Inlägg från: Anonym (Ses sällan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ses sällan)

    Människor som inte har några vänner

    Jag had ingen "bästa vän", bara bekanta. Ingen jag umgås med regelbundet eller speciellt ofta. Hade massor av vänner fram till och med högstadiet och efter det tror jag att jag tappade många pga att de flesta började intressera sig för fester och sociala medier. Jag var en "torris" och tyckte att det var trevligare att umgås irl. Sedan upplevde jag att jag blev aktivt bortsorterad bland barndomsvännerna. Jag var inte rolig nog, men poppis när man behövde internet, kamera eller prata om sina problem. Det var aldrig någon som ville hitta på något kul, som att dra till ett café och hänga på stranden eller så. Det gjorde alla med andra vänner.

    Jag har sedan dess haft väldigt svårt att knyta kontakter. Blir obekväm och vet inte hur jag ska vara för att folk ska vilja fortsätta att umgås med mig. Tror att många upplever mig som konstig och märker att jag inte är socialt kompetent. I min yrkesroll har jag inga problem med att prata med nya personer och jag för hundratals samtal i veckan med olika personer. Fast där antar jag också en roll som har pondus, och är inte mig själv.

    Nu brukar jag mest bara tänka att jag helt enkelt inte är vänskapsmatetial och har accepterat att mitt "jag" inte är bra nog. Jag försöker inte ens skapa nya relationer, för det är för jobbigt när jag inser att ännu en person inte vill umgås med mig. Det blir mest kallprat som "hej hur är det med dig nuförtiden?" på ICA. Är 31, kvinna.

Svar på tråden Människor som inte har några vänner