Forum Anonyma diskussioner - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fråga tillbaka?

  Lör 2 jan 20:00 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Lör 2 jan 20:00

  Läste en fråga på ett annat forum om varför så många inte frågar tillbaka när man ställer en allmän fråga som t ex Hur har du det? eller Hur har din dag varit?

  TS fick massor av tykna svar om att hen var konstig som inte förstod att den som hen frågar var något av följande (min egen tolkning på vissa av punkterna, det är inte citat)
  * ointresserad av att prata med TS vid det tillfället
  *ointresserad av TS som person - varför fattar inte TS det och slutar tränga sig på folk som inte vill ha med TS att göra?
  * förutsatte att TS skulle berätta om sin egen dag el liknande självmant, den som TS frågar ska inte behöva fråga själva; om man väntar på en motfråga är man en mes som inte förtjänar uppmärksamhet
  * det är omodernt att ställa såna frågor - om man frågar sånt så får man förstå att folk inte vill ha kontakt med en
  * att folk inte vill ha såna närgångna frågor
  * förutsatte att TS ställer frågan för att narcissistiskt få berätta om sig själv och därför medvetet inte ställer fråga tillbaka
  * TS borde förstå att hen inte har social kompetens, i så fall skulle TS ha ett normalt samtal med dem som hen frågar såna frågor istället
  * inte orkar låtsas att hen är intresserad av TS totalt ointressanta tillvaro
  * om TS verkligen var intresserad av den hen pratar med, så skulle TS ställa andra initierade frågor - att ställa såna allmänna frågor tyder på att man är ointresserad av personen man frågar

  Jag måste säga att jag blev ledsen å TS vägnar. Svaren var så elaka (som iofs är vanligt på det forumet, jag måste sluta läsa där!!! Majoriteten av de som skriver där verkar bara vilja skada andra för att må bättre själva eller nåt.).

  Tänkte höra med er här på FL.

  Håller ni med om ovan?

  Jag själv är en sådan som frågar såna frågor. Skulle säga att jag får en motfråga i 50% av tillfällena. Har själv tänkt att det är normalt att prata om sånt med bekanta och även vänner eller kollegor som man inte träffat på ett tag. Har inte alls tänkt i de banorna som i punkterna ovan. Är jag, liksom TS i mitt exempel, en person som är helt off socialt eller???

 • Anonym (ddd)
  Visa endast
  Lör 2 jan 23:01 #1

  Man kan ställa sådana frågor mest som en start på konversationen men det är egentligen inte så noga med svaret. 
  När man hälsat på någon och säger "hur är det med dig?" så förväntas man inte dra sin livs historia om sjukdom, sorger och bedrövelser utan man förväntas svara "jo tack, det knallar och går" . Det kan nog då vara så att man inte ställer en motfråga av samt skäl. 

 • Sön 3 jan 08:15 #2

  Är det familj, kollegor, vänner så ställer jag alltid frågor om hur de mår, hur de har haft det, frågar hur det gått med specifika saker de tidigare nämnt osv.

  Försöker visa att jag är intresserad av dem och deras liv och jag vill dem väl och finns där för dem både i med- och motgång.

  Tyvärr är jag väl omgiven av sådana självcentrerade människor som ts citerar för det är snart 2 år sedan jag skilde mig och ingen har hört av sig för att fråga hur jag har det. Eftersom ingen frågar har jag ibland försökt berätta, men märker att ingen är intresserad av mig och mit liv utan de vill bara ha någon som lyssnar på dem och stöttar dem i det som händer dem.

  Har så klart även försökt förklara hur jag känt kring denna envägskommunikation för den som ansåg sig vara min bästa väninna, men hon förstod inte alls min situation. Hon hade det ju bra så varför hade inte jag det?

  Orkade inte med hennes monologer, så jag får väl ändå tacka pandemin och permittering för att jag nu mera är fri från hennes monolog. Vi pratades vid - hon pratade och jag lyssnade, typ varje morgon vi åkte till jobbet.

  Och även om jag sa att det är ok att höra av sig andra tider så ville hon inte det för då var hon så upptagen. Jag var alltså inte värd 5 min av hennes fritid, så ingen förlust känner jag...


  Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll