• Anonym (J)

    Barnen får glass, bars och muffins till frukost

    Om hon gjort glass genom att frysa in vanlig frukostmat så är det ju okej.

  • Anonym (J)
    Anonym (him for her) skrev 2021-01-19 15:43:46 följande:
    Fast är det verkligen det? Är det verkligen ok tt normalisera att äta glass till frukost?

    Barn lär sig fort att ett och ord kan betyda olika saker i olika sammanhang. Det finns en sorts glass som är den mamma gör till frukost och en annan som man bara får vid festligare tillfällen. Inga konstigheter.
  • Anonym (J)
    Anonym (him for her) skrev 2021-01-19 17:40:39 följande:
    De enda muffinsen jag vet att hon har är muffins med jordgubbar och choklad men jag tror inte hon menade dem eftersom de är i skafferiet och hon var i frysen när hon frågade så jag tror hon har frysta muffins. De kanske är nyttigare? Kan man göra nyttiga muffins för för mig är muffins söta som de i skafferiet?

    Googla matmuffins! Det går utmärkt att baka muffins på fullkornsmjöl, ägg, olja och bakpulver. Och sedan kan man ha i bär, ost eller vad man vill.
  • Anonym (J)
    Anonym (him for her) skrev 2021-01-22 20:00:31 följande:
    Gissa tre gånger vad 7-åringen åt till frukost idag, oövervakad av sin mamma.

    Något hen inte får lov att ta, antar jag eftersom du skriver som du gör. Hoppas att du informerade din tjej om att barnet inte tycks moget nog att ta ansvar för sin egen frukost.
  • Anonym (J)
    Anonym (him for her) skrev 2021-01-22 20:54:52 följande:
    Jordgubbs-chokladmuffins. Ja, det är för att deras mamma har normaliserat godis till frukost och det märktes också tydligt på deras samtal efteråt. Gång på gång upprepade 7-åringen "men du ger ju muffins, varför får jag inte ta när du ger". Jag har aldrig i tråden tagit upp soc eller knark så det får du stå för själv.

    Om mamman inte förklarat vilka muffins som är okej frukost och vilka som inte är det så är det hög tid att hon tar tag i den saken. Men mer troligt är att sjuåringen var godissugen och försökte med en fuling. Barn kommer alltid att hitta sätt att testa gränser, oavsett hur man benämner maten som serverats.
Svar på tråden Barnen får glass, bars och muffins till frukost