• Mon 11 Jan 2021 06:06
    1214 visningar
    7 svar
    7
    1214

    Hund som skäller

    Jag känner igen mig. Hade också en omplacering som var en Dogo Argentino.
    Igen liten ras direkt. Han gjorde utfall mot ALLA hundar, JÄMT. 
    Däremot kunde jag höra skillnaden i hans skall. Ibland var det aggressivt och ibland inte, beroende på hund. Han fungerade faktiskt tom med vissa andra okastrerade hanar, om han väl fick träffa dem. Så hundar han kände slutade han skälla på. 

    Försökte med svallerträning länge, men det gjorde bara att så fort jag tog fram godis började han spana åt alla håll, VART ÄR HUNDEN!?
    Sen försökte jag med att alltid ha godiset i handen, men när jag sträckte fram det till honom började han också kolla efter hunden, HELT ointresserad av godis. 
    Fick då veta att man ska stoppa in godiset i hans mun trots att han inte vill. Fungerade inte alls, han var så upptagen av att skälla. 

    Försökte även med att ha vatten att spruta på honom, vilket känns hemskt nu i efterhand då. jag inte tror på bestraffning på det sättet, men jag kan bara lära av mina misstag. 

    Det slutade med att jag gav upp. Började ta omvägar vid hundmöten. Älskade den där jävla hunden. Han var helt fantastisk på alla andra sätt och jag gick in i en depression när han blev sjuk och jag fick ta bort honom 2015. 

    Detta hjälper ju dig noll, men du är inte ensam iaf. 

  • Mon 11 Jan 2021 06:11
    #3

    Ska tillägga att jag provade allt "godis" Korv, skinka, ost, kyckling. Allt som han älskade. 
    Tror säkert att skvallerträning fungerar, bara man ger det tid och gör det rätt. Jag borde ha börjat med att ge honom godis oftare ute så att han inte kopplar ihop det endast med hundmöten, men det är som sagt lätt att vara efterklok.

Svar på tråden Hund som skäller