Forum Film/TV - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Sveriges mästerkock 2021

    Tor 14 jan 16:28 Läst 79 gånger Totalt 478 svar
    Tor 14 jan 16:28

    Igår körde Sveriges mästerkock (TV 4, TV 4 Play, CMore) igång igen, elfte säsongen och första utan Leif Mannerström. Jag saknar verkligen Mannerström men tycker ersättaren Tom Sjöstedt verkar bra. Välmeriterad, kunnig och sansad och ingen gaphals som kastar deltagarnas mat i soptunnan.

    Lite förvånad är jag ändå det blev en säsong trots Corona men kanske är det inspelat innan det bröt ut?!

    Än så länge är det auditions med högt och lågt som vanligt, pajasar som överskattar sig själva totalt och så duktiga matlagare som kanske går vidare till Gävle.

    Nån mer som tittar och som har lust diskutera programmet här i tråden?

  • Fre 5 feb 18:34 #180
    flygrl skrev 2021-02-04 19:18:05 följande:
    smile1.gif

    Eller hur?! smile1.gif

    Ja, pasta är svårare än man tror...

    Synd särskilt att Calle rev ut sig... :/

    Kul! smile1.gif
  • Fre 5 feb 18:35 #181
    BeautifulLiz skrev 2021-02-04 19:30:52 följande:
    Hua mig, strömming äter jag inte sedan jag satt ett ben så illa i halsen en gång att jag fick gå med det i flera dagar. Provade allt, från knäckebröd till råa ägg men inget rådde på det.
    Sen samma dag när jag tänkt ringa VC och böjde mig fram över sänger för att bädda, vips så slank det loss!
    Fast eg är det rätt gott.

    Det var två tjejer som gjorde bästa strömmingen men minns inte vilka.

    Ja pastan ja, den pastan... tyckte verkligen synd om Calle. Det smakade säkert bra med det såg ut som... ja, vad sa han? Något med tåg... 

    -------------------

    Och efter stängning då?

    Jag är jätteglad att det sänds i år också. Hoppas vinnare i år får större möjlighet i Marcus restaurang än den som vann förra året. Jäkla corona som ställer till det.

    Rödigen, den som lagades i ugnen. Den hade jag gärna satt tänderna i. Jag gillar inte skinn på fisken, oavsett hur knaprigt det är. Hua, nej det petar jag bort. Tungan ute

    Håller med om att det märktes nivåskillnad på J-P och de andra. Även om han skulle så mig alla dagar i vecka i köket.

    Själv har jag en hel kyckling i stekgrytan på spisen nu, den ska serveras med ris och gräddsås. Och en frisk sallad såklart!
    Usch, vad jobbigt
  • Tis 9 feb 16:45 #182

    Ser fram emot nästa program 

  • Tis 9 feb 16:46 #183

    Dom ska jobba i lag i  en hotellrestaurang

  • Tis 9 feb 21:24 #184
    Johannus skrev 2021-02-03 02:09:31 följande:

    Australiens Master Chef har börjat i TLC och dem kör 10 år jubileum.....Kul att se Simon och Ben åter igen. 

    Går kl 18.00 och sen på natten...Jag hinner bara följa på nätterna.


    Jag har sett lite av australiensiska varianten förut och tycker det är väldigt bra men blev besviken att dom bytte ut hela den gamla, sköna juryn häromåret. Vilka är Simon och Ben?

    Ska verkligen försöka kolla på Masterchef Australia i år!
    Johannus skrev 2021-02-03 23:29:42 följande:

    Trist att Kalle fick lämna. Jag hade önskat att han hade gått långt.


    Tycker samma. Kändes som Kalle hade/har potential.
  • Tis 9 feb 21:27 #185
    Nandez skrev 2021-02-05 18:33:45 följande:

    Bra sammanfattning


    Tack!
    Nandez skrev 2021-02-09 16:45:09 följande:

    Ser fram emot nästa program 


    Samma här!
    Nandez skrev 2021-02-09 16:46:36 följande:

    Dom ska jobba i lag i  en hotellrestaurang


    Ok, spännande!
  • Tis 9 feb 21:53 #186
    BeautifulLiz skrev 2021-02-04 19:19:41 följande:

    Nej, ska ju såklart inte spoila för mycket!

    Jag hoppas Johannus tar tiden och ser serien iaf, och hoppas hoppas på en fortsättning!

    Och Niclas är kvar i Mästerkocken, heja Niclas! Kanske lite tidigt att ha en favorit men jag har fastnat för honom, mycket för att det slutade så snöpligt förra åren med den där jäkla potatisen.

    Finns fler, eller förresten alla, duktiga amatörkockar.

    Hon den där tjejen med alla olivoljor tycker jag mest är skränig och lite jobbig, men hon kanske bara är nervös?


    Ja, Kalifat är bra. Obehaglig igenkänningsfaktor för mig som levt hela mitt liv i orten kan jag säga men det är ju just det som samtidigt är bra.

    Niclas är trevlig, sympatisk och verkar kompetent i köket. Läste att han och hans son egenhändigt lagat 147 matkassar med julmat som sen delades ut till behövande om det va den här eller julen 2019. Visar på ett gott hjärta!

