Inlägg från: Hellsbelles |Visa alla inlägg
  • Hellsbelles

    BF Oktober 2021

    Joinar kanske ligan fick plus den 13 men mellanblödningar i fredags har 2 missfall i bagaget sedan tidigare så trodde det var kört i lördags fick jag ont i brösten också som jag inte haft innan bara illamåendet, står 2-3 på clearblue och tecknen är är kvar inga klumpar heller men är väldigt orolig :/.

  • Hellsbelles
    Snäckan92 skrev 2021-02-24 08:27:06 följande:

    GaattisHåller tummarna!


    Tack :D har fått hugg över högra äggledaren dock så påväg till akutgyn så får vi se hur landet ligger :)
  • Hellsbelles
    GrodanS77 skrev 2021-02-24 19:12:42 följande:

    Hur har det gått? Är du rädd för utomkveds? Hoppas att du får/fått bra besked !


    Ja dom kunde inte se något på vul så fick ta blodprov på hcg så i skrivande stund så ska jag in på blodprov så ska vi se om hcg har minskat eller ökat sen skulle dom kolla vul 10.10 håller tummarna för att det lilla pyret vill stanna kvar ??????
  • Hellsbelles
    GrodanS77 skrev 2021-02-26 09:11:21 följande:

    Vilken vecka ska du vara i? Hoppas att det går bra!


    Enligt BM uträkningarna 6+4 men fick ägglossning efter dag 21 så har en cykel på ca 33 dagar, så kan ju vara tidigare hcg hade ökat men dom såg inte mer än en förtjockad slemhinna idag men hcg var under 1000 så kunde bero på det, så trots en vecka med mellanblödningar så håller det i sig, eftersom jag har haft ont i högra äggledaren så kan dom inte utesluta utomkveds ska tillbaka nästa torsdag så gravid tillsvidare :D
  • Hellsbelles
    GrodanS77 skrev 2021-02-26 11:55:14 följande:

    Så skulle du kunna vara en vecka mindre gången än vad bm säger? Om man utgår från äl dag?

    Vad var ditt förra hcg och hur länge mellan tagningarna? Hoppas att det bara är växtvärk o inget utomkveds! Det är bra att du får fortsatt uppföljning.

    Jag har själv lyckats med konststycket att få tre utomkveds så jag vet tyvärr vad det kan innebära. Därav mina frågor..


    Det tror jag hade ÄL 2 februari, hcg onsdag eftermiddag var på 349 så tycker det känns lågt men imorse var det på 429 hoppas det går vägen denna gången :) beklagar :(
  • Hellsbelles
    GrodanS77 skrev 2021-02-26 18:59:02 följande:

    Hur högt eller lågt det är från början säger inte så mycket. Det viktiga är hur det ökar. Tyvärr tycker jag att det är en väldigt låg ökning för dig. Hcg ska dubbleras på 48 timmar. Jag vill inte skrämma dig, men utifrån min erfarenhet så är det en för låg ökning för att vara ok. Risken är stor att det är ett utomkveds eller ett mf, tyvärr. Säger inte att det måste vara så. Men var uppmärksam på om du får mer ont, då ska du åka in till gynakuten. Ett utomkveds som spricker är inte att leka med utan kräver operation.

    Hoppas innerligt att det inte är det! Vill bara att du ska vara vaksam på signalerna kroppen ger!


    Ja känns också som en låg ökning men får ta en dag i taget ska höra av mig om jag får ont igen annars är nästa möte på torsdag så vara att vänta <3
  • Hellsbelles
    Enkeli skrev 2021-02-27 10:35:29 följande:

    Hej, hur vet du din hcg? Jobbar du inom sjukvården?


    Hej är undersköterska men vet hcg då jag fick ont i högra äggledaren och haft mellanblödningar i 5 dagar så ringde gynakuten och fick komma in :)
  • Hellsbelles

    Får hoppa av fick åka in med akuta smärtor i förrgår dom såg något vid vul vid höger ägg stock har vaknat på uppvaket å fått komma tillbaka till avdelningen efter en titthålsoperation och dom berättade att dom var tvungna att ta bort höger äggledare ????????????

  • Hellsbelles
    GrodanS77 skrev 2021-03-04 09:34:12 följande:

    Beklagar utomkvedshavandeskapet!

    Även om det är tungt att få äggledaren bortopererad så är det bättre att ta bort den än att låta en ärrad vara kvar. För risken att det händer igen är extremt stor annars!

    Kroppen har en fantastiskt förmåga att anpassa sig så din vänstra äggledare som är kvar kan plocka upp ägg från högra äggstocken. Det kan ta lite fler försök för nästkommande graviditet. Men behöver inte göra det.

    För att ge lite hopp så var vet jag en tjej som blev av med sin ena efter ivf. De fick ett barn via nätet ivf (som de alltså var på gång med redan innan utomkvedshavandeskapet) sen blev de spontant gravida ett år efter. Ytterligare ett år efter andra barnet så råkade det bli en liten hoppsan också.

    En helt annan grej med utomkveds. Kolla med ditt försäkringsbolag om ersättning. När jag blev av med min så fick jag 5% invaliditetsersättning på en engångssumma. Det här var över tio år sen. Då fick jag drygt 20 000. Summan kan ju ändras med åren och bolag. Kan vara värt att kolla ivarjefall.


    Hej har fått äntligen fått prata med op läkaren hon sa att jag har endometrios och det var mycket sammanväxningar på högra äggledaren samt lite sammanväxningar på vänstra men vänstra fungerar i övrigt skulle få en tid till fertilitets specialist, samt sa att IVF kan vara bra i den här situationen, hon sa att vi kunde fortsätta försöka den naturliga vägen men tycker det låter helt sjukt att rekommendera det efter övrig info :/
Svar på tråden BF Oktober 2021