Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist
    Anonym (Jag) skrev 2021-01-26 09:52:07 följande:
    Nej vi bor inte i något speciellt billigt område och köper inte speciellt billig mat heller.

    Vart säger jag att han tycker att jag slösar? Det är han som har en orealistisk bild av vad det ska räcka till.

    Jag har inte skaffat fler barn än jag orkar, det är min hälsa som ställer till det och hade jag haft en mer stöttande partner hade jag kanske inte blivit så sjuk som jag är. Jag tar hand om mina barn, det är mitt eget mående som blir lidande.

    Jag har tröttnat rejält på dina gliringar om hur mycket bättre han skulle ha det utan mig, så det här är mitt sista svar till dig.
    Han skulle troligen ha det mycket bättre utan dig. För då hade han dels behöva lätta sin plånbok med underhåll till barnen, fått lov att göra allt du gör nu helt själv eller köpa in tjänsterna, det är inte för inte han blir helt förtvivlad när du lyfter separation. Eftersom han verkar helt oemottlaglig för vilka skyldigheter han avtalade om när ni gifte er, så föreslår jag att ni tar ett besök hos en jurist, som kan förklara vad som gäller. 
    Jag tvivlar inte alls på, att om du fick mer avlastning i vardagen, skulle även kunna börja ta ett arbete, kanske studera till något, som gör att du kan arbeta igen. 
  • sextiotalist
    Just Precis skrev 2021-01-26 12:03:17 följande:

    Jag fattar inte hur folk gör som har barn och separat ekonomi men för mig känns det som att felet gjordes för länge sedan då ni beslutade att ni skulle leva ihop men med helt olika marginaler för privat sparande och spenderande. Att du är sjuk rår du inte för och din man borde ha tagit bättre hand om dig ekonomiskt, oavsett om du sköter barn och hushåll eller ej. Det anser jag är en självklarhet om man lever ihop och älskar varandra.

    I vårt äktenskap delar vi även på bonusar, arv och andra klumpsummor.

    Men när ni nu har det här tokiga systemet kan din man inte bara vända på det när det passar honom utan det bör vara dina privata pengar.


    Det fungerar utmärkt. Men det har inte då mycket med gemensam eller separat ekonomi. Vi har separat ekonomi och barn ihop. Men vi är också generösa gentemot varandra.
  • sextiotalist
    Anonym (Rosie) skrev 2021-01-26 12:49:06 följande:
    Men då har ni ju kanske inte heller samma förutsättningar som TS och hennes man? Om det fungerar bra för er om ni båda är friska och kan jobba är helt off topic för den här tråden. 
    Vi hade perioder då vi levde helt på min a-kassa, men ja, vi var mer jämställda. Men jag upplevde att du hade det som en generell uppfattning.
    Om du läst mina svar, så anser jag att han brister i det som han skrev på när han gifte sig med TS, jag kopierade tom den paragrafen i äktenskapsbalken som tar upp detta, de behöver inte alls ha gemensam ekonomi, men under de förutsättningarna som är där, så borde han bidra än mer till ts.
    Jag tror ganska säkert att ts kommer klara sig bättre som separerad men är rätt säker på ts man inte fixar det lika bra. 
Svar på tråden Oense om pengar