Inlägg från: Anonym (Annat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Annat)

    Sexlöst förhållande

    Mimosa86 skrev 2021-01-08 10:54:05 följande:

    Livet är ofta ganska oglamoröst. Jobba, hämta barn, underhålla barn, städa, tvätta, läxor och lägga sig. Måste på måsten.Äta jobba sova dö.

    Det som ger gnista i allt detta vardagliga är verkligen sex. Och då inte jakten på orgasm utan själva förförelsen. Att känna sig attraktiv, sensuellt, passion och samhörighet. Att tillsammans ge sig hän och bara njuta av varandra.

    Jag tycker inte din känsla är konstig. Tvärtom.

    Du vill känna dig attraktiv och att din fru ska vilja ha dig mer än en bästa vän. Problemet är att attraktionen är svår att hålla liv i efter lång tid tillsammans, det måste man jobba på. Inte bara du utan hon måste också vara med på tåget. Hon måste vilja detta.

    Har inget bra råd egentligen mer än att hon måste vara delaktig i att jobba på attraktionen i relationen. Inte tas den för given. Och du behöver nog sätta hårt mot hårt här att det inte kommer funka om det inte blir förändring. Och den förändringen ligger inte i att hon ska ligga mot sin vilja men att hon tar en funderare kring varför hon inte vill och varför hon inte har ett sug. Vad beror det på? Är hon inte längre attraherad? Har hon svårt att njuta av sex? Hormoner? Vad kan göras för att få relationen mer sensuell? Vad kan du göra, vad kan hon göra? Kan hon gå till en sexolog själv för tips? Hur ska ni mötas i detta? Inte bara säga jag har rätt och du har fel.

    Sen förstår jag henne till viss del också. När jag gick på p-piller hade jag sällan något sug alls efter sex. Fanns liksom inte i kroppen. Det fanns så mycket annat som var viktigare. Och det var svårt att få igång kroppen att känna lust. Tyckte min man var otacksam och hade fel fokus. Hur kan man lägga så mycket energi på något så icke väsentligt som sex? Sen slutade jag med dessa.... jisses... fick ett sexdrift som en pubertal tonåring till och ifrån. Då fattade jag.

    Idag kan jag inte tänka mig en relation utan passionerat sexliv. Det är glittret i tillvaron. Och det stärker relationen något oerhört.


    Jag säger inte emot att sex kan (och för många är) "glittret i tillvaron". Men med det sagt - vad trist för dig att du inte kan hitta glitter i exempelvis jobb, lek med barn, läxläsning osv. Eller varför inte i en hobby eller idrott?

    Återigen - jag vill inte nedvärdera. Sex kan vara helt fantastiskt. Men samtidigt tror jag verkligen att (vuxna) människor som ser sex som "all that" är ganska understimulerade i övrigt. De vet sällan hur det känns att exempelvis ha ett intresse som i perioder helt slukar en. Alltså en passion, som inte har något med sex eller romantik att göra.

    Men igen - jag nedvärderar inte sex. Min poäng är bara att det finns mycket annat som kan få både ens tillvaro och ens relationer att glittra. Det beror på hur man fungerar. Att detta i den här TS liv är ett stort problem är dock självklart.
  • Anonym (Annat)
    Anonym (Vågad kvinna 40) skrev 2021-01-09 20:43:22 följande:
    Nej. Evolutionen handlar inte om någonting alls. När du säger att den handlar om att få arter att överleva, så säger du också att den har ett syfte. Vilket den inte har. Våra kroppar ser ut som de gör för att de har anpassats till sin omgivning. Det är inte detsamma som att det har funnits ett syfte (vem har haft detta syfte?) med att utveckla våra kroppar så att de kan överleva i den omgivning de lever i. Om du vet hur naturlig selektion fungerar, så borde du förstå detta. Jag tror dock att det är vanligt att folk tror som du, att även om man tror på evolutionen, så kan man inte frigöra sig från (den felaktiga) föreställningen att allt som har utvecklats genom evolutionen, har utvecklats med ett ändamål. Eftersom vi människor ger en mening åt allt VI gör, så är det ofta svårt för oss att tänka oss att saker i naturen faktiskt händer utan att de har någon mening. Det är synd att detta ska vara så svårt att förstå för så många.
    Du har såklart helt rätt, angående evolutionen. Men många förstår inte det. Att tron på att evolutionen har "ett syfte" och följer någon slags plan är en religiös tanke, och inte en vetenskaplig. Där har skolorna definitivt ett jobb att göra bättre.
  • Anonym (Annat)

