• Anonym (Anna)

    Hur tar man steget att gå isär?

    Jag hade aldrig pallat att leva i en så respektlös relation där den ena hela tiden sätter sina egna behov framför familjen.

    Du har verkligen gjort allt här för att få det att funka. Men den krassa sanningen är att han inte vill förändra sitt beteende. Inte ens för er som borde vara det viktigaste i hans liv.

    Går det att ta ett lån och färdigställa huset? Iannatfall bygg upp en plan för hur du ska lämna när det är klart. Du har bara ett liv och du ska inte behöva må såhär. Han har ingen rätt att bränna ut dig för att själv leva som en kung med all markservice och bekvämligheter tillgänglig.

    Det kan t.o.m. vara så att han skärper sig när han blir ensamstående och inser att det inte längre funkar. Då tvingas han bli en pappa på riktigt.

    Din fina svärfamilj känner gott och väl till hur din sambo funkar och de kommer förstå att du inte orkar. Var ärlig med dem. Säg att du vill ha en fungerande relation och att du vill ha ett bra samarbete och vänskap med deras son men att du inte orkar dra detta lass själv. Att det gör dig ledsen och får dig att bli en sämre mamma. Säg att du tycker att de är fantastiska och att du är så glad att den lille har så fina farföräldrar.

    Det kommer gå bra!

    Visst kommer det bli ensamt och kämpigt på den biten. Men du kommer slippa den ständiga besvikelsen av en man som inte ser dig och som inte bryr sig...

Svar på tråden Hur tar man steget att gå isär?