Forum Upprepade missfall - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fyra missfall, hur orkar man försöka igen?

  Tis 12 jan 16:29 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Tis 12 jan 16:29

  Hej alla fina ni som går igenom samma mardröm som jag. Var på ultraljud idag och fick mitt 4e missfall bekräftat. Skulle varit i 11+0 men fostret slutade växa för en vecka sen och inga hjärtslag syntes. Det här är alltså fjärde gången på typ 15 månader som jag får samma besked, runt samma vecka varje gång.

  Har gjort en utredning för upprepade missfall efter det tredje, men det visade inget nytt. Jag har tagit Fragmin alla fyra graviditeter pga proppbenägenhet, men det hjälper ju uppenbarligen inte.

  Hur tar man sig vidare? Hur orkar man försöka? När ska man bara ge upp? Fyller snart 28 år förresten.

 • Tis 12 jan 16:31 #1

  Oj, du är fortfarande så ung! Jag tycker att du har ungefär 12 år till på dig att försöka, och sedan såg jag ett Ted talk för nåt år sen om en kvinna som hade åtta missfall innan hon blev med barn, hon var helt förstörd så klart men tog sig vidare. Sök på TED talk miscarriage så kanske du hittar det :)

 • Tis 12 jan 16:37 #2

  För att man måste om man vill ha barn. Jag hade 4 missfall innan jag fick barn. Med rätt medicin gick det. Tyvärr en sort som man aldrig får via vanliga vården utan man får söka sig privat. Vanlig svensk sjukvård tror inte på för bra immunförsvar som orsak nämligen, men vi är många som lyckats med hjälp av Prednisolon. Annat att testa är Levaxin- TSH bör ligga på max 2, helst under 1-, progesteron, Trombyl och intralipid. Ge inte upp! 

 • Tis 12 jan 16:50 #3

  Tack för pepp!

  Mitt TSH låg på 1,8 senast de kollade (efter missfall 3) så det ligger väl något högre än jag skulle vilja, men definitivt inom sjukhusets referens så de vill inte göra något där trots att jag har flera nära släktingar som äter Levaxin för hypotyreos.

  Har funderat på Trombyl i kombination med Fragmin, men min läkare sa att det inte finns några bevis för att det funkar så det ville hon inte skriva ut.

  Visst har jag många år på mig, men psykiskt tär det här på mig något enormt. Kroppen tar nog också lite stryk för hormonerna åker ju bergochdalbana när jag är gravid i 2-3 månader för att sen ta 2 månaders paus och så gravid igen och så repeat på det ett antal gånger.

  Det absolut värsta var läkaren som efter min missfallsutredning ville poängtera att min prognos var väldigt god "det är 50 % chans att du blir mamma i framtiden, så det är goda odds". Fattar inte hur hon kunde tycka att den siffran skulle muntra upp mig, det är ju värdelösa siffror!

 • Tis 12 jan 17:18 #4

  Sök hjälp privat. Bemötande, kunskap och vad man erbjuds för hjälp är så gott som alltid bättre privat. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll