde mig lite överrumplad. Då fick vi 10 st ägg vid ÄP, så antalet var ju bra.
    Fråga oxå här då hur vi skulle tänka, vi vände och vred på alternativ tills vi hade kommit fram till ett någorlunda beslut, och sen när de ringde för att säga hur många som blev befruktade så var redan ET dag bestämt. När vi kom till ET var sedan oxå 3 st redan nedfrysta,och resterande hade de bestämt att skulle odlas vidare. Men det är som de är med det...och hoppas att ni får välja som de säger såklart{#emotions_dlg.flower}
    Jag åt östrogen,zumenon, från den 25.12,den 5.1, 12 dagar senare då typ var jag på ultraljud och då var slemhinnan 7 mm och ET blev sen den 15.1

  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-11 14:16:43 följande:

    Härligt! Skönt att höra!

    Har du fått nån mer förklaring till blödningen? Ingenting som syntes i livmodern?

    Skulle ha frågat tidigare men jag lyckades inte komma in på familjelivssidan då.

    Själv har jag nu meddelat kliniken att det blev plus. Testade idag och jäklar va starkt strecket blev på cb. Var tvungen att ta ett digitalt också och det visade 3+. Jag vet att man inte ska lita allt för mycket på veckoindikatorn men blev lite nyfiken då strecket var så starkt. Hade förväntat mig att få 2-3 veckor, eftersom jag borde va på V4+5 idag, men hade alltså redan slagit om till 3+.


    Nä,ingen egentlig förklaring...jag får bara hoppas att det var en engångsföreteelse. Eller ja,hon prata om en tvilling som kanske blödde ut,men inget såg hon i livmodern att det skullevara någe rester,så jag tror inte riktigt det...

    Men härligt med ett stark fint plus! Grattis igen <3
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-12 14:06:05 följande:

    Ja, får verkligen hoppas att det var engångsgrej!! Men du sa att tappen var stängd när du blödde? Då borde det väl inte ha kunnat vara en tvilling? Eller?!

    Tack! Jag håller fortfarande att vänja mig vid tanken att det tagit sig . Men nu har tröttheten och en del illamående kickat in så det börjar kännas mer verkligt


    Ja tappen var stängd vid första ultraljudet,vilket jag nog påpekade nu när jag var i torsdags,men läkaren sa att,jo det hade hon nog läst...så med den infon till låter detta med en tvilling väldigt långsökt. Fast inte vet jag riktigt hur det funkar,haha. Funderar oxå hur blodet alls kan komma ut om de kom från livmodern,att en mindre blodåder hade brustit eller så. Jah,många frågor med inte lika många svar :D

    Ja,jag tackar för mitt illamående faktiskt( ännu iallafall:D )då känns det som de mer verkligt jo :p

    Och här har nog oxå tröttheten slagit till,somna i soffan kl21 igår,inte likt mig.
  • Sussna85
    Juni10 skrev 2021-02-12 22:01:31 följande:

    Oj så många inlägg på några dagar - så kul att läsa i kapp lite. 

    Grattis Grodan77 så jätteroligt! Håller alla tummar och tår. 

    Sussna85. Följer dig lite extra nyfiket, jag är ju bara en dag efter med min insättning och graviditet. :) Bra att läsa om den stängda livmodertappen och slutsatsen att det därmed inte verkar vara en blödning från en ev tvilling. Jag har också fått blödningar, men hitintills bara två korta och lätta nidblödningar. Blödde vid 21 på kvällen. Kom en typ kort, men tydligt blödning. Stannade av ganska direkt och så var det lugnt i någon vecka. Kände ingen molvärk i samband med blödningen. Samma sak hände i v 5. Vanligt och troligt inget att oroa sig för sa kliniken och HCG verkade då stiga som det skulle så jag oroade mig inte. Jag har haft väldigt svaga symptom än så länge. Men nu är jag i v.6+0 och nu på kvällen fick jag utöver det lätta lätta, knappt märkbara illamåendet ganska kraftig molvärk i ryggen, typ mensvärk.

    Så nu blir jag lite rädd att jag ev skulle få en kraftigare blödning under helgen.
    Vad har ni fått för instruktioner om ni får en kraftigare blödning? Att åka in och göra ett UL?

    Vid de mindre blödningarna sa min klinik att jag bara skulle ta det lugnt och se till att jag får i mig min vanliga dos progesteron, inte öka utan försöka hålla den jämn bara och dricka mycket vatten. Men om man får en kraftigare blödning? Då är det troligtvis läge att åka in för ett UL så snart man kan?  

    Håller tummarna för alla som ruvar och väntar på insättningar, planerar inför framtiden och så ett "Hej och välkommen" till de som är nya i tråden. :)


    Ja men skoj att vi är så nära varandra! Inga restrektioner alls, maila kliniken om min blödning, fick till svar att "Hpppas allt fortsätter bra" så ja...Och idag har jag börjat blöda igenGråter Inte lika mycket och inte med samma värk dock,men ändå,fan säger jag. Om detta fortgår är min plan att fara in till akuten i helgen,de måste ge mig en undersökning igen bara.
    Har vår första tid till mödravården på måndag,så annars ska jag försöka skynda på det ultraljuder man är beviljad i typ v.8-9.

