• Stickling

    Vi som längtar efter liten

    Hej! Jag hänger gärna på! Har samma BIM som dig dessutom, 18/1! Tror jag hade ägglossning 5/1. Jag är 32 och försöker med första barnet. Detta blir sjunde cykeln :)

  • Stickling
    tessispuff skrev 2021-01-07 19:03:01 följande:

    Roligt att ni vill hänga på!

    Stickling, hur många dagar är din cykel och lutealfas? Jag har en cykel på 32 dagar och tror en lutealfas på 14 dagar. Tog ägglossningsrest denna gång och fick fast glad gubbe den 4/1.

    Lillalilo, kul!! Jag förstår att det kryper i kroppen. Och ja, logiska jag tänker samma att det troligtvis krävs fler försök. Men jag längtar på mycket och trots att man inte vill gå säker i förväg så har jag såklart redan planerat massor.. Vårt första försök tog det sig inte, men mensen behagade ändå att vara tre dagar sen trots att jag alltid har väldigt regelbunden. Det är typiskt! Hoppas det går sig för er, vi får uppdatera varandra. Har inte heller vågat säga något till mim bästa vän, så skönt att få snacka av sig här!

    Hur gör jag för att svara på inläggen individuellt?


    För att svara på inläggen individuellt får du klicka där det står citera, till höger om inlägget du vill svara på. Sen skriver du bara under det den andra skrivit :)

    Min cykel är lite oregelbunden, men i snitt är den 32 dagar, med 13 dagars lutealfas. Så där tajmar vi också! :) Vilket försök är du på? Minns inte om du skrev det, och ser inte ditt första inlägg nu när jag skriver :)
  • Stickling
    Lillalilo skrev 2021-01-07 19:44:25 följande:
    Stickling skrev 2021-01-07 19:06:06 följande:

    För att svara på inläggen individuellt får du klicka där det står citera, till höger om inlägget du vill svara på. Sen skriver du bara under det den andra skrivit :)

    Min cykel är lite oregelbunden, men i snitt är den 32 dagar, med 13 dagars lutealfas. Så där tajmar vi också! :) Vilket försök är du på? Minns inte om du skrev det, och ser inte ditt första inlägg nu när jag skriver :)


    Jag är exakt likadan, går händelserna 1000% i förväg och har redan börjat planera barnrum.. Samtidigt måste man ju behålla förståndet, eftersom det kan dröja väldigt länge innan något händer!

    Smärtan i ryggen har tilltagit nu och är densamma som den regelbundna värk jag haft tidigare. Och om mina chansningar varit rätt så betyder det typ ÄL-ish, men det skulle nog innebära att jag har en kort lutealfas. För det normala är väl 12-16 dagar som ni har? Idag på dagen var det exakt 3 veckor sedan förra gången jag hade samma värk i ryggen. Isåfall kan jag ha en på 9-10 dagar.. och det har man ju hört kan ställa till det lite, så hoppas inte!

    Känner ni av när ni har ÄL? Eller har ni använt tester? Tycker alla verkar så himla hemma på området ÄL, och själv kan man ingenting..
    Hänger inte riktigt med på hur du räknar :) De flesta kvinnor har en lutealfas på ca 14 dagar, dvs mellan ägglossning och mens. Det som varierar mellan personer (och för en och samma person mellan cykler) är follikelfasen, dvs mellan mens och ägglossning. Min follikelfas är ca 18 dagar, plus/minus några dagar. Eftersom en normal menscykeln räknas som allt mellan 21 och 35 dagar, kan follikelfasens längd variera från 1-3 veckor hos olika personer. 

    Angående ägglossningen har jag märkt att jag brukar få fertilt sekret ca tre dagar före positivt ägglossningstest. Då brukar jag börja testa med Clearblues digitala tester, som visar en tom ring vid negativt test och en glad smiley vid LH-ökning. Det testet kan visa positivt i två dagar och sedan bör ägglossningen ske ca 24 timmar senare. Jag föredrar de testerna framför stickor, orkar inte hålla på och tolka en massa svaga streck, vill få det svart på vitt :) Men det där är så olika vad man föredrar. Det finns tester från Clearblue som blinkar och ger en en förvarning om att ägglossningen är på väg, men dem har jag inte provat. Jag använder Natural cycles också, så tempar varje morgon och får på så vis bekräftelse på att ägglossningen har skett, via tempökning. Ett positivt LH-test visar bara att kroppen förbereder sig, inte att ägglossning faktiskt sker. Jag brukar känna av ägglossningssmärta några dagar också, för mig brukar det kännas på en punkt på ena sidan långt ner i magen, vilken sida det är varierar, så jag antar att det kan bero på vilken sida det växande ägget sitter på. Eftersom jag kan känna av smärtan några dagar kan jag dock inte använda den för att veta exakt när ägget släpper, då är de andra metoderna tillförlitligare.

    Nu fick du en hel föreläsning här, förlåt! Jag har hållit på ett tag med detta nu, så om det kan hjälpa någon annan är det ju bra :)
  • Stickling
    Lillalilo skrev 2021-01-07 22:39:59 följande:

    Det är bara uppskattat, som sagt helt novis då jag inte loggat något tidigare! :)

    Det jag menade var att om den molande värken i ryggen (som jag fått en gång per cykel sedan ett par år tillbaka) skulle vara ett tecken på ägglossning så kan det väl hända att jag har en kort lutealfas, alltså mellan ÄL och mens? Senast jag hade denna värk var för tre veckor sedan, och då kom mensen efter 9 dagar.. Jag tror nämligen att jag har en ganska kort menscykel. Däremot tog jag ut p-staven några dagar innan mensen, så mensen kan kanske ha varit en ?reaktion? på det och kommit tidigare än vad den annars skulle gjort. Förmodligen kommer det inte ha gett något resultat denna gång så då hinner jag lära känna min kroppens signaler lite bättre :)

    Ja efter att ha gjort lite efterforskningar på stickor så tror jag att jag ska testa dom digitala från Clearblue nästa gång! Verkar som om man behöver använda stickor flera gånger per dag för att kunna pricka in ordentligt. Tror att jag ska börja tempa också, det låter ju onekligen som ett bra sätt att hålla koll! :)


    Okej, då är jag med :) När man har p-stav har man oftast ingen ägglossning, men om du haft värk i mitten av cykeln kanske du haft det ändå då :) Hur som helst så tror jag som du är inne på, att din senaste blödning berodde på att p-staven togs ut, så det kommer visa sig cyklerna framöver hur lång din lutealfas är. Ibland tar det ett tag för cykeln att stabiliseras efter att man slutar med preventivmedel, så det kanske blir lite oregelbunder nu i början eventuellt.

    Ja, för mig funkar tempandet och de digitala testerna bra. Du får testa dig fram :)
  • Stickling

    Spännande att vi är ett helt gäng med BIM den 18:e! För mig har mensvärken börjat som vanligt, den brukar komma tidigt. Försöker att inte hoppas alltför mycket men också att inte ge upp hoppet. Inte så lätt balans... Dagarna går ju som vanligt så otroligt långsamt...

  • Stickling

    Jag är på ÄL +8 idag. Inga symptom på mitt håll, utöver lite mensvärk som jag brukar ha. Idag sjönk tempen en bit, är inget gott tecken, men försöker tänka att det fortfarande är tidigt. Tänkte testa på fredag, ÄL +10 :)

Svar på tråden Vi som längtar efter liten