• Fri 8 Jan 2021 10:29
    6258 visningar
    120 svar
    -1 +2
    120
    6258

    Sexlöst förhållande

    Här är dina alternativ:

    1. Skilj dig och skaffa någon ny, eller ligg runt
    2. Skaffa en älskarinna att ha vid sidan av
    3. Släpp det där med sex, åtminstone tills vidare, och fokusera på att bygga upp dig själv, fysiskt och mentalt. Sedan om ett år kan du ta ett bättre beslut om du vill stanna kvar eller inte. 

  • Fri 8 Jan 2021 11:31
    #13
    +1
    Mimosa86 skrev 2021-01-08 10:54:05 följande:

    Livet är ofta ganska oglamoröst. Jobba, hämta barn, underhålla barn, städa, tvätta, läxor och lägga sig. Måste på måsten.Äta jobba sova dö.

    Det som ger gnista i allt detta vardagliga är verkligen sex. Och då inte jakten på orgasm utan själva förförelsen. Att känna sig attraktiv, sensuellt, passion och samhörighet. Att tillsammans ge sig hän och bara njuta av varandra.

    Jag tycker inte din känsla är konstig. Tvärtom.

    Du vill känna dig attraktiv och att din fru ska vilja ha dig mer än en bästa vän. Problemet är att attraktionen är svår att hålla liv i efter lång tid tillsammans, det måste man jobba på. Inte bara du utan hon måste också vara med på tåget. Hon måste vilja detta.

    Har inget bra råd egentligen mer än att hon måste vara delaktig i att jobba på attraktionen i relationen. Inte tas den för given. Och du behöver nog sätta hårt mot hårt här att det inte kommer funka om det inte blir förändring. Och den förändringen ligger inte i att hon ska ligga mot sin vilja men att hon tar en funderare kring varför hon inte vill och varför hon inte har ett sug. Vad beror det på? Är hon inte längre attraherad? Har hon svårt att njuta av sex? Hormoner? Vad kan göras för att få relationen mer sensuell? Vad kan du göra, vad kan hon göra? Kan hon gå till en sexolog själv för tips? Hur ska ni mötas i detta? Inte bara säga jag har rätt och du har fel.

    Sen förstår jag henne till viss del också. När jag gick på p-piller hade jag sällan något sug alls efter sex. Fanns liksom inte i kroppen. Det fanns så mycket annat som var viktigare. Och det var svårt att få igång kroppen att känna lust. Tyckte min man var otacksam och hade fel fokus. Hur kan man lägga så mycket energi på något så icke väsentligt som sex? Sen slutade jag med dessa.... jisses... fick ett sexdrift som en pubertal tonåring till och ifrån. Då fattade jag.

    Idag kan jag inte tänka mig en relation utan passionerat sexliv. Det är glittret i tillvaron. Och det stärker relationen något oerhört.


    Jag håller med till 100%.
    Att "dela vardagen" som det så fint heter tycker jag snarast för en längre bort från varandra, det är mest hårt arbete. 
    Visserligen trevligt att ha någon att dela det med men det bygger inte kärleksrelationen starkare, den lever liksom sitt eget liv. 
  • Fri 8 Jan 2021 14:00
    #23
    Anonym (Q) skrev 2021-01-08 13:01:04 följande:
    Varför måste det ena utesluta det andra? Jag och min sambo har sex 1-2 gånger i veckan och emellan detta så är det mycket mys, gull, smek och kyssar och vi är väldigt kärleksfulla mot varandra. Bara för att man vill ha mer sex betyder det inte att man lägger mindre fokus på att vara kärleksfulla mot varandra.

    Tvärtom så tror jag att sex stärker relationen mer. 
    Så är det definitiv för mig, ju mer och bättre sex desto mer kärleksfull känner jag mig gentemot min partner. 
    Ser ingen egentlig skillnad, det ena övergår så att säga i det andra. 
    Svårt att sätta ord på men är relationen bra finns det liksom ett flyt, en kram leder till en kyss, den ena för och den andra följer, inget motstånd eftersom båda vill åt samma håll. 
    Det är lite som en dans, om den ena parten plötsligt inte vill bli förd längre så blir det inte mycket till pardans. 
Svar på tråden Sexlöst förhållande