Inlägg från: EnPetra |Visa alla inlägg
  • EnPetra

    BF Oktober 2021

    Hej,

    och grattis till alla!

    Hoppar in jag också. Plussade igår, tänkte egentligen inte ta ett test ännu, men det blev så för att jag ville kräkas av att steka kyckling ????. väntar andra barnet med bf 4 oktober :)

  • EnPetra
    ems86 skrev 2021-01-27 11:49:47 följande:

    Fler än jag som gått in i den stora nojan? Mensliknande smärta och färgade flytningar. Precis samma som jag haft vid tidigare graviditeter, som slutat väl, men vad hjälper det när nojan slår till?

    En till fråga. När kontaktar ni barnmorska?


    Hörde att de ändrat lite på när de tar första samtalen i och med covid (iallafall här), därför ringde jag redan idag och frågade. Istället för samtal i vecka 6 och 8 har man ett litet längre i vecka 10. Så vi bokade in ett då :)
  • EnPetra

    Är det någon av er som redan börjat känna av några symtom? 


    Mina bröst är superömma, och som jag skrev tidigare så tog jag gravtest tidigare än planerat just för att jag började må SÅ illa när jag stekte kyckling. :P 


    Vaknade också nu på morgonen med lätt illamående. Men tycker det känns tidigt?! Tror inte illamåendet började förens runt v.10 med första. 

  • EnPetra

    Nytt symtom med blandade känslor: tanken på choklad gör mig äcklad. Haha, trodde aldrig jag skulle säga det.

  • EnPetra
    Sussna85 skrev 2021-01-31 10:08:43 följande:

    Hej hej! Hoppar gärna med här om det är ok :) plussade svagt den 23.1,kunde inte riktigt fatta det. Fick ett 2 dagars embryo insatt den 15.1.

    Otaliga test senare visar att vi nog har lyckats,efter 4 ivf och nu 1 äggdonation. Är enligt mina beräkningar är jag i v5(4+3)

    Har 2 barn ifrån ett tidigare förhållande,nu 10 och 8 år gamla. Är själv just 35 år fyllda. Har alltid vilja ha många barn,en stor familj...men naturen satte stopp för det.

    Så är så jäkla lycklig och ödmjuk inför tanken att jag förhoppningsvis nu kommer att få uppleva att vara gravid igen, få uppleva en födsel och en liten bäbis.

    Testade imorse med de sista testet. Nu ska jag försöka njuta av detta och som sagt följer gärna med er i denna tråd på resan :)


    Grattis!!
  • EnPetra
    Blecka skrev 2021-02-03 16:31:17 följande:

    Hej

    Är misstänkt i vecka 4 +2 och jag tänkte ta första test imorgon. Det är min första gång och jag undrar om ni som testat positivt, har det varit ifrån morgonurin?

    Jag misstänker då jag i söndags (31/1 fick en mindre blödning som slutade fort och var minimal). Likt en spotting men kom inget mer. Har även känningar likt mensvärk och har reagerat på att jag är väldigt trött och igår somnade jag redan vid 20-tiden helt utslagen. Går även på toa cirka 3 gånger mer än vanligt de senaste 4 dagarna.

    Håller tummarna!


    Testade på BIM-dagen, och då på eftermiddagen. Fick ett starkt positivt. Kan tillägga att jag testade negativt två dagar innan BIM. Bättre att vänta, men det är ju sååååå svårt att låta bli. :) 
  • EnPetra

    BF-lista för BF oktober 2021:

    BF 5/10 - Fru89, andra barnet

    BF 17/10 FruGryning fjärde barnet

    BF 10/10 Sylphide fjärde barnet

    BF 11/10 Rosahimmel86, fjärde barnet

    BF 11/10 Jagerika, första barnet

    BF 16/10 081214, fjärde barnet

    BF 18/10 Rollingsky, fjärde barnet

    BF 4/10 EnPetra, andra barnet

  • EnPetra
    Malinholmberg skrev 2021-02-08 11:02:49 följande:

    Nej vad tråkigt att höra att någon lämnat oss!

    Jag har inte hört av mig på ett tag då jag börjat må så illa. Men jag heter Malin är 23 år och har BF 3/10 och detta blir mitt första barn. Var förra veckan hos MVC och kollade lite värden som alla såg jätte bra ut. Och jag har redan en stor moderskänsla av att det är en kille som bor i mig, har ni andra redan nu någon känsla över vad det kan var som gömmer sig i er mage? Eller hade ni som fått barn tidigare någon känsla och i så fall var den rätt eller fel?


    Med förra barnet var jag 110% säker på att det var en pojke.. Tills jag låg på förlossningen och skulle föda, då trodde jag att det skulle bli en flicka, och det var en liten tös som kom ut :) 
  • EnPetra
    rollingsky skrev 2021-02-09 11:50:01 följande:

    Har ni kontaktat mvc? Jag bokade en tid för inskrivning via internet och kommer vara i 5+1 då, är det för tidigt? Det stod att det är bra så tidigt som möjligt dock?


    Är nog olika beroende på vars du bor. Min BM sa att dom flyttat inskrivningen till då man är i v.10. Pga covid. Så istället för två besök runt v.7 + ~v.10 så kör man ett längre istället. :)
  • EnPetra

    Bra tips mot illamående? 


    Jag mår så fruktansvärt illa hela dagarna. Har inte behövt spy (än), men det är inte långt borta.


    Kan inte äta just någonting, försöker för att jag tror att det ska bli bättre, men blir egentligen bara mer illamående. 


    Provat lite olika typer av mat, salta kex, skorpor, hårdbröd, frukt, morötter, mjölk, vatten, fun light. 


    Går även ut med hunden x- antal gånger per dag, så får frisk luft och motion som ju borde hjälpa litegrann.. 


     


     

  • EnPetra

    Till er som blöder lite: vid min förra graviditet blödde jag litegrann i vecka 7. Gjorde privat ul och hjärtat tickade på bra, idag är det barnet 6 år :)

    Förstår att det är lätt att nojja sig, det gör verkligen jag också. Men en liten tröst iallafall, blödningar kan vara helt normalt :)!

Svar på tråden BF Oktober 2021