Inlägg från: tessispuff |Visa alla inlägg
  • tessispuff

    Vi som längtar efter liten

    Hej!

    Som jag har läst i trådar här inne. Man har blivit som besatt. Jag blir så ledsen för dom som längtar men sen meddelar att mensen kommit, och så enormt glad för dom som bifogar ett positivt gravtest. Det är så mysigt att följa er som försöker och räknar ned till BIM så det kan testas. Nu vill jag skapa en till sån tråd, för enl mig finns det inte för många och jag tror nog jag läst alla haha.

    Jag är själv snart 29 år, jag och sambon försöker blir gravida med vår första. Jag är på ÄL + 3 (hade ÄL 4/1) och BIM beräknat runt 18/1. Jag är förvånad hur dagarna kan gå såååå sakta.

    Hur går det för er? Ska vi följa varandra?

  • Svar på tråden Vi som längtar efter liten
  • tessispuff

    Åh stort lycka till! Hur gammal är sonen? ????

    Har längtat efter barn sen jag var liten. Man tänker att dessa dagar till bim då ska gå fort.... Men nej. Sen är man ju så rädd för att bli besviken.

  • tessispuff

    Roligt att ni vill hänga på!

    Stickling, hur många dagar är din cykel och lutealfas? Jag har en cykel på 32 dagar och tror en lutealfas på 14 dagar. Tog ägglossningsrest denna gång och fick fast glad gubbe den 4/1.

    Lillalilo, kul!! Jag förstår att det kryper i kroppen. Och ja, logiska jag tänker samma att det troligtvis krävs fler försök. Men jag längtar på mycket och trots att man inte vill gå säker i förväg så har jag såklart redan planerat massor.. Vårt första försök tog det sig inte, men mensen behagade ändå att vara tre dagar sen trots att jag alltid har väldigt regelbunden. Det är typiskt! Hoppas det går sig för er, vi får uppdatera varandra. Har inte heller vågat säga något till mim bästa vän, så skönt att få snacka av sig här!

    Hur gör jag för att svara på inläggen individuellt?

  • tessispuff
    Stickling skrev 2021-01-07 19:06:06 följande:

    För att svara på inläggen individuellt får du klicka där det står citera, till höger om inlägget du vill svara på. Sen skriver du bara under det den andra skrivit :)

    Min cykel är lite oregelbunden, men i snitt är den 32 dagar, med 13 dagars lutealfas. Så där tajmar vi också! :) Vilket försök är du på? Minns inte om du skrev det, och ser inte ditt första inlägg nu när jag skriver :)


    Tack för det!:) Vi är på andra försöket, men första försöket med ägglossningstest!
    AloeVvera skrev 2021-01-07 19:31:19 följande:

    Hej, jag hänger gärna på här efter att ha smygläst alla trådar i några månader.

    Jag är 23 år, sambon 26 och vi försöker med vårat första barn. Vi slutade skydda os i april och tänkte "ta det som det kommer" men efter ett tag kände jag att jag inte orkar vänta mer och vi försöker nu aktivt sedan augusti ^^

    Min cykel är tyvärr rätt så oregelbunden och brukar variera mellan 27-32 dagar, men vi försöker köra varannan dag fr.om. att mensen slutar.

    Just nu är BIM ungefär 9/1, men jag brukar tänka +- 3 dagar med tanke på min oregelbundna cykel. Har dock gett upp lite denna månad då jag känner ganska tydlig mensvärk, men det är ändå kul att hänga med er andra (:


    Kul!! Oj då är ju bim snart, spännande! Jag håller verkligen mina tummar att det inte är mensen som är på gång.
    AloeVvera skrev 2021-01-07 20:04:54 följande:

    Känner igen mig så mycket, har heller ingen koll.

    Jag har "kramper" i livmodern, typ som mensvärk när jag förmodligen har ÄL. Det brukar vara i ca 3 dagar lite till och från, så jag vet inte riktigt om kroppen förbereder för ÄL, eller om ägget redan släppt och det gör ont för att det "vandrar". Ska nu försöka mig på tempning nästa cykel för att kanske få ett hum om när ÄL egentligen sker.

    Har aldrig försökt med ÄL-tester, verkar lite krångligt för min del.

    Har du försökt ha koll på ditt sekret? Har hört att det är det säkraste sättet att veta att man verkligen har ÄL.


    Ja men exakt! Och namn har man samlat på sig sedan år tillbaka.... Haha.

    Jag har trott att när jag får vattniga flytningar så har jag ägglossning. Men det har tydligen varit fel, det har snarare signalerat att ÄL är på gång. Denna cykel har jag använt CB med monitor som visar smileys. Men det har inte varit helt lätt, tre av testerna blev det fel på och dom fick jag kasta.

    Skulle vilja ha era tankar på detta: Enl CB fick jag fast glad gubbe 4/1 (högsta möjliga fertilitet) vi hade sex 1, 2 och 5/1. Tror ni detta är tillräckligt? Blev pauser mellan pga andra saker kom i mellan.
  • tessispuff
    AloeVvera skrev 2021-01-07 20:37:08 följande:

     Låter ju onekligen som att du prickade rätt, med tanke på att ÄL test brukar visa positivt ?12-48h? innan ÄL, och simmarna kan leva upp till 5 dagar. Håller tummarna!


