Inlägg från: Lainie Kennedy |Visa alla inlägg
  • Lainie Kennedy

    Har incelmän legitima intressen?

    SveMan30 skrev 2021-01-09 18:02:17 följande:

    Utbildning i hur man för sig för att attrahera kvinnor alltså. Kanske en stylist och en personlig tränare som grädde på moset?

    För att försöka ta upp själva frågeställningen igen: anser ni att par som inte kan få barn har ett legitimt intresse som berättigar dem resurser från samhället? Om ja, vad gör incelmän till en så speciell grupp (bortsett från att de är patetiska snarare än "utsatta"?)


    Du menar alltså att samhället ska använda skattemedel gör att åtgärda individers problem med att googla sig till hur man beter sig normalt? Och att det är att jämföra med att vissa av medicinska skäl inte kan få barn?

    Nej, det tycker jag inte.

    Det som gör incels till en så speciell grupp är att de istället för att göra något åt sina problem gnäller på internet över hur de valts bort av andra individer med egna preferenser.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (K) skrev 2021-02-27 09:31:02 följande:

    Görs om o om igen i flera dejting trådar på tex FL. Läs dem så ser du i nästan alla inlägg att du måste sänka kraven, tro inte att du kan få det o det, gå på dem i din egen utseendeklass osv.

    Läser man trådar som handlar uteslutande om kvinnors dejting så kommer råden, sänk inte kraven utan det är killen det är fel på, gå på det du vill ha osv.

    Synen skiljer sig markant beroende på könet.


    Alla kan välja att hoppas på vem de vill. Ingen kan garanteras att få den de vill. Det är den som är desperat som måste sänka sina krav alternativt vara utan.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:04:44 följande:

    Med det argumentet kan man ju lägga ned all psykiatriskt verksamhet. Det är ju bara att googla sig till hur man beter sig normalt oavsett vad man har för psykiska problem... 

    Att de gnäller på internet beror ju just på att det inte är speciellt tydligt var man vänder sig om man har sådana här problem. Om man informerade alla om att det inte är nått konstigt eller ovanligt att ha sådana här problem och var man kunde vända sig för att få hjälp så skulle alla vinna på det. 

     


    Psykiska sjukdomar är inte detsamma som social inkompetens. Om incelskap klassificeras som en sjukdom är jag helt för att den med diagnosen vårdas.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:17:29 följande:

    Jag tycker det är viktigare hur stort lidande man kan lindra än om det är klassificerat som en sjukdom idag.  Man lägger massor av pengar på att hjälpa med andra oklassificerade problem så varför det skulle vara ett absolut krav här förstår jag inte. 


    Där tycker vi olika. Allt kan inte vara samhällets ansvar. Sjukvård och stöd vid arbetslöshet är två exempel på fenomen som staten kan ge stöd i. Att vara oattraktiv är inte en av dem.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:31:35 följande:

    Jag har svårt att se varför man skall få hjälp om man är oattraktiv på arbetmarknaden men inte på partermarknaden. Det är väldigt mycket lättare att googla sig till hur man blir attraktiv för arbetsgivare än för en partner. Inte minst är ju arbetgivare mycket tydligare i vilka krav de har så man behöver ju oftast inte ens googla. 

     

     


    Därför att det ligger i samhällets intresse att så många som möjligt försörjer sig själva. Att några även hanterar sitt behov av sex själva är inte ett ekonomiskt problem och därför inte intressant för andra än individen själv.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (K) skrev 2021-03-01 12:37:16 följande:

    Inceldom touches a nerve in wider society, which I suspect is why we have few conversations about it. All of us treat people differently on the basis of their physical appearance, however altruistic we may believe ourselves to be. As a recent article in Vice, which drew on a comprehensive body of research, noted: ?Attractive people are generally assumed to be more intelligent, more trustworthy, and have better social skills.?


    Sen är det nog också så att människor med social kapacitet i allmänhet betraktas som mer attraktiva oavsett hur symmetriskt ansikte eller vältrimmad kropp de har. Attraktivitet handlar inte bara om utseendet.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:37:27 följande:

    Om folk inte söker den hjälp som finns så behöver sjukvården informera bättre, det gör de för en massa andra fall så frågan är varför det är så svårt och konstigt att acceptera det i det här fallet?

    Eller tycker du det är onödigt att informera om att det finns kvinnojourer också, man får ju ta lite eget ansvar om man blir slagen liksom? 


    Sjukvården, i synnerhet psykiatrin, har tillräckligt med sökande utan att behöva söka patienter. Det är upp till individen att söka hjälp om det inte är fråga om tvångsvård. Allt annat vore synnerligen integritetskränkande. Jag betvivlar att särskilt många skulle uppskatta om anställda inom psykiatrin började kontakta människor och ställa frågor om hur mycket sex de får till och erbjuda stöd i frågan.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (K) skrev 2021-03-01 12:44:51 följande:

    Vården tar idag emot alla som mår dåligt oavsett problem. Vi har fler sexologer än någonsin som tar hand om allt från egen onani till dejting.

    Alla som mår dåligt om det så är mycket i huvudet till attraktion får träffa terapeut om man vill.


    Ok.

    Var det kopplat till mitt inlägg eller bara allmän information?
  • Lainie Kennedy
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:41:50 följande:

    Det ligger i samhällets intresse att det föds barn också och det är svårt att skaffa barn utan att träffa någon. 


    Hur många incels finns det?

    Det föds ju trots allt barn överallt trots deras sexbrist.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:54:59 följande:

    Nej, att informera om att man kan söka vård är inte integritetskränkande, då skulle 1177's alla annonser vara det. 


    Då finns informationen alltså redan. Vad mer tycker du ska göras?
  • Lainie Kennedy
    Anonym (K) skrev 2021-03-01 13:09:06 följande:

    Allmänt men lät som du var emot att incels överhuvudtaget ska få hjälp. Låt omänskligt.


    Jag är för att de ska få samma möjligheter till hjälp som den övriga befolkningen, vilket de har.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 14:59:37 följande:

    Nej, man informerar om en massa annat, bla om vart misshandlade kvinnor skall vända sig, men man informerar inte om att man kan vända sig dit om man har svårt att träffa nån. 


    Att ha svårt att träffa någon är ett personligt problem. Misshandel är ett brott. Det kan vara så att man inte anser det höra till problem staten ska bistå med.
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?