• Mizzi26

    BIM Februari 2021 - första barnet

    Hej, vill någon lägga till mig i listan?

    Det är mitt 4e försök och är på cd 2. Har väldigt oregelbunden menscykel men tyvärr lång i vilket fall som helst. Tänkte testa rosenrot och bisolvon denna månad. Känner att det hade varit skönt med extra energi i vilket fall som helst. Hoppas verkligen på ett plus denna månad för nu har cykeln strulat nog tycker jag. Hade en fruktansvärd mensvärk i 3 veckor innan den dök upp på cd 45 igår. Hoppas min äl dyker upp lite tidigare än cd 24 med hjälp av bisolvon metoden.

  • Mizzi26

    Jag har bestämt mig för att köpa en basaltemp men undrar om ni kan rekommendera någon och en app som är lättförståelig?

    Jag tänkte om man kanske skulle köpa nc tempen för hittar bara svindyra på andra sidor.

    Vill inte betala för nc appen.. tänker att man lätt kan räkna ut det själv om man har översikt eller är det svårt?

  • Mizzi26
    Link92 skrev 2021-01-13 16:45:20 följande:

    Jag använder NCs termometer men en app som heter Fertility Friend, tycker den är jättebra och går att använda både gratis eller betala och få fler tolkningsfunktioner. Det går att ladda hem mallar om man vill skippa appar och följa temperaturen analogt :)

    Vill du lära dig mer om loggning av basaltemperatur finns flera bra Instagramkonton, bla @vulverinekoos och @fertilityawarenessproject


    Tack för tipset! Hoppas att det kan hjälpa mig eftersom jag har så oregelbunden menstruation. Tror inte ens jag hade ägglossning förra månaden. Blir ju svindyrt om man ska använda ägglossningstest. Önskar jag började tidigare med tempning haha!
  • Mizzi26
    Link92 skrev 2021-01-13 17:38:55 följande:

    Hoppas du tycker att det funkar! :) Viktigt för mig är att mäta samma tid varje morgon, oavsett när jag somnar.

    Och ja, det var därför jag började tempa. Minns det som att jag aldrig minns när jag skulle ha mens innan jag började med preventivmedel (hade hormonspiral i sju år och ingen blödning alls de sista åren) men när jag väl slutade var den ganska punktlig! :) Men det är kul att lära sig tycker jag, hur kroppen fungerar och att det så här enkelt går att se om/när man ägglossat! Lycka till!


    Tänkte också att det kanske är bäst att sätta alarm och ta tempen samma tid varje morgon då jag sover så olika länge jämt men alltid lägger mig samma tid. Jag tror min stress kommer lägga sig lite och jag inte behöver fokusera 100% på alla symtom och gissa hela tiden. Klickat hem nc tempen nu ????
  • Mizzi26
    Snäckan92 skrev 2021-01-13 21:27:27 följande:

    Så gör jag. Går alltid upp samma tid o tar tempen. Lediga dagar är det ju bara att krypa ner igen i sängen om man har möjlighet :)

    Ska med köpa en basaltermometer :)


    Ja jag har inga problem med att somna om haha. Använder du en vanlig temp nu? Är det lätt att följa cykeln med en sån?
  • Mizzi26
    Link92 skrev 2021-01-13 22:33:21 följande:

    Ja jag tycker att det hjälper mot det!

    Annat viktigt att tänka på är att inte kliva upp eller dricka nåt eller så innan man tar tempen. Jag har min termometer på nattduksbordet eller under kudden så jag snabbt kan somna om när jag får ;)

    Kul att du ska testa! Jag vet att en del börjar tempa med sin vanliga termometer, men de är inte alltid så noga med avrundning så har man en "slow rise" vid ÄL är det inte alltid den märks :)


    Ja nu blev jag taggad! Hoppas bara inte denna cykel strular som den senaste gjort för då blir jag nog gråhårig snart haha... nej tänkte att det måste vara lite svårare med en vanlig temp.