    Det är så psykiskt påfrestande detta,hoppas du klarar dig utan mera blödningarHjärta
    En till fundering, haha, jag har många planer och funderingar,är att fara och ta HCG blodprov igen för att se hur det ligger till,om jag inte får ett tidigare VUL inom kort.
    Har tagit två st hittills och då såg allt bra ut med fin ökning,men det var ca 1 vecka sen det.
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-15 18:10:30 följande:

    Lyckan verkar inte vara så långvarig denna gången heller. Började blöda idag, helt utan förvarning, ingen smärta. Har inte haft den minsta tillstymmelse till rosa ens. Men idag störtflod och klumpar. Har fått ut så mycket så det känns verkligen inte som det finns en chans att det är något kvar av en lycka graviditet. Ska till kliniken i morgon eftermiddag och få det bekräftat. Fortsätter dock med medicin till dess jag har varit hos kliniken.

    Nu har vi bara en liten rackare kvar i frysen...


    Onej HjärtaGråter Men nu kan jag ju ta mig som exempel. Jag blödde ordentligt med smärta och ändå var allt ok,har varit in en gång till efter det med blödning oxå.(Igår) Och då konstaterades att jag troligvis har ett hematom i livmodern.

    Men,allför mycket klumpar bådar inte gott överlag nejHjärtamen jag håller ändå tummarna att det är en ofarlig blödning!
     
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-16 08:51:04 följande:
    Så då har du fått en förklaring till blödningen i varjefall. Skönt!

    Nä, med den mängden klumpar jag fick ut och i de storlekarna känns det inte som om det skulle gå vägen. Känns som om enda chansen är att det typ var en tvillinggraviditet från början. Men nä, känns som om det är kört. Ska kolla på eftermiddagen. Hoppas bara på att jag kan få ett klart besked på en gång så det inte drar ut på tiden i veckor. Hatar när det blir så!
    Jo,läkaren gissa på det efter ha sett ett mörkt fält med dålig blodcirkulation i livmodern. Så skönt att få ett svar på mina blödningar.

    En stor kram till dig! Hoppas isf allt har kommit ut och att du kan blicka framåt inom kort igen,hoppas hoppas den sista snöflingan i frysen är The One för erHjärta
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-16 15:45:29 följande:

    Tydligen så är jag fortfarande gravid!!! Hur i hela h-vete gick det till??!?? Inget spår av blod i livmodern eller på tappen, en fostersäck där man kunde skymta ett foster i ena hörnet. Eftersom jag bara är i v5+3 så är det för litet för att se hjärta och om det lever. Men det fanns där, såg ut precis som det skulle i den veckan. Ska på koll igen om en vecka.

    Igår så blödde jag alltså mer och fick mer klumpar än vid mitt missfall i vecka 9. Ändå fanns något kvar! Ja, jag trodde jag hade varit med om det mesta i gravidsvängen men tydligen inte.


    Jamen se där! Åh jag börjar gråta juh,vad härligt <3 Hoppas det utvecklar sig vidare åt rätt håll nu då,håller mina tummar fortfarande för dig<3 Det är helt otroligt,då är vi två som kan motbevisa att en större blödning inte alltid behöver betyda missfall. Stor kram!
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-02-16 19:31:01 följande:
    Jätteskönt att det gått bra för dig också!!

    Ja, det är häftigt! Det trodde jag verkligen inte! Ok om det bara hade kommit blod, men alla dessa klumpar, stora också. Det gjorde mig helt övertygad om att det var missfall. Men tydligen kan man inte vara säker på någonting. Och tur är väl det

    Jag får försöka se mig som gravid i åtminstone en vecka till då om inget mer dramatiskt händer under den tiden. Har lite svårt att ta in det faktiskt!
    Hjärta Ja det är som du skriver,svårt att ta in. Och har för mig,ja förstört mycket av lyckan att vi äntligen har lyckats tyvärr. Har varit så säker två gånger nu att det sket sig,och min mentala mående har fått sig en törn...Var på förta besöket hos BM i måndags,hade tänkt avboka det för att jag trodde att det skulle vara onödigt att ens gå på det,för samma dag skulle vi än en gång in för att kolla blödningen som hade börjat i helgen igen då. Kommer egentligen inte ihåg nått av de besöket,jag var så stressad och orolig.

    Nästa VUL kommer att vara den 1.3. Ultraljud+NIPT test,väntar otåligt på att få se vår lill* igen. Att vänta har aldrig varit min starka sidaFoten i munnen

    Men nu hoppas jag att det fortgår utan mera blödningar för oss båda{#emotions_dlg.flower} De såg ingen orsak då alltså var denna kraftiga blödning kom ifrån?
Svar på tråden Äggdonation 2021