    Åh jag hoppas! Orolig att det blev för få dagar!
    Babymonitor skrev 2021-01-07 20:52:41 följande:

    Hej allihop!

    Kul med en ny tråd! Jag har också läst alla gamla trådar och ser fram emot att vara mer aktiv här med er :)

    Jag är 29 och min sambo 30 och vi försöker med första barnet. Varit av p-piller ett tag men började försöka aktivt för ca 3 månader sedan. Blev gravid i december men fick tidigt missfall tre dagar efter BIM. Fick ägglossning nu runt den 5/1 så BIM 20/1 för mig.

    Haft jätteont och konstig känsla i tjejmagen i två dagar nu, vilket jag inte brukar ha vid ägglossning. Endast lätt mensvärk. Vet inte om det är bra eller dåligt.. men pratade med barnmorska som sa att det nog bara var ägglossningen som jag kände av tydligare eftersom jag precis varit gravid.

    Hoppas hoppas att vi alla snart får gratulera varandra till plus :)


    Då är du ÄL+3-4 som mig alltså? Jag har också haft konstig känsla i magen. Ni vet som när det pirrar i magen när man blir exalterad typ fast lite annorlunda. Samt att det spänner i tjejmagen. Men jag försöker bara vifta bort det för inte kan det väl vara tecken så tidigt, men det kanske är möjligt?

    Hoppas också vi får gratulera varandra inom snar framtid! :)
  • tessispuff
    Lillalilo skrev 2021-01-07 21:19:52 följande:

    Vad innebär ÄL+3-4? Haha ÄL+3 förstår jag, men inte -4.. Känns ju väldigt tidigt, men konstigare saker har ju hänt så vi får verkligen hoppas på att det betyder något! :)


    Jag menade alltså ÄL 3 till 4 dagar haha! Vi får hålla tummarna att det är så :)
  • tessispuff
    Babymonitor skrev 2021-01-07 22:04:21 följande:

    Ja precis! Spännande att ha BIM nära varandra :)

    Man vill ju tro att det är pga graviditet men verkar ju otroligt tidigt med symptom.. men tokig som man är läste man trådar här inne igår (från 2009..) med massa kvinnor som haft värk och konstiga känslor i magen redan ett par dagar efter ÄL och sedan plussat. Så hoppas kan man ju!!


    Ja man vill ju tro det!! Det är helt galet hur knäpp man blir av detta ändå. Har alltid varit intresserad av kvinnors graviditeter men sedan det blev klart att vi ska börja försöka så är jag smått besatt. Ännu värre blir det ju när man inte har någon att prata med om det, för vill inte att någon ska veta om det inte skulle gå bra. Den pressen vill jag inte sätta på oss. Men tillbaka till ämnet, det verkar lite väl otroligt att det skulle vara symtom. Bara11 dagar till bim då.... Vet redan med mig nu att det kommer bli ett testa tidigt, har satt 14/1 som absolut tidigast datum.
  • tessispuff
    Babymonitor skrev 2021-01-07 22:42:56 följande:

    Ja man blev knäpp fort haha.. Hur länge har ni försökt aktivt?

    Vi är på försök 3 om man ska räkna dom försök vi kört ägglossningstest och så. Så än borde man ju ta det lugnt men det är svårt när man längtar så :) Jag försöker att inte testa före BIM.. men får se hur det går.. Om jag känner några symptom (haha...gör man ju alltid) så blir det kanske testa tidigt ändå!


    Verkligen! Åh jag håller tummarna för er! Ja det är svårt att inte testa. Hahaha exakt, det hade varit en bra regel annars men 100% att man kommer ha flera symtom.
    Byfriidha skrev 2021-01-07 23:44:19 följande:

    När vi körde på äl tester med smileys så hade vi sex endast första dagen med glad gubbe, och det räckte, lilla tjejen föddes för 3 månader sedan.


    Åh vilken lyckoträff, stort grattis till er <3
    Carolaline skrev 2021-01-08 07:56:44 följande:

    Tack snälla och detsamma!! Sonen är 1,5 år och börjar förskolan nästa vecka! Förhoppningen hade varit att vara gravid lagom till det, men det har inte tagit sig så försöken fortsätter.

    Så roligt att ni är igång med att försöka och jaga barndomsdrömmen! All lycka till verkligen!! De dagarna går sååååååååå långsamt och man får verkligen behärska sig för att inte testa fyra gånger per dag haha. Man blir ju lite psyko av det här!


    Va mysigt!! Hoppas det går bra på inskolningen :) Och tack så mycket <3
    Maramba skrev 2021-01-08 08:35:37 följande:

    Hoppar in här jag med :)

    Hade äl 4 januari och har bim 16/17 januari.

    34 år och detta blir 10e försöket för ett syskon till vår dotter som snart fyller 2 år. Hon blev till efter nästan tre års försök inkl ett MA i v10 efter ca 1,5 år.