    Tänkte på temperaturen i sovrummet... kanske den stör lite för vi har väldigt olika temperaturer då vi inte har någon riktig värme i huset än (renovering) om ens egen temperatur går upp o ner massor då. Nu ska det bli 10 minus ute så lär bli väldigt kallt i sovrummet. Får hoppas det funkar bra ändå.
  • Mizzi26
    Link92 skrev 2021-01-14 08:47:48 följande:

    Vi har aldrig på elementen i sovrummet och jag brukar inte märka någon skillnad på temperaturen om det är minusgrader eller inte. Däremot är nog överlag mina temperaturer lägre på vintern än sommaren, men det brukar inte variera på en cykel :) Du får väl se hur du reagerar! I FF (och säkert andra appar också) går det att notera om rummet man sov i varit varmt eller kallt, så kan du ju hålla koll på det om du vill :)


    Nej märker väl om det blir någon större skillnad. Ibland vaknar jag o inte har något täcke på mig o då är jag iskall när rummet bara är 15 grader haha. Känner mig redan avslappnad i kroppen o slippa stressen med alla test hit o dit och alla pengar som i princip kastas varje månad!

    Hoppas att jag får ägglossning denna månad. Men ser man via tempning om ett ägg inte släpper alltså? Får man ingen höjning då?
    Snäckan92 skrev 2021-01-14 12:43:34 följande:

    Ja, jag har en vanlig termometer nu. Funkar bra tycker jag. Har den tillsammans med äl-tester för att fastställa äl :)


    Jaha vad skönt! Men ser du när tempen droppar inför mens också? Eller är det för små temperaturskillnader då?
  • Mizzi26
    KNAS2 skrev 2021-01-16 08:52:07 följande:

    Enligt app börjar min fertila period nu, 16-22/2 med trolig ÄL den 20/2.

    Håller tummarna denna gången. Får. Se hur mycket vi får till det :)


    Håller alla tummar och tår!
  • Mizzi26
    KNAS2 skrev 2021-01-16 23:18:49 följande:

    Tack! Det kan behövas.

    Har varit ett VRAK idag. Antar att det är den kommande ÄL som spökar. Tycker synd om min sambo.. Men ändå inte då jag inte kan rå för det. Tur att han är världens bästa kille som står fast vid min sida.


    Jag förstår precis! Ett under att dom orkar med oss ibland.. haha

    Jag själv lovade guld och gröna skogar när jag skulle sluta med p-piller då jag var så känslolös när jag åt dom. Varken skrattade eller var sur. Världens tråkigaste människa. O nu är jag en bergochdalbana. Trodde inte att man skulle vara påverkad av hormoner under hela menscykeln men det är jag verkligen haha. Har en enda bra vecka på 35 dagar. Jag har drömt om att försöka skaffa barn sedan jag var i 15 års åldern och trodde jag skulle vara lycklig och förväntansfull. Men herre vad jobbigt det är psykiskt och fysiskt! Jag börjar nästan bli deprimerad av allt. Speciellt alla 1000 symtom som påverkar en dagligen.

    Nu borde mina hormoner slå om vilken dag som helst och min bästa vecka väntar (mellan mens & äl) längtar tills jag blir lite gladare för denna vecka har jag verkligen varit deppig och gett upp på livet lite.

    Kram till alla som kämpar och håller psyket uppe för det är verkligen inte lätt ibland.
  • Mizzi26
    KNAS2 skrev 2021-01-17 22:31:14 följande:

    Nej lätt är det då inte. Fy! Vi har inte fått till det ännu me. Ingen har varit sugen heller.. Vi var, så, nöjda, för vi tyckte vi var SÅ duktiga förra månader, men det gav ju ingen utdelning. Kanske ska köra lite på känn denna månad och hoppas på det bästa.. Inte vet jag. Tar ju CB digitala äl-test men funderar på om man borde strunta i det med.... Dock tror jag att mitt kontrollbehov kommer vinna över mina funderingar.


    Ja samma här, vi sa det igårkväll att vi skulle ligga typ varannan dag o bara hoppas på det bästa för vi orkar inte just nu men har ju också ett extremt kontrollbehov i vissa lägen..
Svar på tråden BIM Februari 2021 - första barnet