    Och inte heller är synen att exempelvis våra reaktioner på stress är "felaktiga" vetenskaplig. Lika lite som att det är "felaktigt" att vi har lätt att lägga på oss extra fett när vi har överflöd av föda.

    Vetenskapliga teorier värderar inte på det sättet. De bara förklarar hur det fungerar. Värdera får vi göra själva. 

    Alltså - man kan aldrig hänvisa till "evolutionen" eller "naturen" när det gäller hur vi ska ha eller tänka kring sex. Det får vi helt enkelt avgöra själva. Man kan ju enkelt jämföra med mat. Visst kan man se det så att "mat är till för att överleva". Och då är det så, för de människor som förhåller sig så. Men de allra flesta resonerar inte så. Tvärtom anser vi att mat utöver överlevnad är till för att förhöja vår upplevelser av livet. Till att ge oss njutning.

    Detta gäller såklart  inte om man har en religiös världsuppfattning. Då finns ju både "syften" och "rätt och fel".

  • Anonym (Annat)
    New Dawn skrev 2021-01-10 20:00:46 följande:
    Det är inte fel, för evolution handlar om "de bäst anpassades överlevnad", (som är ett använt begrepp) , som sker genom urval.

    Nej och det finns inget "syfte" med att dricka och äta heller, men jag tycker innebörden är densamma.

    Det intressanta är att vi måste förhålla oss till våra kroppar.

    Det har tex gynnat människan att äta söt och fet mat så vi är "programmerade" för att välja sådan kost. Idag har vi överflöd av detta och måste medvetet göra val som går emot inre drivkrafter. Våra kroppar är också "skapade" för att röra oss, men dagen samhälle kräver inte detta på samma sätt. Då måste vi medvetet jobba för detta. Vi har inte sex bara för att fortplanta oss och vi lever längre. Vi kan inte bara förlita oss på drivkraften att ha sex som är starkare i början av en relation. För att få ett fungerande sexliv, måste vi ibland jobba lite för att det ska funka. Tex kan lust fungera lite mer responsivt. Mäns och kvinnors kroppar och funktioner är olika biologiskt och om vi inte förstår det blir det svårare att hitta lösningar.
    Nej, vi "måste" inte det där som du påstår att vi måste. Det handlar om val. Rent personligt känner jag en hel del människor (från min uppväxtmiljö) som aldrig någonsin aktivt och medvetet har "rört på sig" (mina nu åldrade föräldrar bland dem). De har både överlevt, befolkat jorden och - tro det eller ej - trivts rätt bra med sina liv. 

    Igen - det handlar om val. Samma med det sexuella. Evolutionen talar bara om för oss vilka anlag som har varit gynnsamma i vår historia. Säger inget om vad och hur vi "ska" göra och bete oss idag.
  • Anonym (Annat)

    För övrigt kan man se på det helt annorlunda: att det kanske är de som idag har gener som "tål" mycket sött och fett som är vinnarna. För uppenbarligen klarar ju vissa av det mycket bättre än andra. Vi "måste" alltså inte begränsa och tukta oss, utan kan bara köra på så får vi se vilka anlag som förs vidare. Vilket såklart blir alla tänkbara anlag, då evolutionen hos oss människor idag är satt ur spel.

    Den är alltså inte på något sätt relevant för hur vi bör bete oss. Och vi är inte skapade för något. Vill vi knulla som kaniner gör vi det, och vill vi käka fett och socker dagarna långa gör vi det. De flesta lever dock inte så, för att belöningscentrum inte orkar med det. 

Svar på tråden Sexlöst förhållande