    Välkommen!! Beklagar ert missfall, jag håller tummarna att det tar sig snart <3 Kul att vi är flera som har bim tight :)
  • tessispuff

    AloeVvera: Bim 9/1

    Maramba: Bim 16 eller 17/1

    Stickling: Bim 18/1

    Tessispuff: Bim 18/1

    Babymonitor: Bim 20/1

    Lillalilo: Bim 23/1

    Carolaline: Bim ?

    Byfriidha: Bim ?

    Så vi kan ha lite koll på varandra :) Kopiera gärna och ändra!

  • tessispuff
    AloeVvera skrev 2021-01-11 17:10:24 följande:

    Kunde inte hålla mig från att testa idag, hade en känsla... Och jag plussade! Vågar inte riktigt tro det, vill nästan testa varje dag nu bara för att bekräfta.

    Mina tidiga symptom var mensvärk, dock lite annorlunda än vanligt och ett stickande i brösten. Har även haft väldigt milt illamående till och från, men det kan ha varit för att jag har varit hungrig haha.

    Kommer nog hänga kvar här och se hur det går för er alla. Håller tummarna!!


    JAAAA, stort grattis!! Åh va roligt :D

    Här är väntan nu olidlig... ÄL + 8. Men jag känner mig gravid. Jag vet inte vad det är, men känslan är så stark.

    Hur går det för er andra? Några uppdateringar? Någon som börjat smygtesta?

    AloeVvera: Bim 9/1, PLUSSADE 11/1

    Maramba: Bim 16 eller 17/1

    Stickling: Bim 18/1

    Tessispuff: Bim 18/1

    C20swb: 18/1

    BoringBrick92: 18/1

    Babymonitor: Bim 20/1

    Orkidé8181: Bim 22/1

    Lillalilo: Bim 23/1

    Carolaline: 28/1

    Byfriidha: Bim 7/2
  • tessispuff
    Babymonitor skrev 2021-01-12 17:32:49 följande:

    Grattis AloeVvera!! Och håller tummarna för dig tessispuff!!

    Själv vet jag inte vad som sker efter mitt tidiga mf i december. Testade plötsligt positivt igen och starkare varje dag. Men det var för tidigt för att det skulle vara ny grav.. läkarundersökning på fredag så då borde jag veta. Hoppas gör man ju alltid..


    Åh jag håller verkligen mina tummar!!
    Lillalilo skrev 2021-01-12 17:54:39 följande:

    Åh spännande! När hade du tänkt testa? Känner du det typ fysiskt, eller mer liksom en stark magkänsla?

    Eftersom jag inte riktigt har stenkoll på ÄL eller BIM så tänker jag att jag inbillar mig.. haha! Men dom senaste tre-fyra dagarna har jag haft molande värk, helt knas i magen, det sticker och hugger kring livmodern och så.himla.trött. Igår hade jag svår smärta i ländryggen som strålade ner i låren. Är med största sannolikhet skenis, men tänkte börja testa på söndag (som kan vara allt mellan ÄL+8-12 haha) och typ varannan dag tills mensen tittar fram!


    Jag har en molande värk i nedre delen av magen och har nog haft det sedan ÄL + 1 och det är inget jag brukar uppleva mellan ÄL och mens. Sen så känns det i höger äggstock konstant. Inte att det gör ont eller ömmar, bara en känsla.

    Men mest är det en magkänsla!

    Spännande!! Håll oss uppdaterade :D
    18e skrev 2021-01-12 20:16:11 följande:

    Hej! Kul med en ny sån här tråd ???? Jag och sambon planerar att försöka bli gravida nu framåt. Jag tog ut spiralen idag, så nu vill jag bara få koll på min menscykel och hålla tummarna.. Måste också lära mig alla olika begrepp som finns i det här forumet, blir helt snurrig ????

    Kul att följa er allihopa ????


    Välkommen! Kul att följa er resa också! Jag är också ny i den här världen, men lite begrepp har man snappat upp efter att ha familjeliv-missbrukat haha. Så det är bara att fråga :)
  • tessispuff
    BoringBrick92 skrev 2021-01-13 00:24:48 följande:

    Här går det långsamt som alltid mellan äl och BIM.. Känner inte ett smack, möjligtvis att jag är väldigt trött, men det kan ju lika gärna bero på att jag började jobba i måndags efter semester. Börjar också få lite humörsvängningar, men det kan lika gärna vara det vanliga.. Har inte så stort hopp denna månad, men man vet ju aldrig.. förra månaden var jag ju nästan säker på att jag skulle få plus, men fick inte så har man ju tur kan det ju bli tvärtom.


    Ja verkligen en evighet! Då håller jag tummarna att denna månaden är månaden för plus <3
    Maramba skrev 2021-01-13 07:26:47 följande:

    Testade nu på morgonen äl+9, negativt :(


    Jag testade igår på ÄL+8 också neg. Men vi ska inte ge upp, det är för tidigt bara! Visst ser man många som plussar då men man ser också många som plussar svagt, svagt, svagt på BIM tex. Det strecket hade aldrig synts på ÄL+9. Jag testar igen imorgon ÄL+10. Du då? <3
Svar på tråden Vi som längtar efter liten