Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Har incelmän legitima intressen?

    SveMan30 skrev 2021-01-09 18:02:17 följande:

    Utbildning i hur man för sig för att attrahera kvinnor alltså. Kanske en stylist och en personlig tränare som grädde på moset?

    För att försöka ta upp själva frågeställningen igen: anser ni att par som inte kan få barn har ett legitimt intresse som berättigar dem resurser från samhället? Om ja, vad gör incelmän till en så speciell grupp (bortsett från att de är patetiska snarare än "utsatta"?)


    Finns inget som hindrar incels från att söka vård om de har problem, precis som ofrivilligt barnlösa.

    Frågan är nog snarare, vill de ha hjälp, eller trivs de bra med sin stora, varma offerkofta?
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:04:44 följande:
    Med det argumentet kan man ju lägga ned all psykiatriskt verksamhet. Det är ju bara att googla sig till hur man beter sig normalt oavsett vad man har för psykiska problem... 

    Att de gnäller på internet beror ju just på att det inte är speciellt tydligt var man vänder sig om man har sådana här problem. Om man informerade alla om att det inte är nått konstigt eller ovanligt att ha sådana här problem och var man kunde vända sig för att få hjälp så skulle alla vinna på det. 
     
    Om man inte vet vart man ska vända sig, varför inte börja med att ringa 1177 eller till sin VC? 

    Är incels, förutom de uppenbara problem de har, även helt handlingsförlamade, de har väl samma ansvar som alla andra att söka vård om de vill ha hjälp. Och vet man inte exakt var, då ringer man som sagt 1177 eller VC.
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:21:48 följande:
    Det är inget unikt för incels, folk som hamnar i psykisk ohälsa har ofta svårt att söka hjälp, dels för att det är skambelagt men också för att man naturligtvis fungerar sämre mentalt när man mår dåligt. 
    Så är det, och då kan man ju inte heller begära hjälp. Självklart kan inte sjukvården/psykvården vara till hjälp om folk inte söker upp dom.  

    Säger som någon annan här, man måste ta ett eget ansvar också.
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:41:50 följande:
    Det ligger i samhällets intresse att det föds barn också och det är svårt att skaffa barn utan att träffa någon. 
    Du tycker inte att Sveriges befolkning ökar tillräckligt snabbt?
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 15:01:52 följande:
    Det gör den inte, vi har för många gamla i förhållande till unga som kan arbeta och det är ett problem vi delar med större delen av den rika västvärlden. 
    Fast att några incels skaffar barn, gör ju varken från eller till. Det är inte lösningen på att det föds för få barn i Sverige.

    Ser man det i ett större perspektiv så är jorden överbefolkad. Det är bättre att det föds färre barn och att man omplacerar folk istället. 
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 15:14:05 följande:
    Man kan naturligtvis diskutera om det skall födas mer eller mindre barn i sverige men de flesta politiker & ekonomer brukar anse det. Tycker man inte det så bör man i alla fall vara konsekvent och inte bekosta ivf, dagis, föräldraledighet etc som ju uppmuntrar till att ha barn. 

    Men den generella frågan om vi skall ha mer barn kanske du kan ta i en annan tråd? 
    Nu var det inte jag som drog upp att det behövs fler barn i Sverige och att vi därför ska hjälpa incels att skaffa barn, eftersom vi hjälper barnlösa med IVF...
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 15:57:46 följande:
    Det är svårt när du blandar två olika frågor. Det jag säger är att man skall vara konsekvent:
    Antingen tycker man att vi skall ha fler barn (det brukar som sagt politiker och ekonomer tycka) och då finns det ett samhällsekonomiskt skäl (om man nu tycker det behövs, själv tycker jag lidandet är skäl nog , men alla är inte lika empatiska) att hjälpa incels. 
    Eller så tycker man inte vi skall ha fler barn, men då bör man också slopa finanseringen av ivf, insemination, förskola, föräldraledighet etc. 
    Fast incels kan inte skaffa barn, de är män. Deras problem är att de inte dejtar, och det kan inte samhället göra något åt. Ska samhället utse kvinnor som de ska skaffa barn med? 
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 16:02:09 följande:
    Ja, det kan man naturligtvis anse, men staten hjälper redan till vid en massa andra personliga problem så varför just incels skulle vara undantagna från sådan hjälp kan man ju undra? 

    Varför är det ok att betala för familjerådgivning men inte för att incels skall få hjälp att träffa någon t.ex? Kan par inte googla hur man beter sig i en relation? 
    Och incels har också rätt till rådgivning. Men de får ju söka den själv, hur ska de annars få hjälp, om ingen vet vem de är?
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 16:20:42 följande:
    Hjälp att hitta hjälpen. Information om att andra har liknande problem och att man kan få hjälp med det. Det borde inte vara konstigare än att informera om var man vänder sig med andra åkommor, men det är uppenbarligen väldigt konstigt och provocerande för vissa att incels skulle få hjälp. 
    Fast incels är väl som alla andra, bortsett från att de inte har sex? Så varför förstår de inte att de kan söka rådgivning precis som andra människor som har privata problem?
  • Anonym (A)
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 16:23:14 följande:
    Män kan också skaffa barn, men nu leker du bara med ord. Samhället kan naturligtvis hjälpa, de kan få tips och stöd, hjälp med hur de skall bete sig etc för att träffa nån. Det är egentligen inget konstigt alls. Det konstiga är väl att det verkar så svårt att förstå för vissa.... 
    De får ju massor av svar när de frågar i olika forum. Varför duger inte de svaren?

    Det finns liksom inga genvägar. Och vad säger att dessa män vågar gå på en statlig kurs om att lära sig dejta, när de flesta av dom inte vågar söka hjälp för sitt problem?
  • Anonym (A)
    Anonym (K) skrev 2021-03-01 20:59:22 följande:
    Citera gärna var man vill köpa sex eller att kvinnor ska ställa upp? Jag har missat de inläggen i så fall. Eller är det din tolkning av vad du tror männen menar?
    Lite lustigt, du gör exakt samma sak själv i inlägg 421.

    Då tolkar några feminister det som att männen smider onda planer o börjar demonstrera o vill upplösa den hemska mansgruppen. Tråkigt men sant.

    Så visa gärna var någon skrivit det. Varför tycker du att den du svarade ska stå tills vars för vad andra skriver (eller vad du hittar på)?
  • Anonym (A)
    Anonym (K) skrev 2021-03-01 21:09:27 följande:
    Jag tror den bästa lösningen är att incells ser till att hålla sig borta från dejting o sexmarknaden. Då blir det bättre kvalité av killar för tjejerna där ute. Det är väl bra, så slipper ni prata med killar som är b-iga o du har större chans att träffa på bra killar. Måste ju vara bra.
    Och där kom offerkoftan...
  • Anonym (A)
    Anonym (K) skrev 2021-03-02 10:35:46 följande:
    Men du, det du citerade där är ingen fråga eller något jag begär ett svar på. Jag ställer ingen till svars. Jag berättar bar vad feministerna har gjort tidigare. I USA så ville en mansgrupp ha möten för att diskutera men feministerna ställde sig utanför och gjorde allt för att lösa upp gruppen för att dem trodde att gruppen var emot feministerna när de i själva verket bara ville diskutera mansproblem. 

    Så det har hänt och inget jag hittade på.
    Och det som Ann skrev är  samma sak, något hon har upplevt. Ändå hade du taggarna utåt och tog åt dig, fast du inte ens är en incel. Hon ställde  inte dig till svars. 
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?