Inlägg från: Sanna Banana |Visa alla inlägg
  • Sanna Banana

    Hund som skäller

    Hej! Jag köpte för snart 3 och ett halvt år sen en omplaceringshund. Han är kastrerad och är nu 8 år gammal. I början så hade han väldiga problem med att komma nära andra hundar och skällde så fort han såg en hund. Under första året kämpade vi väldigt mycket med detta och vi såg en förbättring. Senare har problemet fortsatt men inte alls i samma grad och vi har försökt med många saker för att få bort detta men ingenting fungerar. I vissa fall skäller han inte alls på hundar medan han med andra specifika hundar kastar sig framåt och skäller. Vissa gånger behöver han inte ens se hunden utan det räcker med att han känner doften för att han ska bli fullständigt galen (även fast detta är något som inte alls är lika illa som i början). Vi har försökt att sätta ner honom på avstånd från hunden och visa att det är jag som försvarar honom genom att jag ställer mig framför. Vi har även försökt med skvallerträning och andra liknande saker men det funkar helt enkelt inte. Jag har kommit till den punkten att jag inte längre vet vad jag ska göra, jag är student så att fixa en privattränare går inte i nuläget (även fast jag läser på mer om saken för att ändå kunna få hjälp senare) min fråga är då om det finns några tips om saker vi kan testa tills dess? Är tacksam för all hjälp vi kan få!

  • Svar på tråden Hund som skäller
  • Sanna Banana

    Tack för alla svar! Känns väldigt skönt att inte vara ensam som har problem med en skälig hund!

    För att svara på några frågor så ska jag tillägga att jag och vovven brukar försöka köra lite spårträning då och då för att träna honom mentalt men får gärna tips om det finns moment att testa när det gäller annan mental träning :)

    Vad gäller andra hundar så umgås han inte med andra hundar, vi känner helt enkelt ingen annan som har hund. Mina föräldrar hade hund förut som han kunde umgås med men tyvärr så gick hon bort för något år sen. Så att kolla om det finns någon grupp här där jag bor så att vi kan följa med ett gäng på promenader låter som en toppen idé!

Svar på tråden Hund som skäller