    Ha ha Diana asså...tycker hon är lite rolig med sina kommentarer. Hon ger lite sådär överklass-bimbo-vibbar och man undrar om hon kan leverera men det tycker jag faktiskt hon gör. Fast knappast att hon konsumerar 2 liter olivolja i veckan helt på egen hand ha ha...då ser man inte ut som hon.
    BeautifulLiz skrev 2021-02-04 19:30:52 följande:

    Hua mig, strömming äter jag inte sedan jag satt ett ben så illa i halsen en gång att jag fick gå med det i flera dagar. Provade allt, från knäckebröd till råa ägg men inget rådde på det.

    Sen samma dag när jag tänkt ringa VC och böjde mig fram över sänger för att bädda, vips så slank det loss!

    Fast eg är det rätt gott.

    Det var två tjejer som gjorde bästa strömmingen men minns inte vilka.

    Ja pastan ja, den pastan... tyckte verkligen synd om Calle. Det smakade säkert bra med det såg ut som... ja, vad sa han? Något med tåg... 

    -------------------

    Och efter stängning då?

    Jag är jätteglad att det sänds i år också. Hoppas vinnare i år får större möjlighet i Marcus restaurang än den som vann förra året. Jäkla corona som ställer till det.

    Rödigen, den som lagades i ugnen. Den hade jag gärna satt tänderna i. Jag gillar inte skinn på fisken, oavsett hur knaprigt det är. Hua, nej det petar jag bort. 

    Håller med om att det märktes nivåskillnad på J-P och de andra. Även om han skulle så mig alla dagar i vecka i köket.

    Själv har jag en hel kyckling i stekgrytan på spisen nu, den ska serveras med ris och gräddsås. Och en frisk sallad såklart!


    Usch, låter läskigt det där med fiskbenet. Tur du inte kvävdes av det! Man måste verkligen va försiktig när man käkar fisk... :/

    Fast gott är det!

    Ja, trist att Calle misslyckades med pastan...

    Efter stängning är lika bra som huvudtävlingen enligt mig. Gillar att det är sånt focus på maten där och Marcus gör det bra.

    Ja, hur gick det med förra årets vinst egentligen? Blev det nåt öht? Annars borde ju det precis som årets vinst kunna tas efter att Corona dragit förbi. För det ska det väl ändå göra, Coronaeländet!!!

    Så du gillar inte härligt knaprigt fiskskinn? Jag älskar det kan jag säga. Samma med kycklingskinn.

    Hoppas din kyckling smakade fint! Det lät gott!
  • Tis 9 feb 22:45 #187
    flygrl skrev 2021-02-09 21:24:05 följande:
    Jag har sett lite av australiensiska varianten förut och tycker det är väldigt bra men blev besviken att dom bytte ut hela den gamla, sköna juryn häromåret. Vilka är Simon och Ben?
    Ska verkligen försöka kolla på Masterchef Australia i år! smile1.gif

    Tycker samma. Kändes som Kalle hade/har potential.
    Simon är en gullig kille Glad Så även Ben och båda är sååå duktiga på att laga mat och annat som dem gör. Sen finns det en tjej som heter Sara.....Jag kan som inte säga vilka dem är, men man lär fort och höra deras namn.....Alla som är med nu har varit med tidigare....Jag kollar kl 23.00 på TLC.
  • Ons 10 feb 18:39 #188
    flygrl skrev 2021-02-09 21:27:17 följande:
    Tack! smile1.gif

    Samma här! smile5.gif

    Ok, spännande! smile1.gif
    Spännande i kväll
  • Ons 10 feb 18:40 #189
    flygrl skrev 2021-02-09 21:53:03 följande:
    Ja, Kalifat är bra. Obehaglig igenkänningsfaktor för mig som levt hela mitt liv i orten kan jag säga men det är ju just det som samtidigt är bra.

    Niclas är trevlig, sympatisk och verkar kompetent i köket. Läste att han och hans son egenhändigt lagat 147 matkassar med julmat som sen delades ut till behövande om det va den här eller julen 2019. Visar på ett gott hjärta! smile1.gif

    Ha ha Diana asså...tycker hon är lite rolig med sina kommentarer. Hon ger lite sådär överklass-bimbo-vibbar och man undrar om hon kan leverera men det tycker jag faktiskt hon gör. Fast knappast att hon konsumerar 2 liter olivolja i veckan helt på egen hand ha ha...då ser man inte ut som hon. smile2.gif

    Usch, låter läskigt det där med fiskbenet. Tur du inte kvävdes av det! Man måste verkligen va försiktig när man käkar fisk... :/
    Fast gott är det! smile1.gif

    Ja, trist att Calle misslyckades med pastan... smile4.gif

    Efter stängning är lika bra som huvudtävlingen enligt mig. Gillar att det är sånt focus på maten där och Marcus gör det bra.
    Ja, hur gick det med förra årets vinst egentligen? Blev det nåt öht? Annars borde ju det precis som årets vinst kunna tas efter att Corona dragit förbi. För det ska det väl ändå göra, Coronaeländet!!!

    Så du gillar inte härligt knaprigt fiskskinn? Jag älskar det kan jag säga. Samma med kycklingskinn.
    Hoppas din kyckling smakade fint! Det lät gott! smile1.gif
    Ja, Efter stängning är bra
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll