• Wed 6 Jan 2021 16:17
    2433 visningar
    39 svar
    39
    2433

    Hur långt tid tog det att bli gravid för er? Bör jag vara orolig?

    Hej!

    Skulle vara otroligt tacksam för svar, är "ny börjare", vet vääääälidgt lite om saker å ting om jag ska vara helt ärlig..

    1. Ni som är/har varit gravida. Hur långt tid tog de för er att bli gravida? Hur gamla var ni?

    2. Ni som inte blivit, hur länge har ni försökt? Hur gamla är ni?

    3. Hur tidigt plussade ni? Svagt eller starkt? Med vilket test?

    Om mig. Är 31 år (89:a) och försöker nu för första gången i mitt liv att bli gravid. Tog ut min p-stav slutet av sept/början av oktober och mensen har varit regelbunden sen dess.

    2 gånger av dom före BIM hade jag alla möjliga graviditets symtom, trodde jag.. men de var ju bara att mensen va på G. MEN NU IDAG den 6 Januari har jag BIM och mina bröst gör inte ens ont, inga symtom alls förutom konstigt (mens?) värk vid höften/svanken. Känns som ngt droppar i trosan och tänker, jaha nu kom den men nej, inget alls..

    Jag tog test bim -2 och idag på BIM men båda är likadana, man ser suuuuuuuuuuuuuper svagt sträck om man vänder på testet åt höger , men inte annars. Så kan ju va att jag inbillar mig.

    Jag har haft P-stavar sedan jag va ca 19-20 år, har dom förstört min kropp? Är de försent för mig åldersmässigt? Bör jag va orolig nu redan efter 3dje försöket? Vi har haft sex vid rädd tillfällen enligt appen plus även massa tillfällen med "liten risk att bli gravid" .

    Mycket text, men snälla jag skulle vara otroligt tacksam för svar!

  • Svar på tråden Hur långt tid tog det att bli gravid för er? Bör jag vara orolig?
  • Anonym (T)
    Wed 6 Jan 2021 16:18
    #1

    Det är normalt att det tar upp till 1 år.

  • Wed 6 Jan 2021 16:26
    #2
    Anonym (T) skrev 2021-01-06 16:18:19 följande:

    Det är normalt att det tar upp till 1 år.


    Har också läst de, men... "Alla" barndomsvänner plus mina andra vänner med barn säger nästan alla att de blev gravida direkt efter de slutat med preventivmedel...
  • Anonym (Skoge­n)
    Wed 6 Jan 2021 16:29
    #3

    1. Jag har varit gravid två gånger. Inga barn än. Första gången gick det på första försöket, andra gången på andra. Jag var 34, nästan 35.

    3. Har bara använt RFSU Testa Ofta, har då testat på bim en gång och bim+3 andra gången. Jättestarka streck direkt, som höll sig lika starka även ett tag efter missfallen.

    Många säger ju att när dom blev gravida kände dom absolut inget, så du har nog en bra chans! Jag har känt jättestarkt och tydligt att jag var gravid.

  • Wed 6 Jan 2021 16:41
    #4

    Genomsnittet är 7 månader, dryga året normalt och 90% blir spontant gravida inom 2 år. Du är ung, har inte förstört kroppen med p-medel, borde absolut kunna lyckas. Och som svar på frågan: det tog drygt 10 år att få barn. Gravid blev jag däremot första gången på försök 22 som var IVF. Och 3 ggr till, men det blev m.f. Jag tillhör dock ett extremt undantag. 

  • Wed 6 Jan 2021 17:00
    #5

    Hej!
    Det är både vanligt och förståeligt att det dyker upp mycket oro och många frågor när man försöker få barn och det är lätt att bli stressad. Som flera har skrivit här i tråden redan, räknas det som normalt att det tar upp till 1 år (därefter har man rätt att söka hjälp av vården). Det beror på att ca 85% av kvinnor som försöker bli gravida, blir det inom det första året. Vid varje cykel är det ca 20-25% chans. Så egentligen är det inte konstigt om det inte går på första försöket, snarare tvärtom, då har man haft en himla tur Glad

    Du har inte förstört dina chanser pga preventivmedel. Du är inte heller för gammal. En kvinnas fertilitet är som bäst mellan 20-30 års ålder, men det är inte förrän efter 35 som chansen minskar kraftigt. Dock är det ju många som blir gravida även efter 35, siffrorna handlar om gruppnivå och säger inget om hur det är för en enskild person Glad  Själv är jag 32 och är på sjunde försöket med ett tidigt missfall bakom mig. Vet hur lätt det är att bli stressad och orolig, men försök att ha is i magen Hjärta 

    Om du vill kan du ju gå med i tråden BIM januari 2021 - Första barnet. Där är vi många som försöker bli gravida med första barnet, och i BIM-listan kan du också se hur länge folk har försökt Glad

  • Wed 6 Jan 2021 17:04
    #6

    Tack för era svar! :)

    Jag brukar ALLTID som sagt ha massa starka symtom innan mens, redan vid -5 BIM brukar dom börja, och har alltid sååå ont i brösten, vill äta massa gott, trötthet, ont i magen som bara den, ja alla tänkbara symtom men nu denna gången, ingen ting. Endast lite värk i svanken/midjan/nedre ryggen. Brösten är inte de minsta ömma, är så förrvirrad.

    Kommer inte mensen om 2 dagar så testar jag igen, med 2 olika test..

  • Wed 6 Jan 2021 17:08
    #7

    Mellan 1-4 mån. Jag var mellan 23-38 år. Blir gravid lika lätt oavsett ålder. Gjorde nyss en abort pga blev gravid trots skydd. Fyllde 38 i dec. Jag har 6 barn 8 graviditeter varav en abort ett missfall i v 7. 

  • Anonym (Skoge­n)
    Wed 6 Jan 2021 17:08
    #8

    Kom med i tråden som Stickling nämnde! Jätteskönt att prata med alla som är i samma sits. :)

  • Wed 6 Jan 2021 17:10
    #9

    För mig tog det sig på andra/tredje försöket. Slutade med p-piller i mitten av juli och började försöka nästa cykel. Missade dock ägglossningen så att det inte tog sig då är inte så konstigt. Efterföljande cykel uteblev ägglossningen men sen tog det sig. Är lika gammal som du. Tempar du och/eller tar ägglossningstest? Jag började med det nästan direkt för att ha bättre koll på om och när jag har ägglossning för att optimera chanserna.

  • Wed 6 Jan 2021 17:15
    #10
    Limeblad skrev 2021-01-06 17:10:19 följande:

    För mig tog det sig på andra/tredje försöket. Slutade med p-piller i mitten av juli och började försöka nästa cykel. Missade dock ägglossningen så att det inte tog sig då är inte så konstigt. Efterföljande cykel uteblev ägglossningen men sen tog det sig. Är lika gammal som du. Tempar du och/eller tar ägglossningstest? Jag började med det nästan direkt för att ha bättre koll på om och när jag har ägglossning för att optimera chanserna.


    Jag använder faktiskt en app, så den kan ju faktiskt inte helt hundra veta när de är bästa tillfällen. Kanske borde börja med ägglossningstest, om/när mensen kommer då..
Svar på tråden Hur långt tid tog det att bli gravid för er? Bör jag vara orolig?